Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.06.2009., 17:14   #271
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
i kad ce se pojaviti e-ips na trzistu u vecem broju? (jbg takav sam ja, smatram da je konkurencija zdrava stvar)
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 18:13   #272
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
i kad ce se pojaviti e-ips na trzistu u vecem broju? (jbg takav sam ja, smatram da je konkurencija zdrava stvar)
uskoro ti izlazi novi LG W2220P sa LG Phillips H-IPS matricom i full hd rezom i koštat će vani oko 260 eura....za e-ips neznam....možda izađe neki LG ili Phillips s tom matricom jel su je oni i proizveli a Dell ju trpa u svoj 2209WA model....

nego pronađoh na netu da su kineski Dellovi 2209WAf (sa prvom revizijom A00) dolazili s H-IPS matricom.....moj Dell 2209WAf je na jamstvenom deklariran kao Made in Ireland a na ID pločici koja se nalazi kod USB konektora (koja se izvuče van) piše Made in China....i piše rev A01...inače na monitor nemam niti najmanjeg prigovora.....

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 25.06.2009. u 18:24.
gnomisa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2009., 18:27   #273
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
B]nego pronađoh na netu da su kineski Dellovi 2209WAf (sa prvom revizijom A00) dolazili s H-IPS matricom.....moj Dell 2209WAf je na jamstvenom deklariran kao Made in Ireland a na ID pločici koja se nalazi kod USB konektora piše Made in China.
Jasno je da su ti poslali H-IPS i povratka vise nema. Nista vise nece biti kao prije. Skupa pogreska koja ce nekoga stajati posla, ali barem je Gnomisa pazario vrhunski
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 18:37   #274
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Jasno je da su ti poslali H-IPS i povratka vise nema. Nista vise nece biti kao prije. Skupa pogreska koja ce nekoga stajati posla, ali barem je Gnomisa pazario vrhunski
Horizontal-IPS (H-IPS) is the latest generation of IPS panels, typically manufactured by LG.Display (previously LG.Philips). In simple terms, the manufacturer has reportedly reduced the electrode width to reduce light leakage, and this has in turn created a new pixel structure. In practice, it can be quite hard to spot the difference, but close examination can reveal a less 'sparkly' appearance and a slightly improved contrast. Some IPS panels in high end displays are coupled with an Advanced True Wide (A-TW) polarizer which helps improve black viewing angles and reduce some of the pale glow you can see at wide angles on IPS panels. However, this A-TW polarizer is not included in every model featuring H-IPS and this should not be confused. The following technical report has feedback from the LG.Philips LCD laboratory workers: "We designed a new pixel layout to improve the aperture ratio of IPS mode TFT-LCD(H-IPS).This H-IPS pixel layout design has reduced the width of side common electrode used to minimize the cross talk and light leakage which is induced by interference between data bus line and side common electrode of conventional IPS mode. The side common electrodes of a pixel can be reduced by horizontal layout of interdigital electrode pattern where conventional IPS pixel designs have vertical layout of interdigital electrodes. We realized 15 inch XGA TFT LCD of H-IPS structure which has aperture ratio as much as 1.2 times of corresponding conventional IPS pixel design." ©2004 Society for Information Display

Zapravo H-IPS nije nešto puno drugačiji od e-IPS-a..zapravo razlika između ta dva panela je minimalna pa čak i u odnosu na S-IPS....frka bi bila da je uvaljen TN ali to bi skužio iz aviona.....

zanimljivo bi bilo čuti od ljudi koji se kuže u zakon što misle o onome vezanom za deklariranu i stvarnu zemlju proizvodnje...na jamstvenom i računu piše Made in Ireland a na monitoru Made in China....mene nije briga od kud je ako je sve ok ali čisto me zanima što naš zakon kaže....

btw, moj Dell je proizveden u travnju rev. A01 dok su prvi bili rev A00 a obično u novim revizijama poprave ono što nije valjalo...dakle još jedan razlog zašto je dobro kupovati u Kodeksu..dobijete uvijek novu reviziju jel oni relativno brzo sve prodaju (firme uzimaju više komada)...onda dio ide trgovinama....a u tim trgovinama idu najbolje oni jeftiniji modeli monitora...a ovi stoje...

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 25.06.2009. u 18:52.
Staro 25.06.2009., 19:23   #275
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
zapravo H-IPS nije nešto puno drugačiji od e-IPS-a..zapravo razlika između ta dva panela je minimalna pa čak i u odnosu na S-IPS....frka bi bila da je uvaljen TN ali to bi skužio iz aviona.....
Pa sad "e" (economy) ima svoje jasne razloge rezanja troskova. Koliko ce to biti dobro ili lose, samo vrijeme moze potvrditi. Jos je daleko prerano ista reci. Kvalitetnije komponente ce pokazati pravo lice onima koji... ali opet, koji se to model nije pokvario ili dizao tlak svojim vlasnicima? Vidjet cemo, jos je prerano za neke velike i pametne zakljucke o E-IPSu naspram starije brace.

Citiraj:
zanimljivo bi bilo čuti od ljudi koji se kuže u zakon što misle o onome vezanom za deklariranu i stvarnu zemlju proizvodnje...na jamstvenom i računu piše Made in Ireland a na monitoru Made in China....mene nije briga od kud je ako je sve ok ali čisto me zanima što naš zakon kaže....
Osim CEO-a ili nekog glavonje, tesko bi itko to mogao znati iz prve ruke. Definiranje je jedno a velicina imena drugo. To je skoro ukleto za danas dobiti korisnu informaciju. Jos malo ce svaki EU proizvod (vec sad ih ima sve vise) imati samo : Made In Eu

pa se ti cifraj u odgonetavanju oklen je tvoje monitorche.

Staro 25.06.2009., 21:06   #276
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Pa sad "e" (economy) ima svoje jasne razloge rezanja troskova. Koliko ce to biti dobro ili lose, samo vrijeme moze potvrditi. Jos je daleko prerano ista reci. Kvalitetnije komponente ce pokazati pravo lice onima koji... ali opet, koji se to model nije pokvario ili dizao tlak svojim vlasnicima? Vidjet cemo, jos je prerano za neke velike i pametne zakljucke o E-IPSu naspram starije brace.
"pokvariti" se može bilo koji LCD.....glavna razlika između E-IPS i S-IPS je citiram:
E-IPS includes the same features as S-IPS, but a slightly lower viewing angle (178° versus 179°) and a lower gamut than S-IPS (but still much higher than TN).

nemojte taj economy naziv shvaćati doslovno...nisu S-IPS monitori kvalitetniji od E-IPS monitora.....u smislu izrade i komponenata od kojih su sastavljeni...više je stvar u ovome iz citiranog teksta

problemi na koje si vjerojatno aludirao su npr. zujanje, crte po ekranu, preizražen backlight bleeding, preizražen ghosting, banding, mrtvi pixel (ok ovo rjeđe kod non TN monitora) itd....to sve možete dobiti s monitorom bilo koje matrice...zato i izlaze nove revizije koje popravljaju dio stvari...kod mene je za sada sve OK i nadam se da će tako i ostati....a sada već imamo dosta vlasnika dotičnog della pa možemo donijeti neke ocjene...sad je izašla i rev A02
Staro 25.06.2009., 23:22   #277
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
moj je takodjer iz irske

EDIT: bit ce da je ista posljika, samo ja uzeh koji dan prije
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2009., 23:42   #278
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Jos malo ce svaki EU proizvod (vec sad ih ima sve vise) imati samo : Made In Eu
Više ne. Npr. prepaid box prije imao oznaku na deklaracijama "Zemlja porijekla: EU" i to se par prije 3mj. promjenilo "Zemlja porijekla: Francuska"
Niti ne znam zašto se promjenilo iako Francuska članica EU.
Tako se ne čudim na svim novim proizvodima ne piše "EU"

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2009., 04:40   #279
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
btw, moj Dell je proizveden u travnju rev. A01 dok su prvi bili rev A00 a obično u novim revizijama poprave ono što nije valjalo...dakle još jedan razlog zašto je dobro kupovati u Kodeksu..dobijete uvijek novu reviziju jel oni relativno brzo sve prodaju (firme uzimaju više komada)...onda dio ide trgovinama....a u tim trgovinama idu najbolje oni jeftiniji modeli monitora...a ovi stoje...
Te revizije kod Della i ne znace bas puno...sjecam se da kod Dell-a 2007FP, prve revizije su bile IPS, pa su onda slijedece presle na PVA, i onda se na kraju opet vratili na IPS Panel lottery is bitch
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2009., 10:47   #280
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Te revizije kod Della i ne znace bas puno...sjecam se da kod Dell-a 2007FP, prve revizije su bile IPS, pa su onda slijedece presle na PVA, i onda se na kraju opet vratili na IPS Panel lottery is bitch
naravno da znače puno...pa vidiš da su sa novom revizijom mijenjali i panel
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.06.2009., 13:46   #281
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

evo copio i ja u kodeksu. moze se pregeldat.
sve uredu s monitorom. S tim da nije da bash briljira u igrama (quake vishe nece biti isti )

MBO: DFI LAN PARTY UT nF4 Ultra-D
MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS S.775
Kingmax DDR2-800 KLDE88F 2 GB
Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB
Antec super-midi kućište P182B crno
Arctic Cooling VGA cooler Accelero S1
Arctic Cooling turbo modul
Pioneer DVD ± RW DL DVR-215BK SATA
Cooler Master Hyper TX2 CPU hladnjak
Corsair 520HXEU ATX 2.2 modularno
CPU INTEL Core2Duo 8400
stripy je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2009., 15:15   #282
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor stripy Pregled postova
sve uredu s monitorom. S tim da nije da bash briljira u igrama (quake vishe nece biti isti )
nemojmo pretjerivati....nije baš tak loše....ha čuj, svi kad tad moraju prijeći na LCD...
Staro 26.06.2009., 18:36   #283
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

gle, dobar je. ali netretreba biti u deluziji da je perfect
nisht, sad se skuplja za 2nd monitor (VX2268wm ili 2233rz)^^

CPU INTEL Core2Duo 8400
Staro 26.06.2009., 19:35   #284
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
gle, dobar je. ali netretreba biti u deluziji da je perfect
nisht, sad se skuplja za 2nd monitor (VX2268wm ili 2233rz)^^
neznam tko te lagao ali perfect LCD ne postoji
Staro 01.07.2009., 11:55   #285
kill
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2003
2209WAf
Rev A00
Made in Czech

jel to valja ili ne? :P

p.s.

pixeli zivi i zdravi

jos da na svoj stroj spojim, pa to malo postelam, bude dobro.

p.s. #2

spominjalo se bučno napajanje monitora, ovaj je čujan jedino ako prislonim uho na njega.

Zadnje izmijenjeno od: kill. 01.07.2009. u 20:42. Razlog: edit
kill je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2009., 10:52   #286
Falcone
Premium

Falcone's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
a i ja sam dobio taj primjerak

2209WAf
Rev A00
Made in Czech

za sad.. radi..ja happy, trenutno spojen na lap preko vga..
0 bad pixela
Falcone je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2009., 18:13   #287
lovor
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Rev. A00 i Rev. A01

Ponovno sam jučer kupio 2209wa, ali ne u Kodeksa. prvog sam vratio jer sam bio nezadovoljan s vertikalnim sjenama na bijeloj pozadini. S ovim sam zadovoljniji (Možda i zato što sam ga platio 300 kn manje )

Prva verzija je bila RevA00 (kakti made in Czech, a kad otvoriš onu skrivenu pločicu piše made in China), a ova nova je RevA01, Made in China.
Dakle, nikakvih drastičnih razlika u kvaliteti nema, osim što su vertikalne sjene na ekranu manje primjetne. (Ima jedna jedva primjetna tamnija točka - sjena na lijevom djeluje ekrana oko sredine, ali to je vrlo slabo primjetno, pa sam se dogovorio sam sa sobom da mi to neće smetati)
Igrao sam na sreću, ali mrtvaca nisam dobio. Pomak boje od lijevog prema desnom dijelu ekrana postoji, kao i na prošlom modelu, white glow je isti. Primijetio sam da je pomak boje manje uočljiv ako se smanje brightness i contrast.
Sve u svemu vlasnici Rev A00 ne trebaju plakati što nisu dobili A01

Kad stignem, postat ću i sliku ekrana.
lovor je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2009., 18:20   #288
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
A o kakvim vertikalnim sjenama govorite. Moze li se to uslikati pa postati ovdje da svi vidimo?
dmr je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2009., 18:40   #289
lovor
Registered User

Citiraj:
Autor dmr Pregled postova
A o kakvim vertikalnim sjenama govorite. Moze li se to uslikati pa postati ovdje da svi vidimo?
Već sam postao slike. No zbog smanjene rezolucije, sjene nisu toliko uočljive kao na originalnim slikama. evo linka: http://forum.pcekspert.com/showthrea...=137356&page=7
Nakon klika na dvije slike na kojima je na monitoru bijela pozadina, malo se udaljiš od ekrana i primijetit ćeš onu jače izraženu na 2/3 ekrana na desnoj strani (kad je monitor okrenut vertikalno onda na donjoj strani). Ona slabije izražena se gotovo i ne vidi, ona je na lijevoj trećini ekrana.
Staro 09.07.2009., 22:20   #290
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Hmm, da malo se primjeti. To je od pozadinskog osvjetljenja. Al ne bode toliko u oci.
dmr je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2009., 11:06   #291
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

kod mene toga nema.....na kolko ti je svjetlina?...

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 10.07.2009. u 11:17.
Staro 10.07.2009., 22:29   #292
lovor
Registered User

sjene

Ovo su bile slike od starog monitora. (Rev.A00) Na novom (Rev.A01) su manje primjetne, ali se ipak naziru. Postat ću slike kad stignem. zaboravio sam na koliko mi je bila svjetlina kad sam slikao. Mislim da je bila oko 40. Na novom mi je trenutno brightness 58, contrast 71.
Kad sam uzeo stari, donio sam ga u servis u Kodeks, i oni su preda mnom otpakirali još jedan i imao je jednake sjene. Onda sam zaključio da je to problem na svim ekranima, pa sam ga vratio.

Gnomiša, ako nemaš te sjene, onda si dobio savršen primjerak.
Ili se posebno zračenje koje me pogađa s Merkura ogiba na dlačicama na mojem dup*** i izaziva te sjene na monitoru, pa sam ja problem.
Staro 10.07.2009., 22:33   #293
lovor
Registered User

boje

Gnomiša, samo još reci da nemaš lagani shift boje s lijeve na desnu stranu ekrana i ukrast ću ti tvoj monitor a u zamjenu podmetnut svoj
Staro 10.07.2009., 22:49   #294
vicarious
50g / 1.7 oz

Citiraj:
Autor lovor Pregled postova
Gnomiša, samo još reci da nemaš lagani shift boje s lijeve na desnu stranu ekrana i ukrast ću ti tvoj monitor a u zamjenu podmetnut svoj

Pa da ti priznam, ja vertikalne crte isto ne primjecujem. Evo trudio sam se svim silama, ali stvarno ne primjecujem... Doduse, gledao sam na bijeloj pozadini, ako to sta znaci...

Sto se tice shifta boje, to potpisujem, i to se primjeti, meni je takodjer desni dio topliji od lijevog. Posebno se primjeti na homogenim podlogama, bas kako si rekao i meni nekad zna ici na zivce (vjerovatno jer znam vise nego sto ga percipiram...)
vicarious je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2009., 21:12   #295
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

ja to niš ne vidim, a zbog izvrsnog vida u vojsci sam regrutiran kao snajperist..tak da....
@lovor - prevelike su ti vrijednosti za svjetlinu...stavi između 15 i 25....ja imam na 20....pogotovo su ti velike vrijednosti za noćni rad...
Staro 25.08.2009., 23:28   #296
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Jel imaju igdje u HR shopovima ovaj monitor na lageru.
Zvao danas Svijet Medija i Optimum, pa nema nigdje.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2009., 09:02   #297
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor vedranzeman Pregled postova
Jel imaju igdje u HR shopovima ovaj monitor na lageru.
Zvao danas Svijet Medija i Optimum, pa nema nigdje.
zovi kodeks, oni su dobavljac
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2009., 00:34   #298
kill
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
ti to fakat primjetiš?

ono

http://www.overclock.net/monitors-di...ips-panel.html
kill je offline   Reply With Quote
Staro 30.08.2009., 11:44   #299
stripy
a-wAnnaBe
Moj komp

stripy's Avatar

fakat.

no poshto su gejming monitori u hrv ili uzasni ili uber preskupi. radje sam ishao sa ovakim all around dobrim monitorom.

CPU INTEL Core2Duo 8400
Staro 31.08.2009., 11:03   #300
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
kako možeš primijetiti input lag od 0 (nula) milisekundi?
pingmachine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno