|
![]() |
#331 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#332 |
Ovo dole nisam ja
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#333 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
da, idu dosta, ali kako sam napiso u svom threadu, imao sam problema. Ipak su to 4 keksa. Nisu htjeli preko 800mhz na 2.2v Sa novim biosom idu do 1000mhz 5-5-5-15 na 2.2 Svaki dan ih malo stezem, pa cemo vidjet do kud ce doc. poz
#334 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
2 gige u ADM-u.
htio bih si uzeti 2 x 1gb meme iz Acquisitum Magnuma, pa gledam malo njihovu ponudu i ne znam što da točno uzmem... budžet mi je oko 500 kn najviše...makar može i neka jeftinija mema, ak nema neke razlike u brzini i stabilnosti... ![]() no bitnije i od toga mi je da bude kompatibilna s matičnom pločom...koja će biti Gigabyte P35C DS3R... i još me nešto zbunjuje, koja je npr. razlika između ova dva Corsaira: DDR2 2048Mb (2x1024) PC6400 Corsair, TWIN2X2048-6400, CL5 DDR2 2048Mb (2x1024) PC6400 Corsair, TWIN2X2048-6400C4, 4-4-4-12 ili između ova dva SuperTalenta: DDR2 2048Mb (2x1024) PC6400 SuperTalent, T800UX2GC5, 800MHz DDR2 2048Mb PC6400 SuperTalent, T800UX2GC4, 2x1Gb CL4 ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ovi drugi imaju nize latencije (CL4 dok prvi imaju CL5 i kod crosa i kod st-a) pa su vjerovatno i samim time skuplji. s obzirom da intel voli nize latencije ako razlika u cijeni nije prevelika protegni se i uzmi ove s nizima, vjerovatno to s dodatnom voltazom mozes spustiti jos nize ps: ekipi s onog threada o pravopisu - da, VOLTAZOM. patite ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Premium
|
ok, tnx... a koje od ove dvije navedene da uzmem onda? obzirom na GByteovu matičnu? bitna mi je stabilnost, neću da me mema za***ava kad napokon sve složim... ![]() il možda da uzmem Kingmax kojeg isto imaju u ADMu? :-k |
![]() |
![]() |
#337 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ako netreba biti iz ADM-a onda imaš u Linksu CRUCIAL Ballistix, DDR2 800 MHz, KIT 2x1 GB za 499kn http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.207.058 |
![]() |
![]() |
#338 |
Premium
|
hm, da...al problem je kaj uzimam sve iz ADM-a, pa tako i memoriju... zato i problem u odabiru...al kaj je ta Ballistix fakat tolko bolja od ostale konkurencije? |
![]() |
![]() |
#339 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma nije. ali su svi godinama slinili nad njom nemajuci para za nju pa sad kad je relativno jeftina grabe sve sto stignu ![]() ako hoces samo stabilnost i kingmax jeftinjak je dobar izbor, s njim osim ako od njega ne ocekujes neka OC cuda neces imati nikakvih problema. s druge strane s boljom memorijom mozes nesto profitirati, istina vecinom samo u sintetici tako da je izbor na tebi. ja bi radije visak love potrosio na nesto drugo gdje ce to ciniti neku razliku razliku. bolja ploca, jaca graficka....ma nebitno. |
![]() |
![]() |
#340 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Pozz.... Kupujem novi komp i posto sam noob za clockanje bil ocega a kamoli memorije i to ne planiram radi dok mi komp ne zastari mene zanima dali se isplati dati 200-300 kuna vise do 667 za 1066.... vidim da je brzina veca a i cijena pa me zanima kolko se osjeti to povecanje brzine ili stagod.... dali se isplate tih 300 kn jer zelim da mi komp bude zvijer... i btw radi se o crucial ballistixsima.... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ista stvar jer se radi o istim memorijama sa istim čipovima (D9GMH) uzmi 667-ice a kako si noob za OC to bi onda na tvom mjestu prepustio da obavi netko tko zna što radi ![]()
#342 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
neisplati se dat veću svotu novca, uzmi kingmax 667 ili 800 ili balistix 667 ili 800 ,samo znaj da dosta ljudi ima problema sa cruicalom, pa bi bilo dobro da navedeš cijelu konfiguraciju koju planiraš kupiti |
![]() |
![]() |
#344 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
cijela konfiguracija je tu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...448#post897448 |
![]() |
![]() |
#345 |
Moderator
|
odgovorio sam ti tamo sve što mislim da bi trebao znati dakle uz P5K seriju slobodno idi na PC5300 kit
#346 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
ram dilema
Ovak.....dosao sam do ove ploce: http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=1801 E sad bi uzeo ddr2 umijesto ddr-a ali na stranici od ploce pise da podrzava dual channel DDR II 533/400 DIMM up to 2G......onda vidim u vemulju ram 1G 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax....za djaba ![]() Sad....jel neko imao takvu ili slicnu duo plocu i dali mogu taj ram stavit gore..... i dali nespominju drugi ram zato sto ga onda nije bilo ili?? bdw ak neko zna dali idu 64 bit procesori na tu plocu.....ima cpu suport list al se bas ne snalazim tj sve u nekim kodovima cpu-a ![]() HVAAAAALA puno unaprijed...... |
![]() |
![]() |
#347 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možeš gore staviti bilo koji DDR2. Caka je u tome da će raditi na max. 533 bez obzira na svoju nazivnu brzinu.
#348 |
Moderator
|
pa baš i nemože svaki DDR2 tj ovisi o ploči imam jednu asrock koja podržava samo DDR2 533 i niš drugo ne radi gore dakle 667 RAM neće bootat a opet imam jednu Abit IP95 koja također kao podržava samo 533 a radi uredno sa 667 memorijom dakle jedini način je sa proba pa vidi ili da kupi DDR2 533 što se tiče procesora ploča podržava smo P4 procesore, podržava ona i 64bit procesore (P4 6xx) mislim sve piše na CPU support listi ime procesora i dal je podržan ili ne ![]()
#350 |
Moderator
|
Jel ti čitaš? Ima ploču koja nazivno podržava samo PC4200 tj 533MHz DDR2 i ti uletiš sa ''nemoj uzet 667 uzmi 800'' opet ponavljam možda će radit a možda neće, zato je najbolje da prvo ode do nekog frenda koji ima DDR2 667 ili 800 pa neka proba hoće li mu matična prihvatit RAM tj hoće li bootat ako hoće neka kupi koji god želi ali ako odbije onda mora potražiti PC4200 memoriju P.S. fuke nadam se da znaš da ne možeš kombinirat DDR i DDR2 tj da na ploči mora biti ili DDR ili DDR2 ![]()
#351 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Da....bas toga se bojim ...ploce koja se pravi grbava.... Susreo sam se sa masom ploca koje su radile sa svakakom memorijom i sa nekolicinom koje su bile sto se kaze "fine labrte" i nisu htjele radit sa ramom koji je drugdje radio....Naravno govorim o ddr i sdram memoriji a sa ddr2 nemam bas puno iskustva osim sa novim kantama i dual core cpu a tamo koliko sam primjetio sve radi....cak i biber crijep u ddr utoru.... Znaci nema 100% garancije da ce radit dok ne probam... ![]() I da, znam da nemoze ddr i ddr2 kao sto nije mogo ddr sa sdram-om ali ipak hvala na upozorenju a isto tako na odgovorima..... Probat cem od nekog uzet ram pa ak radi trkom u vemulj a ak ne ondak trkom na trznicu ![]() Thnx jos jednom. |
![]() |
![]() |
#352 |
Moderator
|
evo ti lista proceva koji podržavaju EM64T http://www.intel.com/products/proces...t/pentium4.htm tebi na ploču idu svi osim 65nm [Cedar Mill] modela (6x1 modeli) http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=1801 samo ne kužim što bi dobio od toga a i to bi ti bila totalno neisplativa investicija
#353 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Što mislite o ovoj memi?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.207.058 Jel to dobra mema???? Vec mi stize tak da jbg..... nisam ja birao, al cini mi se da je ok mema.... Neki pricaju nekompatibilnost s nekim plocama?????? |
![]() |
![]() |
#356 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Imaš gro tema o ballistixima. Razer ih je tjerao na 1350MHz s latencijama 5-5-5-15 i 1200MHz s 4-4-4-12 ![]() NE vole se sa Gigabyte pločama...barem tako vlasnici te kombinacije vele. |
|
![]() |
![]() |
#358 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ako imas GIGABYTE plocču nemoj uzimati Ballistixe, jednostavno ne rade u toj kombinaciji kako treba. Nije ni do CRUCIALa ni do GIGABYTEa nego jednostavno de te kombinacije. Inace memorija je jedna od "the best" za OC, pogoto ako te potrefi GKX čip na njima, ali to je već domen velike sreće,... Ja sam je rezervisao u LINKS-u da je kupim u subotu, ali ***eni prodavač mi nije ostavio obične ballistixe pa sam bio prinuđen da kupim Tracer ![]()
#360 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
E ovako.... nekako sam uspio odbacit tu narudzbu..... e sad..... koju memu da uzmem a da je klokabilna ????? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|