|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
LCD TV do 66 cm
U skorije vrijeme planiram kupiti neki LCD TV koji će zamijeniti trenutnu combo CRT starudiju, ali se ne mogu odlučiti... Najviše bih volio uzeti neku plazmu, ali nema ih ispod 94 cm, a to mi je preeeviše jer mi je stol 80 cm. Zbog toga gledam LCD TV-e s dijagonalom od 66 cm, rezom od 1366 x 768 piksela, analognim tunerom i cijenom ne većom od 4500-5000 kn. U Vemilu sam našao ove modele... LG 26LC51 - 66 cm http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4020185 Philips 26 PFL 3312 - 66 cm http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4020194 Philips 23 PFL 5322 - 58cm http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4020170 Koji od ta tri je najbolji? Ima li tko neki drugi prijedlog ili je najbolje pogledati uživo u trgovini? Unaprijed hvala.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
od ta 3 uzmi onog što sam ti i reko a to je Philips 26PFL3312
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mislim da je Tor uzeo ovaj Philips 3312, pitaj ga da li je zadovoljan i kakav je...
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Jap, baš taj, ali je 3000kn u Metrou na akciji pa požuri ako misliš, ja ga tamo ubo. Za tu lovu mislim da nemaš što razmišljati, TV je odličan. Dva HDMI ulaza, rgb, dva scarta, audio, slušalice, dizajn je OK, jedino je problem što ostaju otisci na onoj plastici no zato dobiješ krpicu za čišćenje u kompletu. ![]() Kvaliteta slike preko scarta s MaxTV je loša, naravno, no očekivao sam puno lošiju situaciju, ovo me skroz ugodno iznenadilo. Naravno, prebacivanje na HDMI i slika mrak, MaxTV ili DVB-T tuner svejedno. Analogni tuner je standardni Phil. što znači vrlo dobar prema odličan. Slika mi je preko vanjske antene u rangu dvb-t signala, tak da tu nema što...eto, pitaj još ako te nešto zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Dokad traje akcija, ako znaš? Kakav je kut gledanja? TV ću gledati s dva mjesta (dva suprotna kuta sobe) pa mi je to dosta bitno. Kakvi su integrirani zvučnici? Daljinac dobro hvata? Kako si riješio situaciju s rezolucijom, tj. kako se općenito ponaša kad je TV spojen na komp?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Administrator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Spajao bih ga na HDMI budući da mi grafa nudi tu mogućnost... A uzet ću ga onda, kontam da za te novce nema boljeg...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
I najjeftiniji je nešto preko 3 soma + tuner, a ostaje i pitanje jeli mu je nužna tolika reza...Meni bi bila potpuno nepotrebna jer mi je na prvom mjestu trebao LCD ekran zbog prostora, da na nešto liči, a da nije 4:3 mali frclek od 51 ili 55 cm. Ova je uletio ko naručen. I da, akcija je dok ne rasprodaju. Iako gledam u jednom Metro cijena 3050kn, u drugom 3199 pa sad ti skuži što se dešava. Bilo mi je žao što nisam ubo u Getrou Vivaxa od 66cm za 2199kn, to je bila prilika. A ja se budala razmišljao hoću - neću i na kraju popušio naravno. No dobro, uletio je ovaj Philips i nije mi žao, tv je mrak za tu lovu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Nije, ima nekih za 2999kn ![]() Solidnih tunera ima za oko 400kn, a 24" Philips LCD je 3199kn u Autronica xerox 2800kn http://www.diskont24.com/product.php?productid=25157 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Eto, napokon da netko kupuje i jeftinije televizore, mislio sam da samo ja tražim jeftiniji televizor ![]() @Tor, kakvo je pozadisnko osvjetljenje na tom Filipsu? Kažeš da je dobra slika s analognog signala... Gledao sam taj TV u Metro katalogu i fakat mi se čini izvrstan za tu lovu. Jedino kaj bi ja volio kupiti neki s analogni + digitalni tuner jer imam dobar dvb-t signal, pa zato gledam primjerice sony braviu. znam da je nešto lošija od ovog Philipsa. I isto mislim ubosti malo veći ekran, tih 66cm na LCD mi izgleda kao 55 na CRT-u. Kronično fali neki model od cca 75 cm, nisam ih vidio puno između 66 i 82 cm. Trebat će mi TV za domaće tv programe, odvrtiti pokoji dvd i dosta aXXO fileova s kompjutera ![]() Najviše me brine kvaliteta slike domaćih programa (i analogna i digitalna) jer će me žena ubiti ako kupim LCD a slika bude loša ![]() Tek ju moram obraditi za kupovinu pa moram dobro paziti kaj ću kupiti inače ![]() Kakvi su ti Vivaxi? Nisam ni jednog imao prilke vidjeti u radu.
![]() |
#13 |
Administrator
|
Pozadinsko je Ok, samo moraš voditi računa o položaju - što sam gore napomenuo. I ja sam htio kuputi nešto s dvb-t tunerom no ti su osjetno skuplji. Ima jedan Philips malo bolji od ovog s ugrađenim dvb-t tunerom no soma i neš kuna skuplji. Ja ću ubost neki mali dvb-t tuner, tek toliko da radi i njega spakirati iza TV na zid (taman toliko mjesta ima) i to je to. No, s obzirom kako mi je dobar analogni signal možda i odustanem od toga. No, imam i više nego dobru optičku vidljivost sa odašiljačem na Sljemenu, a i relativno sam blizu tak da je to mrak... Zadnje izmijenjeno od: tor. 18.03.2008. u 11:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovak, trebal bi i ja kupit skoro neki tv, jer su mi se na starom CRT-u počele pojavljivati ljubičaste / zelene mrlje na bočnim stranama. Uglavnom, koliko sam vidio za ovaj Philips, on ima rezoluciju 1366x768. Zar nije HD 1920x1080? Stvar je slijedeća... Što bi se gledalo na tom TV-u: DVB-T telka Wii :P DVD-ovi Eventualno u nekoj budućnosti Blu Ray / PS3 / HTPC Da li se isplati kupovati 1920x1080 telku, ili je ovo "čist dovoljno" za casual gledanje? Također... LCD bi išao u boravak, čija je cijela desna strana (od tv-a) prozori od plafona do poda :P Hoće li smetati? [EDIT] Sad sam zapravo primjetio da taj 1366x768 nije uopće 16:9, već 683:384. Toliko o tome što se reklamira kao 16:9. Koliko to smeta u praksi? Tj, koji se problemi javljaju sa takvim čudnim rezolucijama? Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 02.04.2008. u 17:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||||||
EMP moderator
|
Uzeo sam ipak Philips 26PFL3312 zajedno s Bandridge HDMI kabelom od 2 m i imam par problema: 1. Ne mogu nikako dobiti stereo zvuk kad ga s kompom spojim preko HDMI-ja. Na oba HDMI ulaza kao i oba DVI izlaza je isto. Je li netko isprobavao spajati svoj LCD/plazma TV na taj način? 2. Ne pamti postavljeni omjer slike kad prebacim na neki drugi program nego promijeni u "zoom 14:9" pa uvijek moram vraćati na "široko". Nisu svi programi u pitanju nego samo neki... 3. Rezoluciju nikako namjestiti da bude nativnih 1366 x 768 nego uvijek 1360 x 768 piksela. Ni PowerStrip ne pomaže... To tako treba biti ili što? Kod lege koji ima drugi LCD TV je ista stvar. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Yep, ništa posebno. Po defaultu je bas dosta pojačan pa sam ga morao smanjiti, a treblea mi fali i kad ga pojačam do kraja. Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
To da, ali tek kad se izgubi malo vremena za namještavanje jer su tvornički profili za sliku i zvuk pravo sranje. Meni je zasad idealno ovako: svjetlost: 70 boja: 60 kontrast: 60 oštrina: 5 temp. boja: toplo + kontrast: uključen NR: uključen equalizer: sve na 0 osim 12 kHz područja koje je na 50 max. glasno: uključeno incr. surround: uključeno Tek kad svjetlost pojačam na 65-70, crna postaje sivkasta, a ispod toga je plavkasta s laganim prijelazom na ljubičastu.
|
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Hm, danas Momir dođe do mene, htio mu pokazati kako radi HDMI i odjednom se pojavi stereo/incr. surround u izborniku, a prije toga sam sigurno 20 puta isprobavao i uvijek je pisalo i zvučalo mono. Ne znam što se dogodilo, ali neću se buniti... ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|