|
![]() |
#1 |
Guest
|
D-Link DSL-G684T na Optimi?
Mreže su mi totalno strane,ali me zanima jel' ima ikakve šanse da model iz naslova proradi na Optimi? Naime,negdje sam čitao da ima nekakve razlike u (e,sad šta to znači Annex A/B,nemam pojma),dakle tom Annex-u routera. Znači-jel'se dotični može nekako konfigurirati,il'mi sviri u pozadini "za drugog su dunje žute"? ![]() Trebam taj WLAN zbog lapa,bole me leđa više od sjedenja&buljenja u Forum,'oću i ja leć'&pričat' sa vama...inače mi ovo smeće od "Hjuvija" sasvim dobro šljaka.Al' je to zato jer nisam prezahtjevan,valjda(pravi user po mjeri Optime ![]() Isprike ako "već to negdje ima/čitaj/traži itd.itd." Ja pokušao-ali baš ovaj odgovor ne nađoh. Hvala! |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš dva rješenja: - ostaviš "Hjuvija" i na njega spajaš spominjani D-Link i to Lan1 u Lan1. Potraži, opisivali su takav slućaj (samo je korišten neki drugi WiFi router, mislim SE555) - upucaj u DSL-G684T firmware od uređaja blizanca. Kasno je sad, neda mi se sad provjeravat, mislim da je to DSL-G624T. To su isti uređaji samo je razlika za koju verziju Adsl Annexa su namjenjeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
jel to provjereno da taj ruter ne radi na optimi? zanima me jer mozda se budem vracao na optimu. mislim...na se555 radi, zas na ovom nebi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ako misliš na DSL-G684T i liniji baš od Optime (ne preprodaja T-Coma) onda neće radit. Optima na svojim linijama stavlja ADSL Annex A, a spomenuti uređaj ima firmware za Annex B. Kako rekoh poviše treba mu lupit firmware od DSL-G624T, isti uređaj samo za Annex A. Jasno treba paziti da odgovara hw revizija. Ako je u pitanju preprodaja T-Coma i signal je po Annex B standardu onda će radit kakav već je samo podesiš parametre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
@Nikky: puno hvala na iscrpnome odgovoru,samo bih te zamolio,kada uhvatiš vremena da mi potvrdiš za tog "blizanca",da znam 100%.To bi mi puno pomoglo,jer se ja (očito) ne kužim u te stvari. ![]() @nino:hvala(malo) ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Prepiši ovdje hardware i software oznake koje možeš pronači o svom uređaju (naljepnica na njemu, web konfig). Ako se snalaziš s alatom, otvori ga i prepiši oznaku na štampanoj ploči. Nemoj se iznenadit ako tu baš piše nešto kao 624. Ako otvoriš možeš i slikat pa postaj ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Evo i ja imam isti problem. Ako ti nije teško molio bih te da mi malo detaljnije pojasniš što sve trebam napraviti da bi uređaj spojio na optiDSL. Hvala Model No.: DSL-G684T H/W Ver.: A1 F/W Ver.: V3.00B01T02.CM-A SAP cislo: 164256 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
V3.00B01T02.UK-A.20060621, sa ove stranice. Firmware update OBAVEZNO radi sa računala koje je žično spojen na router i kojem su postavke mrežne manualno podešene sa fiksnim IP adresom: IP=192.168.1.2 Subnet=255.255.255.0 Gateway=192.168.1.1 (IP adresa uređaja) Zip raspakiraj negdi na disku, otvori web konfig. Izaberi firmware update i "Browsaj" na raspakirane fajlove. Kad krene s update - om, nipošto NE prekidaj postupak. Kad završi, uređaj će se sam restartat. Dalje znaš, konfig, proba, . . . Ako što pođe po zlu pogledaj ovaj thread u kojem sam opisao kako se izvuči iz zaheba. Pazi šta i kako radiš, ne odgovaram za tuđe pogreške. Nikky |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Puno hvala na uputstvima. Dio sa firmwareom sam napravio. Sve štima ali i dalje se nemogu spojiti. Vjerovatno mi neštimaju postavke. Sada bih te molio da mi malo pojasniš taj dio. Koje su razlike u postavkama kod optime naspram onih od T-coma. Ti si jedina nada za iskoristit ovaj router! Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Trebao si pretražit moje stare postove. OptiNET Router mode Slike su za onaj njihov uređaj ali to niš ne mjenja, parametri su isti, samo je slikovnica drugačija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
sve sam pronašao i postavio. nažalost neide. neznam, nešto nedostaje... |
![]() |
![]() |
|
|