Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2008., 18:01   #1
prowler
Premium

prowler's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ebay paypal

Pozdrav svima prvo,
Evo, registrirao se i ja na paypal i na ebay, povezao obe dvije adrese na paypalu dao broj kartice i imam limit trenutno od 100 $ i sad imam problem.
Kada pokusavam podignuti neki bid ili poslati nekome prodavacu poruku uvijek dobijem slijedecu poruku otprilike:

Attention:
Da bi povecali sigurnost bla bla bla, moramo potvrditi vas identitet. Dakle, od mene traze kreditnu karticu i informacije ili broj telefona sa pinom. Koja je svrha paypala ako sad moram opet dati podatke sa kreditne kartice na ebay, a i posto mi se podatci sa kreditne kartice ne ostavljaju bas po internetu (vec sam ih dao na paypal) dao sam broj mobitela. Medutim broj mobitela mi odbiju kao nesto koristen vec....
E sad, ima li tko iskustva slicnih i sto da radim?
Hvala unaprijed!
prowler je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2008., 15:22   #2
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Pokupio si neko sranje, vodi te na neku nonsafe stranicu koja ti zeli pokupiti podatke sa kartice i isprazniti je. Nemoj se igrati sa takvim stvarima i provjeri si racunalo na sigurnost. Ako ne znas sam, daj nekome tko zna da se nebi dogodila glupost koja se kasnije nece moci ispraviti.
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2008., 09:53   #3
prowler
Premium

prowler's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Pokupio si neko sranje, vodi te na neku nonsafe stranicu koja ti zeli pokupiti podatke sa kartice i isprazniti je. Nemoj se igrati sa takvim stvarima i provjeri si racunalo na sigurnost. Ako ne znas sam, daj nekome tko zna da se nebi dogodila glupost koja se kasnije nece moci ispraviti.
Hvala na odovoru, ali nije bas tako. Evo sto sam nasao na njihovoj sluzbenoj stranici:

Providing Identification for Registration

If the email address you entered during your buyer or business registration cannot be used to verify your identity, you may be asked to place your credit card on file or to complete phone verification. This usually happens for one of the following reasons:
  • The email address came from a free, Web-based account such as a Yahoo! or Hotmail account.
  • eBay attempts to send a message to this email address but the message is repeatedly bounced back to eBay.
eBay keeps your credit card on file to safely and quickly verify your identity. Verifying some basic information about our members helps make eBay a safer place to buy and sell. Your card will be used for identification purposes only and will not be charged at any time.
Remember: Your personal information is protected by eBay's Privacy Policy and encrypted by the industry standard SSL software.
If you don't want to place your credit card on file or complete phone verification, you might want to try registering with an email address from a company, school, or paid Internet Service Provider. Our automated system will determine by the email address that you use whether or not you would still require additional verification. You may also complete phone verification if you don't want to place your credit card on file.

Naravno, mislim da ser. , i da je ovo jos jedan nacin da se docepaju podataka sa kartice.
prowler je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2008., 10:08   #4
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Pogledaj bolje paypalov FAQ. Tamo ti iskljucivo pise da ce te oni pitati sa podatke sa kartice samo jednom i to prilikom registracije accounta. Udji si na paypal account i imas sa lijeve strane link za jedan njihov survey. Malo ce te uputiti u stvari i na naeki nacin obraniti od gluposti koje mozes dozivjeti. Meni (i mnogima kako sam citao na netu i gledao na etleviziji) zna doci mail sa Service@PayPaI.Com kako zele da sa vremena na vrijeme ponovno upises svoje podatke. Prosto oko ne vidi da je to ustvari PAYPAI sa slovom I, a ne L. Ljudima su znali isprazniti cijele kartice. Nepovratno. Nije da sam paranoican, ali radi nase je sigurnosti.

Sto se tice ovog maila, onda se za svaki slucaj ponovno logiraj na svoj paypal account i provjeri si dobro podatke, vidi ako si dobro verificirao account, karticu i slicno. Nista nemoj raditi preko externih linkova jer te obicno linkovi za koje mislis da su ok prebace na neki lijevi.
Staro 05.03.2008., 14:50   #5
tintin
Premium

tintin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
A jel si ti verificirao karticu ili ne?
Ako nisi onda se nemoj čuditi što ne radi normalno.
tintin je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2008., 18:48   #6
GogyZG
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
i ja sam registrirao paypal al u njemackoj,moras VERIFICIRAT KREFITNU KARTICU dok to ne verificiras nema sanse da koristis paypal.i jos nesto jako vazno neznam da li je aktuelno ali mislim da je PAYPAL ne dozvoljava i HRVATSKE koristiti njihov account.ja sam u njemackoj se prijavio verificirao kreditnu karticu i kad sam iz hr htio koristit paypal odbili su mi kazu da mi ip adresa potice iz hr i da ne mogu preko interneta u hr koristit njihove usluge.a dok sam u njemackoj preko interneta uvijek koristio paypal
GogyZG je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2008., 08:52   #7
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Da ne pravim novu temu - u PC Chipu imate odlican tekst o sigurnosti kupnje preko EBaya, neka pravila, pomoc i upute. Bacite oko ako ste u prilici.
Staro 03.05.2008., 05:45   #8
Hummer
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2005
mozes napraviti provjeru accounta i u hrvatskoj
Staro 07.05.2008., 11:05   #9
Baaso
Registered User

Baaso's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:

evo ja sada moram ukucati 4digitalni kod Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.

did a to nadjem????
Baaso je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2008., 11:09   #10
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

To ces vidjeti na izvjescu sa svoje mastercard/american kartice 01. ili 15. u mjesecu, ovisi o tome kako si rijesio naplatu na kartici.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.02.2009., 08:18   #11
tintin
Premium

tintin's Avatar

Probao sam danas nešto kupiti i ebay mi je poručio sljedeće:

Attention Buyer

To ensure that eBay remains a safe marketplace, we limit the amount of items that can be bought or sold by a single account at one time.
You can increase the activity limits on your account by taking the following action:

Verify using a Credit Card...

.... preusmjerava ma na stranicu na kojoj trebam upisati podatke o kreditnoj kartici

Dali je to normalan postupak ili ?
Inače imam PayPal (verificiran) račun i normalno sam se njime koristio.
Staro 23.02.2009., 08:33   #12
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Hm...a koliko si to proizvoda pokusao kupiti u isto vrijeme?
Znao sam ih kupiti i 4, ali nikada nisam dobio takvo nesto.

Na paypal se logiraj i provjeri ako ti je kartica zaista verificirana samo preko www.paypal.com, a ne preko nekih redirekcija.

Niti Ebay niti Paypal te nakon pocetnog upisivanja podataka o sebi i kreditnim karticama vise nikada nebi trebao pitati za iste. Ja bih na taj mail zaboravio ako ti je kartica vazeca i verificirana,
a kupovinu za koju te limitiraju, pokusao obaviti drugi put (sutra/prekosutra).

Samo pametno jer sam primijetio da u zadnje vrijeme kola dosta tih fraud mailova koji nisu vezani ni za EBay niti Paypal, a predstavljaju se kao oni.
Staro 23.02.2009., 08:47   #13
tintin
Premium

tintin's Avatar

Kupio sam trenutno 6 artikala i sve platio, sad čekam isporuku...
Poruka koju mi javlja nije dobivena mailom nego nakon pokušaja davanja ponude na aukciji...

Zadnje izmijenjeno od: tintin. 23.02.2009. u 10:01.
Staro 23.02.2009., 09:58   #14
CoreDownloader
Skidaj se do kraja ;-)
Moj komp

CoreDownloader's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Verify using a Credit Card...

.... preusmjerava ma na stranicu na kojoj trebam upisati podatke o kreditnoj kartici

Dali je to normalan postupak ili ?
Inače imam PayPal (verificiran) račun i normalno sam se njime koristio.
NIKADA; nemoj upisivati podatke kredine kartice kada te to "paypal" traži...iz emaila....već će ti biti upućena poruka kada se logiraš ako nešto treba....nadam se da nisi ni pokušavao..
Staro 23.02.2009., 10:16   #15
tintin
Premium

tintin's Avatar

Citiraj:
Autor CoreDownloader Pregled postova
NIKADA; nemoj upisivati podatke kredine kartice kada te to "paypal" traži...iz emaila....već će ti biti upućena poruka kada se logiraš ako nešto treba....nadam se da nisi ni pokušavao..
..nisam ništa upisivao

..nije problem u PayPalu...podatke me traži ebay
Staro 23.02.2009., 10:30   #16
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Ok, onda to zaboravi. Nikada nisam probao kupiti 6 stvari odjednom pa nisam niti dozivio tu poruku.
Staro 04.03.2009., 23:00   #17
Look@Me
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Kakva kartica je potrebna za paypal?

Devizna, debitna,kreditna ili nesto trece?
Look@Me je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2009., 23:16   #18
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
moze bilo koja sa CVV brojem, ja imam visu electron od PBZ-a sa ziro racunom i radi
cyclone je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2009., 23:21   #19
bacyc
mučko đubre
Moj komp

bacyc's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
visa iz pbz-a (devizni) i american (kreditna) rade 100%, isprobano

phenom x3 435@phenom II x4 2900mhz big typhoon
asus m4n8 pro
2*2gb gskill
vtx ati radeon hd 5850
wd 640 aaks, blue
LG 42N
SEASONIC 380W
mx-518, Logitech wave
samsung 225bw

bacyc je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 23:16   #20
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Pokusao sam u SADu kupit nest preko ebay accounta i napravio sam paypal ali mi stalno baca da kao shiping adresa nije ista ko i adresa placanja(a isto je napisano),jos to nest trebam povezat ak da kako?
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke