|
![]() |
#31 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
ja pak i mam slijedeću dilemu....
u dilemi sam da li da uzmem plazmu Panasonic TH-37PV70P ili lcd SONY KDL-37P3020 ? Imam MaxTV pola godine koji radi beprijekorno jer imam sreću da sam blizu stanice. Sve do nedavno sam bio apsolutno za lcd dok nisam vidio panasonica na djelu. A onda opet brine me što neki proizvođači odustaju od plazme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Sad je i mene zainteresirala plazma i gledam panasonica PV70 i 80,jedino što gledam je HD filmove i serije pa me zanima kak se ona nosi sa HD-om što se rezolucije tiče tipa ako se pusti film u 1080p jel se slika onda razvuče ili šta? vidim još da piše uz tu plazmu 1080p Remastering šta to točno znači?Jel pametno uzet plazmu spram LCD-a ako se misli samo gledat HD sadržaj?
![]() |
#33 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
evo ti pomoć iz prve ruke... moj c/p sa drugog foruma: prije svega debela napomena da sam tek večeras uzeo fotić u ruke i skinuo english manual pošto sam dobio 4 komada na nerazumljivim jezicima, tako da sve ove slike uživo izgledaju 10-20% bolje što se reprodukcije boja tiče i 30-40% što se oštrine tiče + sve je slikano bez flasha na pauzi. imao sam posuđene pirate kariba 2. dio i žao mi je što sam ih vratio u videoteku, a nisam slikao jer je slika nakon 1. dijela gledanog u hd-u jednaka downgradeu sa dvd playera na high quality vhs - bez pretjerivanja. to je išlo preko pioneera 696, 3m bandridge pro hdmi kabel, gledan kroz upscale na 720p. prije svega je provedena osnovna kalibracija preko dve dvd-a pošto plazma ima posebna podešavanja za svaki input. short: mkv fajl > cccp + media classic > 7900gs/2200 konro na 3ghz (~20% load na 1080p) > hdmi-dvi 10m kabela, pozlaćeni konektori, shield generalni i za svaki vodič posebno, feriti na kraju (nevjerovatnih 30€) > 10m običnog mono hama cinča za spdif > 37pv70 na 1920x1080 rezi (naravno prepoznaje ga kao 1080p input) + logitech z5500. transformers, 720p, dts, hddvd http://free-zg.t-com.hr/matija/forums/hd_trans1.JPG - general pic http://free-zg.t-com.hr/matija/forums/hd_trans2.JPG - debeli closeup za kojeg jako vrijedi početno upozorenje jer je slika prilično savršena... http://free-zg.t-com.hr/matija/forums/hd_trans3.JPG - ... kao što se vidi ovdje pirati s kariba, 1080p, dts, bluray http://free-zg.t-com.hr/matija/forums/hd_pirate1.JPG - closeup... http://free-zg.t-com.hr/matija/forums/hd_pirate2.JPG - ... ovog dijela koji je očajno slikan, ali da se dobije predodžba koliko blizu je to - opet vrijedi početna napomena http://free-zg.t-com.hr/matija/forums/hd_pirate3.JPG - užasno loše slikano što se boja tiče, jer je ovo zelenilo brutalno dobro, a i sve skupa je preksponirano http://free-zg.t-com.hr/matija/forums/hd_pirate4.JPG - closeup di se nazire kako su odlične boje Zadnje izmijenjeno od: syss. 19.03.2008. u 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
ti samo trubiš o veličini... osobno, uvijek bih dijagonalu ekrana podredio kvaliteti prikaza slike |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
kužiš uopće mi je deplasirano i smiješno kad netko priča o "kvaliteti SD slike" na plasma HD ekranima, jer ta razlika o kojoj ti govoriš samo budali može biti prevaga da uzme manju dijagonalu naspram "degradacije". naravno ukoliko ima prostorne uvjete za veći ekran. alo?! uzet manju dijagonalu radi kvalitete SD-a ![]() to je tvoj argument ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
crni pas
|
Citiraj:
prednost tog čipa je samo ta što možeš gledati orginalne blu-ray/hd dvd filmove koji su u 1080p rezama, dok to na ostalim HD ready telkama ne možeš. cijela priča se mijenja kad se komp spaja, onda više nije bitno. i da telkač se odlično nosi s HD-om, za to je i rađen ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
Citiraj:
upravo tak,zasad mi je LCD AOC 32'' HD ready spojen preko kompa i stvar normalno šljaka,većinom se gleda matroska,ali imam doma par filmova koji su u baš FULL HD kvaliteti 26gb HD DVD i sve to izgleda super,samo od kada sam vidio ove novije plazme kontam si da bi bilo još i bolje,idem valjda ovaj tjedan do lege koji je sad nedavno uzeo plazmu panasonica PV70(ili samo 7) pa ću baš vidjet na šta liči FULL HD,jer u krajnjoj liniji,samo me kvaliteta interesira i ne bi se htio sad zeznit.Jer ove starije plazme baš me i nisu impresionirale ali ovo je sad na novoj razini a više nije tak skupo ali plazma tipa PV70 po meni ima bolju sliku nego bilo koji HD ready LCD zbog kontrasta pretežito a i ostalih stvari.
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
da se razumijemo pv70 nisu full hd ekrani nego jednostavno mogu primiti 1080p input, py700 je full hd (ako sam dobro zapamtio model). samo što se plazma ponaša kao ko crt prilikom promjene rezolucije (odtuda i dolazi generalna preporuka plazmi za sd signale), znači totalno joj je svejedno koja reza ulazi u nju. bilo kako bilo za te pare iskreno mislim da se nikaj bolje nemre kupiti (koliko vidim moja se već može nać za pomalo smiješnih 6500kn), a ponajmanje neki pevec-akcija lcd, samo što će to neki shvatiti prije kupovine, a neki kasnije. ovi što će shvatit kasnije se uvijek mogu izvuć na to da je plin za punjenje plazme skup, pa su uzeli lcd, što uvijek dobro prolazi kod prvih susjeda koji imaju 50kunski quadro dvd i drvenog rudi čajevca ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
The Dark Side of Moon
|
Daj mi još samo reci šta s tim plinom?Nakon koliko sati se to treba punit i jel sad to neka bitna stavka i šta se dogodi ako se potroši plin,nema slike ![]()
![]() |
#42 | |
crni pas
|
Citiraj:
jedina mana plazmi naspram lcd-a je zapravo taj burn-in, ali i to je relativno jer novije plazme imaju integrirane zaštite protiv toga. i još jedan savjet: kod kupnji nove plazme prvih cca. 200 radnih sati smanjiti kontrast za 50% i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
|
što se panasonica tiče od g10 panela na dalje su stvarno bez nekih vidljivih burnin-ova... ostavim desktop na pol sata-sat i ne kužiš uopće da je nekaj bilo na slici, a ako ostane baš nešto tipa logo mreže ili gornje/donje crne crte, to se riješi kroz par minuta da ne kužiš uopće. najduže što sam čuo da je netko držao desktop je nekih 8-9 sati na avsforumsima bez ikakvih vidljivih posljedica. vijek trajanja isto treba riješiti jednom za sva vremena... g10 je deklariran ako se dobro sjećam na 60k sati, isto kao i svaki lcd = svaki božji dan da gledaš 8h telku, trajat će ti 20 godina. znači plazma neće krepat u 60001 satu radu, nego će postepeno gubiti svoja svojstva iliti kontrast dok ne umre da ne vidiš više junake farme ili big bradera, dok će u 60001 satu rada lcd krepat, tj. krepat će mu backlight, ergo možemo reći da ja plazma dugotrajnija od lcd-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
COD2 expert
|
Citiraj:
![]() 1. dakle, niti u jednom postu nisam isključivo preporučio 37", čak sam i naveo da mu razdaljina gledanja sasvim dozvoljava dijagonalu od 42". 2. čovjek je naveo da NEMA! prostorne uvjete za 42" 3. možda će u budućnosti biti drugačije ali sada ogromna većina vlasnika mogućnosti svojih plazmi i lcd.a jako slabo koristi, doduše u budućnosti će i 720p rezolucija biti napuštena kao i SD signal ali to ne znači naravno da bi već sada trebalo ići samo na 1080 rezolucije (ti bi mu vjerovatno i to preporučio, milsim, zašto da se uopće zadovolji sa 720, jel?? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
crni pas
|
Citiraj:
račiću, osim što ti je vid kao u sokola sada se već i naziru proročanske mogućnosti, nevjerojatno je što ti s takvim talentima ovdje prosipaš svoje vrijeme....da ja to sve mogu sigurno me nebi ovdje vidio.... 1. udaljenost mu je dovoljna da gleda 50", a ne 42" 2. čovjek je rekao da bi trebao napraviti modifikacije, na što sam mu ja odgovorio da ako nije prekompliirano neka ide na 42", gdje si ti tu pored svog besprijekornog vida pročitao "NEMA" ja ne znam... 3. gdje si ti bio kad se toshiba odlučila za HD-DVD? što se tiče rezolucije i mog eventalnog savjeta, vjeroatnost koju si ti pokušao pretpostaviti je jednako ![]() naravno da je 720p apsolutno dovoljna rezolucija za sve ekrane do 50". bitna stvar u cijeloj priči oko HD-a i gledanja filmova ( za onoga tko gleda filmove ) jest da televizor spoji s kompom, jer tako će najviše iskoristiti sam ekran, a pritom i zaobići ograničenja 720p rezolucije i HDCP-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
COD2 expert
|
da ne spamam više ovu temu ulazeći u bezpredmetne rasprave sa članom iznad šaljem link u kojem o sličnoj temi raspravlja netko kompetentniji od mene, a pogotovo gliste: http://hdtelevizija.com/index.php/20...pv70-best-buy/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
PV70 je "prava" brand plazma sa G10 panelom i vidio sam obe 2 u "akciji" i razlika u slici je više nego očita (u koristi PV70 naravno). To što je glossy okvir je samo plus jer ne diraš puno s prstima, a potencijalnu prašinu nije neki problem odbiti s anti-statičkim slojem (koji je vjerojatno pre-apliciran).
![]() |
![]() |
#48 | |
crni pas
|
Citiraj:
![]() i slažem se, dosta spama od nas, čovjek mi se obratio s uvredom na PM pa nastavljamo tamo he he. svima šaljem jednu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
[QUOTE=syss;977237]što se panasonica tiče od g10 panela na dalje su stvarno bez nekih vidljivih burnin-ova... ostavim desktop na pol sata-sat i ne kužiš uopće da je nekaj bilo na slici, a ako ostane baš nešto tipa logo mreže ili gornje/donje crne crte, to se riješi kroz par minuta da ne kužiš uopće. najduže što sam čuo da je netko držao desktop je nekih 8-9 sati na avsforumsima bez ikakvih vidljivih posljedica. QUOTE] Siso daj malo pojasni ovo pošto neznam jel sam dobro shvatio. Hoćeš reć da ak mi žena npr ujutro u 8 sati upali npr RTL i plasma radi do ponoći na tom programu da mogu očekivat burn-in efekt? I još jedna stvar, kak se plasma ponaša kao pc monitor onako iz prve ruke? Ne mislim na ozbiljan rad nego ono, mail, malo surfa, pokoja simulacija vožnje...
![]() |
#54 |
Moderator
|
nećeš imat nikakav burnin... sad baš da staviš one hrt+ vijesti sa dolje/gore vijestima od jutra do ponoći mislim baš da nije potez stoljeća, ali evo recimo ja upalim telku oko 17:00 kad dođem doma i vrti se do 01:00-02:00 tipa discovery koji preko digitv-a ima gore i dolje crte, prebacim na domaće programe i ni traga crtama. monitor možeš najnormalnije koristiti za surfanje, obradu texta i sl. u realnoj rezi... najbolje ti je spojit sa običnim vga kabelom i furat 1024x768 jer tada mogu komotno sa 3m gdje sjedim čitat forum, surfat, piskarat, igrat etc. ja ga držim na 1920x1080 zato kaj primarno gledam filmove, ali na toj rezi možeš i sam mislit na kaj liči text ![]() but then again kad upalim 3. zoom na samoj telki vidim kristalno čista slova, što znači da je input respect ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#56 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
moram išak prokomentirat. BurnIn POSTOJI i to baš na tvojoj plazmi syss, samo što ti nisi dovoljno dugo imao istu stvar na ekranu... frend ima identičnu plazmu, i perja non stop na njoj Forza2 na xbox-u (izgleda prejebeno), i fino mu se vide kilometar sat/okretomjer i neki detalji iz igre koji inače uvijek stoje na istom mjestu.... to se ne kuži sa 3-4 metra dualjenosti, no sa metar i pol (s kolike igra forzu, se vidi, ali samo kad je crna pozadina na plazmi... no pozitivna strana je, da taj burnin polakonestane nakon par sati gledanja nečeg drugog... i btw, za koji kiflu držiš tu plazmu u 1080, i zbog čega uopće puštaš 1080 materijal na nju, 720p izgleda jednako dobro (bolje rečeno odlično), a zauzima jedno 4 puta manje mjesta na hardu... (pretpostavljam da puštaš mkv filmove... ![]() p.s. komp spojen na nju radi sve super, iako ja ne vidim baš smisla u čitanju foruma na metar svijetleće površine, drage su mi oči ipak... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
|
pa nisam rekao da ga nema, ali nakon prosječnih 3-4 sata filmova kužiš di je išao titl ako imaš na tom mjestu black background, ali kako si i sam rekao - nakon vraćanja na fullscreen program to nestane da ni ne skužiš. ukratko - užasno se ne zamaram s tim i ostavim upaljen meni telke, desktop ili nešto treće i odem raditi svoj posao tipa ručak, dućan, wc jer ne ostavlja nikakve vidljive obrise do mjere da bi se imalo brinuo. zakaj je točno ne bi držao na 1080p? evo jedan kolega ima identičnu plazmu samo što se njemu više da maltretirati sa testiranjem i kaže da identičan izvor bolje izgleda na 1080p nego 720p makar sam panel bio 720p (očito "remastering" odrađuje dobro posao). oke znam da hoćeš uštediti na svemu, pa tako i na svakom megabajtu, ali nemoj mene uvlačiti u tu priču ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|