|
![]() |
#4051 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Koji modem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4052 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
TP-Link TD-W8951 NB je ruter i skroz se resetira sam od sebe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4053 |
Treba kaj skurit??
|
Daj mi na pm posalji br telefona. Ak nisu prijavili ja cu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4055 |
Banned
|
Kupiš drugi ruter sam ako nemaš ugovornu obavezu, jer produžavanje za cca 200kn se neisplati nikako, a ima ih novih cca 200kn. Sad sam upalio komp i ušteko ruter jer pošto nije jućer od 22.30h radio bio sam ga ugasio jer ćim se ugrije ili nešto skidam s neta- poćnju "njesra" i pucanje veze, sad dokle će tako raditi jbg. neznam tako sam i jućer od 08.30 imao vezu do 12h pa je opet sve poćel po starom krepavanje i restarti nažalost, stavio i nove winse ali ništa nisam dobio reko barem se ponadaoali..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4056 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
![]() evo, pod status mi pise annex_m, a na nabavi nista ne nalazi sa tim modom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4057 |
Banned
|
Mislim da ako si na Optimi trebaš gledati rutere s Anex B modom barem tako meni piše kad uđem u postavke rutera, a dok sam bio na T-comu bio je Anex A. Ja imam TP-Link njihov i nije nešto s obzirom na probleme koje imam pa ti nemogu sa sigurnošću rećiali neki D-link ili Zyxelov ruter bi trebao biti OK naravno da podržava AnexB. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4059 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Na Optimi rade i annex m routeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4060 |
Banned
|
http://www.zaslike.com/files/9veuvxjjheqz4qrlrr.jpg Izvadak iz rutera jbg. ako tu krivo piše onda neznam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4061 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
dakle, još jednom, optima je na annex a, ostali na annex b. DSL Status: Up DSL Modulation Mode: GDMT ISP DSLAM Chipset ATUC Code & Brand: GSPN -- Globespan DSP Datapump version: [7.04.03.00] Annex A |
![]() |
![]() |
![]() |
#4062 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
To što ti ponavljaš svoj odgovor nikome ništa ne znači. Da li postoji razlika od t-com i optima infrastrukture? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4063 |
Premium
|
naravno, jer da ne postoji nebi bilo problema u izboru routera. zašto postoji xyz količina topica s temom "dali mogu t-comov router koristit za optimu" čiji je odgovor većinom "ne", ako ne zbog te razlike? odite gore u podforum o mrežama pa čitajte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4064 |
Treba kaj skurit??
|
Ako ste na optiminoj centrali onda annex a...ako na tcomovoj onda annex b. Pogledajte u modem...ako je username xxx@optinet onda je optimina centrala, a xxx@optinet@optima-dsl3 onda je tcom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4065 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Čovjek ti je odgovorio ispod tebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4066 | |
Premium
|
vidim ja da imamo problem u komunikaciji i dalje. annex M je manje-više ekvivalent annexu A. to znači da je na optiminoj infrastrukturi. to znači dalje da ako kupuje novi router mora uzeti router za annex A, jer ako pita za annex M će ga ljudi blijedo gledat. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4067 |
Treba kaj skurit??
|
Postoje annex a i annex b modemi. Neki čak mogu oboje, a annex m je samo jedna od mogucnosti na koju se modem zna zakačit sam ili ako ga se forsa jer bolje radi na nekim paricama i ne treba vas buniti. Znači A ili B, najlakse vidite po usernameu ako ništa drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4069 |
Banned
|
Po napisanom dakle ostao sam na T-com centrali(imam xxx@optinet@optima-dsl3) premda sam izrazio želju prijeći komplet na Optimu, e sad neznam što je bolje, pretpostavljam da su ovako izbjegli određene probleme i uštedu postupkom spajanja na svoju centralu(Optima) premda kod samog razgovora sa djelatnicima rećeno mi je da postoji centrala u VU pa bi samim time i usluga bila kompletnija s obzirom na ponuđenu uslugu unatrag 2god. pa je jednostavniji bio ovaj postupak te samim time znaći da mogu spojiti bilo koji ruter anex A(imam jedan 584T kod kuće bio je jedno vrijeme na T-com mreži jedino što nema IPTV opciju ) ćisto da pokušam izbaciti mogućeg uljeza(ruter) dok se isti nezamijeni, premda mi je obećana zamijena opreme od strane tehnićke službe(Optima). Do sada se ništa nije dogodilo, a veza tj. ruter i dalje pravi probleme i resetira se ćim se zagrije, a bez neta sam ![]() ![]() Teško je biti strpljen/spašen kad nešto što plaćaš neradi...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4070 |
Treba kaj skurit??
|
Ima centrala u vu, ali ne u tvom dijelu. Tak ti i u zagrebu imas dosta dijelova gdje bi bilo premalo korisnika pa koristimo tcom centrale jer se ne isplati stavljat podosta skupu opremu za 20 korisnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4071 |
Banned
|
Evo upravo bio tehnićar i provjerio sve i promijenio ruter koji je izgleda gecrkt ![]() ![]() ![]() Žena konaćno doćekala optiTV uffff teško se nositi sa svim tim demonima ![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4072 |
Treba kaj skurit??
|
Eto, nadam se da ce sluzit kak spada. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4073 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ima centrala u Vu. Ja sam spojen na nju kad sam presao na Optimu jos 2010. Iako nisam najblize centrali, dobijam odlicne rezultate. Nikad nije bilo problema, osim jednom kada je stari D-Link router zadavao poteskoce, pa su promijenili. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4074 |
Banned
|
http://www.zaslike.com/files/w3o53coqdvcvicka7139.jpg Ovo su moji rezultati sada s novim ruterom, a inaće sam u B.naselju blizu pošte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4076 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
optima + pohrani = ja sam iz afganistana IP nije dozvoljeno / is not allowed Datoteke mogu pohraniti samo hrvatski korisnici. Za više informacija kliknite tukaj. Only Croatian users can upload files, sorry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4077 |
Treba kaj skurit??
|
Vjerojatno si dobio adresu iz CGN-a pa ju ne prepoznaje da je iz Hrv. Pogledaj koja ti je vanjska ip adresa, ako je 100.x.x.x onda je CGN u pitanju. Popuni zathev sa optiminog sajta da te se makne iz CGN-a pa neće bit problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4078 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
je sa 100 pocinje da, sad sam nazvo kaze dodati ce tehnicar neki range ip-a za moj profil |
![]() |
![]() |
![]() |
#4079 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Opet lost packetsi vec 3 dana, stvarno vise nemam zivaca za ove amatere...
![]() |
#4080 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Najmanje utjecaja na sve to imaju "amateri", padanje paketa znači samo da je loša veza negdje u komunikaciji. Možda DSLAM<-> modem ne vjerujem da ide na više a na to utječe parica, spojevi, razvodne kutije koje najčešće oksidiraju ili vise otvorene na i u objektu korisnika. Jesi javio se službi? Ne misliš stvarno da će magično sve proraditi? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|