Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.03.2008., 15:48   #1
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Gigaset SE555 WLAN dsl Vs. Linksys WAG200G

Imam Gigaset SE555 WLAN dsl router, tj. moj je riknuo pa mi je sestra posudila svoj. Planiram sada uzeti novi WLAN ADSL modem/router. WLAN ni je obavezan jer je frend okačen na mene pa dijelimo internet vezu. Kako sam nedavno dignuo brzinu na 8, trebam router koji može podnijeti dobar broj konekcija, ima dobar WLAN barem kao Siemens Gigaset SE555 i da radi ko urica 0-24 (barem tako za zadnjim firmwareom mi radi ovaj SE555). Pošto sestri moram vratiti router, na našem siromašnom tržištu mi se jedino čine taj Linksys OK, a ima i onaj D-Linkov koji T-Com daje. Da li je taj Linksys bolji od ovog D-Linka i Gigaseta? Ako ga netko ima kakva su iskustva snjim. Znam da je bilo problema, ali me zanima kako radi sa zadnjom verzijom firmwarea. Ako itko ima još kakav predlog za adsl modem/router neka slobodno kaže. Novčano, do 600 kn bi dao za adsl modem/router. Kako je frend okačen na mene Gigaset se već ubija sa 200 otvorenih konekcija...pa eto, tražim nešto bolje od toga...

EDIT

Ekipa izvana mi je rekla da idem na Linksys, ali zanima me i tu što korisnici navedenih routera misle.
mskvorc1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2008., 16:00   #2
domis
Premium
Moj komp

ja bi ti preporucil linksys wrt54gl, al on ti nema modem na sebi...tak da mu je to jedan minus

al gle...taj linksys dojde 500kn i kupis neki rabljeni adsl modem koji more 8mbps nagurati i ko bog

a inace, na linksysa stavis dd-wrt v23sp2 nastelas na 4096 konekcija i ko bog...a ak te bude jos uvijek kocilo, samo malo kloknes linksysa
domis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.03.2008., 16:05   #3
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Citiraj:
Autor d'beast Pregled postova
ja bi ti preporucil linksys wrt54gl, al on ti nema modem na sebi...tak da mu je to jedan minus

al gle...taj linksys dojde 500kn i kupis neki rabljeni adsl modem koji more 8mbps nagurati i ko bog

a inace, na linksysa stavis dd-wrt v23sp2 nastelas na 4096 konekcija i ko bog...a ak te bude jos uvijek kocilo, samo malo kloknes linksysa
A sta u tom slucaju nije bitno koliko adsl modem može konekcija prema van progutati?Mislim, router recimo da može pun kufer, ali ako modem ne može, nije li onda router zapravo ograničen modemom?
Staro 17.03.2008., 12:07   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

U principu da, ali modem u takvoj konfiguraciji radi u Bridge mode što u prevodu znači da je samo most između dva komunikacijska standarda / protokola. Kako u tom modu modem samo "gura" podatke u oba smjera i pri tom ne radi niš pametno teže dolazi do zaglupljivanja. Primjer za to je čuvena Kasda, u Bridge mode radi koliko - toliko ok, a u Router mode radi kako joj pukne . . .
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 23.03.2008., 15:16   #5
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Uzeo sam Linksys WAG200G Annex B, stavio na njega zadnji firmware i radi prva liga. Reconnect je munjevito brz, port forward odlično radi i sa DHCP-om, može progutati do 400 konekcija, što je duplo više od Siemensa. Setup i općenito podešavanje je full jednostavno. Firewall je prva liga, može i filtrirati cookie, ActiveX i sl. Još jedino moram wireless isprobati, to ću za par dana...
Staro 11.04.2008., 16:38   #6
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
i kakav je? i meni treba neki dobar wlan modem/router..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2008., 14:40   #7
mskvorc1
Premium
Moj komp

mskvorc1's Avatar

Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
i kakav je? i meni treba neki dobar wlan modem/router..
Što se tiče wirelessa, frend je od mene 70-ak metara, a između nas su zgrade. Spaja se na mene brzinom od 54 i ping je najviše do sada 100 bio. Ali i on ima posebno kupljenu jaču wireless antenu. Ja sam sa laptopom od staroga isprobavao po stanu, imzeđu nekoliko zidova i sl. i također je wireless radio super...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno