|
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
neznam da li je tema bas prigodna za to, no posto je slican disk.... imam pitanje da li ima tko wd6401AALS, da li je samo razlika u cache-u ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#335 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Fino Mar, fino ![]() Ajd još zbenchaj zapisivanje, baš me zanima.
![]() |
#339 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
poz, uzet ću ovaj disk pa me zanima, dal mogu kopirat postojeću instalaciju xp-a na novi disk(ovaj), stari je IDE 120gb ntfs, i da se boota s njega i kako??, a stari onda formatirami držim na njemu neko smeće |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
acronis true image je tvoje rjesenje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 |
Premium
|
Upravo kupio ovaj disk. Rezultat je pomalo razocaravajuc. Tolko je disk hvaljen, ocekivao sam da ce bit bar blizu seagetea.... Mali review: Seagate 250GB 410AS Samsung 320 T166 Spinpoint WD 6400AAKS Svi ovi testovi tipa HDTach, ne vrijede u praxi. Prvo sam uzeo 5GB .rar file i kopiro ga na sva 3 diska (Formatirana) WD=1.10 Min SG=1.10 Min SAM=59 Sec Zatim sam taj isti file extracto WD=2.51 SG=3.05 SAM=2.54 1.Samsung : Od konkurencije ocito nesto brzi. U pocetku bio veoma tih, nakon cca 3 mjeseca to se drasticno promijenilo, rosta ko blesav. Paljenje racunala i refresh desktopa je kod njega daleko brzi nego kod ova dva. (ikone u trayu, jako brzo se moze pocet sa otvaranjem aplikacija treba cekat svega cca 3 sekunde [ 35 procesa i 70-tak servisa se pokrece sa paljenjem] ) 2.WD : Malo bucniji od samsunga u pocetku, nadam se da ce tako i ostat da nece i ovaj pocet rostat za par mjeseci. 3. Seagate : Ako zelite brz tih disk, ovo je disk za vas. imam ga cca 6 mjeseci, prilikom RAT testa ( Test prilikom kojeg 2 prethodna rostaju ko blesava) mogu stavit uho na kuciste i necu cut kako disk radi, gotovo kao da ga ni nema. Pozdrav!
![]() |
#342 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Još da nam samo objasniš zašto je bitno kolko se disk čuje kod RAT testa i to je sve... ![]() Ja imam F1 Spinpoint i on ima dosta glasan hummmm kad se zalaufa ali ne čuje se seek (čak niti kad je AAM na max) što se WDa tiče njega nisam imao pa neću tvrditi ali što se brzine tiče on bi trebao biti i brži od tog tvog seagatea (kojeg imam i ja) jer je on u rangu F1 po brzini koji je isto po rezultatima bolji od njega (ne puno ali je bolji) a da je speedy tih - je... ![]()
![]() |
#343 | |
Premium
|
Citiraj:
Kazem ti testovi nemaju veze sa praxom. HDTACH moze na sve nacine izmjerit brzinu oviga i onoga, kad ja uzmem 5gb file, kopiram ga extractam ga, instaliram ga, ovo ono i vidim tocnost tih testova. Marketing je mocan ![]()
![]() |
![]() |
#345 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#346 |
Premium
|
Znaci, kopiranje filea, extractanje istog, i brzina instalacije moze bit varljiva? Ako to nije bitno , zasto vi onda kupujete disk? da vam HDtach da dobre rezultate, lupite SS i postate ga na net te se hvalite? WD Nije spor, veoma je brz ALI! brz + bucan vs brz + ultra tih (Gotovo mrtav), definitivno biram seagate izmedu ta 2 te mi je cudno kako nitko nije spominjao tisinu 410AS-a, kad sam u 2 godine kupio 15-tak diskova i nijedan nije bio ni priblizno tih. Ne kazem da je WD los, mislim i sam ga sad imam jel? 550KN za Black edition stvarno nije puno love kad pogledas da dobijes 640GB + brz disk.
![]() |
#347 | ||
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Naravno, nitko ti ne brani utišati ga uz pomoć AAM-a do granice totalne nečujnosti. 410AS je tih i hladan i to svatko zna, no ima "samo" 250GB, ista stvar je s bilo kojim modernim single platter diskom. Kako uopće možeš uspoređivati 2 diska sa drugačijim brojem ploča i činjenicom da WD ima 2.5x veći kapacitet ![]() Ti imaš black edition kojem je vjerojatno AAM poštelan na max performanse, ja bi na tvojm mjestu ako patiš na tišinu preko hitachijeva AAM toola poštelao AAM da se manje čuje. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ako ti je 6400AAKS bučan onda si šišmiš btw komprimiranje i extract fileova ti jako ovisi o RAM-u ponovi extract par puta pa ćeš vidjet da radi sve brže i brže (jer ga je napucao u RAM)
![]() |
#349 |
Premium
|
![]() |
#350 | |||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
HDtach i slicni programcici - pokrenuo sam ga par puta, maknuo i to je to. Vidio si da se negdje hvalim nekim diskovima? Ja ni ne znam koje diskove imam. Citiraj:
![]() |
![]() |
#352 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#353 | |
Premium
|
Citiraj:
eeeee no hard fellings ![]()
![]() |
![]() |
#356 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo i kod nas u sarajevu se pojavio taj disk po normalnoj cijeni, i naravno ja bih crko ko pas kada nebih zamjenio ovaj jedan "stari" od 500gb sa njim. Disk je ok. mada u poredenju sa Seagate 7200.11 nije bas nesto tj. brzi je jako malo ali zato se cuje vise (AAM) je na min. i vise se grije od seagatea cak je u burst prenosu sporiji od seagate-a. Nisu to neke velike razlike ali sam ipak ocekivao malo vise od njega sobzirom na gustocu zapisa po ploci.
![]() |
#358 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Meni upravo riknuo moj WD6400AAKS nakon mjesec dana rada, sada ću morati čekati tjedan dana za novi, no kad je radio radio je super, a onda nije radio, pa je opet radio i onda na kraju više nije radio. Mislio sam prodati ovaj novi da se netko drugi gnjavi sa servisom, ali su cijene harddiskova naglo skočile i ništa se više ne isplati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Eo ja kupio WD danas... U odnosu na IDE maxtora, razlika je i vise nego osjetna... boot se skratio 20 puta... sa minute i pola na 20sec... pri tom mislim na upisivanje lozinke i stiskanje enter pa brojim sekunde ![]()
![]() |
#360 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
I ja sam uzeo WD. Nakon 2 dana sve je ok, tih je disk, sto mi je bilo i najbitnije. OS mi je na seagate 250GB (410AS) i ne seli mi se sve na WD-a pa ce se sad koristit kao storage disk. 640GB je dosta podataka, neka samo dugo zivi (vidim post gore) da mi ne padne mrak na oci kad ga zapunim, a on "otkaze". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|