|
![]() |
#271 |
i dida mi je bija Torcida
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#272 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Mlatim po domacem mixu merlota i vranca. Ova je godina za vino bila vanserijska, slador mošta 23 %, alkohola oko 14, tako da secer nije ni trebalo stavljat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jako dobro vino mi je graševina Kutjevo cijena je cca 35kn/l i to je saavim ok. Pojavio se problem sto sam ga počeo puno trošit, pa mi je to sad teret za budžet, cca 160 kn/tjedno. ![]() Pa me zanima jel ima di u Zagrebu Vinarija kutjevo i da ima te graševine u rifuzi? Google ne pomaže. Jedno vrijeme sam trosio Iločku graševinu u rinfuzi, ali ona mi je malo losija od Kutjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja se opskrbljujem kod majstora koji je pobijedio u Kutjevu, a cijene su mu vise nego povoljne za rinfuzu. Uz to, udjes s njim u podrum pa fino degustiras sve sto se nudi (sauvignon, grasevina, i moj favorit rajnski rizling ) Garancija : http://www.radio-zelina.hr/clanak/gr...-1-285-79.html Info : http://www.videooglasi.eu/tvrtke/nam...-svivan-zelina
![]() |
#280 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
meni je kutjevačka oduvijek bila pojam za gem, iskreno toliko ga vežem sa mineralnom da ga nisam ni probao solo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#282 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja sam trenutno na domaćem kupažu od babića i plavine od crnog, a debita i maroštine kod bijelog. Berba 2011 je bila slaba po količini ali +4 po kvaliteti. (malo su kiseline ostale više zbog prevelikih temp krajem 8-og i u 9mj.) Iako to i nije loše s obzirom da kod nas u Dalmaciji često budu kiseline i preniske. Ovako vino ima više svježine, pa mogu reći da je moja ocjena vina kao i godine +4.
![]() |
#283 |
Super Moderators
|
![]() |
#285 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Jelc: Odbij PDV, maržu, transport, pakovanje i izađe fajn manje od 10 kn po litri. kakvo je to vino ? Refreshana bogtepitaj koja berba + interakcija sumpora u vinu sa neprirodnom ambalažom. Onda se čudiš da nemreš pogodit' put do lokalnog dućana i sjetit' se organizirat' Žderonje... ![]()
![]() |
#286 |
Super Moderators
|
Jebote, prigorci i zigorci bu nekaj govorili o vinu i sumporu bogte...strašno ![]() Ja volim imat takva konzumna sranja u kući, idu i u vajn a dobri su za gem ![]()
![]() |
#287 |
Rambus 3xtr1m
|
Samo graševina i graševina, pobjegao sam sa kontinetna i navukao se na malvaziju i povratka više nema. Ovdje (istra) većina vinara prodaje u rifuzi vina za nekih 15-18kn i dobar dio je neusporediv sa bilo kojom litrenom graševinom. Ali da se na koninentu naći dosta dobre graševine u rifuzi, međiurje (štrigovo) i požega je puna toga i dosta boljjih od kutjevačke. Zadnje izmijenjeno od: Mortal. 01.03.2012. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Super Moderators
|
Koje su ovdje sve probirljive njuške pa jambraju na graševinu od 12kn/l ![]() Mislim ono, pa u nekim dućanima budeš skuplje platil litru žuje ili karlovačke...
![]() |
#289 |
Rambus 3xtr1m
|
Od 11 do 13.05. vam je Vinistra u Poreču. Svi vi koji ste ljubitelji vina dođite stvarno se isplati isprobati. Prošle godine su imali 280 vrsta samo malvazije, dok ukupno je bio oko 600 vrsta za degustaciju. Uživao sam.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Belje se poprilično popravilo (a i cijenom ![]() Graševina im je gotovo na razini kutjevačke, a Merlot iz 2008/2009 je IMO kategorija za sebe, čak i u usporedbi s razvikanim (precijenjenim) Dingačem/Postupom. Od bijelih su mi Silvanac i Sauvignon koplje iznad svih. Za špricer đakovački rizling. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Iskusno oko na prvi pogled vidi da se ne ovdje ne radi o graševini kutjeva d.d., jeftini plagijat. Inače kutjevačka graševina mi je daleko najveći best buy kad se pije u gradu. U požegi je ima u svakoj birtiji za 60-70kn + 20 kn studenac, runda za manje od 100kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Super Moderators
|
![]() |
#294 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Belje (tj. Agrokor) je napravilo malu revoluciju na domacem trzistu vina. Prije za 50-ak kuna nisi mogao dobiti pristojno vino. Koliko mi je poznato drugi proizvođači su se bunili da ruše cijene, ali su se s vremenom prilagodil i omjer ulozeno/dobiveno dosao je na neku normalnu razinu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
|
Oprostite, ali ova tema se sve više svodi na razglabanje 'alkosa' o jeftinim vinima umjesto da se pišu preporuke o stvarno dobrim (vrhunskim) vinima. Unaprijed se ispričavam ako sam nekoga povrijedio.
![]() |
#297 |
Super Moderators
|
Tema je vino i kao takva dopušta valjda da se razgovara i o "svakodnevnim" vinima a ne samo o vrhunskim...isto kao i na temi o pivu gdje se priča i o Žuji i pivu koje je 50 kn boca. Koga smeta kaj se tu i tamo postavi pitanje gdje ima jeftinije graševine ili rizlinga za gemišt-taj bi možda trebao pronaći kakav uže specijalizirani forum ![]()
![]() |
#298 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
E, jbg. Evo začetnika teme - malo se profiltrirao ukus u zadnje vrijeme i postao "fina guza"... ![]() Ugl, jeftinjake više ne gledam (radije popijem čašu mineralne neg' čašu kutjevačke/beljske/nekedruge graše iz litrenke). Trenutno na stolu otvoreno "2718 sati sunca u boci" od Dubokovića - vrlo dobro za nekih 80-tak kn butelja. Neki dan probao Mihaljev Merlot 2009. (90kn butelja u podrumu) - čuvajte se Dalmoši, ovo vino ozbiljno ugrožava Plavce (da, i Dingače i Postupe) - izvrsno vino! Bijelo - Miraz Graša (Feričanci) - njam (ali, poskupo - cca. 100kn butelja)! Još uvijek se nađe orahovačkog Silvanca - "platiš 1 dobi'š 2" u Konzumu, Plodinama - bargain! Negativno - Erdutska kvalitetna Graša berba 2010, butelja - bljak. Litrena Kutjevačka i Beljska Graša berba 2010. - fuj. Frankovka 2009-, neki Vukovarski vinar - Milanković ili nešto slično - bljak. Neki jeftini Cabernet Sauvignon u Intersparu (ne sjećam se točno koji, ali znam da je cca. 25kn) - užas i katastrofa!
![]() |
#299 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Dodjem jucer u svoj kvartovski mali Konzum, nije bilo Kutjeva i uzmem to nesretno Belje (graševina) i 1,5l mineralne, racun 29,xx kn. Uglavnom, to Belje nije tak ni loše, pogotovo sa mineralnom i za tu cijenu (23 kn) tesko da može bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Jesenas je završen projekt izgradnje najsuvremenije vinarije u ovom dijelu Europe (investicija od cca 150 milijuna kuna). Imaju preko 600 hektara i 8 milijuna litara kapaciteta. A i bez problema će platit najbolje enologe. U idućih par godina Belje će potpuno preuzeti primat u proizvodnji najkvalitetnijih (što bijelih što crnih) vina u RH a Agrokor je već sada najveći proizvođač. Podsjetnik na trenutno stanje: http://www.jutarnji.hr/vina-belje-ne...-rastu/995236/ Kušaonica: http://www.belje.hr/djelatnosti/tp/kusaonica.asp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|