|
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Danas umalo da nisam doživio živčani slom ![]() Dodjem u svoj Konzum, po standardnu dozu od dvije litre Graševine Belje, čija je cijena u Konzumu cca 23,xx kn, slučajno bacim pogled na cijenu a tamo ni manje ni vise nego 32,99.( u Plodinama je to vino bilo po 19,99, bas me zanima koliko je sad) Ne vjerujem, zovem zenu da mi provjeri, i da ustanovimo da je to cijena za to vino, ja joj objasnjavam da je to vino prosli tjedan kostalo 23 kn, a sad 33 i da je to poskupljnje od 40%, na sto ce ona meni da imam finog "Panonca" po 16 kn ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#334 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Premium
|
Da, ako cemo iskreno billa je mali i prejeftina, ali ne mozes mi dizat cijenu tako preko noći, pogotovo u ova teska vremena ![]() Kad sam dosao u Plodine i vidio da je po 19,99, izeo sam odmah 10 boca, ali kako to inače ide, sto vise imas, onda vise pijes, tak da nije bas dugo potrajalo. Kutjevo graševina je cca 34kn i tako vec godinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
dobilo je etiketu kvalitetne, a ti ako ćeš dodatno ispitivati možeš popušiti kao i belje gore ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#343 |
Premium
|
Bio sam jucer u Kauflandu i uzeo sam akcijskih 5 litara Erdutske grasevine, za 70kn/5l nije lose, okus onako malo sterilan, nema neku finocu/aromu, ali nema ni negativnih komponenti, tak da sam zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#346 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Bio jučer kod Kozlovića u novoj vinariji i nije me previše impresionirao, previše sterilan izgled, zaposlenici kao da su bogom dani.... Malvazija sanata lucija i bariqe su stvarno nešto što nisam nikada probao i zanimljivo je. Da li bi kupio barikirani bijelo? Ne! Cijene od 80kn po butelji, za te novce mogu naći mnogo bolja vina, sorry kozlović... |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Bio jučer na proštenju i imao prigodu probati par vina, inače sam pivopija... Sve butelje; Traminac Vinogorje Srijem, mali podrumi Ilok, berba 2007 Muškat Žuti Vinogorje Zapadna Istra, podrum Radeki, Kalavojna berba 2009 Ovo dvoje mi se jako dopalo, posebno Traminac. Muškat fino miriše, ali Traminac mi je finiji. Rajski Riesling Erdutsko Vinogorje, vina Jakovac, berba 2008 Andrija Žilavka Mostarsko vinogorje, Paoča Hercegovina, berba 1996 Zeleni Silvanac Vinogorje Srijem, Vučedolski vinogradi, Vupik Vukovar, berba 2006 Ova tri su mi OK, ali nakon Traminca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Trenutno isprobavam neka egzotična indijska vina, pošto poslovno boravim u Indiji. Ugl, probao sam nekoliko crnih vina i sva bi bila dobra da nemaju neki čudan, neugodan "stajski" šmek. Zadnje sam probao "Mandala Valley Shiraz Cabernet, 2009." koji je bio grozan, te "York Winery Cabernet Sauvignon, 2009." (negdje sam pročitao preporuku za ovo vino) koji je bio malo manje grozan. Što je najgore, stvarno se osjeti da je vino jako, jako dobro, samo negdje očito griješe ili u procesu proizvodnje ili čuvanja (mislim da je ovo potonje). Zato je njihovo domaće Kingfisher pivo jako dobro ![]()
![]() |
#349 |
Premium
|
Neki dan sam otkrio jako dobro konzumno vino: Ružica bijela by Kutjevo U odnosu na grasevinu, hm, razike skoro da i nema. Cura i ja uzeli po litru od svakog i napravili blind test, uglavnom Ružica je skoro identična grasevini ![]() Odgovorno tvrdim da za 24 kn nema boljeg bijelog vina po dućanima, jedini je problem sto tu Ružicu mozemo nac jedino u jako velikim dućanima(Interspar, Plodine) jer u manjim dućanima ima samo grasevine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ruzica bijela je meni osobno mekanija, slađa nego graševina, u 98% slucajeva zenskoj osobi ce pasat vise nego grasevina...IMO.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#352 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: sick_boy. 02.07.2012. u 19:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
|
![]() |
#355 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Slika govori koliko tisucu rijeci ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Istina, Cattunar ima odlican teran, ali meni osobno vise pase teran od Kalavojne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
za ljubitelje terana obavezna preporuka Ritoša Teran 2010, mada priznajem da i Cattunar zna napraviti odlicne Terane http://vinopija.wordpress.com/2012/01/06/2011-best-buy/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|