|
![]() |
#1 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Koje eksterno kućište?
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
icy box se negasi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Brzina će ti biti 30-35 MB/s. Hard se ne isključuje jer i dalje dobiva struju preko adaptera, ali imaš prekidač pa ga možeš ručno isključiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ako ti bas treba da se gasi kad se gasi i komp baci oko na icybox 559us (http://www.raidsonic.de/en/pages/pro..._objectID=4837), za njega ima jedan zgodan slot adapter (http://www.raidsonic.de/en/pages/pro..._objectID=5058). bas sutra mi stizu neke stvari iz njemacke (izmedu ostalog i 559us i taj adapter) pa cu ako se sjetim staviti par slika i dojmova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
I meni treba :)
Nadam se da ne smeta upad u temu, ali da ne otvaram novu. Imam Barracuda 7200.7 120GB (model ST3120026AS mislim da je ATA), a kako u kompu imam 500GB ovaj bi stavio kao eksterni/prenosni disk. Nemam pojma o kucistima za HDD i to trebam Vas. I napokon pitanje ![]() Koje kuciste da uzmem, a da je dobro i jeftino (vjecna dilema ![]() P.S. jeftino nije najvazniji faktor, vec brz, ugodan i ostalo rad tj. optimalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
To ti je SATA hard (nastavak AS kod Seagate-a znači SATA, a nastavak A znači ATA). A za kućište imaš dosta preporuka na ovom podforumu, većih razlika u brzinama nema - bitno je da je kvalitetno i kompatibilno, mada novija kućišta uglavnom nemaju problema s tim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Onaj nastavak za kućište sam dobio zajedno s icy boxom.. ..moj glas za ICY
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Brza skolica
Mi mozete molim vas malo pojasnit stvari oko kucista za HDD. Mislim ne treba mi za nikakav poseban rad, samo da tu i tamo prenesem podatke i sl. Zbunjuje me ponuda i te razlike u cijeni. htio bi proci povoljno, a s druge strane da nije srot. Frend mi nudi rabljeno SATA kuciste (nema oznake, ne znam cije je) s usb 2.0 za 150 kn. Vidim ima to Chieftec za 225kn s eSATA i 2.0. i to ICY BOX za 311kn i ne kuzim trebam li dati toliko love. Ono, zelim ugodan rad (buka, brzina,grijanje...) ne moram bas skrtariti, ali ne zelim uloziti pono love. Ovo koje mi je frend posudio je glasno (mislim hard je glasan, nekako "grebe"), ne znam da li je kriv hard ili losa izolacija ili nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
imam 2 kučišta ovo http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=014739 sa seagate 320 GB sata i http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.603.031 sa seagate 200 GB ata - oba diska se dobro ponašaju, brzina kopiranja je do 25MB/sec (pretpostavljam da bi išlo brže ali mogu kopirati samo sa i na laptop koji ima spor disk) - ne pregrijavaju se (icy box se malo više grije nego canyon, ali to je do neke ok topline, ne preko 35 stupnjeva C) - naravno diskovi se ne gase sami i radit će tj vrtjeti se stalno bez obzira ako je komp upaljen ili ne (samo se manje griju kad se ništa na njima ne radi) - sa canyon-om sam dobio i eSATA kabel/karticu što već je canyon je preporuka (od ova 2) jer se manje grije, ima kvalitetnije i čvršće kučište i dobije se eSATA kabel i nema zajebancije sa onim šrafićima kao na icy-u
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja imam ICY BOX IB-360StUS-BL i spojen je preko eSATA na komp i GASI SE kad ugasim komp to jest tad u njemu nešto "škljocne" i cuje se usporavanje i zaustavljanje harda a kad upalim komp cuje se da se hdd zavrti. Prekidac paljenja je cjelo vrijeme u poziciji on jedino sto ono plavo led osvjetljenje cijelo vrijeme svjetli ali ja ga ionako cijelo vrijeme drzim iskljuceno (postoji poseban prekidac za to led osvjetljenje). Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|