| 
 | |||||||||||
|  26.03.2008., 14:34 | #181 | 
| Premium Datum registracije: Mar 2007 Lokacija: Sl.Brod 
				 | 
				__________________ Who is General Failure and why is he reading my disk? | 
|   |   | 
|  12.04.2008., 21:55 | #182 | 
| ® Datum registracije: Jan 2006 Lokacija: Munich 
				 | jeste wi metnuli hdd u ulje? jel to valja? sve mi je pasivnjaca,fortron mi na 400rpm jedino smece od hdda barica 250gb zuji (ja cujem drugi ne  ),tak da bi to nauljio,pa me zanima kako i što.fala | 
|   |   | 
|  15.04.2008., 19:48 | #184 | 
| hustla Datum registracije: Nov 2006 Lokacija: Dugo Selo 
				 | tesko,jer cim u destiliranu vodu padne prasina ona postaje vodljiva strujom,pa bi bilo eksplozijica,a i najvjerojatnije bi oksidirale komponente koje su unutra 
				__________________ I don't need to "Get a life". I'm a gamer. I have lots of lives. | 
|   |   | 
|  15.04.2008., 21:30 | #186 | 
				 | smiju jer cim su neke cestice u vodi one provode struju dok ovo posebno vazelinsko ulje ne propusta ni u kojem slucaju 
				__________________ I don't need to "Get a life". I'm a gamer. I have lots of lives. | 
|   |   | 
|  15.04.2008., 23:28 | #189 | 
				 | u destiliranoj vodi ima itekako veze...jer u obicnoj vodi minerali i bla bla tvari prenose elektrone,tako bi i prasina prenosila...bar mislim=) 
|   |   | 
|  16.04.2008., 18:43 | #190 | 
| Premium moderator Datum registracije: Aug 2005 Lokacija: Zagreb 
				 | Ovisi kakva prašina upadne. Ako ti padne soli unutra, ajoj   Voda je dobro otapalo pa će se npr. NaCl u vodi razložiti na kation natrija i anion klora. I eto, još ubaci izvor struje (računalo) u vodi i dobijemo elektrolizu  i spaljeno računalo... Ugl. sa računalom uronjenom u destiliranu vodu nije se za igrati. Barem se ja ne bi igrao. 
				__________________ | 
|   |   | 
|  10.06.2008., 16:09 | #191 | 
| Banned Datum registracije: Jun 2008 Lokacija: Zemlja 
				 | 

Oil cooling
			 Dakle već duže vrijeme želim kupiti akvarij od 56 litara(500Kn mu je cijena super akvarij za ono što meni treba sa poklopcem) i uroniti komponente u njega. Zanima me samo koje ulje mi preporučujete za to? I dali moram paziti na neke sitnice koje neznam ili? ovako nešto planiram samo moj akvarij je manji http://uk.gizmodo.com/oil%20pc.jpg hvala na bilo kojem odgovoru. p.s. koliko košta mineralno ulje? | 
|   |   | 
|  10.06.2008., 17:23 | #193 | 
| Premium Datum registracije: Nov 2005 Lokacija: NA 
				 | ma svaka 2-3 mj se pojavi uvijek ista stvar i uvijek nista od toga. manite se toga. kako cete kasnije to prodati?   | 
|   |   | 
|  10.06.2008., 18:53 | #194 | 
| Premium Datum registracije: Sep 2007 Lokacija: Kutina 
				 | |
|   |   | 
|  10.06.2008., 19:28 | #195 | 
| Can You Hear Me? 142.8 dB Datum registracije: May 2006 Lokacija: Zagreb, Kvatrić 
				 | za početak stavi neku kartonsku kutiju preko svog PC-a (a da dobro dihta) pa prati temperature kroz par sati...rasti će, točno? zato jer se jedan te isti zrak vrti u krug i samo dodatno grije na komponentama, a nigdje ne odlazi. to dobijes sa takvim sistemom ulja. Dual core ili Quad nema šanse da se hlade samo u ulju u akvariju. jer ulje u početku hladi, ali na račun nakupljanja topline pa se temp jednostavno počnu dizati. jedino ako staviš pumpu i radijator, onda možeš malo poboljšati disipaciju... a onda opet bolje složiš vodeno pa imaš manje komplikacija i ne uništitš komponente(za ev. prodaju kasnije mislim) 
				__________________ Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera   | 
|   |   | 
|  10.06.2008., 20:29 | #196 | 
				 | a jbg ma vodeno hlađenje neželim jer mi kao akvarij i onako pumpa koja daje zrak sa neonkama unutra izgleda PRELJEPO! evo dečki ovako nešto sam mislio: OVO alo nije mi jasno kako onda se ova njihova konfa hladi? ma nije mi bitno prodaja računala neplaniram prodati računalo kad ga uronim. Želim ovo jer mi je toliko ljepo da vam nemogu opisati. Hm....kako odvesti temperaturu iz akvarija...neznam niti sam.Zato sam vas i pitao koji ste iskusniji nego ja ako moćete pomoći. | 
|   |   | 
|  10.06.2008., 23:32 | #197 | 
| Premium Datum registracije: Oct 2007 Lokacija: ZgB 
				 | Evo procito sam cjeli thred   bravo svima koji su to napravili ja cu radit od starog kompa prek ljeta a onda i novi ubacim. RAdit cu to iz fore a ne temperature ali me zanima oce li mi komp radit u tome mislim da li ce se temperature dizat iznad normalne. Zanima me kolka je cijena toga ukupno znaci akvarij i ulje u njemu i jos mi trebaju neke optimalne dimenzije akvarija za moju konfu (dole pise). I na kraju jel moze sve unutra ili su problemi oko ovog harda i kako napravit da npr usb i to stoji izvan kompa ti utori a ne da ukopcavam u ulje LOL ajd odg pa cu pocet djelove kupovat ! Ak radi ak ne nis!! | 
|   |   | 
|  11.06.2008., 08:39 | #198 | 
| Can You Hear Me? 142.8 dB Datum registracije: May 2006 Lokacija: Zagreb, Kvatrić 
				 | daj pogledaj malo bolje po topicu, ima negdje link na onaj akvarij sa baloncicima i ostalo, složili konfu ca C2D, te su morali staviti radijator i pumpu, http://www.youtube.com/watch?v=PtufuXLvOok http://www.pugetsystems.com/submerged.php temp su inace rasle postepeno do 90 C i nisu padale ni nekih 30 sati nakon gašenja kompa, pa ti vidi jel to isplativo... to je ok za neki stari komp, ali novima ocito nije dovoljno. a ovo za usb utore, ne samo za njih vec i sve druge utore: pa okreneš matičnu tako da ti je backplate prema površini ulja, malo iznad razine, pa je na suhome. 
				__________________ Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera   | 
|   |   | 
|  11.06.2008., 09:13 | #199 | 
| Registered User Datum registracije: Sep 2006 Lokacija: Varaždin, Bronx 
				 | Niste recimo razmišljali da napravite jednu veću stranicu ( iza matične ) od metala, i stavite gore rebra od aluminija za povećanje disipacijske površine, eventualno neki vent jaaako tihi na 5 - 7 V da dodatno pomogne hlađenju ulja.  | 
|   |   | 
|  11.06.2008., 13:10 | #200 | |
				 | Citiraj: 
  pa to sam ja još prije spomenuo(page 4),  http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=119 uglavnom dizajn kao transformator, metal umjesto stakla. i da ima što više stranica sa tim rebrima, eventualno samo prednju staklenu ako se baš mora vidjeti to ulje... 
				__________________ Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera   | |
|   |   | 
|  11.06.2008., 14:18 | #201 | 
| Registered User Datum registracije: Sep 2006 Lokacija: Varaždin, Bronx 
				 | aha.. nisam skužio   ( sry  ) Da... to bi definitivno prošlo, sve u metal, samo prednju stranu staklenu. Doprinos smanjenju temperature ulja bi bio velik. Ili mogućnost da se na dnu akvarija položi cijev, i kroz nju se pusti hladni zrak, koji bi išao na gore kroz ulje u obliku mjehurića ( hladivši ga time ) (( samo primjer  ))  | 
|   |   | 
|  12.06.2008., 11:22 | #203 | 
				 | da a onda pušiona...mislio sam baš da će biti temperature manje...... a jedino dati da se naprave bakrene cijevi koje idu iz radiatora i na njima neki vent veliki tihi. a opet to je previše i novaca i posla i svega. | 
|   |   | 
|  14.06.2008., 18:06 | #205 | 
| Premium Datum registracije: Dec 2006 Lokacija: Zg ilili 
				 | e a dal teska voda (D2O )vodi struju? | 
|   |   | 
|  14.06.2008., 19:31 | #206 | 
				 | Ako ima otopljenih minerala da. Ali teška voda ti je jako skupa   
				__________________ | 
|   |   | 
|  14.06.2008., 21:06 | #207 | 
| kenova Datum registracije: Sep 2003 Lokacija: München / Dubrovnik 
				 | zapravo je uzasno skupa | 
|   |   | 
|  14.06.2008., 23:03 | #208 | 
				 | ...i jako teško dobavljiva   
				__________________ | 
|   |   | 
|  18.06.2008., 15:08 | #209 | 
| Premium Datum registracije: Jan 2007 Lokacija: Višnjevac 
				 | http://public.fotki.com/oilcomputer/oilcomp/ 
				__________________ Udomljujem stare kompjutere. | 
|   |   | 
|  19.07.2008., 21:49 | #210 | 
| Premium Datum registracije: Mar 2007 Lokacija: Sl.Brod 
				 | evo vec nekoliko mjeseci mi komp radi u ulju i nemam nikakvih problema, na njem vrtim speedy vistu jer je najbolja za igranje.. Temp max je 60 stupnjeva, nema nikakvih zaprljanja ulja niti nečega sličnog. Nemam pumpu niti radijator... 
				__________________ Who is General Failure and why is he reading my disk? | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |