|
![]() |
#3632 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3633 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3635 |
CoD2 geek
Datum registracije: Nov 2012
|
nasao sam http://www.njuskalo.hr/kucista/fortr...-oglas-6472963 ako se smije linkat neznam ![]() EDIT: nisam ni vidio da mi fripper to linkao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3637 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Frend uzeo komp i u njega sam mu uglavinjao Seasonic G-360 napajanje. Netko ga je ovdje već spomenuo. Ima dobar REVIEW. Ono što sam primjetio da skoro pa ista kvalitetna izrada kao i na mom X-760-tki. I kao što kažu, jedina "zamjerka" je što će se ljudi prepasti broja 360W pa će ga zaobići. Ali gold ćertifikat i 5-godišnje jamstvo je meni dovoljno da za neki tako mainstream komp ubacim ovo napajanje. Možda jednom naš PSU-gugu dh41400 nađe vremena pa ga detaljno ubije u pojam ![]() Konfa je i3 3220 + H77 ploča + GTX 660 + 2xHDD i to napajanje se ni ne čuje kad se frend zaigra na kompu. U svakom slučaju preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3638 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Drage volje, ali trenutno jedina opcija bi bila nabavljanje napajanja o vlastitom angažmanu. S obzirom na trenutni fokus na neke druge velike planove i izdatke vezane uz mjernu opremu, šanse su minimalne. Eventualna suradnja sa uvoznikom, u području napajanja, je u zadnje vrijeme na poprilično klimavim nogama, pa je i ta opcija nažalost malo vjerojatna. Inače, napajanje je poprilično solidno, koliko sam uspio pohvatati iz dostupnih informacija i testova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3639 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ja nekidan upiknuo isto Seasonica, M12II 520W i ubacio umjesto X-a. Uglavnom, napajanje je za par koraka unazad, em se grije ko ludo, em vent divlja konstantno zbog toga. Ajde, nije sve krivica napajanja jer je kućište malo specifičnije, no X nije bio ni blizu tu što se tiče grijanja. Sama jedinica je hladnija možda i 10 stupnjeva u prosjeku od ovog M12II, i nema problema s bukom venta jer valjda još uvijek ni neradi il je u jako malim okretajima. @dh41400 De bolje nekog X-a žicaj ![]()
![]() |
#3640 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3641 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Treba mi X na drugom mjestu, al cini mi se da ce swap biti samo privremen. Iako mi nije jasno zašto se čini da se taj 520W pati sa konfom iz siga, na defaultu. Naravno, kad igram duze vrijeme. Ostalo je ok
![]() |
#3642 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Ocito nesto nije okej sa njim, jer ga ta konfa na stocku nebi smjela nimalo opteretiti, to bi trebalo biti piece of cake za njega. Koliko je staro napajanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3643 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Ma sve ok radi sa je malo kuciste specificno pa su povecane temperature a s tim i vent radi svoje. Ok je to vjerujem, samo me X razmazio. Jos mirisi po novom
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 21.11.2012. u 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3644 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
haha pupo, ma daj, da ne znam sta napravis s tom konfom ta m12ii520 sisa ne moze stenjat, ako moj komp radi na 500w s12 mkI koji ima 396W svega na 12V ![]() doduse, jednom gold uvijek gold, sve ostalo je niza klasa, to vjerujem ![]()
![]() |
#3645 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3647 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To nije ista klasa napajanja. Ko da kažeš kako ti se 1M nikako ne isplati pored Kie Rio. ![]()
![]() |
#3649 | |
MiningMod
|
Citiraj:
da sam rekao kraj gp3 onda mi mos usporedivati kao da sam rekao 1m vs rio, ovako ne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3650 |
Premium
|
pa samo je proizvodac isti, al ono sto si ti usporedio je 118D coupe sa dvozonskom klimom i koznim sjedalima u odnosu na stock 1M Samo srecom kod napajanja ne moras za bitno bolji proizvod vise dati visestruko novaca kao kod automobila ![]()
![]() |
#3653 |
Premium
|
prednost su kvalitetnije koristene komponente, manja potrosnja samog napajanja za rad, drugim rijecima veca iskoristivost, manja potreba za hladenjem. Samim time i veca dugotrajnost. U principu da mu iscupas ventilator vani, radio bi kao i x400. Takoder moderniji dizajn u odnosu na verzije koje se nalaze u xfxu i silenceru. Sve skupa za jednaku cijenu. Ok, "nedostatak" je sto nije modularno, ali koliko modularno moze bit, pa ima 1 molex kabel i 2 sata ![]()
![]() |
#3654 |
MiningMod
|
očem još, premalo je samo to da bude razlog da je toliko bolje! (mislim na gold cetifikat) Takodjer gladajuci silencer,on je modularan, sto mu je prednost naspram navedene sise ![]() Xfx malo losiji izbor od silencera jer nije modularan i nema 60mj gare... Ostaje nam modularni silencer sa 60mj gare koji je jeftiniji vs sisa ![]() Edit: @antrax - e to te ja pitam, hvala na slikovitom objašnjenju ![]() Jer ukratko, sisa ta nemre nešt posebno pružiti korisniku nego što to isto moze xfx i silencer...Voziti ce svi tri jednake konfe bez ikakvih problema,durati ce, biti ce hladnji, nece povuči niš za sobom itd itd...Zar je ostalo važno, baš toliko koliko vi to opisujete? Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 23.11.2012. u 11:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3655 |
Premium
|
daleko od toga da je sranje od napajanja, to su vrlo dobra napajanja, ali ipak klasu ispod. A kad kupujes napajanje treba ti dovoljno snage, previse snage je iskljucivo bacanje novaca. Kako sam napisao par postova iznad, obzirom da moj komp na taktovima radi bez problema na s12 500w koji daje svega 396W na 12V i to kroz 2 odvojena raila, 10% slabije gold napajanje mi izgleda kao nobrainer iskreno. A 1% jace (silencer) modularno bi mi ustedjelo 1 sata kabel spojen (1 sata trebas za diskove, 1 molex za plocu, 1-2 pcie za graficku) u odnosu na dizajnom superiorniji g360. XFX barem ima neku osjetno vecu dozvoljenu snagu ako je to potrebno bas. Sto, realno, nije ![]()
![]() |
#3656 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
FRiperru, nitko nije rekao da su ono sranja od napajanja. Jednostavo postoje klase. To što je ono također Seasonic nema veze. Sad ćeš još reći kao je recimo prvi S12 500 jednako dobar kao X560. Gledaj korištene komponente, filtraciju napona. Koliki ripple ima jedno koliki drugo, kolika je efikasnost. Sve to igra ulogu. Kao što postoje korisnici koje to ne zanima, postoje i oni koje to zanima. A GP3 serija isto nije loša obzirom na svoju cijenu. Evo baš sam bio nedavno tlačio XFX 550 i u igrama je testni komp (Core i7 3960X @ 4,5GHz + GTX 680 Lightning) trošio oko 380 vata a uz pokrenut Prime95 + Furmark 525 vata. Ne moram niti spominjat da se već pri tih 380 vata iz zida vent dosta čuje a na 525 W doslovce divlja. Sa druge strane Fractal Tesla2 500W na istoj konfi je u igrama vukao 350 vata i bilo nečujan. Pod punim opterećenjem vukao je 480 vata i bio i dalje poprilično tih. Tiši nego XFX pod 380 vati. Napon na +12V je kod XFX-a pod punim opterećenjem pao sa 12,25 V na 12,04 V a kod Fractala sa 12,29 V na 12,25 V. Ripple na žalost nisam imao čime provjeriti no kladim se da je i tu osjetna razlika. Siguran sam da je ista stvar i s tim Seasonicom.
![]() |
#3657 |
Antimićanin
|
FRipper, vidi, kupi što želiš. Meni je savjetovan X-560, a na kraju sam uzeo X-760. Zašto? E-penis vjerojatno i ono "ko zna što ću jednog dana utrpati unutra pa da će mi trebati". Tako i ovo napajanje. Frenda ne jebe modularac ni najmanje. On nije user koji će otvarati makinu stalno i drkarati po nutri. Di sam mu stavio stroj pod stol, tu će i ostati 8-9 mjeseci do prvog ispuhivanja prašine. Stroj će raditi 24/7, skidati i seedati torrente, krljat će po netu, gledati filmove na LED TV-u i igrati PES/FIFA turnire online jer ga drugo ništa osim nogometa u životu ne veseli. A u Karlovcu u dućanu gdje je kupovao komp, samo su Seasonic i Thermaltake dobavljivi. Naravno, i šroteksi MS. Nitko nije rekao da su OCZ i XFX sranja od napajanja, ali kaj nije bolje onda kupiti nešto novije i nešto bolje, za istu ili neznatno bolju cijenu. I orginal Seasonic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3658 |
Banned
|
Wolv je u pravu, ipak se bavi takvim stvarima. Sto se tice Brkine preporuke, zao mi je jer tada kada sam gledao nije bilo tog napajanja. Kupio sam ovaj novi CX430 80+ na kraju jer ima 36 mjeseci garancije, tih je i ima dovoljno snage za ovaj setup koji imam. No taj G360 sa zlatnim certifikatom mi se cini kao pun pogodak, nasao sam dar za Bozic, G360 pod bor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3659 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
A što se koleginog kompa tiče, napajanje je skoro pa nečujno. Dok gleda filmove ili brlja po netu, ne čuje se. Kad igra PES ili FIFA-u, nakon sat-dva veli da ga čuje na par minuta i onda opet ne. Dakle, kao što smo rekli, jedina mana mu je to što piše 360W, pa će se ljudi prepasti jer ne piše 500W ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3660 |
Banned
|
Ljudi misle, marka nije bitna, sto vise to bolje. Nista certifikati, nista Seasonic, nista Corsair i slicni, neznaju Odlicno napajanje, hvala sto si dao na uvid da je stiglo tako da znam. Koliko ima garancije? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|