|
![]() |
#272 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() a to kaj ti se to ne da raditi razumijem ![]() ja sam je polirao s guštom, meni osobno ne predstavlja problem ![]() Citiraj:
imao sam gro coolera i do sada niti jedan nije imao ravnu bazu, svi su bili grbavi tj. imali trbuh ![]() samo je pitanje tko ima veći trbuh ![]() ![]() nije ovo slučaj samo sa TRUE ![]() EDIT: da se razumijemo, TRUE je i prije poliranja davao jako dobre rezultate a sad daje jo bolje ![]() EDIT#2: "trbuh" nastaje zbog strojne obrade, da se to ide još fino raditi proizvodi bi bili gro skuplji ![]() |
||
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Pa poliraju ljudi i puno jeftinije hladnjake ![]() A što se tiče "grbe" fascinantno je koliko neki ljudi malo znaju o hladnjaku, a još pljuju po njemu ![]() Grba je tu sa razlogom, no dobro, ni nemože se očekivati da vi znate zašto ![]() Da se ne spominje kakve se ovdje preporuke epskih fail razmjera daju. Freezer ![]() ![]()
#274 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#277 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Čovjek bi pomislio da najbolji zračni cooler od 500+ kuna bi, uz izgled i specifikacije, bar trebao imat ravnu bazu. Al ok, očito ima prezahtjevnih kupaca koji masno plate, pa bi još i ravnu bazu s tim. Neznam, sry ja sam naučen kad masno platim, da dobijem to što sam platio. Kolko bi ti cjenio true_a sa ravnom bazom? 1000 kuna? najs ![]()
![]() |
#279 |
|
#280 | |
Premium
|
Ok, kako ti kažeš. Al ako je tu s razlogom trbuh, zašto se bez njega dobiva bolji rezultat? Citiraj:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Župnik
|
pitam vlasnike scythe ninja 2 hladnjaka dal ima je ventilator prouzujao...jer je meni u vrlo kratkom vremenu cca 1mj....inace sto se tice hladnjaka sve 5...cak i baza je ok koja je takva kad ga se uzme..... sorkac ako nije ova tema prikladna za moje pitanje |
![]() |
![]() |
#282 | |
|
Citiraj:
Neznam baš dali postoji proizvođač koji će ručno lappati svaki heatsink kojeg napravi Nije problem napraviti ravnu bazu koju će krajni korisnik "izmjeriti žiletom", to može svaki proizvođač, problem je napraviti savršeno ravnu bazu a to strojna obrada ne može Zato oh-tako-super Scythe prekriva svoje zapravo prosječne baze sa presvlakom koja se ima mirror-like svojstva, pa se onda korisnici dive toj bazi jer se vide u njoj i ona je tako šajni ![]() Da Thermalright radi machine finish sa završetkom na ravnoj bazi TRUE nebi imao iste performanse, imao bi vjerovatno lošije (za pomisliti je da su oni vjerovatno tako i probavali kad su već pravili najbolji i jedan od najskupljih hladnjaka ![]()
![]() |
#283 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Jbg, al ja jos nevidim taj razlog? Mozes li lijepo objasniti zasto je taj trbuh i cemu on tu sluzi? Al onak, lijepo, da svatko skuzi u cemu je ta caka... EDIT: Zasto TR ne bi kao skajt radio taj fake mirror finish jer bi temp tako bile vjerojatno jos koji stupanj manje... @doink, al opet mi je sve to nekak zbrkano i nisam ga bas pohvatao...
Zadnje izmijenjeno od: Campeonato. 29.08.2009. u 15:07. |
|
![]() |
![]() |
#284 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
#285 |
|
#286 |
|
I stand corrected, korisno za znati po kojem principu to funkcionira, thanks ![]()
#287 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Znaš li ti što je 10°C manja temp? ![]() |
|
![]() |
#288 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
@Doink Viruj mi kad ti kazem da nema te "manualne" obrade koja se po icemu moze miriti sa strojnom.. Znam, jer sam radia 3 i po godine na obicnim i CNC strojevima.. Da su bolje obrade i skuplje pa tako i neisplativije za proizvodjace, to je druga stvar.. ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
|
A čuj kolega Nybelunže, meni je temp 31C u idle i 44C max u loadu i to sa sobnom temperaturom od 30C tako da... Zašto bih ga peglao? ![]()
#290 |
Why so serious
|
Kak namatate o strojnim obradama i kak se nemre napraviti ravna baza pomoću stroja... kolko od vas je uopče vidjelo cnc glodalicu ili obični tokarski stroj, a kolko je radilo na njemu!? A ovo za namjerni trbuh na trulji je presmiješno, a kaj ak ga idep montirat na AMD cpu koji nije kao C2D ili na neki ravni C2D cpu jer bome nisu svi konkavni, a to relativno možeš objesit mačku o rep...kad aš 500kn za hžkuler i još ga treba ručno dorađivat kaj je skuplje od strojnog ! |
![]() |
![]() |
#291 | |
Premium
|
Citiraj:
Oooo može se, al zašt bi u to tukli pare, kad ovak isto mogu zaradit na, neću baš reć poluproizvodu proizvodu jer to truljo nije. Ali ipak bode to da baza nije ravna i ja kao potencijalni kupac nemogu preć prek toga, jer ne radi se o proizvodu za 50 kn. Takav proizvod bi po meni trebao biti montiraj&peri, a ne ako želiš bolje kupi šmirgl, glancaj i to. A to za "trbuh u praksi" znam, plav nisam. Al to su fore u magli, jer se s ravnom bazom onda nebi postigli bolji rezultati.
![]() |
#292 |
|
Danco nije problem napraviti ravnu bazu, to svaki stroj može. Problem je strojno napraviti savršeno ravnu bazu, a ti očito neznaš šta je to. I ne, nisam ni vidio glodalicu ni tokarski stroj, nije da ih baš srečem u svom poslu u zdravstvu. Očito da ne mora ni bit, kad je i sa tom "grbom" najbolji hladnjak. ![]() EDIT 2 DancOO opet ![]() Savršeno ravna baza je pojam koji označava bazu sa "flatness-om" iliti ga ravninom u rasponu "od toliko to toliko" mikroinča. (neznam točan broj, ali je jako mali) Prosjek bazi boljih hladnjaka je flatness od ~15-30 mikroinča A znaš šta se događa kad spojiš "savršenu" bazu hladnjaka i savršen IHS procesora? Oni se spoje i drže, bez ikakve paste ili drugih materijala između. A takve baze postoje, kao i takvi IHS-ovi od procesora, ali se moraju ručno obraditi Ne znam kako tebi više treba objašnjavati, ali "ravna" baza machine finisha, i ravna baza ručne obrade papirom gradacije 2000 nisu ni blizu isto, zapravo su nebo i zemlja.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 29.08.2009. u 16:01. |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
velike firme poput TR, AC, itd. bi si mogle dozvoliti finiju obradu baze ali bi to dosta koštalo i vremenski i financijski ![]() pa samo skidanje nikla sa baze bakra bi se dobilo uvjeren sam 2 - 3 stupnja niža temp. ![]() postoji tolerancija ravoče baze hladnjaka, proizvođaći je određuju. Čim je ta tolerancija manja i proizvod je skuplji, btw samo da osvijestim neke, ne ispadnu svi hladnjaci dobri, tj. ne zadovoljavaju tu toleranciju, eventualno idu na doradu(iako ne vjerujem) i moraju se baciti jer ne zadovoljavaju specifikaciju ![]() ruka ne može napraviti što stroj može(kad pričamo o hladnjacima i bazi), možda i može, ali treba x puta duže ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ma ne virujem da se te neravnosti rade namjerno (bar ne kod coolera).. Nema nikakve logike u tome. To je jednostavno nusproizvod nesavrsenosti alata, strojeva, ljudske greske i ko zna cega jos.. |
![]() |
![]() |
#298 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
zidar može fulati centimetar dva nije bed, bravar može u poslu fulati par milimetara pa to može "skrpat", u informatici IHS-ovi i baze coolera mogu IMO ~ 3 - 4 desetinki milimetra, kod aviona i svemirskih brodova ta tolerancija je najmanja i minimalna, zato je sve skupo u tom polju ![]() čim finija proizvodnja i tolerancija, to je skuplja izrada, jednostavnije od ovoga ne ide ![]() |
||
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
|
najs ![]() kaj ti je vent na grafi 100%?
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|