|
![]() |
#302 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
...ljudi, neznam odakle vam prica da si je sam kriv onaj tko plati unaprijed? Pa ne racunamo svi odma sa pljackom, osim toga, ja tako oduvijek placam sa diskontom 24, jedino sa razlikom da me u toku dana nakon inicijalne ponude kontaktiraju da kazu sto imaju, sto nemaju i dogovorimo zamjenu ili odustanem. Uglavnom, za sve sto su rekli da imaju, imali su. Dakle, nije to do sistema, nego do ljudi. Necu sad hvaliti specijalno taj ducan, ne kupujem osobito mnogo kod njih, ali nemogu vjerovati da se netko u stanju toliko poniziti zbog toga sto nema robu ?????? ... posebno poglavlje vezano sa ovime je u posljednje doba do krajnosti uznapredovala praksa da su ducani krcati popisima neke fiktivne robe koju vecinom nit su imali nit ce ikad vidjeti. Ajde, neki, poput hgspota. vemila, linksa, zagrie... barem u cijelu tu papajzjaniju stave neke ikonice da covjek moze nekako prokljuviti sto zapravo imaju, a sto je samo za ukras (iako znamo da ni to nije garancija), drugi se pak nakon web narudzbe jave da nista ili nesta od toga nemaju... no ovo priznajem da je ekstrem. No kao sto neki kazu, za tebe ovo nije nuzno i lose: vjerujem da ti iskusni decki ovdje mogu ustedjeti puno novca za jednako efikasan stroj. A hardveraj, a igrom slucaja nikad nisam kupovao kod covjeka, iz ovoga ispada stvarno cudan, gotovo mi ga je zao (naravno vjerojatno da sam ja ostecena stranka, nebih bio toliko samilostan)... no s druge strane, objektivno, koliko je stvarno pc ekspert djelovao u razvitku tog shopa i koliko ga je u stanju pokopati? mislim da ipak 90% ljudi nailazi na njega kao rjeshenje u nabavi.net i ne citaju ovdje threadove o dobrim i losim iskustvima u trgovini, niti su clanovi foruma. MOguce da je covjek zaglibio u dubioze iz cisto drugih razloga: jednostavno je likvidnost u drzavi pala, pod isprikom "Krize" u tako debeli minus koda smo usred rata 90-tih ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#303 | ||
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 07.04.2009. u 10:48. Razlog: Mda... |
||
![]() |
![]() |
#304 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ova tema nešto stalno ide u offtopic ![]() Sve je već manje više rečeno, ispalo je da je Beštija muljator. Sumnjam da će se javiti ovdje i nešto napisati, jer sam siguran da je ovaj topic već odavno vidio. Što bi značilo da nema što reći u svoju obranu. Ovo je dobro upozorenje svima, paziti s kime i kako poslovati. Osobno nikad ne bih nešto platio unaprijed, pogotovo kad je riječ o ovakvim ciframa. Nema puno poštenih u ovakvim poslovima, a pogotovo su mali prodavači osuđeni na grčevitu borbu s većim dućanima i etabliranim prodajnim lancima. Tko je želio, mogao je i iz prijašnjih ovdje napisanih iskustava korisnika foruma s kupovinom u Hardveraju skužiti da nije baš sve tako bajno kako se pisalo (duga čekanja, vraćanja uplaćene love, dostava robe s par tjedana zakkašnjenja privatnim autom...).
#305 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
@roberto: a mislim da je tesko ne otici malo offtopic u ovakvim "aferama" koje doticu direktno clanove, svakakve se paralele povlache i usporedjuju iskustva i pretpostavke. Pokusavam shvatiti vlasnika hardveraja i objektivizirati situaciju, uz pretpostavku da nitko nije izmisljao podatke... no kao sto kazete, to je dosta tesko kad on kao trgovac za nemanje narucene robe izvlaci argumente sa porodiljnim komplikacijama, saobracajkama i sprovodima ![]() Da, vjerojatno je dosad procitao thread i da ima nesto reci... postao bi svoju pricu. |
|
![]() |
![]() |
#306 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Već par dana čitam ovu temu pa i da ja zagnojim malo svog OTica i to će bit moj jedini post ovdje jer nisam kupovao ništ tamo pa nemam potrebu niti branit niti kudit... ![]() Mislim da se je beštija nasukao iz jednostavnog razloga zbog kojeg su i mnogi prije njega nadrapali - krenuo je s (dobrom) idejom da prodaje egzotičnije komade hardwarea koji se inače u HR nemogu nabaviti (ili je procedura komplicirana) jednostavno s jednog mjesta - idealno za entuzijaste i zato smo ga svi podržavali u ideji iako je bilo komenara o tome da je to nesiguran biznis i to ne jedan... ![]() Inače SVI forumaši smo to podržavali kao ideju i tu nema sad pranja ruku (ako se pozaboravljalo ima zakopano negdje u dubinama foruma thread pa se lako nađe) i svi smo poslje otvaranja svesrdno novim članovima preporučivali da se s njim čuju kad su pitali za komponente (i to je IMHO normalno i forumski kolegijalno) - uostalom zašto i ne jer ako neko kupuje nekaj kaj ima kod kolege i u ADMu ili Linksu npr. zašto nebi kolega imao koristi? U krajnjosti onome ko kupuje je tak svejedno di je kupio to kaj oće dok god dobije to što je tražio i k tome jeftinije - ili se bar tako činilo tada... ![]() Da se vratim na bitno - nažalost tržište za takve egzote od hardwarea je jako ograničeno jer ipak je nas mali broj i kad se gleda ukupni promet koji je potreban jednoj firmi koju čovjek ima kao primarni izvor prihoda za život i onda je krenuo u trgovanje sa normalnim komponentama i konfiguracijama i u bitku sa velikima koju se jednostavno nemože dobit, posebno ne kod nas i ne danas... ![]() Mislim da bi i dalje bilo sve ok i za nas i za njega da mu je to ostao kao dopunski posao i za "sa strane" utržit koju kunu te da se držao egzotike koju je u startu imao ideju preprodavat nebi bilo problema - jer bi onda svi samo od njega uzimali i zapravo nam nebi bilo bitno kad ćemo to dobit, a niti njemu vjerojatno nebi bilo "o glavi" kad će to nabavit jer bi mogao imati "lager" od 2-3 komada nečega što ide češće, eventualno po jedan nečega što nejde često i samo nadomještat prodano i gotovo, a kako bi se radilo o manjim ciframa to nebi bio neki problem... Na kraju je i to - da je ostavio kao one man job di je on sam sebi bio šef i jedini uposleni ili eventualno preko student servisa uzeo tu i tamo nekoga da mu pomogne kad zagustijer čim se krene u uopšljavanje dodatnih radnika tu su problemi o kjima samo ljudi koji imaju svoje firme imaju pravo pričati i znaju najbolje kako to izgleda (ja nemam pa neću) kad se zakomplicira jer suočimo se s s tim da su ljudi generalno - gamad, posebno danas kad svako gleda kako da negdje tuži ili ušičari nešto u posvemašnjem očaju... ![]() Prema tome čovjek se vjerojatno našao "pred zidom" i kao i mnogi drugi prije njega je podlegao pritisku, ne znači da to odobravam ali to razumijem jer to viđam svaki dan - nažalost, i na poslu i kad pogledam kroz prozor i svuda... Tolko od mene...
#307 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Tržište u nas ima 3 problema: 1. Nismo u EU pa naši "trgovci" mogu nabijati cijene koliko žele 2. Tržište je premalo 3. Tržište je siromašno Te tri točke dovode do toga da se u nas nemože etablirati jedna firma koja bi imala "europske" cijene čisto iz razloga jer: 1. Plaćaju veći PDV/Carinu 2. Nema dovoljno potencijalnih kupaca da firma može uvesti veliku količinu robe i da zna da će se to prodati u kratkom vremenu 3. Ljudi nemaju novaca i kupuju znatno manje nego u drugim državama sa sličnim brojem stanovnika. Da, i u nas ima "entuzijasta" koji će kupiti luksuzniju i high-end robu, no u usporedbi zapadnim zemljama iste ili slične populacije, no većeg standarda takvih je daleko manje. U tom grmu leži Zec (Goran? ![]()
![]() |
#308 | |
Premium
|
Citiraj:
Vlasniku Hardveraja sam u onom threadu kad je kretao rekao da ne sara i da pokusa zadrzati osnovnu ideju, no na kraju se zavrsilo svastarenjem, sto je pak dovelo do ove situacije. Kristalno jasno, cisto i bilo je jako predvidljivo. Bilo je dosta takvih u zadnjih petnaestak godina.
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Je Mar slazem se s tobom, ali da je ono bio malo ozbiljniji i azurniji, prodavao ovo sto je islo, znaci da ljude nije zavlacio i da nije svatko morao cekati min 3 tjedna, onda bi to funkcioniralo. I sam sto kazes, onaj koji kupuje egzotiku, jasno mi je da to ne moze dobiti isti dan i nije mu bad cekati tjedan-dva-tri.. Ali kad kupujes neku grafu koju ima prakticki svaki malo bolji ducan, onda ti se ne da cekat.. Ali s ovim zadnjim je pretjerao.. I meni nije jasno, on vec radi nesto malo manje od godinu dana, pa jel onije stekao neki kapital, neke zalihe.. Sjecam se u pocetku je bilo prica on je svaki dan u zgb, samo se naruci i on drugi dan donese do tebe. A ispostavio se da onu previse slucaja jednostavno nema sta donijet. . |
![]() |
![]() |
#310 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Onda bi bilo bolje da je opljackao kakav automatklub ili kladionicu nego da sere u svoje dvorište! Nije trgovina za svakoga, pogotovo ne ovakvom robom! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#312 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
#313 |
Premium
|
Znam da od egzotike nema kruha, ali ako ona ide uz reguler komponente, moze se nesto zaradit.. A sad bas par na cevape..Evo recimo da nas ide 5, veliki cevapi 30 kn+cuga=cca 200 kn. S malo vise luka 220 kn.. i Ako je on u 9 mjeseci rada uspio skupiti kapital od 220 kn, onda nek se bavi necim drugim ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo da se nadovezem na ovo za kapital... Koliko mi je rekao vlasnik jedne tvrtke koja se bavi hardverom vise usput nego ovako. Rekao je iskreno da od prodaje cistog hardvera on ne zaradi gotovo nista marza ti je jako mala moja procjena 10-30% u najboljem slucaju(dok kod npr ljekova je 30-50% a da ne govorim o konfekciskoj odjeci). On nema uopce lagera niti bilo cega nego jednostavno slaze konfe po potrebi kad neko naruci kod njega duze cekas i sve ali dobijes uslugu na nivou. (vise se bavi servisom racunala i postavljanjem mreza). A i njegov posao je na veliko tj radi i suraduje sa tvrtkama a ne sa malim kupicma. I kad sam kod njega narucivao znao sam u startu cekam minimum 1mj za ono sto ja narucujem. I nikad se dogv nije prekrsio to je stvar dogovora. I kad je prekrsio rekao je tocno sto se ceka i zasto. Ovo sto je pokusao gospodin tumbic je bilo cisto nemoguce prodavanje samo egzotike i radi toga otvorit obrt hmm smjesno ali financiski nemoguce jer tu nema profita... I bolje zato kupovat u vecim trgovina makar je skuplje kod njih radi par stvari a manja je sansa da trgovina propadne b sigurno ces u vecini slucajeva bit siguran u svoju narudzbu c neces brinut jel neki muljator itd itd... jer sigurno ne bi imo 30 zaposlenih i 10 ducana po hrv da je muljator |
|
![]() |
![]() |
#315 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
#316 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Upravo tako, kupovanjem neceg jeftinog ala USB stickova na lopate vec se moze zaraditi grdna lova. (citaj: MSAn grupa ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#317 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Zašto se ovaj topic išao ljepit u drugi?Jel to da se u praksi koja je popularna u RH a odaziva se na ime prikrivanje,da onaj naslov ne strši i bode u oči?Mislim,tko će bez teleskopa vidjet mali boldani naslović u moru postova? Da pojasnim na svakidašnjem primjeru,mila domaća životinja koja mekeće,odnosno +/-4,5 milijuna njih,plus 50000 onih koji ne plaćaju poreze i namete države Hrvatske (tu spadaju i mrtvi),su zaboravili 10kn po litri goriva,zaboravili su da su se smrzavali cijelu zimu,s obzirom da ima još skoro tri godine,zaboravit će se i banana i skupo njemačko vozilo ![]() Da skratim gnojidbu,zašto se zbog tobožnje "urednosti" foruma,a suprotno svakoj logici išao napravit ovaj čin? ![]() Zadnje izmijenjeno od: žile. 07.04.2009. u 21:14. Razlog: Fkors |
![]() |
![]() |
#318 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Nisu mi jasni napadi na PCE u vezi hardveraja. To što je hardveraj imao podršku je sasvim logično pošto je hardveraj davao dodatni popust za članove PCE-a. Ovim ne opravdavam hardveraj u ovom slučaju... |
![]() |
![]() |
#319 |
Premium
|
Eto, baš sam mislio pitati jel i drugi ljudi imaju problema s Hardverajem, kada ono... No, da se ja nadovežem na moje muke s Hardverajem. Jednom je isporuka stigla, kasnila je nešto malo manje od 2 mjeseca. No g.Tubić mi je konačno sve osobno dostavio. Prekasno, jer sam se već s druge strane snašao, no dijelove za vodeno sam preuzeo i platio (da ne objašnjavam što je bilo s njima dalje). Početkom prosinca 2008. nas nekolicina stavili smo narudžbe. Plačanje po pouzeću. Do dana današnjeg, nisu stigle. OK, nazvali Hardveraj svaki barem 20 puta u zadnjih 5 mjeseci, pričamo s vlasnikom i uvjerava nas da je došlo do zastoja, štajaznam što. Napravio sam pred mjesec dana novu narudžbu, čuli se telefonom Hardveraj i ja, navodno je poslao paket tog nesretnog petka. Ali pošiljka nikada nije stigla, niti sam ju ja platio. Pokušao telefonski pitati (nakon dva tjedna) gdje je zapelo, GSM im je bio isključen. Za pajdaše pretpostavljam da nisu dobili paket iz Hardveraja jer koliko čujem bilo je posjeta Edvardu u Ljubljani (EK-waterblocks). I ja sam na kraju išao put Ljubljane, ekipa iz EK mi je složila više računa, tj. sitnije stvari (blokovi, backplateovi, uvodnice) na jedan račun, a veliki radijator na drugi račun. Radijator sam prijavio na carini, a ostalo švercao. Na kraju mi nije bilo žao puta u Ljubljanu. Eto, da rezimiram - kada je robu Hardveraj napokon dostavio, bila je posve ispravna, svi dijelovi tu i ambalaža u jednom komadu, ma sve stvarno uredno. Ali čekanje od najmanje dva mjeseca za dostavu je predugo |
![]() |
![]() |
#320 |
Premium
|
ovo na zalost nije tocno... ako si mislio na krajnje trgovce tj ljekarne, marze su puno manje... na neku ljekove cak 3%... tri posto :-) Naravno to je ekstrem, u prosjeku 10-15%... kao i u informatici... No, potraznja je puno veca, bez obzira na recesiju i sl. nepogode! Zato je farmacija jedan od najunosnijih biznisa koji tesko moze propast... Bed je sto kod nas vlasnik ljekarne mora biti mr.pharm. Ili moras imat nekoliko ljekarni odjednom pa u tom slucaju ne moras biti mr.pharm. Zgodno zar ne? |
![]() |
![]() |
#321 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace, jesam karikirao, ali ne previse s onim za cevape.
![]() |
#322 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#323 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ove pizdarije sa spajanjem postova se stalno rade, cesto bez ikakvog reda i smisla. Kao da placaju neki porez po svakom novom threadu pa tako stede. No u ovom slucaju i moje je misljenje da se to napravilo samo zbog naslova koji je bio previse upadljiv za neciji ukus. Pogotovo tome ide u prilog cinjenica da ovaj thread nije bio aktivan valjda 5 mjeseci. No kako je prije toga imao stranicu-dvije a sada 11 tesko da ima efekta. Samo jos bjednijim cini onu torovu nicim izazvanu obranu foruma po pitanju hardveraja ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#325 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Vjerovatno su zaboravili editirati ovaj naslov ... ili se ceka da uleti stogod mule ... sala ![]()
![]() |
#326 |
Banned
|
Oćem zasebni topic ![]() Uuu,kako sam satove mogao zaboravit gore kada sam navodio primjer o meketanju ![]() ![]() Ako sam ja to zaboravio,znači kako je reprezentativni uzorak populacije samo još goriji. |
![]() |
![]() |
#327 |
Premium
|
greg moram se slozit sa tobom ponovo ![]() po pitanju ove teme po meni je zrela za lokot jer ima vise off topica nego prave teme.... bob graditelj htio sam navest kao i primjer u prosijeku ide 30-50% marze i jos zamisli robu siroke potrosnje sto prodajes 200 komada dnevno... tipa lupocet i to... uzas love imas ko blata |
![]() |
![]() |
#328 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
al zato ti je tu pun k lijekova koje bi trebao platiti hzzo ali oni naravno kasne a treba i dalje imati ponudu inace propadas i tako u krug. Iako ljekarne ipak malo rjedje propadaju nego trgovine hardverom. Zapravo, propadaju li uopce? ![]() Inace da, thread ode tko zna gdje ali ne treba lock. Price ce biti da treba nama neka druga zabava pa da ovo ode u zaborav. Barem dok se ne pojavi neko novo sranje s hardverajem s neugodnim naslovom pa se ne spoji s ovim threadom ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Premium
|
Citiraj:
Ljekarne unatoc tome sto hzzo mnogo kasni s placanjem, ne propadaju! Jedino u slucaju kad vlasnik ljekarne umre, a nema nasljednika koji je zavrsio farmaciju (mr.pharm.).... e onda se zatvara. Zato je i obicaj da djeca roditelja koji imaju ljekarnu studiraju farmaciju... Druga varijanta je da roditelj otvori nekoliko ljekarni pa se to onda drugacije "gleda" i u tom slucaju vlasnik moze biti bilo tko!žđ |
|
![]() |
![]() |
#330 |
nautic expert
|
super. ovo se pretvara u kvazi ekonomske baljezgarije o svemu i svačemu osim o hardveraju. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|