Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.03.2008., 17:39   #1
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Novi stol po mjeri

Treba mi novi stol po mjeri jer mi je trenutni pre mali ja sam smislio nešto slično ovome:

Stol je zamišljen za udomljavanje 3 računala ,2 klasična i jedan desktop koji bi išao između ta 2.
Ako imate bolju ideju za dizajn ili smještaj nekih djelova samo recite.
Staro 09.03.2008., 19:50   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Super, samo ja bih onu plocu iznad rupe za noge produljio po cijeloj duljini rupe (osim ako je neki tower u pitanju). Pa mozda pregradis i imas "rupu" za drzat papire recimo...

A da ostavis rupu za miditowere s jedne strane i onda desktop masinu na policu iznad njih (a da iznad nogu nemas nikakvu policu)? Muci me sama visina stola, da ti se ne bi noge sudarale sa stolom ili da ne moras drzati stolicu skroz nisko pa da izgledas kao Mini Me za kompom.

Isto tako, pripazi na sirinu te rupe za noge, imam slicno rijesen stol (3 ladice-rupa za noge-ormaric) i ulaze mi samo one shitty stolice po 300kn unutra.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.03.2008., 20:55   #3
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Vidim da si to radio u Sketchup-u pa daj baci koju kotu da se vide dimenzije.
Od kojeg materijala misliš napraviti stol (masiv, iveral, iverica, mdf???). Standardna visina stola ti je 75cm tako da sumljma da po visini imaš dosta mjesta da ubaciš komp po sredini. Sa stražnje strane ti je dobro ubaciti jednu "dasku" koja ima funkciju da ukruti cijeli stol.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 21:31   #4
Quick22
Premium
Moj komp

Quick22's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Vidim da si to radio u Sketchup-u pa daj baci koju kotu da se vide dimenzije.
Od kojeg materijala misliš napraviti stol (masiv, iveral, iverica, mdf???). Standardna visina stola ti je 75cm tako da sumljma da po visini imaš dosta mjesta da ubaciš komp po sredini. Sa stražnje strane ti je dobro ubaciti jednu "dasku" koja ima funkciju da ukruti cijeli stol.
Pa mjesta za komp ima .. osim ak nema neko ogromno kučište

širina je vjerojatno jedno 150 cm i to bude težak stol bil on od iverice ili punog drva

I da li budu tu još noge ispod ili bude samo tak na podu?
edit:
i pazi kod dubine stola .. da nebi bilo da ga nemreš unjeti kroz vrata
Quick22 je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2008., 21:42   #5
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Evo napravio sam mali redizajn mjere su na slici. Stol je prilično širok i dubok zbog velikog monitora kojeg moram gledati iz veće udaljenosti nego sad. Maknuo sam onu policu jer smeta za noge. Evo slike: http://shrani.si/f/1Y/A3/257WgvhG/novistol2copy.png . Stol ce biti napravljen od jelovine, a pošto je ona mekana stavit cu staklo na gornju plohu da ju zaštitim od udubljenja. Stol ce biti sastavljan u sobi tako da nema problema sa vratima i prenošenjem.
Staro 09.03.2008., 21:58   #6
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Bolje ali ne znam cemu ce ti ona desna rupa za komp, kad ti oba kompa stanu lijevo, jedino ako su big toweri (60+ cm) a desktop kuciste osobito debelo. Ja bih to maknuo i malo prostora pridodao nogama (10cm), malo ladicama, malo kompovima.

Ja bih razmisljao o iverici ili cak ultrapasu (ne grebe se tak lako!) za gornju plocu, i to bar 25mm debelo, da se stol ne uvije cim metnes CRT na njega (ne daj boze penjanja po istom).
Staro 09.03.2008., 22:06   #7
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Ne, imam puno jelovine u garaži od koje mi je napravljen sav ostali namještaj u sobi tako da se i novi stol uklapa u tu sredinu. Što se tice kučišta imam big towere Tt Armor, a desktop kučište je visoko oko 14-15cm. CRT nemam niti jedan u kuci tak da nema bojazni za uvijanje. Naravno gornja ploča će biti debela 3,5 cm kao i na sadašnjem stolu.
Staro 09.03.2008., 22:23   #8
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

U tom slucaju - sve 5 za jelovinu, dovoljno je debelo

I odokativno, stati ce oba armora pod desktop case.
Staro 09.03.2008., 22:25   #9
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Ok, hvala na prijedlozima jer se nisam želio zeznuti (ipak se stol ne kupuje svaki dan).
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno