|
![]() |
#482 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne znam što to znači, al od kad sam iskopčao, grafa mi bolje radi, imam više FPS-a u igrama i northbridge se definitivno manje grije, a i samim time mi je temp kučišta manja.
![]() |
#484 |
Neka vide da nas ima...
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Neka vide da nas ima...
Datum registracije: Feb 2008
|
e tak je i kod mene... isto imam ventiće i sve to ali opet je ajmo rec vruce za prste (nesto malo manje ali ali nmogu reci da je mlako) |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Premium
|
Pa ako vam je to vruće stavite plavog zalmana. Dođe cca 20tak kn, a dobijete 2C manju temp. Nakon kaj sam konačno isključio integrušu, temp u idleu ne prelazi 31-32. E sad load ipak dođe do 40-41, prije do 42-43. Inače, imam fakat lijep propuh. 2x12cm i vrte se 700o/min. Propuh se osjeti.
![]() |
#489 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Primjetio sam da nakon izlaska iz stand-by moda procesor radi na najnizem mnozitelju (5x). CnQ je iskljucen u BIOS-u, a mnozitelj je namjesten na manual (10.5x), zacudo, voltaze ostaju onakve kakve su u biosu namjestene. Nakon restarta proc opet radi punom brzinom. U windowsima je power management namjesten na "Always On", windowsi su Xp i svi driveri su zadnja verzija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Premium
|
Evo ja imam jednu malo čudnu stvar kod ove ploče. Naki dan sam kupio Zalmana 7700AlCu i sad...pošto nije imao druge, čovjek mi je dao backplate samo za sckt. AM2, šta je meni odgovaralo jer isti imam. Dođem doma, rastavim ploču i sve to skupa i vidim da mi rupe na ploči opće ne odgovaraju rupama na backplate-u...Na socketu AM2 postoje 4 rupe, a na ovom Zalmanovom backplate-u za AM2 postoje samo 2 koje nikak (ni dijagonalno, ni okomito, ni paralelno) ne koincidiraju s ovima na ploči... Sad mi se čini...il kaj ja znam, možda griješim da na ovu ploču nije moguće ugradit te Zalmane, ili barem ovog koji sam ja kupio , unatoč tome kaj na Zalmanovoj stranici piše da je kompatibilan sa svim socketima, uključujući i AM2 koji je meni, u ovom slučaju, bio najbitniji. Pa eto, ak neko ima Zalmana zašiljenog gore, nek se javi na PM da vidim kak je to riješio, iako sumnjam da je moguće ''bušit'' dodatne rupe po ploči! |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() http://www.zalman.co.kr/ENG/product/...ad.asp?idx=155 Edit: ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Premium
|
A blesavijeg proizvoda još nisam vidio...stvarno je jadno to izvedeno kad podražava tek par GB sckt. AM2 ploča...To znači sam jedno - svi vlasnici nadolazećih ploča mogu zaboravit na ugradnju Zalmana gore. Hehe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vi ste pobrkali nesto. Dakle ovaj hladnjak nikako neide na AM2 i nigdje se nespominje AM2, dakle zalman nije krivac. A ovo 940 je onaj prvi utor za athlone fx i opterona koji potjece iz doba 754 utora. Dakle s940 i sAM2 nisu isto unatoc istom broju pinova ili rupica. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Propali Amigaš
|
Evo tek toliko da jedan ovako lijep thread ne zamre, novi BIOS: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2554 |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Premium
|
Od kad sam reinstalirao win, komp najnormalnije radi! Furam F3 bios i sve štima! Phenoma nemam, tak da nemam potrebe za F6. Al dobro je vidjeti da još razvijaju 690 chipset!
![]() |
#498 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() Ovo se odnosi na sve proizvođače, ne samo na Gigabyte ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
ima nekih promjena kod latencija, sad mi to samo izgleda nekako zbrkano, na bacio sam oko na par sekundi pa niti skužio nisam što je što, trfc mi je izgledao izveden nekako spetljano a čini mi se da su još neki parametri dodani ili su samo ispremješani, ima sa desne strane ispis za SPD i za AUTO, ostalo mi je na prvi pogled sve izgledalo isto a nadam se da su ispravljeni i bugovi iz f5 EDIT: vraćeno nazad na f4, svaki tren rušenje sistema (klokanog, na defaultu nisam provjeravao) Zadnje izmijenjeno od: Voorhees. 07.03.2008. u 20:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Imam jedan mali problem - ne mogu prominit latencije rama. Tj. pokušavam dobit 5-5-5-18, ali ploča zadržava na 5-6-6-18. Command Rate mogu prominit. Bios je F5. Također, je li normalno da ploča sama podešava napon rama kad je na Auto? U Everestu mi stoji 1.94V. Ili jednostavno overvolta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
®
|
momci imam ovu ploču x2 4000 i sad bi mjenjao stock kuler... sto tisi,po mogucnosti pasivan. uzeti sonic ili nesto drugo? glupo mi je otvarati temu,a pitacu ovdje radije...fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Radit ce ti bez problema, ja sam upogonio dvije HD2900pro i radilo je odlicno. Naravno, trebat ce ti dobro napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Premium
|
naravno da moze....http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=93542 |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pronađi u Power management setup-u u BIOS-u, AC Back Function i stavi na soft-off. Tak je kod mene na Gigabyte-ici. Može biti i drugačijeg imena (tipa Power on after failure etc.)
![]() |
#510 |
Kobe Bryant fan
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|