|
![]() |
#271 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
i kad ce se pojaviti e-ips na trzistu u vecem broju? (jbg takav sam ja, smatram da je konkurencija zdrava stvar) |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
nego pronađoh na netu da su kineski Dellovi 2209WAf (sa prvom revizijom A00) dolazili s H-IPS matricom.....moj Dell 2209WAf je na jamstvenom deklariran kao Made in Ireland a na ID pločici koja se nalazi kod USB konektora (koja se izvuče van) piše Made in China....i piše rev A01...inače na monitor nemam niti najmanjeg prigovora..... Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 25.06.2009. u 18:24. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zapravo H-IPS nije nešto puno drugačiji od e-IPS-a..zapravo razlika između ta dva panela je minimalna pa čak i u odnosu na S-IPS....frka bi bila da je uvaljen TN ali to bi skužio iz aviona..... zanimljivo bi bilo čuti od ljudi koji se kuže u zakon što misle o onome vezanom za deklariranu i stvarnu zemlju proizvodnje...na jamstvenom i računu piše Made in Ireland a na monitoru Made in China....mene nije briga od kud je ako je sve ok ali čisto me zanima što naš zakon kaže.... btw, moj Dell je proizveden u travnju rev. A01 dok su prvi bili rev A00 a obično u novim revizijama poprave ono što nije valjalo...dakle još jedan razlog zašto je dobro kupovati u Kodeksu..dobijete uvijek novu reviziju jel oni relativno brzo sve prodaju (firme uzimaju više komada)...onda dio ide trgovinama....a u tim trgovinama idu najbolje oni jeftiniji modeli monitora...a ovi stoje... Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 25.06.2009. u 18:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() pa se ti cifraj u odgonetavanju oklen je tvoje monitorche. ____________________________ >>> PCE kolegijalna molba <<< |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Registered User
|
Citiraj:
E-IPS includes the same features as S-IPS, but a slightly lower viewing angle (178° versus 179°) and a lower gamut than S-IPS (but still much higher than TN). nemojte taj economy naziv shvaćati doslovno...nisu S-IPS monitori kvalitetniji od E-IPS monitora.....u smislu izrade i komponenata od kojih su sastavljeni...više je stvar u ovome iz citiranog teksta problemi na koje si vjerojatno aludirao su npr. zujanje, crte po ekranu, preizražen backlight bleeding, preizražen ghosting, banding, mrtvi pixel (ok ovo rjeđe kod non TN monitora) itd....to sve možete dobiti s monitorom bilo koje matrice...zato i izlaze nove revizije koje popravljaju dio stvari...kod mene je za sada sve OK i nadam se da će tako i ostati....a sada već imamo dosta vlasnika dotičnog della pa možemo donijeti neke ocjene...sad je izašla i rev A02 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Niti ne znam zašto se promjenilo iako Francuska članica EU. Tako se ne čudim na svim novim proizvodima ne piše "EU"
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#282 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
2209WAf Rev A00 Made in Czech jel to valja ili ne? :P p.s. pixeli zivi i zdravi ![]() jos da na svoj stroj spojim, pa to malo postelam, bude dobro. p.s. #2 spominjalo se bučno napajanje monitora, ovaj je čujan jedino ako prislonim uho na njega. Zadnje izmijenjeno od: kill. 01.07.2009. u 20:42. Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
a i ja sam dobio taj primjerak ![]() 2209WAf Rev A00 Made in Czech za sad.. radi..ja happy, trenutno spojen na lap preko vga.. 0 bad pixela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Rev. A00 i Rev. A01
Ponovno sam jučer kupio 2209wa, ali ne u Kodeksa. prvog sam vratio jer sam bio nezadovoljan s vertikalnim sjenama na bijeloj pozadini. S ovim sam zadovoljniji (Možda i zato što sam ga platio 300 kn manje ![]() Prva verzija je bila RevA00 (kakti made in Czech, a kad otvoriš onu skrivenu pločicu piše made in China), a ova nova je RevA01, Made in China. Dakle, nikakvih drastičnih razlika u kvaliteti nema, osim što su vertikalne sjene na ekranu manje primjetne. (Ima jedna jedva primjetna tamnija točka - sjena na lijevom djeluje ekrana oko sredine, ali to je vrlo slabo primjetno, pa sam se dogovorio sam sa sobom da mi to neće smetati) Igrao sam na sreću, ali mrtvaca nisam dobio. Pomak boje od lijevog prema desnom dijelu ekrana postoji, kao i na prošlom modelu, white glow je isti. Primijetio sam da je pomak boje manje uočljiv ako se smanje brightness i contrast. Sve u svemu vlasnici Rev A00 ne trebaju plakati što nisu dobili A01 Kad stignem, postat ću i sliku ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nakon klika na dvije slike na kojima je na monitoru bijela pozadina, malo se udaljiš od ekrana i primijetit ćeš onu jače izraženu na 2/3 ekrana na desnoj strani (kad je monitor okrenut vertikalno onda na donjoj strani). Ona slabije izražena se gotovo i ne vidi, ona je na lijevoj trećini ekrana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Registered User
|
sjene
Ovo su bile slike od starog monitora. (Rev.A00) Na novom (Rev.A01) su manje primjetne, ali se ipak naziru. Postat ću slike kad stignem. zaboravio sam na koliko mi je bila svjetlina kad sam slikao. Mislim da je bila oko 40. Na novom mi je trenutno brightness 58, contrast 71. Kad sam uzeo stari, donio sam ga u servis u Kodeks, i oni su preda mnom otpakirali još jedan i imao je jednake sjene. Onda sam zaključio da je to problem na svim ekranima, pa sam ga vratio. Gnomiša, ako nemaš te sjene, onda si dobio savršen primjerak. ![]() Ili se posebno zračenje koje me pogađa s Merkura ogiba na dlačicama na mojem dup*** i izaziva te sjene na monitoru, pa sam ja problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Registered User
|
boje
Gnomiša, samo još reci da nemaš lagani shift boje s lijeve na desnu stranu ekrana i ukrast ću ti tvoj monitor a u zamjenu podmetnut svoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 | |
50g / 1.7 oz
|
Citiraj:
Pa da ti priznam, ja vertikalne crte isto ne primjecujem. Evo trudio sam se svim silama, ali stvarno ne primjecujem... Doduse, gledao sam na bijeloj pozadini, ako to sta znaci... Sto se tice shifta boje, to potpisujem, i to se primjeti, meni je takodjer desni dio topliji od lijevog. Posebno se primjeti na homogenim podlogama, bas kako si rekao i meni nekad zna ici na zivce (vjerovatno jer znam vise nego sto ga percipiram...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Registered User
|
ja to niš ne vidim, a zbog izvrsnog vida u vojsci sam regrutiran kao snajperist..tak da.... @lovor - prevelike su ti vrijednosti za svjetlinu...stavi između 15 i 25....ja imam na 20....pogotovo su ti velike vrijednosti za noćni rad... |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
ono http://www.overclock.net/monitors-di...ips-panel.html |
|
![]() |
![]() |