|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
potrošnja kompa
pozz, stari mi tupi da je se povecao racun za struju odkad sam stavio corsaira 520w prije godinu dana,,, prije sam imao chifteca 360... tvrdi da napajanje cijelo vrijeme vuce full 520w ja kazem da vuce samo onoliko koliko je optereceno. tko je u pravu i pls neki dokaz ako moze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() 520 W je maksimalna snaga koju to napajanje može isporučivati. Potrošnja kompa najviše ovisi o snazi koju crpe komponente(manje troše u idleu, više u loadu) i učinkovitosti napajanja. Vjerujem da imaš ovog corsa: http://www.corsair.com/_images/chart...efficiency.jpg Kao što vidiš, njegova učinkovitost je skoro uvijek preko 80%, a to je odličan rezultat. Znači da ima malo gubitaka energije. Zapravo bi na tvojoj konfi(ako bi ju uopće mogao pokrenuti) onaj chieftec trošio više struje. Pretpostavljam da nije imao aktivni PFC i učinkovitost je vjerujem bila dosta manja. Znači potrošnja ti je mogla porasti samo ako si ugradio "žednije" komponente(prije svega grafu i proc). |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ti si u pravu. Nabavi onaj uređajčić koji pokazuje potršonju pa prikopčaj komp na njega. Tada će se točno vidjeti koliko troši.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ti si u pravu, dapace, s tim corsairom bi ti se samo smanjio racun jer ima vecu iskoristivost, tj manje struje vuce iz mreze da bi jednako napajao komponente. Razlika bi ti mogla bit ako imas nove komponente, ako je ono iz "moj komp" istina tu bi moglo biti zasto je vise struje, naime kod OC-a stroj pocne bitno vise struje vuci nego kad radi na svojim defaultnim vrijednostima (da ne pricamo o c1e i eist u kombinaciji kolko tu imaju utjecaja) i evo ti par linkova na brzinu nadenih gdje bi mogao dobit pokoji odgovor (jesu s tomsa, al ovo je dovoljno tocno sve ![]() http://www.tomshardware.com/2007/08/...ies/index.html http://www.tomshardware.com/2007/10/...r_consumption/ ovdje imas i doslovnu potrosnju 2 sistema - obrati paznju na napajanje u kompjuterima!
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Po mojem iskustvu nikakvo argumentrianje sa starcima ti neće pomoći, bez obzira kaj si ti u pravu i kommp ne troši više s Corsairom, naprotiv, kako ekipa i veli vjerojatno troši i manje ali stari će ti tupit ma kakve god ti dokaze podastro zato ti ne ostaje drugo nego trpit...
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Isljuči sve na 1h u kući i ostavi samo komp da radi, daj starom nek zapiše stanje brojila, te kasnije neka očita brojilo, i dobiš koliko ~ugrubo troši na 1h. Tak sam ja svojim dokazo, da više ne gnjave, istina da na dan ode 3.2kW ( 10h rada, 100W na monitor, 220W na konfu ( i to sam dodao nekolko W za " svaki slučaj " ) , al bar sam im dokazao da ne ode 10kW ( kolko su mi tupili :/ ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja neznam kakve vi to starce imate, al moj ti je savjet da se odselis... Pa daj mu objasni. Uzmi papir i nacrtaj ak ne kuzi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
e kad pričaš, tj. kad im nešto objašnjavaš koristi samo neke hi-tech izraze i što više engleskog ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam se i odselio... ![]() Hehe šala, ja sa starcima nisam imao oko toga problema (struje), srali su mi samo oko telefona/neta i to bome redovito, ali znam ekipe kojima su izlazili s tim i da nikad nikakvi argumenti nisu prošli tja poanta je da seru radi nečeg drugog a ovo ti dođe kao "argument" iliti municija... Srećom je moj stari versiran oko struje pa kad je prvi put provalio nešto oko toga sasvim nevezano sam ga podsjetio da trafo troši samo onolko kolko s druge strane vučeš jel pa je na tome završilo... ![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma tu teoriju se moze cuti i od tehnicki potkovanijih ljudi nego sto su roditelji vulgaris. ja sam je zadnji put cuo od covjeka od kojeg to stvarno nisam ocekivao ali istreniran samo sam slegnio ramenima i rekao nek ti bude. davno sam naucio da se tu ne vrijedi raspravljati. koliki bi po tome samo ja trebao racun za struju imati s 4 kante u kuci od kojih 2 rade 24/7? pa samo te dvije imaju svaka brand napajanje od 350/400W. plus jos ova dva s 350/550. samo te cetri kante bi pravile mjesecni racun za kojeg stvarno ne znam tko bi ga platio kada bi to bilo istina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Tek sad vidim ovu temu. Vrati si proc na default i ponovo si uključi C1 i EIST umjesto da ti 0-24 radi bezveze na 3.6 GHz, a možda 2-3h dnevno radiš nešto korisno na kompu ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|