|
![]() |
#3931 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
eto, drago mi je kada se nešto može i naučiti... RAK svaka čast... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3932 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Šta nema takvoga koji bi mi mogao pomoći :mad: ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3934 |
Ex-Gastarbajter
|
Vjeruj mi, ja ne znam kako scorpio ima živaca igrati. To je tolika muka, užas... Imaš na netu dosta site-ova kamo su ti setupi kako da se naštima modem da ima čim manji ping... napiši "quake 3 modem" ili tako neš pa vidi... Moj savjet je da odustaneš rađe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3935 | |
Archangel Of Light
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3936 |
Ex-Gastarbajter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3937 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
@Rak Kako zaposlenik u osiguranju sa dozvolom i oružjem zadivljuje me tvoje znanje o oružju jesi li razmišljao o karijeri u tehničkoj zaštiti. licenca (5000kn svi dokumenti,naobrazba) ti nije skupa a posao nije loše plačen. sa svojim informatickim znanjem otvoris obrt, oprema je vrlo skupa i svakim danom sve vise bazu nalazi u serveru (pc-u) na njoj mozes dignuti pristojnu maržu i pristojne " ruke " : goood : . Malo o oružju. Povijesne činjenice neznam. mogu ti reći iz prakse. za automat preciznost nije važna jer se koristi na male udaljenost. vecina ljudi automat poistovjecuje sa uzijem ali danas imas i lijepi pistolj koji se zove glock 18. izgledom je identican kao glock 17 jedini pistolj na svijetu koji je gotovo potpuno pouzdan i nije se promjenio od 80-tih godina. samo ima automatski mehanizam. stisnes jednom i on iskoristava eksploziju metka da odapne opet i opet i opet. sa njime je gotovo nemoguce nisaniti nakon prva dva pucnja. postoji taj model i sa dvije rupe u cijevi kada opucas s takvom cijevi trzaja nema ali nemoram ti objasnjavati sto to cini brzini zrna. buduci da se pistolj koristi na udaljenosti do 10m nije ni vazno. automati su neprecizni i zbog zagrijavanja. kad se automat ala skorpion zagrije nakon par minuta. vise nista nemozes pogoditi. metak na udaljenosti od 20m ide 5m lijevo 5m desno. kao sto si rekao pistolji, polu-automatski ili ovi novi automatski, te automati imaju tupa zrna. kad te pogodi tupo zrno automatski ti ispada oruzje iz ruke i odletis u pm. to je takav sok za organizam da je gotovo nemoguce ( ima drogiranih i ludaka ) nastaviti se kretati, ostati na nogama ili uzvratiti udarac, nastranu sad filmovi. zrno nije tupo radi brzine ono je i ovako i onako aerodinamicno i leti koliko je duga i dizajnirana cijev koja ga propelira i koliko mnogo punjenja. zasto se zrno od ak-47 radi siljasto i drugih polu automatski, automatskih pusaka. jednostavno nas 20 trcimo da zauzmemo neki bunker. i iz toga bunkera petoricu nas skinu sa takvim zrnom. mi smo zivi, vristimo, kreveljimo se, zrno nas je prostreljalo i krvarimo. najmanje po dvojica moraju ostati sa svakim od nas i odvuci nas na sigurno. odjednom iz stroja nije izbaceno 5 nego 15 ljudi i napad je bezuspjesan. vosjci nije nikakav trosak radit dum-dum i eksplozivne metke ali nezele zasto da covjek umre odmah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3938 |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
TRI DANA MEDITERANA ILI KAKO SAM ČEKAO ŠVEDANE
Ovaj post bi trebao i na Žderonje ![]() Bojišnica - Zadar - konkretno Falkenstainer hotels and resorts - bivši hotel Borik. Stanje na bojištu - austrijska ideja kako je Mediteran nekada izgledao - malo IKEA-a, malo Metro i dosta Kinezi: suicide - dosta "autoktonog dalmatinskog bambusa" ![]() Moj zadatak - meč HTF sa Šveđanima. Neprijatelj se dobro pripremio za bitku međutim nije očekivao ovako opasnog protivnika - ovdje moram napomenuti da će u skoroj budučnosti stranci možda naučiti da ne stavljaju izraz All inclusive domačim gostima ![]() ![]() Dakle več prvi dan neprijatelj je popuštao na svim frontama DM-ja i TDM-mia familia, te se pokušavao izvlačiti svakakvim provokacijama - torte i kolači - naravno nisam se dao navuči na tanak led. U predvečerje drugog dana neprijatelj je sa dosta podlosti prebacio bitku na ZOM i ubacio hordu od cca 300 autrijskih sisača kompota - zombia. Za one koji su nisu uspjeli do sada nek probaju na slijedečoj adresi: 84.244.130.223:28960. Dakle ni ovaj potez nije urodio plodom ta sam jutros slavodobitno napustio bojište nakon moje totalne pobjede. : CoolRamb :clap: Vaš MM + 10 kg: cheers2 PS - šveđani uopče nisu došli....:confused:
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3939 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Ono u čemu sam podosta šupalj su pištolji. Isprobao sam ih možda 10-tak. Najviše me se dojmio jedan Glock. Tada najnoviji model. I, po običaju, nisam zapamtio naziv.
![]() |
![]() |
#3940 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Top pištola Desert Eagle .50 cal ili ti po domaći 12.7 milimetara. Zrno je debljine protuavionskog metka samo malo kraće. http://anime.mipt.ru/fan-art/nge-wea...imi-de50ae.jpg http://www.arniesairsoft.co.uk/artic..._red_point.jpg Pištola broj 2: Automag III Cal .30-M1 http://www.armyrecognition.com/Ameri...iption.htm#AMT Back Up - .45 http://www.marstar.ca/ammo/30-M1.htm Za Automag se proizvode i teflonska zrna. Tak da se nema smisla skrivati iza zida.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3941 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3944 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
glock i nakon par desetaka tisuca ispucanih metaka nema niti jedno zaglavljivanje. pistolj je s najmanje dijelova kad ga rastavis potpuno duplo manje ih ima od ostalih pistolja sto samo govori o jednostavnosti rukovanja i odrzavanju. i pistolj koji se nije promjenio od 1980-tih do dana danas. najprodavaniji pistolj na svijetu. i najjednostavniji. taj desert eagle kupuju republikanci u americi da bi se s njime preseravali. nekoristi ga ni cia, fbi, u.s marshalls, swat. sve one koriste glocka 17 a ako ne njega onda druge glockove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3945 |
Magister Mundi sum!
|
mah .. ovo je pravi gun http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvats...ictures/03.jpg .. trebali bi ih u cod uvesti ..
![]() |
#3946 |
Ex-Gastarbajter
|
ajmo još edukacije, vidim da su stari lisci iskusni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3948 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3949 | |
1oo1 NooB
|
Citiraj:
Dva najbolja kandidata su HS i jedan Glock ali je puno skuplji. Jedino HS nije ni jadanput zakazao u 20000!!!!! opaljenja. Jedino kaj ih hebe je kaj imaju slabiji lobi. Za tommy-gun sam ljepo napisao neka gledaju tebe i Mad-a.
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3950 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3951 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
MG42 je Maschinengewehr MP je Maschinen pistole MG42 pili bukve. Ostalo ne jer nemaju niti tu snagu niti tu brzinu paljbe. 7.62mm se polako zamjenjuje s manjim 5.56 i 5.54mm kalibrima jer su jeftini za proizvodnju lakši su te su na kratkim udaljenostima u kojima se većinom koriste takva oružja veći kalibri nepotrebni. Mp44 nije bio namjenjen za gađanje na velike udaljenosti jer nema niti dovoljno dugu cijev za takvu preciznost niti je brzina izbacivanje praznog metka i ubacivanja drugog dovoljno spor ada bi omogućila takvu preciznost, za to postoje PaPovke tipa M1 Garand, M1A1 Carabin i Gewehr 43, koji puno sporije ubacuju metak u cjev, koja je i duža, time su smanjene vibracije i trzaj koji utječu na preciznost. Karabini tipa Kar 98, Mosin, Lee-Enfield imaju pak najveću preciznost jer funkcioniraju ne na povrtansm trzaju zatvrača već na izmjeni plinova, metak se ručno ubacuje i izbacuje i time se postiže najveća preciznost. Kar98 je inače Mauser Karabin mod 1898 proizveden u Beču za carsku Austro-ugarsku vojsku, te se koristio i u domovinskom ratu, izvrstan primjer umjeća proizvodnej oružja.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3952 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Isusek vidim ja da si nauku izučio u Hrvatskom vojniku, a to bi ti bio vojni pandan BUG-u ili PCChip-u. Suma-sumarum sam rekao da sa MP44 MOŽEŠ pogoditi čovjeka na 300 m. Toliko niti jedna mapa nije velika (ili nema tu preglednost). Dakle, njena preciznost nije upitna. Te udaljonsti nisi velike. Velike udaljenosti su iznad 500 m i za njih se koristi oružje s optikom. Jednistavno jer čovjek ništa ne vidi tako daleko. Duljina cijevi za udaljenost od 300m nije premala jer je slična kao i kod AK47 koja to radi sa manjim kalibrom i daleko manjim punjenjem. Sa AK47 sam na 300 m skidao što sam želio i kada sam želio. Na 100 m sam gađao u 5-10 cm, a do 50m u hodu, iz okreta, brzinom munje. 7,62 se ne zamjenjuje polako već je zamijenjena. Manji kalibri nisu tu zbog jeftinije proizvodnje (koga to briga u vojsci ako čekič košta 10000$) i zato što ne trebaju veći, već zbog mase. Velika je razlika tegliti pušku od 5kg i 3 kg. A sve to na račun streljiva. Još k tome dodaj da su i spremnici manji i lakši i da B/K ima manju masu, pa ćeš doći do pravih zaključaka. M42 NE PILI ništa. Pusti bapske i lovačke priče. Vidio, probao i to je dreck weapon u usporedbi sa modernim naoružanjem. Repetirke ne koriste nikakvu izmjenu plinova. Svi plinovi idu u potisak zrna. Puluautomatske puške su preciznije zbog duže cijevi i malog trzaja. Ne zbog sporijeg ubacivanja metka. To radi običan feder. Ne možeš napraviti sporiji feder jer on mora imati snagu da kalibrira zrno. Inače ništa od opaljenja (postoji zaštita). One ne mogu biti preciznije od MP44 pri pojedinačnoj paljbi. Jednostavno zato jer onda nema takvog trzaja niti kod njega. Jednostavno. Veliki kalibar + veliko punjenje = velika preciznost. Njegova cijev i nije tako kratka. Možda ti se samo čini takvom u igri.
![]() |
#3953 | |
Moderator
|
Citiraj:
Specijalna municija rađena za Automag koja nije u normalnoj prodaji jer je zabranjena za civilnu upotrebu ima u teflonu čelični valjak. Pošto je zrno lakše od normalnog (bakrena košuljica punjena olovom) dobiva veću brzinu. Prilikom udaranja u čvrsti predmet teflon se raspada, a čelični valjak nastavlja sa inercijom. Može probiti zid od cigle debljine od 20 do 25 cm. Koristim vojnu inačicu FM Hi-Power 35 proizvedenu u Argentini, kalibar dugi 9, kapacitet 14+1. To je modificirani pištolj FN Browning Hi-Power 9 x 19 mm Parabellum. http://www.answers.com/topic/browning-hi-power Ne želim ga mjenjati za nikakav plastičnjak ala Glock i sl. jer nemreš čistiti orahe, bademe, lješnjake niti zabiti čavao od 10 cm. Težina sa punim okvirom je 1.25 kg. ![]()
![]() |
![]() |
#3954 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
sitnica http://www.smith-wesson.com al meni je i dalje hs bolji od glocka..... jeftiniji i meni osobno bolji!!!!! a ima i gro stvarcica za kupit za njega..npr glock vodi po velicini spremnika ali par sto kunica i imas produzene spremnike odma.. a domace je domace |
![]() |
![]() |
![]() |
#3956 | |
1oo1 NooB
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3958 | |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() a kaj se tice rusenja drveca za pistolje bas i ne vjerujem ali mogu ti pokazati jedan proplanak kraj Novske koji je bio dosta gusta suma prije nego je obradjen sa 2 pama skinuta sa tenka ( 12,7) i potrosenih par kutija municije ![]()
![]() |
![]() |
#3960 | |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas