|
![]() |
#331 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Možeš. Pogle si kaj ti je defaultni gateway, tu ip adresu upiši u browser, enter. Onda trkom po manual od modema da vidiš koji ti je defaultni username i password (pod uvjetom da to nisi mijenjao), i kad se ulogiraš , malo pročačkaj u opcijama tipa status, tako nešto. I vidjet ćeš jel ti piše 1024 ili 2048 brzina (meni piše 2016 ![]() ![]()
![]() |
#332 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
m4dm4n ti je tocno rekao =) evo, kod mene je stanje ovakvo: Line Rate - Upstream (Kbps): 256 Line Rate - Downstream (Kbps): 2016 meni se nalazi pod Summary, imam Elcona ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#333 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Od Iskona nista, za T-com ne zelim ni cut pa me zanima Voljatel. Vidim na njihovim stranicama da nude flat do 8mbit-a za 150 kn + brzinu do 8mbit-a za 179 kn pa me zanimaju sljedece stvari.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |||
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Voljatel pruža DSL preko Tekoma. Zasebnu uslugu nudi samo par providera i to samo u većim gradovima. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71426
![]() |
![]() |
#336 |
Moderator
|
Počeli su mi usporavati vezu dok koristim torrente. Inače mi speedtest pokazuje sve okej a dok pokrenem neki torrent njegov download mi je maksimalno 30-ak kB/s dok ništa drugo ne mogu raditi za to vrijeme. Ista stvar je i dok limitiram njegovu brzinu na 5 kBs U/D. Gašenjem torrenta se sve vraća u normalnu. Poslao sam im upit na help desk. Mislim da sam jako ljut.
![]() |
#337 |
Banned
|
e Hamm, sto si stavio kada si se prebacivao na 2Mbit? ja cu se iduci mjesec prebacit jer za 20kn imat duplo brzu vezu je grijeh ne imat ju ![]() vidim da nema voljasmart 2Mbit tamo za staviti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nakon što sam im poslao upit na help desk odjednom mi se stanje nomaliziralo. Skidam zadnji ubuntu normalnom brzinom. Testiram to sve s posla spojen VNC-om na svoju mašinu.
![]() |
![]() |
#339 | |||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
znaci moram slati helpdesk ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Moderator
|
Napisali su mi na help desku da je s njihovom mrežom sve u redu, da su testirali više accountova. Rekli su i da nisu imali drugih pritužbi. Usput su mi dali kratku lekciju da brzina torrenta ovisi isključivo o brzini kojim ostali korisnici šalju sam torrent ![]() Muljaju nešt. Sad sam opet provjeravao i sve okej. Šalji im upit i ak ti odgovore da nisu imali pritužbi reci da si suguran da jesu ![]() Testiraj s ovim jer mi na poslu i doma idu punom brzinom već u roku od par sekundi od startanja: http://releases.ubuntu.com/7.10/ubun...86.iso.torrent
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 |
Pod naletima kopita zla
|
ma nemrem na poslu testirati. zatvoreni su mi torrenti i ini servisi za prikupljanje kroz takove protokole. ipak nas je malo previše da bi se tak nekaj dopustilo. ma budem vidio. ma budem ih preduhitrio da ne kazu da nisu imali žalbi. budem im dao link ovog topica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Moderator
|
Meni je sve otvoreno al ne skidam jer mogu doma, a i nemamo flat ovdje ![]() Daj im link iako sigurno već znaju za ovo jer je jedan od prvih linkova kad se googla za njihovim imenom. Evo im jedan pozdrav od mene ![]()
![]() |
#343 |
Moderator
|
Skužih nešto zanimljivo. Mislim da netko uvodi traffic shaping. Ne znam da li je T-Com u pitanju ili Voljatel al probat ću saznati. Testirao sam jedan torrent koji 100% može postići moju punu brzinu. uTorrent i Azureus ne idu preko 30ak KB/s dok mi testiranje brzine pokazuje da je s vezom sve u redu. Slučajno se sjetim da Azureus ima napredniju metodu enkripcije veze (RC4) i uključim je, naravno torrent poleti punom brzinom (potreban je restart programa). Eto rješenja, bar za sad ![]()
![]() |
#344 |
Banned
|
ajde nek mi netko od vas koji ste radili sa azureusom kaze di se ukljuci ta RC4 enkripcija veze jer sam sad skinuo azureus i ne snalazim se bas u njemu (zasad ![]() hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Pod naletima kopita zla
|
ma ista shema sa utorrentom. Katastrofa mi idu torrenti. Eventualno povuće od kojih 120kb/s i onda padne i drži se na oko 50kb/s a ziher sam da torrent sa 3000+ seedera može povući podosta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Moderator
|
Ako ti limitiraju torrente onda nikakvo nabacivanje neće pomoći. Nije limitirano po komadu nego sveukupno ![]() Gledaj na to kao dobru stvar jer onda očito samo imaš problema s torrentima koji imaju malo kvalitetnih seedera. Ne trebaš stavljati ostale kvačice osim ako želiš koristiti i neenkriptirani mod za one klijente koji ne podržavaju RC4 (a takvih je gomila). To još nisam isprobavao kako funkcionira u kombinaciji. @hamm: meni i uTorrent i Azuerus zezaju dok ne uključim RC4. uTorrentova metoda enkriptiranja ne pomaže tako da jedino Azureus dolazi u obzir.
![]() |
#352 |
Moderator
|
Ne moraš ništa prekidati. Dodaš torrente u Azureus i izabereš isti direktorij. On će skužiti da su fileovi već unutra, checkirat će ih i nastaviti gdje je uTorrent stao. Pazi samo da ti u uTorrentu nije uključeno da mjenja ekstenziju u !ut fileovima koji nisu dovršeni. Ovdje se to nalazi: http://www.netlab.e2k.ru/mypic/utorrent/downloads.png Ako ti nije žurba radije dovrši uTorrentom da ipak nešto ne zezneš ![]() Sljedeći mjesec ću se spajati preko T-Coma. Tako ću biti siguran tko se petlja u P2P. Voljatel sam još jednom pitao preko help deska i oni se ograđuju. Kažu da ne limitiraju torrente i da brzinu provjerim preko http://bwm.carnet.hr/. Ako nema odstupanja od 15% onda je sve okej. Zaboli njih.
![]() |
#355 |
Moderator
|
I kod mene je tako uz razliku da ću ja čekati godinama ![]()
![]() |
#357 |
Pod naletima kopita zla
|
brzina mi je drastično pala http://www.speedtest.net/result/208423769.png http://www.speedtest.net/result/208425369.png užas inače imam 2mbita flat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Moderator
|
Meni je puna al više nisam na Voljatelu ![]() Za sad mi se sve čini puno bolje. Prošli mjesec na Volji mi je bio prepun pucanja veze a ova tri dana na tekomu idu bez ikakvih problema. Vidjet ću šta će biti ubuduće jer trenutno sam prezadovoljan vezom ![]()
![]() |
#360 |
Moderator
|
Aha. 10kn skuplji a radi bez greške.
|
|
Oglas
|
|
![]() |