|
![]() |
#181 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Pozdrav, stavio sam xp i onaj paket drivera s rapidsharea. Sve radi vise-manje dobro, osim što se ponekad smrzne usred zahtjevnije igre (CoD4). Baterija je slaba, traje cca 1 h. Također ne mogu ništa s power saverom, javlja mi istu onu grešku o kojoj je već pisao Jakesevic,a ne mogu ga ni deinstalirati. Stavio sam i nove drivere za touchpad (v10.0.11.1) i ne mogu podesiti da mi touchpad stalno svijetli; nakon sto ukljucim tu opciju, svjetlo se upali ali nakon sto kliknem ok, opet se ugasi... slicna je stvar kad ukljucim da svijetli kad dotaknem touchpad, sve je ok dok ne restartam laptop, nakon toga je opet svijetlo ugašeno... vjerojatno zato što nisu origigi driveri za taj model... Zadnje izmijenjeno od: sactep. 29.03.2008. u 18:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da ću se ubrzo prebacit na vistu. sp1 je tu a i previše problema imam na xpu. Skupit ću 400-500kn nadogradit laptop s još 2 gb rama i onda instalirat vista sp1. ps čitao sam na netu da sp1 za vistu ima problema sa nekim realtekovim proizvodima, jel netko zna da li ima problema i sa zvučnimk čipsetom koji je ugrađen u naš model laptopa pss na realtekovoj str imate najnovije drivere za ati hd audio (v1.89), ne piše za koju verziju windowsa, no pretpostavljam da radi i sa xp-om i sa vistom |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
ma katastrofa sad cu instaliratio novi driver pa javim EDIT: nisam instalirao novi driver, danas upalim laptop i ima zvuka ![]()
unreachable. allways. Zadnje izmijenjeno od: flOorKilla. 01.04.2008. u 12:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
ja sam stavio sp1,sve radi super osim nekih programa koje sam imao instalirane, npr. dc++ nije mogao uopce spojit na server,a takodjer ni net,inace sam u studentskom domu i odatle se spajaam na net,i odkad sam stavio imao sam samo local pristup,nakon nekog vremena ni to.tako da sam lagano format C: i ponovo vista bez sp1 dok ne rijese te probleme. E da,zaboravio sam pitat,stavljao sam vistu sa onog cd-a sto sam dobio uz lap i kad sam instalirao pobrisao mi se i d disk,kako da to izbjegnem drugi put
![]() |
#185 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
a210-16g
Imam problem kod instalacije viste s orginalnog cd-a (productrecovery),jednostavno u pola posla sve mi zablokira!!Zna li tko imaju li kakva upustva za rad sprogramom i gdje ga mogu naći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Premium
|
nije to do viste ovaj recovery dvd je ustvari image diska sa instaliranom vistom i sa svim potrebnim driverima i još nekim (većinom nepotrebnim) driverima |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
moze mi ko pomoci trazim drivere za A210 19A jeli se mogu koristit neki od drugih laptopa ili kako to ide |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Premium
|
Zavisi koje se komponente nalaze u njemu. Ajde ih napiši pa da vidimo |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Premium
|
19A ModelToshiba A210-19A SatelliteZaslon15.4'' WXGARezolucija1.280 x 800 ProcesorAMD Athlon 64 X2 Dual-Core TK- 57 1.9 GHz HDD200 GB / S.M.A.R.T. Optički pogonDVD Super Multi DLMemorija2GB DDR2 RAM (667 MHz) GrafikaATI Radeon X1200 Fax modem56K V.92 MrežaEthernet LAN 10BASE-T/100BASE-TX Bežična mrežaWiFi 802.11b/g BluetoothDaMultimedijaStereo zvučnici Toshiba Bass Enhanced Sound System Dolby Sound RoomČitači memorijskih kartica6-u-1 Podržava: SD Card, Memory Stick Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card, SD IOI/O1x ulaz za istosmjerni napon 1x vanjski monitor 1x RJ-11 1x RJ- 45 1x TV izlaz (s-video) 1x i.LINK (IEEE 1394) 1x vanjski mikrofon 1x slušalice (stereo) 4x USB 2.0Dimenzije362 x 267,8 x 33,5 / 39,3 mm Masa2,7 kg OSVista Home PremiumOstale karakteristikeIntegrirana videokamera od 1,3 megapiksela Part #A210-19A a 16F ima AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-58 1.9 GHz Zaslon15.4 " Toshiba TruBrite® WXGA TFT display Rezolucija: 1,280 x 800HDD160 GBOptički pogonDVD Super Multi drive (Double Layer)Memorija2,048 (1,024 + 1,024) DDR2 RAM (667 MHz) Nadogradivo do 4 GB Grafička karticaATI Mobility Radeon™ HD 2600, 256 MB memorije vlastite memorije, do 1023 MB memorije koristeći tehnologiju HyperMemoryFax modemV.92 modem Mrežna kartica10BASE-T/100BASE-TX Wireless Card Ugrađen BluetoothMultimedia24-bit stereo Ugrađeni stereo zvučnici Toshiba Bass Enhanced Sound System with Dolby® Sound Room I/O1 x DC-in 1 x external monitor 1 x RJ-11 1 x RJ-45 1 x TV-out (S-video) 1 x i.LINK® (IEEE 1394) 1 x external microphone 1 x headphone (stereo) 1 x 5-in-1 Bridge Media slot 4 x USBDimenzije362 x 267.8 x 33.5 (front) / 39.3 (rear) mm Masa2,7 kgOSWindows Vista® Home Premium Edition OstaloUgrađena 1.3 Megapixels Video Camera |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Premium
|
trebali bi radit driveri za matičnu iz onog paketa drivera sa rapidsharea |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Premium
|
a ostalo ? sve je isto koliko sam gledo samo nije grafa mislim u 16 F je jaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Premium
|
iz ovog nevidim koju wireless karticu tvoj laptop ima, pretpostavljam da je lan kartica ista |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Premium
|
realtek wierless |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Premium
|
u našem je atheros, to ne paše |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Premium
|
znaci samo je wireless drugciji. di cu naci realtek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Registered User
|
Citiraj:
Takoder stavio sam SP1 na vistu preko automatic update i lap otvara neke programe, firefox, fireworks npr. kao P II. Strasno. I jos jedna stvar. Si uspio naci info za temperaturu procesora. Ja ne, zar je moguce da su maknuli senzor sa proca? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Premium
|
tem proca provjeri sa everestom na xpu imam čest BSOD koji uzrokuje driver za grafićku, nerade mi shortcuti tuchpada kao ni svjetlo problem koji ti imaš sa sp1 je čest jer sp1 najbolje radi na čistu instalaciju vistu tako da zaboravi na onaj produkt recovery dvd jer on snimi i masu gluposti nabavio sam dvd s vanila vistom i upravo u njega integriram sp1, vist ću instalirat sljedeći tjedan jer imam neke kolokvije sad u pon i uto možeš mi reć kako se laptop ponaša pod vistom (da či radi usporeno), kako rade igre, da li si imao puno BSODa croclocker-pokušaj na realtekovoj web str |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Premium
|
Zar je toliki problem otići na službene Toshibine stranice i potražiti drivere? Ja sam ih našau u roku od 2min! Toshiba A210-19A (short model: PSAFGE) http://eu.computers.toshiba-europe.c...jsp?service=EU
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 04.04.2008. u 14:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Registered User
|
Citiraj:
Imam everest, koji kaze no info za temp proca. Samo za HD. Pitam za temp. proca, jer lap se zna opako zagrijati. Ne znam da li je proc ili graficka na tom dijelu. COD4 na medium bez problema radi. Zavrsio igru bez ijednog BSOD ![]() Kada sam kupio lap u 10mj. Svakih par dana se pojavio BSOD. Npr. na skypu promjenim line in za mic, pa ponekad kada pokrenem fireworkse. Odlucio sam ukljuciti secure updates i ucestalost BSOD se smanjila. Definitvno je vista jos mlad os. Ne znam da li ces se osloboditi BSODa na visti, ako se pojavljuje i na xpu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Premium
|
Koju verziju eversta imaš? Da te pitam koliko ti baterija traje? Moja i nije nešto |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Premium
|
evo stavio sam sve drivere za 19A,naso sam na stranici iako ih nije bilo kad sam gledo(mozda sam nes i krivo stisnuo ali nije bitno) sad sam sve instalirao i radi osim kamere. instalirana je i kad je pokrenem samo crno vidim lampica svijetli plavo ali nista nema slike samo crno. imate koje rjesenje za ovo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
BSOD, no more!
Tako, prije jedno 2 tjedna, doso ja kod frenda i vidim covjek ima novu pilu, HP 8510p I tako mi prica kak je bas modao drivere za grafiku i kak sad napokon ima stroj kakav zeli. Kak se covjek bavi CAD-om odmah sam pretpostavio: quadro ili firegl. I naravno u tom stroju je također naš voljeni ati hd2600. I to me opet potaknulo na razmisljanje, mozda se ti modani driveri nece rusit na mom kompu. 4 sata kasnije, ustanovio sam da neznam stavit modane drivere na komp da rade ispravno, pa sam skinuo sluzbene hp drivere za 8510p. Nakon temeljitog brisanja toshibinog smeca s kompa, stavio sam prisilno (have disk metoda) hp-ove drivere i CCC. I sad komp već 2 tjedna veselo radi i ni traga nestabilnosti. Ako netko ima slicnih problema, evo link za download. Mozda se spasite.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Premium
|
@vodokotlic - jel ovo modanje naše grafu pretvara u tu firegl ili su to normalni driveri prilagođeni mobility radeonima |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
|
Ispricavam se ako sam bio nejasan ![]() Dakle ovo su sluzbeni HP-ovi driveri za model 8510p odnosno za njegov mobility radeon HD2600. Nikakav mod u FireGL. Jedina je caka da ne prolazi automatska instalacija jer setup vidi da nije pokrenut na HP laptopu. Zato treba prvo pokrenut instalaciju da se svi fajlovi otpakiraju negdje na disku i onda otic u device manager i rucno napravit update drivera. Kaj se tice grijanja, kombinacija turion i HD2600 se grije opako pod opterecenjem ali na srecu je hladjenje efikasno rijeseno pa nijedan dio gornje površine nije neugodno zagrijan. Jedino kod igranja se touchpad zna malo jace zagrijat jer je vjerojatno bas pokraj grafički čip (ali je za pretpostavit da ne igraš ništa s touchpadom ![]() Kad ga duze vrijeme drzim na stolu onda pod straznje nogice postavim cepove od pet boca pa se dobije na ventilaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Premium
|
hvala na informacijama dosta mi je više ovih BSOD |
![]() |
![]() |
![]() |
|