|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
sto uzet: Antec 900, Gigabyte 3D AURORA, C.M.Centurion 590, Thermaltake ??
svako kuciste ima link, pa dajte neki komentar sto biste vi uzeli i zasto, hvala! Gigabyte 3D AURORA Antec 900 C.M.Centurion 590 Thermaltake M9 Thermaltake Armor Jr. Thermaltake Soprano Dx od kucista podjednako ocekujem kvalitetu izrade, solidnu prostranost (ne mora biti big tower), bar 2x 12cm vent (ako ne ugradeno, da ima predvidena mjesta za "montazu") i kakav takav dizajn... no to je na zadnjem mjestu, pa ako dajete savjet, dizajn mozete i zanemarit od navedenih! hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
anteca 900 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
antec mi je i bio prvi izbor dok nisam vidjel gigabyte, a moram priznat da i novi CM 590 izgleda uvjerljivo s tim da bu vjerojatno dosta jeftiniji od anteca... no... zato zelim cuti tudja misljenja... trenutno imam Centurion 534 koji je na procjeni :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
auroru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ja sam ga u pocetku mislio uzet,i proucio sam kuciste od gore do dole,odlicno je no meni nije smjer otvaranja vratasca odgovarao moze se sredit kablovinje,a isto tako i tisina cvrsto je,aluminijsko,ima dosta prostora za komponente,fora projektor na prednjoj maski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
AoC ^^
Datum registracije: Sep 2007
|
Iako nije ponuden, ja bi ti preporucio Anteca P182 ... imas ugradene ventove, prakticki je necujan, dosta je prostran, imas mjesta za organizirat kablove lijepo, uglavnom vrhunsko kuciste. I lijepo minimalisticki izgleda. ![]() http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=09182 Antecov 900 meni izgleda malo sicusan.. iako stane u njega stvari, al ono.. dosta je i plitak, tako da pazi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Od ponuđenih auroru - taj antec 900 mi je nekako previse tt style. Ja bi isa na p182 kad da kupujen novo kuciste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja takodjer planiram uzet auroru. Kolko sam citao na desetak sajtova, kuciste je fakat odlicno. Nije mi jasno kak je Gigabyte dosao iznebuha, i napravio tako dobar posao. Svugdje su recenzije tipa, extreme excellence, 9.5/10, 5/5 itd.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ako uzimaš Antec 900 ili p182 .. ili neki drugi kojem se napajanje montira ispod ploče, pazi da imaš napajanje sa dosta dugim kablovima. Ja sam morao mjenjat napajanje jer su atx i 12v kabel bili prekratki ![]()
![]() |
#17 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Pa jel pricamo (samo) o izgledu kucista ili (i) o kvaliteti? Ja pak ne kuzim zasto neki ljudi uvijek ne podnose nove igrace na nekim podrucjima. Zato kod nas nikad japanski auti nece bit cjenjeni ko njemacki, isto tako valjda gigabyte ne moze radit dobra kucista, samo coolermaster, antec i valjda lian-li..
![]() |
#20 |
Premium
|
Coolermaster 690 nisam niti razmatrao, vec model 590 kojeg jos nema za kupiti ali doci ce uskoro i vjerojatno bu najjeftiniji od navedenih... Hvala na savjetima... btw Antec p182 sam gledao ali negdje si moram postavit granicu u cijeni jer u suprotnom bi kupio CoolerMaster Cosmos (jedno je imat lovu, a drugo je koliko sam spreman potrosit na kuciste) tako da je p182 otpao... do 850 kn se moze jako dobrih kucista naci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Razmisli i o Antec P182 kucistu. IMO jedina negativna strana su cujni ventilatori (i na najmanjem broju okretaja). Dizajn kucista je doveden do savrsenstva - diskovi i napajanje su u posebnom dijelu kucista (diskovi se ne zagrijavaju dodatno od strane maticne, procesora, graficke etc.), kablove mozes provuci ispod maticne ploce i vrlo lagano ih je srediti u ovom kucistu. Diskovi se montiraju na silikonske gumice koje upijaju vibracije; Bocne stranice su radjene od vise slojeva i posebnog sound dampening materijala. Kuciste izvana djeluje minimalisticki, ali elegantno; Ne dobivas epilepticne napadaje od previse svjetla (kao u TT kucistima). Obicno najveca boljka na ovakvim kucistima su vratasca, ali i ovdje je to genijalno rijeseno - mozes ih otvoriti skroz za 180° i "zalockati" u taj polozaj. I kao bonus dodatna 3x120mm ventilatora, koji "nit smrde nit mirisu". (Cuju se i kad su podeseni na najmanji broj okretaja, relativno slab protok zraka). |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ako vec kupujes skupo kuciste onda kupi neko koje valja. Ova aurora je dobra, ali to je aluminij pa ce prenosit vibracije i zvuk. Sva ta kucista koja su navedena osim p182 ne nude nista posebno i po tome su preskupa. Imho jedan chief bi ti mozda bia i najbolji izbor u tom rangu, jer ni on ne nudi nista posebno, ali je barem sturdy, dok su ovi ostali tanki lim/aluminij i sumnjiva plastika. P182 je klasa iznad i u njegovu cijenu je ukljucen i inovativni sound dumping i heat management sistem, a jos i izgleda bolje od svih navedenih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
uzmi chieftec gamer tower! stvarno predobro kućište za relativno dobru cijenu! kao tenk! http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=21219 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
razmislit cu o antec-u p182... bas zato sto ni ovo kuciste koje imam nije lose, pa ak vec kupujem novo da bas ne dajem toliko love samo za bolji "dizajn"... vec da bude jos nekih novotarija, a to bi antec p182 sigurno imao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ja imam tt armor jr. ovako... naravno trebo bi zamjenit ventove, kučište nije loše napravljeno, malo je čak i šire od nekih kučišta, no također je nekima problem jer ima mjesta za samo dva venta od 12cm. ja ti preporučam coolermaster cm 690 definitivno, i ljepo (barem meni) i sve puno mjesta za ventove, a cijena je i više nego prihvatljiva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Uzmi antec 900, ja ga imam isto (x2 120 mm naprijed, x1 120 mm bocno, x1 120 mm nazad i x1 200 mm TOP), mislim kuciste se ne cuje ako stavis sve na 5V trebao bi kupit potenciometar za precizniju kontrolu. Kuciste uglavnom jako dobro hladi zadovoljan sam sa njime i vise mi uopce nije vruce u sobi , mogu reci da je prilicno hladno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |