|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
nešto pišti
ovako ,danas sam kupio mb0 i proc(u sigu) i nešto pišti neprestano,hdd,psu i gpu nije...bivši vlasnik veli da je kondenzator ali oni nebi smjeli bit jer su ovi solid.ima tko ikakvih ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Super ti je objašnjenje. Pogledaj što pišti, pa probaj to nešto zamijenit, pa javi ako ne pomogne. EDIT: ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 11.03.2008. u 20:06. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Hm ne vjerujem bas da ce kondezator pistat.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
ajd pokusaj iskljucit u biosu c1 i eist ako je uključeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Nekakva zavojnica pišti valjda...
![]() |
#8 |
Beerman
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
najvjerovatnije piste one zavojnice oko mreznog konektora, to bi objasnilo i zasto nekad prestane - nema prometa. boljka vecine novih ploca i jedini razlog zasto sam odavno prestao koristiti osim kad je bas nuzno integrirane mrezne. jebemu da ih ne mogu zaliti plastikom u tvornici nije mi nikako jasno. a kako su sakrivene u onom limu nikad nisam imao volje isti raskopavati pa ih zaliti plastikom sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zašto bi mu neka komponenta pištala radi C1E-a i EIST-a? ![]() Prije bih rekao neka zavojnica, samo pitanje gdje...na grafi, na ploči ili na napajanju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Moguće su dvije stvari: 1. Zavojnice, koje su postale popularan problem no treba imati uho za locirati je. 2. EMI smetnje generalno, ako matična ima "spread spectrum" opciju, treba je uključiti.
![]() |
![]() |
#12 |
Beerman
|
zato sto, vjerovao ili ne, nakon 2 mjeseca cupanja kose, isprobavanja razlicitih napajanja i ploča, trenutnom prosvjetljenja, zaključio sam da moja ljubljena gigabyteica (ili napajanje) prilikom isključivanja ovih govana više ne cvili i ispušta te nestalne pištavo cvileće zvukove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beerman
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
evo samo da se ubacim,kolega je kupio plocu od mene,i kod mene je pistala od rpvoga dana,s time da se pistanje skroz smanjilo nakon nekog vremena,ja sam kupio jos jednu gigabyte p35 ds4 koja pisti isto kao i prva koju imam.... poanta:sve tri ploce gigabyte koje sam imao i imam jos uvijek piste,i prestanu nakon sto se "ugriju"valjda,nemam pojma.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beerman
|
ljudi misle da se radi o nekakvom "normalnom" cvilenje ali nažalost nije to. Radi se o cviljenju koje nije konstantno i koje značajno varira. Kod mene je isključivanje ovoga rješilo stvar nakon što sam sve živo isprobao i bio spreman baciti sve u zid I na kraju moram priznati da sam strašno razočaran Gigabyteom. Prva nije cvilila ali je nakon mjesec dana otkazala, a drugoj ne radi dobro ram volazaža iznad defaultnih 1.8V i još to sa cvilenjem. Obje nove. Razočaravajuće. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako imaš box cooler, vidi je li se on vrti kada počne pištati. Ako se ne vrti, znači da je vjerojatno on u pitanju. Pištanje prestaje kad se vent pokrene...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
pa koliko se vidi na slici(slaba slika), http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...5p-ds4_big.jpg imas samo 2 velike zavojnice, probaj ih stisnuti prstima pa vidi jel ima promjene u zvuku, ako se stišaju, najbolje da ih zalijes onim pistoljem za plastiku. ![]()
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
a gle, nešto mora biti... ja ne bih mirno podnosio to pištanje, ili bi prodao ploču ili se bacio u traganje izvora. ako ne mozes tocno skuziti odakle dolazi zvuk, uzmi neki smotuljak, recimo ono od papirnatih ubrusa, kada potrosis pa ostane karton u sredini ![]() pa na uho jedan kraj, a drugim ides po maticnoj(nadam se da si skuzio princip) i kada ti se zvuk pojaca na nekom mjestu, znaci da si tocno iznad izvora, nema sto drugo biti ![]()
![]() |
#27 | |
|
Citiraj:
znaci ipak je zavojnica? ![]() probaj ju premazati lakom bezbojnim za pocetak, posudi od cure/stare neki to se nece ni kuziti vizualno. pa ako ne bude dosta, zalij onom plastikom iz pistolja. nadam se da ce pomoci ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 |
Premium