Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2008., 22:49   #1
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Zaliven laptop,garancija?

Prvo disclaimer da nemam nikakve veze s idijotlukom koji ću dolje napisat.
Zove me frend sada pošto zna da visim tu 24/7 i priča mi kako su u subotu bili kod lika i zapili i da je prosuo bambus frajeru po laptopu.
Naravno budala nije prvo pitao nego je odmah nosio na reklamaciju u HGspot,gdje je dijagnoza glasila da matična pogoni lap u vječnim lovištima.Prvo sam mu rekao da je totalni kreten,drugo ni sam nisam znao šta bi mu rekao pošto nisam dosad reklamirao hardver(kuc,kuc),a znam da je zasro što ga je takvog nosio na reklamaciju s pola litre vina pomiješanog sa sitnom elektronikom.
Sad je pitao da ga nosi u onaj HGspot u Brodu na reklamaciju,što neznam da li bi prošlo pošto to sve ipak završi u Zagrebu.
Milijunsko pitanje je - koje su mu opcije?
Žao mi ga je pošto mu 3000kn visi iznad glave,barem su tu cifru izbacili u servisu.Pored onog što ćete se malo naslađivat (skupa samnom ) molim da thread ne preraste u to nego da smislimo neko konstruktivno riješenje..
žile je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2008., 22:53   #2
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
koji je to laptop?
Vjeko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2008., 22:58   #3
žile
Banned

žile's Avatar

Forcebook je lap,koja je oznaka točno nezna lik čiji je laptop napamet
Staro 05.03.2008., 23:06   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako je lik samo ovlaš pregledao lap i rekao niš od gare i dao mu ga natrag bez da je pikao po kompu ili uzeo papire onda ima šanse očistiti lap i u bilo kojem servisu probati opet...

S tim da nisam baš uvjeren da bi se moglo sve to dovoljno očistiti bez da se rastepe lap što opet znjači gara fuč...

Ako mu je uzeo papire i "službeno" poništio garanciju - može se slikat, i ima sreće da je samo 3k servis tj bolje mu je uzeti neki barebone lap i nagurati ovo kaj je preživilo u njega za tu cifru...
Staro 05.03.2008., 23:08   #5
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

ok, ok..zanimao me proizvođač.
e ovako...s obzirom da je Forcebook, pokušajte lagano ga rastavit i počistit sa alkoholom mrlje od vina. Nastojte da uklonite što više tragova i mirisa.
Kada taj (glavni) dio posla obavite, spakujte ga u kutiju i skupa sa računom, garancijom i kratkim opisom kvara šaljite direkt u ZG pošto u brodu već znaju šta je u pitanju pa da oni nebi odma dojavili jelte...

U većini slučajeva koje znam, problemi sa forcebook-om se riješavaju u HG-u a oni su tamo (ruku na srce) brzopleti pa možda ne primjete šta je u pitanju. Zato sam pitao koji je lap, jer da je neki drugi i da mora ići u pravi servis, barabe si zasigurno pronašli trag vina i lagano te od*ebali.

da "remiziramo"

1. DOBRO počistiti
2. Poslati ravno u HG-ZG
3. cross your fingers

i da, ako budeš slao, obavezno napiši markerom na kutiju velikim slovima SERVIS
Staro 05.03.2008., 23:16   #6
žile
Banned

žile's Avatar

Lap je nošen ovdje u HG u zagrebu..
Sad sam zvao i čitao šta ste napisali.Lik u servisu je već rastavio laptop,i koliko sam ja skužio,laptop je i sada dok ovo pišem kod njih u servisu,znači da su vjerojatno i poništili garanciju.
A napravit sve ovo što ste rekli,i slati ga direkt zastupniku za Hrvatsku?
Staro 05.03.2008., 23:23   #7
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Citiraj:
Autor žile1942 Pregled postova
Lap je nošen ovdje u HG u zagrebu..
Sad sam zvao i čitao šta ste napisali.Lik u servisu je već rastavio laptop,i koliko sam ja skužio,laptop je i sada dok ovo pišem kod njih u servisu,znači da su vjerojatno i poništili garanciju.
jebemu sitne sate. sad sam vidio zapravo šta je...ako je to napravio, iskoristit ću mogućnost da mu poručim da nije normalan (majke mi).

Onda sve pada lijepo u vodu. bilo gdje da ga odnese, završit će u ZG-u.
ili možda...ali samo možda...koliko znam, tamo se roba ne prati po serijskim brojevima, nego po izlaznom računu.

po mome mišljenju, zadnja mogućnost da pokušate jest da ga počistite i pokušate pronaći nekoga ko ima takav lap pa da "posudi" svoj račun i onda da ga ponovo odnesete na servis.

Kad ti je poništio garanciju, poništio ju je sa tog računa kojeg ste donjeli prvi put tako da...

Nije vešto velika šansa da to projde ali vrijedi pokušati. možda uštedi koju iljadarku šuškavih
Staro 05.03.2008., 23:26   #8
žile
Banned

žile's Avatar

To sam i napisao gore da nisu normalni nosit ga,a da nisu ništa pitali
Staro 05.03.2008., 23:29   #9
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

šteta...
a ništa. neka proba pronaći drugi račun pa nek proba.

ja sad ode spavat. ovo je prekasno za mene. laku noć forumaši!
Staro 05.03.2008., 23:36   #10
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Sumnjam da ce ti itko dati svoj racun da ides reklamirati svoj lap. Jer ako ti ni onda ne priznaju garanciju, covjek koji je posudio racun takodjer pushi garanciju. Osim toga, na HG spot racunima pise da je roba zavedena u bazi po serijskom broju, pa sve i da prodje mozda neka od instanci otkrije podvalu...

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2008., 07:20   #11
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jebi ga ako je lap kod njih gara je 100% poništena jedino ako u HG spotu nisu zbunjeni

Iako ajde ja sam svoj cd-mp3 player uspio na maturalcu pronaći u posudi koja je bila prepuna razne cuge..uglavnom..unutra je bio potonuo...smrad je radio ali duracel baterije poždere za manje od 10min pa sam ga reklamirao kojih dva tjedna poslije..iz hg spota je došao službeni odgovor da ne mogu pronaci koji je uzrok kvara te sam dobio novi...

frend ti se gadno zajebao..trebali su ostvoriti i pocistiti lap

a u ostalom...zakaj se lap ne drži negdje na povišenom kada je već na kavom tulumu di bu bilo pijanih
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2008., 07:38   #12
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
a u ostalom...zakaj se lap ne drži negdje na povišenom kada je već na kavom tulumu di bu bilo pijanih

Pola ih lezi ubijeno od alkohola, a pola ih ne mre ustati do stola pa ne mogu do njega te je rijesenje "cim blize podu" najidealnije
Odojak je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2008., 11:23   #13
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
uopće mi ih nije žao kad nisu pazili.

isto tako je mogao sjest za volan i ubit nekoga. jer jebga, ne može se hodat kad si ubijen od alkohola... ni dić laptop na povišeno mjesto... karikiram, ali me valjda shvaćate...

a i očito je malo inteligentnija ekipa kad je išla poslati usran laptop od vina i cole u servis.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2008., 14:35   #14
žile
Banned

žile's Avatar

Ma to je vlasnik valjda se malo uzjebo pa nosio odma lap u servis u nadi da će mu još dat bombona za usran laptop vinom i kolom
Ništa,reko sam već prijatelju da je zapravo vlasnik lapa uništio zadnju šansu za reklamaciju..
Jebiga,valjda će mu ovo biti jedna životna škola.
Hvala svima koji su se u ponoć angažirali oko ovoga,posebno vokiju pošto je najviše ideja imao
Staro 07.03.2008., 04:00   #15
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
uopće mi ih nije žao kad nisu pazili.

isto tako je mogao sjest za volan i ubit nekoga. jer jebga, ne može se hodat kad si ubijen od alkohola... ni dić laptop na povišeno mjesto... karikiram, ali me valjda shvaćate...

a i očito je malo inteligentnija ekipa kad je išla poslati usran laptop od vina i cole u servis.
Ne bi se slozio stobom..
Ja sam imao takav slučaj kad mi je frend (slučajno, trijezan) zalio moj laptop sa rakijom+brusnica, ali laptop je radio i onda je počela nestajat slika. Naravno ja ga ugasim i skinem bateriju. Iz unutrašnjosti laptopa, nakon sto sam ga cjelog ocistio, izaslo je dobrih 0,5 dcl te rakije i brusnice. Znaci unutrašnjost totalno poplavljena. Ali savjet za ubuduće:

Prilikom bilo kakvog kontakta s vodom/tekućinom bilo kojeg elektroničkog uređaja laptopa/mobitela/mp3 i slično, uvijek treba prvo maknuti izvor napajanja, obično je to baterija, zatim posušitiu i onda sto prije u servis.

Kod mene je bila sreca da se nista nije skurilo pa je u servisu bio samo zbog čišćenja i mjenjanja tipkovnice, ali mislim da sam ga ostavio do ponedjeljka(bila je subota) s baterijom gore, tko zna sta bi bilo..a sudeci po inteligentnosti ove skvadre mislim da to nisu napravili..Zile NHF

A ovo sve nema veze sa sjedanjem u auto pod utjecajem alkohola...

Zadnje izmijenjeno od: srale7. 07.03.2008. u 09:51.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 09:21   #16
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Ovo sto pricate o ciscenju mrlja i susenju ne bi nista pomoglo, jer laptop u unutrasnjosti ima nekoliko indikatora vlage, obicno se radi o bijelim kruzicima, koji u doticaju sa vodom pocrvene.
Ista stvar je i sa mobitelima, npr, kod motorole je indikator cak i vidljiv izvana, tj ispod baterije se nalazi.

Tako da prvo sto servis pogleda su ti indikatori, ako su crveni, automatski ti ponistavaju jamstvo...
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 09:47   #17
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kad smo kod proljevanja, sjecam se kad sam cimeru zalio sa gemištom njegov novi komp koji je kostao nekih cca 25 k kuna. Naime kućište je bilo kraj stola, a on je imao (još ima) Thermaltake Armor koji gore ima fino velike saće , naravno za vent. I ja naravno slučajno(trijezan) prolijem 3 dcl drito u tu rupu. Kom se naravno zgasio, a ja sam počeo mjenjati boje kao semafor..sta sad??
On je kom nabavio jeftinije preko kolege od njegovog starog i to su onda trenutno bile najbolje/najskuplje komponente na tržištu. To je bilo ako se ne varam krajem 2004. Konfa je bila otprilike Athlon 3500+ na nekoj bjesnoj asusovoj ploči+Zalman 7700Cu koji je onda kostao ako se ne varam jedno 700 kn. Grafa je bila BFG GF 6800 ultra OC-cca 5500 kn, 2 gb neke Corsairove memojie, Raptor od 34gb i seagate od 200gb, Enermax 500w napajanje Logitech mx1000 tek izasao i tak..
Ali sve fino rastavili, posušili i sve je proradilo za nekih 10 min..ali ja sam se usrao, mada sam bio dobar s cimerom, ali ipak u glavi mi je bilo sta ako je crkla grafa, jer je ona nekak najviše dobila gemišta..
Sjecam se da smo se to vece poslije toliko napili..ma uzas..valjda od srece sto nije bilo stete na kompu
poz

edit:
Citiraj:
Ovo sto pricate o ciscenju mrlja i susenju ne bi nista pomoglo, jer laptop u unutrasnjosti ima nekoliko indikatora vlage, obicno se radi o bijelim kruzicima, koji u doticaju sa vodom pocrvene.
Ista stvar je i sa mobitelima, npr, kod motorole je indikator cak i vidljiv izvana, tj ispod baterije se nalazi.

Tako da prvo sto servis pogleda su ti indikatori, ako su crveni, automatski ti ponistavaju jamstvo...
Ako u doticaju s vodom pocrvene, mozda u doticaju s vinom i colom pobjele...

Ali svakako korisna informacija koju nisam znao..ali ipak mislim da je krepao zbog toga sto vjerovatno nisu skinuli bateriju..
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2008., 20:23   #18
žile
Banned

žile's Avatar

Epilog ove priče da ipak mora dati lovu frajeru.Al je pobrao dijelovi tog kompa koji su ostali na životu,i sada me siluje da mu ih ugradim
Dobro,ram sam mu stavio,ali je spasio i neku grafičku 8600 mislim,koju bi također stavio u svoj lap.Radi se o Asusu X51,zanima me jeli grafička na njemu nadogradiva,jer sam ima Radeon Xpress 1100,ili se bezveze mučim već dva sata s milijun šarafića na njemu?
E da,sad me pita zašto lap u windowsima pokazuje 1,87gb rama,a ja sam sigurno stavio 2gb?
Staro 07.03.2008., 21:10   #19
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor žile1942 Pregled postova
E da,sad me pita zašto lap u windowsima pokazuje 1,87gb rama,a ja sam sigurno stavio 2gb?
zato jer je graficka kartica integrirana pa uzima dio memorije
okarm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno