|
![]() |
#3661 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3662 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() I ja pikiram hexu, i zbog nostalgije prema Phenomu II 1090T ![]() Godammit, nisam trebao mijenjat taj proc, ionako ima bolji IPC od FX-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3664 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3665 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nadam se da neće ostati samo jednokratni popust, te ograničen na ameriku... A čuj, ne mogu se vječno iskrivljavati neke performanse tj. nisu revieweri jedini koji imaju te procesere. Lako će se vidjeti dali ima nekih velikih nepodudaranja. Mada si ozbiljni recenzenti to ne mogu dopustiti. Vidio sam da na overclock.netu neki već ispravljaju krive drine i prave vješala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3668 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
ili kupi i5 ili i7 dobijes celerona za poklon, nebi im bilo lose sad kad ih je amd natjerao na smanjivanje cijena, da privuku ljude, za svaki kupljeni 2011v3 proc dijele jednog g4560 ![]() nije mi ih tao cigani, trebo je zen izac prije god dana, a ne ovako dopustio da intel 4 jezgreni proc naplacuje preko 2000 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#3670 | |
Game, PC ,motobikes, bike
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Ej, zaboravljate da te ploce imaju samo 2 sata3 porta, dok je kod amda full sata3 jos od 9xx chipseta, mozda i 8xx, nisam siguran. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3671 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Opet će raja jeftine Intele kupovat zahvaljujuć Zenu, ko šta kupuju jeftine 1060/1050 Pascale zahvaljujuć Polarisu. Jedno je sigurno: gotovo je s "AMD je pred bankrotom" pričama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3672 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Microcenter te cijene ima odavno. Pročitajte komentare |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3673 |
Premium
|
Izgleda da je ta vijest ćorak. Kažu američani da su to uobičajene akcije u microcenteru ![]() Evo još jedna vijest koja mi ne drži vodu (mislim na singlecore info), al nek se nađe. Turski recenzenti: http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800...g-performance/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3674 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3676 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3678 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
promatrao sam AMD dionice pred cca godinu dana u želji da kupim koju. nije mi se dalo zezat posto nije bas jednostavnan proces. sada mi je žao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3679 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#3680 |
Premium
|
Jel bi netko upućen mogao izračunati? Recimo da je bio minimalni mogući ulog, kad je dionica bila najniža, pa do sada... Da si prorjedim flashbackove rezanja kite... Ali jednostavno nije moguće da nebi bilo ništa od nečeg što je poraslo preko fucking 7 puta... Tko bi se onda tek bavio dionicama zbog onih kiki riki porasta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3681 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Većina ima 500$ kao minimalan ulog... kolko vidim, 1.67$/komadu je bilo najniže, prije godinu i pol otprilike. To je porast od 8,5 puta, a to znači cca. 3500kn -> 30.000kn prije oporezivanja(ne znam kako tu stoje stvari). Ali nisam baš upućen nešto u to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3682 |
Premium
|
Koliko se jako mutno sjećam, mislim da je netko napisao da kod nas mora biti minimalno 10 000kn, te da moraš imati nekakvog ovlaštenika u americi koji bi za tebe kupovao/prodavao jer kao ne možeš to odavdje, pa nekakve mjesečne troškove itd. Vjerojatno i neki hr namet na profit napravno ![]() No svejedno mislim da tu treba biti finog profita... pa fucking 8,5 puta je porasla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3683 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Da, ali od 1.1.2017 ide i porez na kapitalnu dobit... Nalozi su također preskupi za "male" ljude. Ispod 70-80k kuna se danas nema sto traziti na burzi. A prije 15g si se mogao sa 1000kn zajebavat ![]() Zdrava logika ti kaže "Ako ti država uzima skoro 60% plaće, što misliš koliko uzima na nećem što možebitno zaradiš "lakše" ![]()
![]() |
#3684 | |
Premium
|
Đizus kakvi sve tipovi dobivaju ryzen press pack ![]() https://www.youtube.com/watch?v=1MH8k3UbGTw EDIT Evo ipak nađoh tko je Citiraj:
![]() Ima li krešo ryzena? Ajde barem nije kao fury kad je postojalo 7 komada (kad su linus & ncix morali djeliti gpu, a ni mnogi bitni portali ju nisu dobili ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3685 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3687 | |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Dionice kupljene prije 1.1.2016. ne ulaze pod novi zakon. Za sve dionice/udjele kupljene poslije 1.1.2016. se prilikom prodaje se plaća porez na kapitalnu dobit u visini 12% + prirez. Iznimka su udjeli u fondovima/dionice koje su u vlasništvu dulje od 36 mjeseca.
![]() |
![]() |
#3688 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Neki pisu dezinformacije oko trgovanja dionicama na stranim trzistima, bolje onda ne pisati nikaj ak niste bar malo upoznati sa tematikom Ugl akoj je sve tocno napisal 12% poreza na ono kaj si zaradil, +prirez na tih 12% zarade... Od dodatnih troskova broker uzimaju naknadu za vodjenje tzv. skrbnickog racuna, ona je jako sitna i na mjesecnoj bazi iznosi tipa 5 kn...od dodatnih troskova vec sam zaboravil ali mislim da je jos samo fee za ulazak na USA burzu cca 20usd. Placanje porezaxse moze i "zaobic/odgoditi", recimo kupili ste amd dionicu za 5 usd, prodate je sad za 15usd to je 10usd zarade na kojih vam HR Maric uzima 12%(i jos prirez), ali vi ne vratite novce od prodaje amd na racun u hr nego ih do kraja tekuce godine ulozite u recimo NVDA dionice i nema placanja poreza(ako ste hardcore kockar ![]() Nalozi 70k kn....lol Ukratko da se pred par mjeseci ulozilo pa (samo) 500usd osjetno bi se zaradilo, matematika je egzaktna stvar...primjer za grubi izracun:kupili ste 100amd dionica za 500usd(kad je cijena bila 5usd po dionici) i sad tih 100 dionica prodate po cijeni od 15usd po dionici, total 1500usd, zarada je 1000usd, HR maric vam od tog profita uzme 12% odnosno 120usd i na tih 120usd jos ide prirez(recimo 20%) sto je 24usd, na kraju ispada 852usd zarade(tu jos treba odbiti onih 20ak usd ulazak na burzu i jos neka sica za vodjenhe skrbnickog racuna, mozemo ugrubo zaokruziti na cca 800usd ciste zarade. Inace neka predvidanja kazu da bi amd u 2017 migao doci na 25+usd po dionici pa ko ima muda neka ih stavi na razanj ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 26.02.2017. u 10:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3690 |
Premium
|
Nakupina ryzen info u jednom linku. Neki su već bili no ima i dosta novog https://videocardz.com/66393/amd-ryzen-rumors-part-2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|