|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
swiftech H2O 120 pitanja
Od jučer sam vlasnik ovog vodenog : http://www.swiftnets.com/products/h20-120-0.asp E sad, pošto je to namijenjeno za drugi proc i socket, da li se to može nositi sa mojim Brisbaneom 4000, kojeg doduše mislim OCat, ali mi je bitnija tišina. Ubacio bih u ovaj loop i VGA block, ali ne mogu nigdje naći blok koji bi pokrivao samo GPU od 38xx serije, dok bi za memoriju od grafe stavio ili pasivce ili ghetto rješenje (bakrena cijev savijena tako da ide po memoriji), full cover blokovi su OK , samo što ih se treba mijenjati svaki put kad mijenjam grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Taj kit je OK, samo što je blok za današnje standarde već malo star ali ništa strašno, brisbejna će ti držat (vjerojatno) ali ako dodaš i grafu ne jer je taj rad stvarno premalo i za proc i za grafu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ah, da, u slučaju dodavanja bloka za grafu, ide i rezervoar unutra. Da li to mijenja stvari? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pozdrav-ja ću od idućeg tjedna (možda i prije) na šopu u ponudi imati D-Tek FuZion-GFX univerzalni VGA vodeni blok-cijena oko 480 kn (-5% za članove foruma-znači i za tebe): http://www.dtekcustoms.com/index.asp...rodID=183&HS=1 rezervoar uzmi po volji-biti će od EKW-a-moja ti je sugestija uz ovu pumpu uzeti min EK Multioption 250 (kapacitet 295 ml-cijena 300kn) ili multioption 400 (kapacitet 500 ml cijena 350 kn)-kod oba modela u cijenu uključeno: 2 čepa, 2 spojnice za spajanje crijeva i 2 držača rezervoara...EKW nažalost običnih VGA blokova više nema-samo Full cover ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
sorry zaboravio sam kod D-Tek bloka spomenuti da su spojnice i plateovi za VGA uključeni u cijenu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Svaki blok ti bude ohladil proc. Tak da se tu ne moraš brinuti. Najveći problem ti je kod vodenog pumpa i veličina radijatora. Pumpe ruže, a mali radijatori ti zahtjevaju ventilatore na sebi koji se moraju brzo vrtjeti ako potrošać isijava puno topline. Na ovaj radijator nebi bilo dobro spojiti još i blok za grafu jer je njegova površina za predaju topline okolini mala i ventilator bi ti moral raditi na visokim okretajima da stigne ohladiti vodu u sistemu. Beshtya će uskoro otvoriti web shop na kojem će biti Alphcool-ovih blokova. Oni ti imaju blokove samo za GPU na grafičkoj. Pa pogledaj malo po njihovoj stranici, možda si nađeš nekaj kaj te zanima ili odgovara. Ali onda bi ti vjerojatno trebal novi/rabljeni veći radijator ![]() Recimo nekaj tipa ovog. Di je bil dok sam si ja vodeno kupoval ![]() Još jedno ptanje. Kak ti se čini pumpa koju si dobil? Najviše me njena glasnoća zanima pa ak ju možeš usporediti sa nekim objektom.
![]() |
#7 |
Premium
|
mea culpa-nisam dobro ni pogledal radijator koji ima u ovom paketu-malo su čudni paket napravili ovakvu pumpu i tak slabi radijator... ovaj model koji si mu linkao ne budem imao jer u početku ne radim Alphacool (zasvinjili se turci iz njemačke grdo sa uvjetima) pa radim radijatore direktno sa Magicool-om...imati ću ovaj model iz extreme serije: 2x 240 Xtreme Radiator (idu 4x120 mm ventovi) nekih 660 kn (minus 5%) http://magicool.biz/Magicool/RadiatorsXtreme.html i ovaj model bude u ponudi 2x 360 Xtreme Radiator (tu ide 12x120 mm ventova!!) oko 900 kn (minus 5%) od niže serije bude najjači MagiCool Copper Radiator III PRO - 360 mm oko 360 kn...inače ovo kaj još EKW ima na webu su stariji modeli (prijašnja revizija)-sad III Pro (i I Pro i II Pro) dolaze sa srebrnim okvirom i plavim čepovima-kak je i na Magicool sajtu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
budući da laing-ice crkavaju (il su crkavale), cinimise da je malo bucnija od laing
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
baš me zato i začudilo kaj su u paketu dali ovak slabi radijator (iako većina proizvođača u paketu daje 1x120 mm radijator)...ovo je baš pila pumpa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
@njunjo : Pumpa deklarirana na 26 dBA. Još nisam ništa satavljao jer čekam da skupim sve komponente. Ako pumpa bude prebučna za moj profinjen sluh, probat ću složit prigušnu kutiju za pumpu. @beshtya: Pobogu, brate, vrhunac doživljaja mi je 240 mm radijator. sa12x120 mm ventovma bi me bilo strah da stvar ne počne lebdjeti u zraku! Anyway, šteta zbog radijatora, ali za 500 kn, kit nije bio loš deal... E da, Besthya, neki link na tvoj webshop? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
KIT, i u to vrijeme je 90% procesora bilo jednojezgreno dakle vecinom 939 Venice, p4 itd. tako da je taj KIT zamišljen da hladi samo proc(otuda 1x120mm, + da se smanji cijena) i to je super funkcioniralo, recimo da je to bio jedini KIT koji se mogao preporučiti za one koje su htjeli all in one stuff. ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
OK, prije nego se z*****m, da rezimiramo: ako želim u loop ubaciti grafu, treba mi veći rad. Da li je dupli rad dovoljan za to (nešto u rangu Black Icea ili Magicoola) ili da idem na 360-icu? Koliko je potreban rez? I koliko velik - imao sam u vidu jedan od onih koji idu u 5,25'' bay. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Rezervar ti je tu da lakše vodu natočiš u sistem i da ima više vode u sistemu pa ti treba dulje da se zagrije ona. Svaki bude dobar, važno je ta tebi paše nekam u kučište. Radijator uzmi jedan 360 i ostaviš ga pasivno. Ako je manji radijator onda treba ventilator ako želiš da ti temperature budu niske.
![]() |
#15 |
Premium
|
Zna li netko gdje se mogu nači podaci o tome koliko topline isijavaju različite komponente na defaultnim postavkama? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|