|
![]() |
#301 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Tih u seeku je, hladan je, al moj se trese i rezonira s caseom i fakat živcira. mmmm mmmmmm mmmmm mmmmmm ![]() Imam cm690 a prije toga Tt case pa isto. Kak je kod vas? Sad sam nagural neke stiropore iznad njega da ga bolje učvrstim al mumlja nešto tiše. Kad stavim prst na njega baš se osjeti kak konstantno vibrira.
Zadnje izmijenjeno od: LiquiD SileNcE. 13.04.2008. u 20:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
o kojem disku ti pričaš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#306 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nebi išlo case je zatvoren i pod stolom i skida mi sa 170k s neta trenutno, definitvno mi se neda otkopavati, ali rekoh ništ ne rezonira, to bi čuo... Čuje se lagano škripanje kad ga odereš po nečem intenzivnom ali skroz lagano i jaaako izmjenjena frekvencija zvuka od onog muklog brrrrm kako ima u "običnim" caseovima, baš se promjenio zvuk i sa starom baracudom isto tako, i trebalo mi je vremena da se naviknem, kad sam kupio case prvo sam mislio da mi je disk počao crkavati kako mi je čudno zvučao... Ja ih imam u origigi frameovima ali se mora pazit kad ih se u to stavlja da se oni gumeni čepovi sastrane gurnu do kraja u okvir jer vole se izvuć pa ti se onda naslanjanju između diska i casea i mogu prenositi dodirom zvuk...
![]() |
#307 |
Premium
|
Ma svejedno je, nije igla u pitanju. Naravno čuje se razlika između full loada ili idlea al to je igla. Mislim da je fora u ploči jer je zvuk konstantan(trešnja) bez obzira na load. Fala ![]()
![]() |
#308 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Postove vezane za novi Seagate 320 GB sam preselio u novu temu pa vas molim da nastavite tamo da ne miješamo sad sve u ovu temu. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=104535
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
mislim da se meni pojavio isti ili slican zvuk,nesto na visokoj frenvenciji,cuje se dok disk nekaj prtlja,u idle je faka bogu tih |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Kupio prije par dana disk, pa da podijelim par iskustva. Vlasnik sam Samsunga T166 Spinpoint 320GB (Najnoviji model) i Tog seagatea "410AS". Evo par dojmova: 1. Kada pokrenem HDTach, na Random Access Test samsung počne roštat i to se čuje (ne bas prejako ali se čuje), dok seagate nemogu ćut ni da oću? stvarno je nećujan. Nisam siguran dali je to zato što je skroz nov? dali se vaš čuje na tom testu? 2. Kao što rekoh tih je , sad kolko će ta ultra tišina trajat to je pitanje... po testovima je brži od samsunga, makat mogu sa 100%-tnom sigurnosću reć da mi je T166 spinpoint brže otvarao aplikacije dok je OS bio na njemu (kloniro sam OS sa njega na 410AS).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#313 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#319 |
Premium
|
Eto neznam ni ja, ali znam da se cim se dignu windowsi i cim se pokaze desk, sa samsungom sam mogo istog trena pokrenut firefox, winamp, visual studio i on bi to istog trena i otvorio dok je ovaj seagate tu daleko sporiji. Pricam o 2 razlicita diska sa potpuno istim podacima na jednom i na drugom, ilitiga kloniranim operativnim sustavom.
![]() |
#320 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#322 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#324 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ja imam dva Speedya i baš sam ih u RAID složio na svojoj ploči preko NVidia Raid kontrolera. Average read mi je oko 120 MB/s do maksimalno 160 MB/s. Kada sam Raid slagao cluster size sam ostavio na Optimal, a mislim da je to kod nVidie 64k. Da li su ovo OK dobici u RAID-u? E da, postavio sam u striped raid. Glede ovih diskova, jel ih je ok držati u striped raidu ili bolje svakoga zasebno, mislim glede toga da se raid zblesira, odnosno kolika je pouzdanost striped raida? I cluster size, jel OK 64k veličina ili je bolje negu drugu postaviti? Ovo mi je prvi put da sam slagao RAID, pa vas molim za pomoć. I složio sam si na RAIDU dvije particije - jednu od 200 GB, a drugu od 300GB (u biti su malo manje vrijednosti). I još mi ploča ima Sil3132 SATARaid kontroler. Koji mi je bolje koristiti? I ona RAID polja, 0+1 i to, gdje se to uopće podešava? Znam da su ovo noobovska pitanja, ali čini mi se da nisam izvukao maksimum iz svojef RAID-a... Zadnje izmijenjeno od: mskvorc1. 09.05.2008. u 13:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Išao sam provjeriti da mi moj Speedy nema bed sectora sa HD Tuneom Pro. Nema bed sectora, ali me zabrinulo što je na kraju diska, kod skeniranja, počeo jako proizvoditi nekakav zvuk, kao da je grebao. Sa O&O Defragom sam išao pogledati razinu defragmentacije i iznosila je čak 70%, pa ga sada defragmenitram. Trebam li se zabrinuti zbog toga kao grebanja, struganja, čudnih zvukova koje je proizvodio kada je bio pri kraju skeniranja na bed sectore? |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
|
evo maknuo sam jumper sa diska, radi valjda u sata II modu. e sada, kako da namjestim postavke u biosu. pogotovo me zanima ova prvi i treci red http://pce.hostili.com/images/DSC01541lc20.jpg EDIT BY MOD: Sve slike preko 50 kB u thumb... http://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.05.2008. u 14:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|