|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Lenovo L220x vs Samsung 245B
Koji od ova dva monitora uzeti ? Znam da 245B dolazi s TN matricom i znam sve njene nedostatke (sada imam 226 BW i treba mi tih 150 točaka razlike po vertikali - veća radna površina je u principu jedini razlog prelaska na veći monitor). Nisam neki profesionalac pa me gluposti poput kuteva gledanja ne zanimaju jer je monitor ispred mene na stolu i ne gledam ga izkosa, također ga ne koristim za svakodnevno gledanje filmova i igrice nego za svakodnevni rad. Pivotiranje, USB priključci i mogućnosti podešavanja kod L220X su pojedinosti bez kojih mogu živjeti. Zanima me da li DOT pitch od 0.24 kod Lenova može praviti probleme tj. kolika je razlika u ta 2 inča i da li to može prevagnuti u korist Samsunga ili je S-PVA matrica toliko kvalitetnija (gledajući oštrinu i preciznost boja) pa da se uzme Lenovo !? Da li je netko ova dva monitora vidio u živo i radio na njima ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Za DOT pitch kod Lenova imaš temu ispod, tamo se spominje i imaš par dojmova ponosnih vlasnika pred kraj topica pa prelistaj. Nisam radio ni na jednom ni na drugom, no imam podosta iskustva sa svim vrstama matrica, pa bi ti rekao Lenovo all the way u tvojoj dilemi. Još je i jeftiniji, jedino ti je dobavljivost pitanje. Svakako ti preporučam da odeš do nekog dućana gdje će biti izloženi S-PVA/S-IPS i TN primjerci, barem jedna od kombinacija, pa sam pogledaj, ovako to riječima nema smisla objašnjavati. Pogledaj si malo review-e monitora po netu. Za Samsung: http://www.xbitlabs.com/articles/oth...24inch_16.html Za Lenovo: - ima par linkova u Lenovo topicu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Koliko vidim na Nabavi, trenutno ima 5 trgovina koje nude ovaj monitor, treba zvati pa vidjeti ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mozilla Slave
|
Ako se odlučiš za Lenovo onda nesumljam da ćeš se morati strpiti, no isplati se, osim ako ti je hitno i posao ti ovisi o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
24" TN te svojom velicinom prisiljava da dok ga gledas s manje od 0.5m udaljenosti vidis da je gornji rub ocito tamniji od donjega a te gluposti poput kuteva gledanja su stvarno za debile koji kupuju IPS i PVA/MVA jer je to izmisljotina stoljeca da se nasanjka kupac a pravi profesionalci poput tebe(i Chucka Norrisa) kupuju TN jer je presavrsen u svakom pogledu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
Iz Samsungovog(245B) reviewa ako ti je promaklo: I advise you to think again if the narrow viewing angles won’t be a problem for you when you buy a large monitor with a TN matrix. You should keep it mind that the specified 160 degrees are arrived at under rather specific conditions. In practice, it takes a much smaller deflection of your head to see a strong distortion of the image. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Po onome sto se moze procitati L220X je neusporedivo bolji od Samsunga 245B u svim segmentima ukljucujuci i cijenu pa makar i ulovis model sa bandingom. Lenovo L220X nisam vidio u radu, ali 245B jesam. Nedavno sam trazio za sebe kvalitetniji 22"/24" LCD i ono sto mogu reci je da je Samsung 245B najlosiji LCD monitor koji sam u razdoblju od mjesec-dva imao priliku vidjeti u radu. 245B je najgori moguci izbor trenutno. Bas zato sto je 24". TN paneli na 24" su katastrofa. Losiji od 22" TN. Kupi ga i pozalit ces. 100%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Ipak, mislim da sam se odlučio za Lenovo ! Najgore stvar je što kupujem napamet, nemam prilike vidjeti ni jednog ni drugog ! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Jedino što ne znam koja serija ima izraženi banding a koja ne ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Mozilla Slave
|
Citiraj:
No dobro, nije ni bitno kada si se odlučio za Lenova, što ti je puno bolji izbor. Ako nemaš ponudu monitora u mjestu kojem živiš, ostaje ti ili sjesti u neko prijevozno sredstvo pa u Zg ili "napamet", trećeg nema. No kod tvoje dileme neka te to nemuči, svakako i ovako "napamet" vjerujem da ti je Lenovo puno bolji odabir od Samsunga 245B. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mozilla Slave
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Makar malo kasnim ali imao sam priliku vidjet i 245B i L220x razlika nenormalna ovaj 24'' sami se moze sakrit ispod suknje ovom u kvaliteti prikaza em sto ima bolju crnu od mog monitora i boje opcenito ne znam.... btw kad imas tako veliki monitor morat ces ga gledat iz raznih kutova i ne mozes ga gledat bas ravno.... ne znam... Za lenova imaj zivaca i strpljenja neces ga samo tako lako nabavit nazovi mikronis i rezerviraj jedan druge ti nema ako se odlucis za njega po pitanju 245b imas u ve-milu u osijeku metrou itd... odi i samo se malo sagni i vidjet ces razliku u crnoj itd... ma zasto da trosim rijeci... vidio oba lenovo 10x bolji! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|