Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2008., 13:36   #1
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
DELL 2707 - kućište škripi

Dakle, 27" DELL ima jedan popriličan problem - kućište ekrana počne škripiti kada se ekran zagrijava i hladi. Kao da ekran nije dobro složen. Ista stvar se događa ako ga hladnog stisnem rukama, tj. kada stisnem prednju aluminijsku masku i stražnji plastični dio. Onda se čuje krc, krc, krc... Taj me dio ne smeta, ali me smeta kada usred rada ekran počne krckati kao da je nešto puklo u njemu...

Jesu li takve pojave uobičajene za ekrane ove dijagonale? Jel ima tko kakva iskustva? Jel to OPET za reklamaciju :-(

Pitam vas, a ne ljude na servisu, zato jer mi je zadnji put taj ekran na servisu zaglavio 3 tjedna :-(

Hvala na bilo kakvoj (konkretnoj) pomoći.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 14:27   #2
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Dakle, 27" DELL ima jedan popriličan problem - kućište ekrana počne škripiti kada se ekran zagrijava i hladi. Kao da ekran nije dobro složen. Ista stvar se događa ako ga hladnog stisnem rukama, tj. kada stisnem prednju aluminijsku masku i stražnji plastični dio. Onda se čuje krc, krc, krc... Taj me dio ne smeta, ali me smeta kada usred rada ekran počne krckati kao da je nešto puklo u njemu...

Jesu li takve pojave uobičajene za ekrane ove dijagonale? Jel ima tko kakva iskustva? Jel to OPET za reklamaciju :-(

Pitam vas, a ne ljude na servisu, zato jer mi je zadnji put taj ekran na servisu zaglavio 3 tjedna :-(

Hvala na bilo kakvoj (konkretnoj) pomoći.
to ti je normalno s vremenom se to smanji,pogledaj malo ima jedna moja tema di sam isto pitao prije godinu dana i sad više tog krcanja nema,pusti ga nek radi i kroz neko vrijeme će prestat,to je još super,zamisli da ti zuji ko neki samsungovi monitori
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.03.2008., 14:39   #3
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

e sad se bogami pitam jel postoji monitor bez mane!?
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 14:44   #4
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Neznam bas jel normalno , moja 30-ka ne skripi nikad ni kad je hladan ni kad je vruc, na poslu imam 24"Dell +17"Benq i isto nema takovih problema - pod prstima ako stisnes plastiku jace se cuje ali probao sam i BenQ i Samsung na poslu i svi krckaju kad ih stisnes tako da to nije nista neuobicajeno.

E sad mozda to zavisi i od sobne temperature ? Koliko drzis temp u sobi sad preko zime i dali je uvijek isto ili se smanjuje preko noci ???
Staro 12.03.2008., 14:45   #5
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Napravi ovako. uzmi sarafciger i za pol kruga odvrni sarafe otraga. Mislim da ce ti to pomoc. Malo da ima lufta. Nebi vjerovao. Moj je zujao kad sam ga kupio i vec sam ga mislio zamjenit za drugi i onda mi to palo nekak na pamet. Samo odvrni MALO sarafe.

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
226bw sa S panelom
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 15:56   #6
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Jedini šarafi koje vidim su oni koji drže ruku ekrana i ekran.
Nisam ni obratio pozornost da je veći dio stražnjeg dijela monitora od aluminija, dok su otvori za hlađenje od plastike.

U principu, kompletna konstrukcija škripi, pogotovo onaj dio oko memory card čitaća - tamo prednji aluminijski dio malo čak i strši...

Ma OK je to ekran, samo što zahtjeva svakodnevnu (više puta) kalibraciju.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 16:11   #7
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
226bw sa S panelom
hehehehe kako ispada ti imas super model moj lega ima isti pozadinsko osvjetljenje mu izbija na sve strane hehehe moram rec da moj nema takvih problema krckanja zujanja i ostalih mana osim sivo-crne boje u zamracenim prostorima drugo je sve 5
Staro 12.03.2008., 17:25   #8
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
hehehehe kako ispada ti imas super model moj lega ima isti pozadinsko osvjetljenje mu izbija na sve strane hehehe moram rec da moj nema takvih problema krckanja zujanja i ostalih mana osim sivo-crne boje u zamracenim prostorima drugo je sve 5
Da ti znas kolko je komada pogledano prije nego sto je izabran bas ovaj na stolu... Vecina ih je dobra, al imas na 10 komada barem jedan koji je koma. Neznam do cega je to.

Makar brijem da je to tak sa vecinom proizvodjaca. Lutrija cista.

Inace imam frenda koj ima dva 206bw jedan do drugog. Jedan savrsen. Znas sta znaci savrsen nema trunke izbijanja. Onak super. A drugi koma. Odozdola do sredine valjda dolazi bleed....
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 23:21   #9
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
PRETVORITI SVAKI MONITOR U SAVRŠENI - HOW TO:

http://www.krishnamoorthi.com/wp-con...per_1_1024.jpg
set as wallpaper!
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 23:38   #10
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Dell3008WFP,on nema mane,jedino je cijena mana nekom ali ako se ima para onda nije mana
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.03.2008., 11:41   #11
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Da ti znas kolko je komada pogledano prije nego sto je izabran bas ovaj na stolu... Vecina ih je dobra, al imas na 10 komada barem jedan koji je koma. Neznam do cega je to.

Makar brijem da je to tak sa vecinom proizvodjaca. Lutrija cista.

Inace imam frenda koj ima dva 206bw jedan do drugog. Jedan savrsen. Znas sta znaci savrsen nema trunke izbijanja. Onak super. A drugi koma. Odozdola do sredine valjda dolazi bleed....
pa moram se slozit sa tobom to je vise cista lutrija nego neko znanje... ja sam svoj uzeo na slijepo i ovaj put izvukao veci kraj... uzas.. mogao sam dobit sa ghostingom bendigom i 101drugim problemom... Ma tesko je danas nac dobar Tn defintivno jos kad dodas i BP pa covjece prije ces dobit na kladi nego dobar monitor Zato i preporucujem da ih ljudi izbjegavaju Tn-ovce jer prije ces dobit skart nego dobar....jbg...

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
Dell3008WFP,on nema mane,jedino je cijena mana nekom ali ako se ima para onda nije mana
hahahah 10k kn uffffff malooo jakooo jakooo punooo za hrvatske informaticare cak i profice....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno