|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Pomijesane particije
Kupio sam nove komponente izmedju ostalog i Gigabytovu GA-MA69G-S3H plocu, te sam instalirao Windowse XP SP2. EVO MOG PROBLEMA: Naime prilikom prve instalacije na novi disk, instalirao sam s orginalnog CD windowsa i napravio 3 particije na novom disku. Kad je sve zavrsilo ispalo je da je C particija sistemska, oznaku D xp je dao CD odnosno DVD pogonu sa kojeg je vrsena instalacija, a E i F drugim dvjema particijama na osnovnom disku. Kasnije kad sam u PC stavio svoj stari disk na kojem je bio backup podataka on je (ima dvije particije normalno dobio oznake G i H. I sve je radilo dok nisam zbog problema sa zvukom morao raditi formatiranje i novu instalaciju windowsa. Sad se desilo da je sistemska particija dobila oznaku D, C je dobila prva barticija mog backup diska, E druga particija mog backup diska, a F i G druge dvije particije novog diska, dok je DVD pogon dobio oznaku H. Mene osobno to ne bi smetalo medjutim, kad se dizu Windowsi javlja uredno "NTLDR is missing", a moze se podici samo kad je stavljen orginalni CD od windowsa iako se ne dize sa CD-a vec sa diska. Na MS stranicama sam nasao da je razlog tome sto se windowsi zele dici sa C diska a tamo ih nema. Sto raditi???? Postoji li mogucnost da particiji s oznakom D stavim oznaku C i onda ce biti vjerojatno sve OK, ili pak mi preostaje nesto drugo? Pomoc molim i hvala, S postovanjem, Sony ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management. Desni klik na disk i change drive letter and paths. BTW u krivom podforumu si ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|