|
![]() |
#1 |
Guest
|
Koji monitor?!
Pozz svima... daklem, kupujem novi monitor koji mi treba sluziti za igranje, rad u officu, surfanje, gledanje filmova i tv-a...imam nekih 1500-2000kn na raspolaganju pa bih vas molio da mi preporucite nesto...opce neznam dal da idem na wide? na 19 ili 20 ili 22 inča...pomagajte mi ljudi...graficka je u 'moj komp i sad jedno pitanje, posto sad imam 17'crt, dali ce se meni smanjiti fps-i u igrama ako uzmem naprimer 20'ws? hvala unaprijed.. ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
19" ili 20"(mozes nac i neki 22" zavisi od kvalitete) lg, samsing, phillips, ja bi isao na WS fps-i će ti se smanjit zavisno od rezolucije; ako stavis na sličnu rezoluciju kao što je bila prije onda neće, ali ako stavis u nativnu rezoluciju novog monitora onda vjerojatno hoce jer ce rezolucija bit veca nego prije i tim otežavaš rad grafičkoj tj. smanjuješ broj fpsa imas ovaj monitor za 2100 kn i super je |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa za tu lovu ja bi si uzeo ovo: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=1113000 vec ga duze snimam ![]() Nece ti se smanjti fps-i ali ali sve iznad 60fps-a neces primjetiti, ja osobno imam osjecaj kada igram na sekinom laptopu da sam malo usporen (u pucacinama) neovisno stavio na 250 ili 125 ili 60fps-a... neznam osobno jos uvijek nema LCD-a sa kojim bi bio zadovoljan sto se tice igara pogotovo u rangu do 2000 kuna..... (treba se naviknuti) BTW: pogledaj si teme malo ima ih sigurno desetak o monitorima do 2000 kuna...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Ja najvise igram cod4...mislim ovog samsunga, jel je ova lg gore bolji od njega? i imate josh koji prijedlog? |
![]() |
![]() |
#6 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Monitori sa TN panelom su daleko od savrsenstva, ali ako zelis 22" monitor za cca2000kn, onda je taj LG najbolji (subjektivno). Ako pricekas koji tjedan-mjesec, za 3000kn ces moci kupiti puno kvalitetnije 22" monitore sa S-PVA panelom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
sto se tice samog monitora, on nema nikakve veze s time kako "glatko" ce se igra vrtiti vec ovisi rezolucija, detalji, AA itd... spominjes "na sestrinom laptopu"... to sto ona ima laptop (a time i drugaciji monitor nego ti) nema nikakve veze sto je igra sporija, vec sama graficka u tom laptopu je "sporija"... dakle veci monitori zahtjevaju (ako hocete da vam na nesto lici slika koju gledate...) vecu rezoluciju, a sama veca rezolucija znaci manji fps ako se radi o slabijoj grafickoj kartici... dakle mozete vrtiti istu rezoluciju kao do sada na vecem monitoru i igra nece biti nista sporija, no slika ce biti katastrofa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Kuzim te z-man...ali ja cu i gledat ifilmove iz kreveta koji je malo udaljen pa...dal da onda uzmem 2032? |
![]() |
![]() |
#10 |
"Samo vodu ne!"
|
Za gledanje filmova "iz kreveta", monitor sa TN panelom nije dobro rjesenje zbog losih kuteva vidljivosti. Dakle ni Samsung 931BF, a ni ovaj LG nisu pogodni za to. Ako te to zanima, trazi monitore sa boljim matricama. I procitaj kvragu sticky-e! Ovo se sve vec prozvakalo milijun puta. Vjeruj mi; nije tako tesko procitati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
P.E.B.K.A.C.
|
@zmaj kako onda objasnjavas na sekinom laptopu 125fps-a i na mom obicnom crt-u 125fps-a a razlika je drasticna???
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
P.E.B.K.A.C.
|
Onda sigurno nece ici u 125fps-a ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
pazi si kod monitora i na probijanje osvjetljenja, ako ce ti svijetlo full probijat na monitoru mos zaboravit tamne wallpapere, a i gledanje filmova nece bit bas najljepse iskustvo, to i kut gledanja su ti dvije najvaznije stvari, mrtve piksele u normalnom radu tesko da ces primjetiti tako da bi od ova tri faktora to stavio na zadnje mjesto i to je u biti to, odes u ducan pogledas par monitora i prije nego kupis trazis da ti ga upale jer moguca su odstupanje od primjerka do primjerka inace, veca rezolucija znaci vise posla za graficku znaci manji fps rate |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
a koji je best buy za 2400 kn? iznenada se povecao budget... pls fast answer...isto 20' |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
asus pw201, bez ikakve dileme jest manji od ovih 22" tulipana, ali ima istu rezoluciju i puno bolju sliku te kut gledanja, naime to je p-mva monitor i kao takav 3 klase iznad bilo kojeg TNa, cca 2100kn nedostatak tog monitora je sto ima staklo prek ekrana te na taj nacin jako povecanu refleksiju, ali ako ti ne tuce sunce kroz prozor u monitor ili neko jako svjetlo da je drito iza tebe sve ok
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Mislim da s njime ne možeš pogriješiti,a i imaš dosta tema vezano uz taj isti monitor.Definitivno BB za te novce i puno bolja investicija nego neki 20'' LCD. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|