Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.03.2008., 18:55   #1
Sony02
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Pomijesane particije

Kupio sam nove komponente izmedju ostalog i Gigabytovu GA-MA69G-S3H plocu, te sam instalirao Windowse XP SP2.
EVO MOG PROBLEMA: Naime prilikom prve instalacije na novi disk, instalirao sam s orginalnog CD windowsa i napravio 3 particije na novom disku. Kad je sve zavrsilo ispalo je da je C particija sistemska, oznaku D xp je dao CD odnosno DVD pogonu sa kojeg je vrsena instalacija, a E i F drugim dvjema particijama na osnovnom disku. Kasnije kad sam u PC stavio svoj stari disk na kojem je bio backup podataka on je (ima dvije particije normalno dobio oznake G i H. I sve je radilo dok nisam zbog problema sa zvukom morao raditi formatiranje i novu instalaciju windowsa.
Sad se desilo da je sistemska particija dobila oznaku D, C je dobila prva barticija mog backup diska, E druga particija mog backup diska, a F i G druge dvije particije novog diska, dok je DVD pogon dobio oznaku H. Mene osobno to ne bi smetalo medjutim, kad se dizu Windowsi javlja uredno "NTLDR is missing", a moze se podici samo kad je stavljen orginalni CD od windowsa iako se ne dize sa CD-a vec sa diska.
Na MS stranicama sam nasao da je razlog tome sto se windowsi zele dici sa C diska a tamo ih nema.
Sto raditi????
Postoji li mogucnost da particiji s oznakom D stavim oznaku C i onda ce biti vjerojatno sve OK, ili pak mi preostaje nesto drugo?
Pomoc molim i hvala,

S postovanjem,
Sony
Sony02 je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2008., 19:09   #2
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management. Desni klik na disk i change drive letter and paths.

BTW u krivom podforumu si
nex je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno