|
![]() |
#3631 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ak ste za pričekajte oko pol 10 dvojicu jakih momaka. Crna fulka nemoš me fulat. Samo recite tko ste jel ![]() Ja ode krmit sad. ![]()
![]() |
![]() |
#3632 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Može, ak bumo lojstekom pričekat ćemo vas. Sad koliko bumo izgurali...ak ništ drugo svi ćemo gurat bajkove do vrha ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3633 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Za ramu se ne moraš bojati dosta je jaka. Ono kaj te treba brinuti su gume koje su dosta loše pa ih probaj što prije zamjeniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3634 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Pa neću mijenjati praktički nove gume valjda? Ne vozim se često i dobro izgledaju. Nemojte me plašiti svakakvih gluposti, pa valjda ću izdurat jedan uspon i spust ![]()
![]() |
#3635 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Jeftina, čvrsta no i teška vilica. Ako možeš, ciljaj na 318 verziju, pogotovo ako si brz nizbrdo.
![]() |
![]() |
#3636 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
i ja bi vam se pridruzio na guranju bajka prema gore ali buduci da je vec pol 3 nekako sumnjam da cu se ustat inace, danas sam crko na usponu do starog grada iznad podsuseda ![]() renesis, frend vozi trance 3 ako sam dobro vidio, to je ona tamnoplavo/siva fully rama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3637 |
Avocado
|
9 je stupnjeva, ustani, obrij se pa pomoli. (na Sljemenu, relativna vlažnost 99%, vrlo niski tlak gore.) Uživancija, šta drugo. Za sve koji su budni, 9h konjska muda na trgu ![]() Uživajte u danu! ![]()
![]() |
#3638 | |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
http://www2.giant-bicycles.com/en-US...llections_id=4
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor Zadnje izmijenjeno od: elvis again. 09.05.2010. u 08:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3639 |
sto da napisem ?!
|
probudio se, idem opustositi frizider, pa laganini na brezuljke zapadnog kraja. bit ce blatno ! bas kako volim mmmmmm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3640 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
@elvis - nije taj trance nego stariji sa 100mm i float r-om. velicina pase. dobro je stanje. samo realno mi ne treba fulka, i sad da dajem tolke novce, ali opet, to je fulka. tako da me jedino brine, koliko propedal na Ru radi? ekipa govori da je maestro jako dobar, i da nema problema uzbrdo a i taj sto si postao link ima float r ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3641 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Ovaj sto sam postal sam postal krivo jer je to za trziste SAD-a. Ovaj je pravi: http://www2.giant-bicycles.com/en-GB...llections_id=4 Svejedno, ukoliko uzmes ramu sa float r shockom ona ce raditi nesto vise na uzbrdici. Maestro dobro funkicionira ukoliko je pedaliranje jednoliko no kad treba jace zapeti i kad se mjenjja ritam onda zna bobati suspenzija, no slicno je i kod konkurencije. S druge strane svaki fully (pa cak i sa rp23) sa punim lock-om ima neki sitni milimetarski rad pri pedaliranju uzbrdo. Sve u svemu ako dobijes tu ramu za neke pristojne novce go for it.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#3642 |
sto da napisem ?!
|
zelena magistrala - dom na glavici- veternica- gornji stenjevec po zelenoj magistrali do kraja asfalta za mrvicu ispod pola sata sam stigao. po kompu nisam padao ispod 6 kmh, a prosjek nekih 10-ak kmh. lijepa voznjica. da me netko ima odbaciti do kraja asfalta bi opet isao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3643 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Sljeme report #2 Bili ja i De5tr0yer. Našli se u 9h u isti sekund obadvoje dopedalirali ![]() Uspon : I tako simte-tamte stani-guraj i par km dalje eto nas na odmorištu prije adolfovca : ode destroyeru žbica : odnosno olabavila se pa je sad mogao bendžo napraviti od kotača. Rastavili kotač, sredili žbicu jedva (a oboje imamo alata da bi mehaničarsku radionu mogli otvoriti) i išli napumpati gumu kad ono destroyerova pumpa izdahnula. I što ćemo sad ; a ništa nastavili gurati bicikle (a meni još to dobro došlo). I tako nastavimo mi dalje uz povremene stanke kako bi se mogao odmoriti (od guranja bicikla ![]() Scena dana . distrojer stopira aute i pita ih za pumpu ![]() ![]() Spust : išli tim čuvenim "jebenim" spustom. otpedalirali do puntijarke kad ono tamo ko da su svatovi je bilo ljudi.i putem i u birtiji. Ništa krenuli se spuštati i fulali negdje stazu i nastavili do hunjke (odmorište valjda). Staza ni vidila XC-a.. Kamenje i korjenje koje viri i zzemlje debelo. I sad je bio izbor ajmo vidjeti što je lijevo ili desno se spuštamo lijepo i "uredno" do tunela tj ispod žičare. Naravno otišli lijevo. nakon uvodnih par metara lijepe staze i kojih 100-200 metara makadamske ceste (za lovočuvare i ostale valjda) uslijedila mala noćna mora ![]() Ispred nas All Mountain staza praktički toliko uska da nemožeš pedalirati a korjenje i kamenje bogom dano ![]() Događaj dana #2 : Jedva nekako izletili čovjeku iza kuće na ručak ![]() Eh da i napomena da je ova seksi stazica kojom me destroyer vodio bila cijela prekrivena madracem od 5cm lišća tako da se vozilo na blef ![]() Nakraju evo meni od kuće (ispod gl.kolodvora) do gore i nazad 33.336km a vrijeme vožnje 3 sata ravno (plus 2 sata dodatnih što smo žbicu popravljali, odmarali putem i gore jeli grash s kobasicom [jednina, nije ih bilo dvije]). Maksimalno smo išli 53.5kmph s tim da je ipak destroyer išao mrvicu brže (do 1kmph) od mene Naravno po putu vidjeli enkog lika s poprilično dobrim fullyjem i više manje je to to. Sreli također neke bakice, susretljivog djedicu i neku curu koja nas je upozorila da se ovuda nevozi spust (da smo fulali stazu) eh da i Vuco oću svoju zračnicu nazad da je stavim kao trofej na zidu ![]() ![]() I još jedno pitanjce malo : vilica mi se malo zamazala (procurila). E sad nije puno nego doslovno samo po dust sealovima i malo, malo po nozi (gornji rub noge). e sad je to relativno normalno kad se bottomira vilica ili ? Inače vilica je Rock Shox Judy (sličan dizajn ko Dartovi ali starija) Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 09.05.2010. u 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3644 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Kupio sam ciklokomp u intersparu za 60 kn Moze neko postat slike kak je to smontiro na bike? di ide onaj senzor na vilicu a di magnet. Pise kao da nebi smjelo bit vise od 2mm razmaka izmedju jednog i drugog ali di god stavim nema sanse da bude manje od 5 cm a kamoli 2 mm
![]() |
#3646 |
Avocado
|
|
![]() |
#3647 | |
Bajker s AMD-om na dresu
|
aha.jer ono kad sam te bio slijedio vidio sam te s polegnutim biciklom pa sam zaključio da si se bio malo sastao s zemljom ![]() a ona prokleta trava i kamenje/korjenje mi je dva puta opizdilo po pedalama onako pošteno pa sam gledao jesu li svi pinovi idalje na broju a da ej još bolja bicikla i bolji vozač super bi bilo ![]() eh da i zaboravio sam napisati najdraži citat s sljemena : spuštamo se destroyer ispred mene i prilikom spuštanja samo odjednom kroz šumu čuješ Citiraj:
![]() super je sve bilo ali prvi spust + ljudi i neiskustvo pa sam malo sporije poprilično vozio (valjda smo vozili nizbrdo kojih 30 na sat[destroyer 40+]) taj prvi dio.i onda još zaboravim spustiti sic pa sam se skoro katapultirao. Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 09.05.2010. u 15:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3649 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Vozim se na bajku četvrti put i fakat to bila dobra investicija. ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...5_DSC00125.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/...8_DSC00128.JPG Imam jedno pitanjce. S čim vi čistite bajkove, a pri tome mislim da mašinicu/zupčanike/lanac. Malkice se uprljala pila. ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/...7_DSC00127.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/...9_DSC00129.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#3650 |
Moderator
|
@ Dwarf Nedam zračnicu. Sad u 2min nađem na netu slike lugarnice ![]() ![]() Glavno da ste se dobro proveli ![]() @ Hamm Pokupio si malo prašine na lancu, Samo obriši krpom nekakvom. Među karikama ima još ulja i dokle god lanac ne počne škripat ili jako se čut, ne treba niš podmazivati. Ja sam prije čistio prije svake vožnje, a sad samo ako je stvarno potrebno. Kazetu proguraš krpicu između svakog zupčanika i ideš levo-desno. Pogon prednji isto krpicom obrišeš.
![]() |
#3651 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
za takvu prasinu uzmes onu malu metlicu, (sto ide inace u lopaticu) i s njom s onim mekim nitima sam predjes prek toga i iza toga eventualno podmazes lanac!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3652 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Krenuli oko 10h umjesto 9 (frend zaspao) iz maksimira, bili oko 10:30 kod tunela...tak da normalno nismo sreli ostale drugove sa foruma ![]() Išli leustek-činovnička-toranj, spustili se nazad do livade. Tam smo pojeli i popili, spustili se cestom do Mihaljevca. Dosta dobra brzina, max bila oko 70kmh, nekih 10 minuta trajao spust. Došli doma, roštilj bio taman gotov plus pivčuge, vino itd. Sad maloprije bio fajrunt, strgan sam ali bilo je dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3653 |
Ex-Gastarbajter
|
dok ne pređeš 60kmh po šumi, ništa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3654 | |
no fear
|
Evo vratio se sa vožnje po žumberku: Jurkovo selo, Žamarija, Željezno Žumberačko, Hartje, Tomaševi, Sopote, Jazovka, prema sv. Geri te natrag preko Sošica prema Jurkovu selu. Ispalo preko 50km, fina turica vrijeme poslužilo (bez kiše). Sve u svemu Žumberak je pun prekrasnih ruta za fine vožnjice. Citiraj:
Gume su dosta plastične i imale su dosta slabiji grip od potrošenih guma (kenda nevada) na mom bajku koje sam do tada vozio 2g. Može ona biti 100 puta nova ali to je loša guma. Možeš se ti spustiti niz Sljeme ali moraš dosta opreznije voziti. Da ponovim bajk je ok. Rama je dosta jaka a najveći minus ide gumama. (bajk je plačen 1500KN tako da za te novce nije moglo bolje). @renesis zavisi kakav makadam ![]() Zadnje izmijenjeno od: MIK. 10.05.2010. u 08:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3655 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Jučer Maksimir i neka šuma, sjeverno od Maksimira. Odlično! http://slike.hr/slike/09052010092_d666e.jpg.html ---- Traktori http://slike.hr/slike/09052010096_d94d4.jpg.html ---- Krvopija EDIT: Dotrščina se zove šuma ili brdo, ne znam Zadnje izmijenjeno od: murina. 10.05.2010. u 10:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3656 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Kad kupim kacigu, pridružit ću se ovima koji idu gore nonstop (ako se slažu ![]() Jesi li siguran da je i taj Boulder? Jer ih ima više verzija.... Doduše, kupio sam ga prije 2god i otada je vjerojatno pala cijena, ali svaki kojega vidio poslije toga bio je različit od mojega - druga vilica, zadnji mjenjač, plastične pedale i nijedan narančasti.... Ne razumijem kakve su to "plastične gume", moje mi ne izgledaju tako i dosta dobro drže prilikom divljanja po Maksimiru. EDIT: jel se netko spuštao onom stazom u Maksimiru lijevo od orla? Prođe se kraj nega i piči do kraja, praktički do kuća na rubu šume. I onda spust nazad nekih par min (2-3)... Po kamenju onom prilično scary ![]()
![]() |
![]() |
#3657 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam po nekom kamenju jučer gazio, ne znam jeli to to ![]() Moram dodati da sam sve zadovoljniji sa svojim Schwalbicama kad je već riječ o gumama. Dobro koče po blatu. Ono sjeverno jezero u Maksimiru je prekrasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#3658 | |
Bajker s AMD-om na dresu
|
http://cgi.ebay.com/Fat-Bastard-Cycl...item1c1254ce60 evo majica za demolition squad bicikliste ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 10.05.2010. u 11:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3659 |
Ex-Gastarbajter
|
@borny - ako imas nekoga sa dobrim gumama (ranga preko 250kn komad), probaj đir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3660 |
no fear
|
kod vožnje po asfaltu guma škripi (ne ljepi se za cestu kako bi trebala). -->
p.s. Jučer smo imali top speed 62Km/h, Moj top speed je 70Km/h Kod takvih brzina ti je itekako važno kako ti guma hvata... Trenutno vozim Schwalbe Smart Sam i dosta sam zadovoljan. Za asfalt superbrza, makadam isto tako vrlo dobra. Koliko sam primjetio malo je slabija za blato. @borny
GIANT Boulder (narančasto/crni) uzet sa 40% popusta. oprema: ALUXX FluidFormed frame, SR XCT V2 fork, Shimano Acera, V-brake guma četvrte po redu (69KN) jel to ta??? Kad kažem plastična--> kod vožnje po asfaltu guma škripi (ne ljepi se za cestu kako bi trebala). p.s. Jučer smo imali top speed 62Km/h, Moj top speed je 70Km/h Kod takvih brzina ti je itekako važno kako ti guma hvata... Trenutno vozim Schwalbe Smart Sam i dosta sam zadovoljan. Za asfalt superbrza, makadam isto tako vrlo dobra. Koliko sam primjetio malo je slabija za blato. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|