|
![]() |
#37981 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Nisam znao da ih tamo ima! Nije da trazim kvalitetu, više je do vrste ili tipa kiseljenja ja bih rekao.
![]() |
#37982 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37983 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Može preporuka za neki midrange wok? U zadnje vrijeme stalno naručujemo "kinesku" pa bi htio pokušati spremiti nešto i doma prije nego bankrotiram. PS Imam na štednjaku dupli plamenik.
![]() |
#37984 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Asian Cash & Carry u Ivanićgradskoj ti imaju u ponudi wokove i odlični su. Pošalji im poruku, preporučit će ti koji ti paše https://www.facebook.com/AsianCashAn.../?locale=en_GB
![]() |
#37985 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Svakako što teži gusnati wok s poklopcem. Nikakvi aluminiji/tefloni. I educirati se jerbo wok spada u easy to learn, hard to master kategoriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37986 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja sam svoj, doduse debuyer "mineral b" za indukciju, uzea u lonci i poklopci, pa baci oko i tamo: https://www.lonciipoklopci.hr/posudj...nado=-1&sort=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37987 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Imam guseni wok težak skoro 4 kile, treba vremena za zagrijavanje, nemoguće je miješanje sadržaja trzajem kao što se to radi s limenim.
![]() |
![]() |
#37988 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
I limeni je ok, samo treba svladati tehniku "trzanja". Ja povrće u svom gusnatom monstrumu "trznem" s dvije kuhače. Gusnati/limeni i edukacija za efekt kineskog restorana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37990 |
Guest
|
ne znam dali ste pili ovaj sok: https://www.konzum.hr/web/products/f...a-kruska-0-75l ali sok je odličan ono što mene zanima kako dobiti tako gusti sok od jabuke ? jer piše da su samo koristili voće... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#37991 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Nisam ga nikad pio, ali ocito iz sastava: kaša kruške 48% Sokovi od kruske su uvijek gusci i kasasti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37992 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#37993 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() |
#37994 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Znači Čakovečki mlinovi za ubuduće. BTW skužil sam isto da ak pratim američke recepte u koje ide brašno, da obavezno moram dodati manje vode nego kaj piše u receptima jer imam filing da brašno koje oni koriste upija više vode nego naše. Nego, još pitanjce - koju basmati rižu kupujete? Za sad kupujem one najjeftinije bez brenda jer su mi bile OK, pogotovo sad s kuhalom za rižu, rezultati jako dobri. E da, kaj se wok-a tiče, imam od deBuyera wok, za sad sam dost zadovoljan. Treba ga pripremiti, zapeći ulje (ili kak god bi se seasoning prevel na hrvaški) i održavati, ali mi fino ispadnu stvari, pogotovo velveting meso.
![]() |
![]() |
#37996 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
kod nas su tek nedavno polako pocela takva brasna biti popularnija. uz vec spomenute cakovecke mlinove za pizzu, farina ima svoje 00 i manitobu, a i konzum ima svoje 00 s 12% proteina i manitobu s 13% https://ibb.co/my5Z21S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37997 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Stavim pola kvasca na pola kile brašna i dva prstohvata soli. Ma ni milinetra se nije diglo i još mi je pucalo dok sam htio razvuč 25 cm za pizzu. Užas, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37998 | |||||
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Limeni mi je bio u planu, jer ovi svi wok plejsovi po šoping centrima vrte limene u krug. Hvala svima za tips n tricks, uzet cu nesto pa se bacam na kuhanje. Citiraj:
Probaj, ako uopće možeš nabaviti brašno vulgaris iz nekog mlina lokalnog da vidiš razliku. Baka uopće ne želi koristiti takvo brašno, jer je ovo kupovno sa svim mogućim aditivima bolje za raditi. ![]() ![]() Tako da, you win some, you lose some ![]()
![]() |
![]() |
#37999 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Svakako si trebal taj svježi kvasac nadignut uz malo vode i šećera prije dodavanja u brašno pa bi znal jel aktivan ili nije. To što je kockica kvasca naizgled živa niš ne znači dok se ne zapjeni i poveća volumen.
![]() |
![]() |
#38000 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Kupio sam wok preko onih naljepnica iz Konzuma, nekih 3mm debljine, nema šanse za "trzanje" s Youtubea. Napacano meso pospem krušnim mrvicama, skupa s kikirikijem u mrvicama isprzim na svinjskoj masti, odvadim iz woka i na istoj masti popržim papriku luk i sjeckanu mrkvu, kad povrće dobije glazuru dodam Blue dragon umak iz Konzuma i kad se malo isprži bubnem nazad meso. Obično bude dovoljno za 4 porcije pa bude za večeru i za gablec idući dan ![]()
![]() |
![]() |
#38001 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ako treba da umak dobije onu ljepljivost, stavi se mala žličica gustina u 3 dcl voda da to sve stisne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38002 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Mlineta ko da sa glet masom radiš. Čak i ona manje puca. Čakovečki mlinovi ili K Plus 00, ima dvije vrste w nešto .... i s njima je super radit. Kruh ima rupe da ti prst stane.
![]() |
![]() |
#38003 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
1. Počeo sam gledati količinu bjelančevina na pakiranju brašna. Sve iznad recimo 9,5 - 10g će ti biti puno bolje. 00, manitoba, čakovečki za t. vučeno tijesto.. oni imaju oko 11-12. U Plodinama prodaju neka sa samo 6g - razlika je ogromna. Više bjelančevina, više glutena, veća rastezljivost. 2. Imam loša iskustva s većim pakiranjima suhog kvasca ako su duže otvorena. Poslano sa mog IV2201 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38004 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38005 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
meni je lidlov kvasac najbolji, a najjeftiniji je. nikad nije izdao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38006 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Potpis. Koliko me puta dolcelin izdao, cudo jedno. Pa sam bacao pare na oetker, on je isto ok... Na kraju najcesce uzimamo samo lidlov jer je jeftiniji
![]() |
![]() |
#38007 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Probao, zatvoren štipaljkom. Dolcela 100g. Ne dođem niti do pola i prestane raditi. I ja lidlov kupujem već godinama (sjećam se i da je jedno vrijeme izašao iz asortimana). Inače, zezam se sa sourdough već par godina, većinom preko zime kad nema posla oko kuće. Ima još takvih? Poslano sa mog IV2201 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#38008 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Zaboravio sam napisati da ga još stavim u onu malu staklenku sa poklopcem , tako zatvoren mi fakat traje jako dugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#38009 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nego Žderonje Ima li ljubitelja fileka? (za one od Sv. Roka niže tripe ili tripice) ![]() (Škembići za one istočnije) ![]()
![]() |
#38010 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Moram priznati da sam prije ~godinu dana odustao od Orkana jer su bili poprilicno losi. Kod Srbina na Ravnicama su OK, ali samo OK... Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|