Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.05.2010., 22:53   #3631
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Liquid Snake Pregled postova
Ma frend želi cestom gore, boji se da gume ne zbuši

Budem ga probao nagovoriti, samo da bude suha staza
Lojstek je 90% suh uvijek. Ne znam kolko ste u formi al i ja i dwarfić ćemo gurat bajkove dio puta sigurno.

Ak ste za pričekajte oko pol 10 dvojicu jakih momaka. Crna fulka nemoš me fulat.
Samo recite tko ste jel

Ja ode krmit sad.
Staro 08.05.2010., 23:07   #3632
Liquid Snake
Premium
Moj komp

Liquid Snake's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Može, ak bumo lojstekom pričekat ćemo vas. Sad koliko bumo izgurali...ak ništ drugo svi ćemo gurat bajkove do vrha
Liquid Snake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.05.2010., 00:05   #3633
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Jel bih ja uspio doći gore i dolje u jednom komadu na Giant Boulderu sa običnim vbrake kočnicama?
Po cesti pretpostavljam da bih, ali zanima me off-road. a moj bike za to baš i nije namijenjen.
Garancija na ramu 5god, pa nije bed ako pukne
Za ramu se ne moraš bojati dosta je jaka. Ono kaj te treba brinuti su gume koje su dosta loše pa ih probaj što prije zamjeniti.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 01:27   #3634
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Pa neću mijenjati praktički nove gume valjda? Ne vozim se često i dobro izgledaju.
Nemojte me plašiti svakakvih gluposti, pa valjda ću izdurat jedan uspon i spust

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 01:32   #3635
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor elvis again Pregled postova
Vuco stvarno te moram pohvalit sto me nisi opet navel na neki svoj eksperiment nego ljepo po provjerenome. No svejedno sladoled si duzan!
Danas je stvarno bilo super, dosta brzo smo dosli gore, popili sok (bez pive ovaj put) i supustili se po navedenim stazama koje su mi super sjele (kak vuco veli). Sto se bajka tice jako sam zadovaoljan i ispunjava sve moje zelje, sumnjam da ce mi ikad trebat vise od 152mm hoda straga.
Bajk ti je strava, definitivno . Ja se mučim ko čobanko, pazim da ne udaram prejako zadnjim krajem, a ti krstariš doslovno po onim preprekama.
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Ima tko iskustva sa RockShox Tora-om?
Mislim da mi je to iduca investicija, jer trenutna vilica (Suntour XCP) mi je doslovno u predraspadnom stanju i nije bas pouzdana za niz sljeme etc...
Jeftina, čvrsta no i teška vilica. Ako možeš, ciljaj na 318 verziju, pogotovo ako si brz nizbrdo.
Staro 09.05.2010., 02:28   #3636
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
i ja bi vam se pridruzio na guranju bajka prema gore ali buduci da je vec pol 3 nekako sumnjam da cu se ustat

inace, danas sam crko na usponu do starog grada iznad podsuseda

renesis, frend vozi trance 3 ako sam dobro vidio, to je ona tamnoplavo/siva fully rama?
hash je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 07:42   #3637
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

9 je stupnjeva, ustani, obrij se pa pomoli. (na Sljemenu, relativna vlažnost 99%, vrlo niski tlak gore.)

Uživancija, šta drugo. Za sve koji su budni, 9h konjska muda na trgu

Uživajte u danu!
Staro 09.05.2010., 07:50   #3638
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ja si gledam piknut giant trance 3 ramu. Ima neko kakve komentare po pitanju rame?
Mislim da ti je trance rama dobar izbor no ipak preporucujem da uzmes neku sa fox rp2 shockom koji ima kakav takav lock. Mislim da bas trance 3 dolazi sa rp2 dok trance 4 dolazi sa float r-om. Maestro je vrlo dobar sustav i s njim neces fulat. Ako si između dvije velicine mozda je bolje uzet ovu manju jer su trance i reign poznati po velkom međuosovinskom razmaku te nadoknadit visinu seattubea sa duzom sic stangom.
http://www2.giant-bicycles.com/en-US...llections_id=4
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor

Zadnje izmijenjeno od: elvis again. 09.05.2010. u 08:01.
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 08:53   #3639
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

probudio se, idem opustositi frizider, pa laganini na brezuljke zapadnog kraja.

bit ce blatno ! bas kako volim

mmmmmm

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 09:13   #3640
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
@elvis - nije taj trance nego stariji sa 100mm i float r-om. velicina pase. dobro je stanje. samo realno mi ne treba fulka, i sad da dajem tolke novce, ali opet, to je fulka.

tako da me jedino brine, koliko propedal na Ru radi? ekipa govori da je maestro jako dobar, i da nema problema uzbrdo

a i taj sto si postao link ima float r

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.05.2010., 13:24   #3641
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Ovaj sto sam postal sam postal krivo jer je to za trziste SAD-a. Ovaj je pravi:
http://www2.giant-bicycles.com/en-GB...llections_id=4

Svejedno, ukoliko uzmes ramu sa float r shockom ona ce raditi nesto vise na uzbrdici. Maestro dobro funkicionira ukoliko je pedaliranje jednoliko no kad treba jace zapeti i kad se mjenjja ritam onda zna bobati suspenzija, no slicno je i kod konkurencije. S druge strane svaki fully (pa cak i sa rp23) sa punim lock-om ima neki sitni milimetarski rad pri pedaliranju uzbrdo. Sve u svemu ako dobijes tu ramu za neke pristojne novce go for it.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 14:55   #3642
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

zelena magistrala - dom na glavici- veternica- gornji stenjevec

po zelenoj magistrali do kraja asfalta za mrvicu ispod pola sata sam stigao. po kompu nisam padao ispod 6 kmh, a prosjek nekih 10-ak kmh.

lijepa voznjica. da me netko ima odbaciti do kraja asfalta bi opet isao
(dosadno)

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 14:57   #3643
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Sljeme report #2

Bili ja i De5tr0yer. Našli se u 9h u isti sekund obadvoje dopedalirali Upoznali se i lagano čavrljanje i put sljemena. Naravno pisac ove balade je opet izdahnuo kod dućana ali ovaj put par metara nakon dućana kod kojeg se lijevo skreće. Destroyer je poprilično dobro vukao.

Uspon :

I tako simte-tamte stani-guraj i par km dalje eto nas na odmorištu prije adolfovca : ode destroyeru žbica : odnosno olabavila se pa je sad mogao bendžo napraviti od kotača. Rastavili kotač, sredili žbicu jedva (a oboje imamo alata da bi mehaničarsku radionu mogli otvoriti) i išli napumpati gumu kad ono destroyerova pumpa izdahnula. I što ćemo sad ; a ništa nastavili gurati bicikle (a meni još to dobro došlo). I tako nastavimo mi dalje uz povremene stanke kako bi se mogao odmoriti (od guranja bicikla ) i dođemo do mjesta gdje leustekov put siječe cestu.

Scena dana . distrojer stopira aute i pita ih za pumpu ali način na koji je to izveo je bio sličan ko da ga je ujeo poskok pa moli za pomoć prelegendarno. Naravno nismo naletili ni na jedan DH auto. i ništa nastavili dalje i došli konačno na lugarnicu. Distrojer užicao pumpu od nekog biciklista "u godinama" (hvala), namjestili nekako pumpu, pojeli graha i otišli za rutu kojom se Desi vozio s renesisom u petak

Spust :

išli tim čuvenim "jebenim" spustom. otpedalirali do puntijarke kad ono tamo ko da su svatovi je bilo ljudi.i putem i u birtiji. Ništa krenuli se spuštati i fulali negdje stazu i nastavili do hunjke (odmorište valjda). Staza ni vidila XC-a.. Kamenje i korjenje koje viri i zzemlje debelo. I sad je bio izbor ajmo vidjeti što je lijevo ili desno se spuštamo lijepo i "uredno" do tunela tj ispod žičare. Naravno otišli lijevo. nakon uvodnih par metara lijepe staze i kojih 100-200 metara makadamske ceste (za lovočuvare i ostale valjda) uslijedila mala noćna mora

Ispred nas All Mountain staza praktički toliko uska da nemožeš pedalirati a korjenje i kamenje bogom dano naravno koju 1/9 spusta se spuštali <5kmph ili nanoge zbog dotičnih kamenja. Destroyer se opet izgleda negdje sasuo s biciklom (ispravi me ako griješim). Ali više manje nekako izgurali (kao da idete kroz potočić s koritom širine 30 cm pa ti pedaliraj).

Događaj dana #2 : Jedva nekako izletili čovjeku iza kuće na ručak ali ajde pitali ga za upute i odtad nadalje sve sami asfalt s spuštanjima i jednim usponom kojeg sam opet gurao zbog mjenjača prednjeg jer mi se nije prešaltao.

Eh da i napomena da je ova seksi stazica kojom me destroyer vodio bila cijela prekrivena madracem od 5cm lišća tako da se vozilo na blef

Nakraju evo meni od kuće (ispod gl.kolodvora) do gore i nazad 33.336km a vrijeme vožnje 3 sata ravno (plus 2 sata dodatnih što smo žbicu popravljali, odmarali putem i gore jeli grash s kobasicom [jednina, nije ih bilo dvije]). Maksimalno smo išli 53.5kmph s tim da je ipak destroyer išao mrvicu brže (do 1kmph) od mene

Naravno po putu vidjeli enkog lika s poprilično dobrim fullyjem i više manje je to to. Sreli također neke bakice, susretljivog djedicu i neku curu koja nas je upozorila da se ovuda nevozi spust (da smo fulali stazu)

eh da i Vuco oću svoju zračnicu nazad da je stavim kao trofej na zidu Dokaz (nije photoshop )

I još jedno pitanjce malo : vilica mi se malo zamazala (procurila). E sad nije puno nego doslovno samo po dust sealovima i malo, malo po nozi (gornji rub noge). e sad je to relativno normalno kad se bottomira vilica ili ? Inače vilica je Rock Shox Judy (sličan dizajn ko Dartovi ali starija)

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 09.05.2010. u 15:14.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 15:26   #3644
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Kupio sam ciklokomp u intersparu za 60 kn

Moze neko postat slike kak je to smontiro na bike?

di ide onaj senzor na vilicu a di magnet.

Pise kao da nebi smjelo bit vise od 2mm razmaka izmedju jednog i drugog ali di god stavim nema sanse da bude manje od 5 cm a kamoli 2 mm

warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 15:30   #3645
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

pa stavi nešto između senzora i vilice da ti je senzor bliži magnetu i s onim vezicama zategni i to je to
Staro 09.05.2010., 15:34   #3646
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Sljeme report #2

Bili ja i De5tr0yer. Našli se u 9h u isti sekund obadvoje dopedalirali Upoznali se i lagano čavrljanje i put sljemena. Naravno pisac ove balade je opet izdahnuo kod dućana ali ovaj put par metara nakon dućana kod kojeg se lijevo skreće. Destroyer je poprilično dobro vukao.

Uspon :

I tako simte-tamte stani-guraj i par km dalje eto nas na odmorištu prije adolfovca : ode destroyeru žbica : odnosno olabavila se pa je sad mogao bendžo napraviti od kotača. Rastavili kotač, sredili žbicu jedva (a oboje imamo alata da bi mehaničarsku radionu mogli otvoriti) i išli napumpati gumu kad ono destroyerova pumpa izdahnula. I što ćemo sad ; a ništa nastavili gurati bicikle (a meni još to dobro došlo). I tako nastavimo mi dalje uz povremene stanke kako bi se mogao odmoriti (od guranja bicikla ) i dođemo do mjesta gdje leustekov put siječe cestu.

Scena dana . distrojer stopira aute i pita ih za pumpu ali način na koji je to izveo je bio sličan ko da ga je ujeo poskok pa moli za pomoć prelegendarno. Naravno nismo naletili ni na jedan DH auto. i ništa nastavili dalje i došli konačno na lugarnicu. Distrojer užicao pumpu od nekog biciklista "u godinama" (hvala), namjestili nekako pumpu, pojeli graha i otišli za rutu kojom se Desi vozio s renesisom u petak

Spust :

išli tim čuvenim "jebenim" spustom. otpedalirali do puntijarke kad ono tamo ko da su svatovi je bilo ljudi.i putem i u birtiji. Ništa krenuli se spuštati i fulali negdje stazu i nastavili do hunjke (odmorište valjda). Staza ni vidila XC-a.. Kamenje i korjenje koje viri i zzemlje debelo. I sad je bio izbor ajmo vidjeti što je lijevo ili desno se spuštamo lijepo i "uredno" do tunela tj ispod žičare. Naravno otišli lijevo. nakon uvodnih par metara lijepe staze i kojih 100-200 metara makadamske ceste (za lovočuvare i ostale valjda) uslijedila mala noćna mora

Ispred nas All Mountain staza praktički toliko uska da nemožeš pedalirati a korjenje i kamenje bogom dano naravno koju 1/9 spusta se spuštali <5kmph ili nanoge zbog dotičnih kamenja. Destroyer se opet izgleda negdje sasuo s biciklom (ispravi me ako griješim). Ali više manje nekako izgurali (kao da idete kroz potočić s koritom širine 30 cm pa ti pedaliraj).

Događaj dana #2 : Jedva nekako izletili čovjeku iza kuće na ručak ali ajde pitali ga za upute i odtad nadalje sve sami asfalt s spuštanjima i jednim usponom kojeg sam opet gurao zbog mjenjača prednjeg jer mi se nije prešaltao.

Eh da i napomena da je ova seksi stazica kojom me destroyer vodio bila cijela prekrivena madracem od 5cm lišća tako da se vozilo na blef

Nakraju evo meni od kuće (ispod gl.kolodvora) do gore i nazad 33.336km a vrijeme vožnje 3 sata ravno (plus 2 sata dodatnih što smo žbicu popravljali, odmarali putem i gore jeli grash s kobasicom [jednina, nije ih bilo dvije]). Maksimalno smo išli 53.5kmph s tim da je ipak destroyer išao mrvicu brže (do 1kmph) od mene

Naravno po putu vidjeli enkog lika s poprilično dobrim fullyjem i više manje je to to. Sreli također neke bakice, susretljivog djedicu i neku curu koja nas je upozorila da se ovuda nevozi spust (da smo fulali stazu)

eh da i Vuco oću svoju zračnicu nazad da je stavim kao trofej na zidu Dokaz (nije photoshop )

I još jedno pitanjce malo : vilica mi se malo zamazala (procurila). E sad nije puno nego doslovno samo po dust sealovima i malo, malo po nozi (gornji rub noge). e sad je to relativno normalno kad se bottomira vilica ili ? Inače vilica je Rock Shox Judy (sličan dizajn ko Dartovi ali starija)

Sve na mjestu osim:

Nisam se sasuo, to je jedan od onih trenutaka kad si ti pitao za smjer ljude a ja se navratnanos zaletio u šumu pa te izgubio, jel?

U dva navrata sam te dozivao po šumi

Spomenuti frajer sa fulkom (od cca 25k kn) je išao gore lojstekom ko i mi, a dolje smo ga valjda prestigli uzduž i poprijeko premda smo otišli na skroz drugu stranu dok je on po cesti išal dolje.

Gornji dio staze je bio blaga katastrofa, dok nakon onog skretanja kod odmorišta nadalje je meni bilo super
Izbili smo na makadamsku cesticu, vozili se nekih kilometar po njoj pa opet se zaletili u šumu, malo višlja trava itd. Taj donji dio bi se dao puno brže voziti, al kak nikad nisam bio, ipak je išlo malo polakše. Čovjeku smo sletili na ručak jer smo išli umjesto desno obilježenom stazom nalijevo neobilježenom i završili u strmom voćnjaku

Da, moram nov kotač kupit. Mavic entry 117 je nakon prijeđenih 300km očito odapeo.

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova

Pise kao da nebi smjelo bit vise od 2mm razmaka izmedju jednog i drugog ali di god stavim nema sanse da bude manje od 5 cm a kamoli 2 mm
Pa spusti senzor niže, gdje su žbice bliže vilici, isto tak i magnet...
-->
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova

Sljeme report #2

Uspon :

Spust :

Sve na mjestu osim:

Nisam se sasuo, to je jedan od onih trenutaka kad si ti pitao za smjer ljude a ja se navratnanos zaletio u šumu pa te izgubio, jel?

U dva navrata sam te dozivao po šumi

Spomenuti frajer sa fulkom (od cca 25k kn) je išao gore lojstekom ko i mi, a dolje smo ga valjda prestigli uzduž i poprijeko premda smo otišli na skroz drugu stranu dok je on po cesti išal dolje.

Gornji dio staze je bio blaga katastrofa, dok nakon onog skretanja kod odmorišta nadalje je meni bilo super
Izbili smo na makadamsku cesticu, vozili se nekih kilometar po njoj pa opet se zaletili u šumu, malo višlja trava itd. Taj donji dio bi se dao puno brže voziti, al kak nikad nisam bio, ipak je išlo malo polakše. Čovjeku smo sletili na ručak jer smo išli umjesto desno obilježenom stazom nalijevo neobilježenom i završili u strmom voćnjaku

Da, moram nov kotač kupit. Mavic entry 117 je nakon prijeđenih 300km očito odapeo.

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova

Pa spusti senzor niže, gdje su žbice bliže vilici, isto tak i magnet...
Staro 09.05.2010., 15:44   #3647
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

aha.jer ono kad sam te bio slijedio vidio sam te s polegnutim biciklom pa sam zaključio da si se bio malo sastao s zemljom

a ona prokleta trava i kamenje/korjenje mi je dva puta opizdilo po pedalama onako pošteno pa sam gledao jesu li svi pinovi idalje na broju

a da ej još bolja bicikla i bolji vozač super bi bilo + što su mi noge 2 puta odapele jer sam prenisko sic stavio i onda odvozio na nogama do dolje

eh da i zaboravio sam napisati najdraži citat s sljemena : spuštamo se destroyer ispred mene i prilikom spuštanja samo odjednom kroz šumu čuješ

Citiraj:
kameeeen
btw v-brake nakon što se zagrije pošteno i počne cviliti + 100+kg + još ruksak i bicikl od 15 kg nisu dobitna kombinacija

super je sve bilo ali prvi spust + ljudi i neiskustvo pa sam malo sporije poprilično vozio (valjda smo vozili nizbrdo kojih 30 na sat[destroyer 40+]) taj prvi dio.i onda još zaboravim spustiti sic pa sam se skoro katapultirao.

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 09.05.2010. u 15:54.
Staro 09.05.2010., 15:48   #3648
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Sad sam nemoj čekat sljedeći put, pedalaj vako malo rekreativno po ZG bar prek tjedna pa da moremo opet gore subotu
Staro 09.05.2010., 17:42   #3649
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Vozim se na bajku četvrti put i fakat to bila dobra investicija.

http://www.imagesforme.com/show.php/...5_DSC00125.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/...8_DSC00128.JPG

Imam jedno pitanjce. S čim vi čistite bajkove, a pri tome mislim da mašinicu/zupčanike/lanac.

Malkice se uprljala pila.

http://www.imagesforme.com/show.php/...7_DSC00127.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/...9_DSC00129.JPG
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 18:00   #3650
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

@ Dwarf
Nedam zračnicu. Sad u 2min nađem na netu slike lugarnice . Dok ne vidim vlastitim očima, ne vjerujem .

Glavno da ste se dobro proveli .

@ Hamm
Pokupio si malo prašine na lancu, Samo obriši krpom nekakvom. Među karikama ima još ulja i dokle god lanac ne počne škripat ili jako se čut, ne treba niš podmazivati. Ja sam prije čistio prije svake vožnje, a sad samo ako je stvarno potrebno.

Kazetu proguraš krpicu između svakog zupčanika i ideš levo-desno. Pogon prednji isto krpicom obrišeš.
Staro 09.05.2010., 18:07   #3651
tomiotok
Registered User

Datum registracije: May 2009
za takvu prasinu uzmes onu malu metlicu, (sto ide inace u lopaticu) i s njom s onim mekim nitima sam predjes prek toga i iza toga eventualno podmazes lanac!!!
tomiotok je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 22:01   #3652
Liquid Snake
Premium
Moj komp

Liquid Snake's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Krenuli oko 10h umjesto 9 (frend zaspao) iz maksimira, bili oko 10:30 kod tunela...tak da normalno nismo sreli ostale drugove sa foruma

Išli leustek-činovnička-toranj, spustili se nazad do livade. Tam smo pojeli i popili, spustili se cestom do Mihaljevca. Dosta dobra brzina, max bila oko 70kmh, nekih 10 minuta trajao spust.

Došli doma, roštilj bio taman gotov plus pivčuge, vino itd. Sad maloprije bio fajrunt, strgan sam ali bilo je dobro
Liquid Snake je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2010., 22:37   #3653
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

dok ne pređeš 60kmh po šumi, ništa makadami i ceste se neracunaju

Abit IS7-E + TR NB-1

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 09.05.2010., 23:24   #3654
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Evo vratio se sa vožnje po žumberku: Jurkovo selo, Žamarija, Željezno Žumberačko, Hartje, Tomaševi, Sopote, Jazovka, prema sv. Geri te natrag preko Sošica prema Jurkovu selu. Ispalo preko 50km, fina turica vrijeme poslužilo (bez kiše). Sve u svemu Žumberak je pun prekrasnih ruta za fine vožnjice.

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Pa neću mijenjati praktički nove gume valjda? Ne vozim se često i dobro izgledaju.
Nemojte me plašiti svakakvih gluposti, pa valjda ću izdurat jedan uspon i spust
Taj sam bajk nabavio ženi (narančasti), probao sam ga voziti tak da pričam iz prve ruke. To je solidan bicikl za rekreativnu vožnju. Sljeme je već malo jači test za tu opremu...
Gume su dosta plastične i imale su dosta slabiji grip od potrošenih guma (kenda nevada) na mom bajku koje sam do tada vozio 2g.
Može ona biti 100 puta nova ali to je loša guma. Možeš se ti spustiti niz Sljeme ali moraš dosta opreznije voziti.
Da ponovim bajk je ok. Rama je dosta jaka a najveći minus ide gumama. (bajk je plačen 1500KN tako da za te novce nije moglo bolje).

@renesis
zavisi kakav makadam

Zadnje izmijenjeno od: MIK. 10.05.2010. u 08:52.
Staro 10.05.2010., 10:29   #3655
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jučer Maksimir i neka šuma, sjeverno od Maksimira. Odlično!

http://slike.hr/slike/09052010092_d666e.jpg.html ---- Traktori
http://slike.hr/slike/09052010096_d94d4.jpg.html ---- Krvopija

EDIT: Dotrščina se zove šuma ili brdo, ne znam

Zadnje izmijenjeno od: murina. 10.05.2010. u 10:37.
murina je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2010., 10:52   #3656
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Taj sam bajk nabavio ženi (narančasti), probao sam ga voziti tak da pričam iz prve ruke. To je solidan bicikl za rekreativnu vožnju. Sljeme je već malo jači test za tu opremu...
Gume su dosta plastične i imale su dosta slabiji grip od potrošenih guma (kenda nevada) na mom bajku koje sam do tada vozio 2g.
Može ona biti 100 puta nova ali to je loša guma. Možeš se ti spustiti niz Sljeme ali moraš dosta opreznije voziti.
Da ponovim bajk je ok. Rama je dosta jaka a najveći minus ide gumama. (bajk je plačen 1500KN tako da za te novce nije moglo bolje).
Pa nekako sumnjam da su isti, moj je koštao "samo" 1000kn više.

Kad kupim kacigu, pridružit ću se ovima koji idu gore nonstop (ako se slažu) pa ću vidjet iz prve ruke.
Jesi li siguran da je i taj Boulder? Jer ih ima više verzija.... Doduše, kupio sam ga prije 2god i otada je vjerojatno pala cijena, ali svaki kojega vidio poslije toga bio je različit od mojega - druga vilica, zadnji mjenjač, plastične pedale i nijedan narančasti....

Ne razumijem kakve su to "plastične gume", moje mi ne izgledaju tako i dosta dobro drže prilikom divljanja po Maksimiru.

EDIT: jel se netko spuštao onom stazom u Maksimiru lijevo od orla? Prođe se kraj nega i piči do kraja, praktički do kuća na rubu šume. I onda spust nazad nekih par min (2-3)... Po kamenju onom prilično scary

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2010., 10:57   #3657
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ja sam po nekom kamenju jučer gazio, ne znam jeli to to
Moram dodati da sam sve zadovoljniji sa svojim Schwalbicama kad je već riječ o gumama. Dobro koče po blatu.
Ono sjeverno jezero u Maksimiru je prekrasno
murina je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2010., 11:23   #3658
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

http://cgi.ebay.com/Fat-Bastard-Cycl...item1c1254ce60

evo majica za demolition squad bicikliste da imam 60 baksa viška to bi bila prva stvar koju bi naručio

Citiraj:
An Eating Club with Cycling Disorder
obratite pažnje na veličine...od L do 5XL

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 10.05.2010. u 11:41.
Staro 10.05.2010., 11:27   #3659
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

@borny - ako imas nekoga sa dobrim gumama (ranga preko 250kn komad), probaj đir dosta je velika razlika ako vozis po mokrom i rastresitom terenu. probas na cesti zakocit sa jeftinim gumama i skupim, pa da vidis kako se skupa lijepi

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 10.05.2010., 12:13   #3660
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

kod vožnje po asfaltu guma škripi (ne ljepi se za cestu kako bi trebala).

p.s. Jučer smo imali top speed 62Km/h, Moj top speed je 70Km/h
Kod takvih brzina ti je itekako važno kako ti guma hvata...

Trenutno vozim Schwalbe Smart Sam i dosta sam zadovoljan. Za asfalt superbrza, makadam isto tako vrlo dobra. Koliko sam primjetio malo je slabija za blato.
-->
@borny
GIANT Boulder (narančasto/crni) uzet sa 40% popusta.
oprema: ALUXX FluidFormed frame, SR XCT V2 fork, Shimano Acera, V-brake
guma četvrte po redu (69KN) jel to ta???
Kad kažem plastična--> kod vožnje po asfaltu guma škripi (ne ljepi se za cestu kako bi trebala).

p.s. Jučer smo imali top speed 62Km/h, Moj top speed je 70Km/h
Kod takvih brzina ti je itekako važno kako ti guma hvata...

Trenutno vozim Schwalbe Smart Sam i dosta sam zadovoljan. Za asfalt superbrza, makadam isto tako vrlo dobra. Koliko sam primjetio malo je slabija za blato.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno