|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Nisam uspio pronaci odgovarajucu temu, pa molim strucna i/ili polustrucna misljenja o misevima vise ili manje pogodnim za rad u CAD-u. Ostajem polako bez zalihe svojih miseva koje sam prije par godina dobio od rodbine iz dijaspore. Mislili su da ce mi olaksati zivot sa kutijom ovakvih standardnih Logitech optickih USB miseva. I ja sam tako prije mislio no u zadnje vrijeme mi se cini da su mi pomagali samo u progresivnom unistavanju zgloba koji sve vise boli. Da ne bude zabune; dnevno radim CAD recimo 7-8h. Na to treba dodati i jos barem 4-5h drugih radnji na racunalu koje uglavnom ukljucuju vise ili manje intenzivnu upotrebu misa. Inace, tko ne zna, CAD je intenzivnoscu natezanja misa slican igranju. Konstantno se mis vozi u svim smjerovima i jos cesce se klika. Kod Logitechovih vulgaris miseva bi nakon mjesec dana poceli odlaziti padovi odozdo, a nakon 2-3 mjeseca lijevi klik gumb postane hipersenzibilan. Cini mi se da bi mi odgovarao znatno veci mis, ali nisam siguran da bi mi i tezi odgovarao. Mislim da bih mogao dobro iskoristiti dodatne gumbice. Isto tako nisam osjetio da mi Logitechov standardni mis ne zadovaljava preciznoscu ili brzinom odaziva, ali nisam mozda zato sto nikada nisam imao nikakav drugaciji. Uglavnom ne smije biti manje precizan ili sporiji od Logitecha. Nemam predrasude prema bezicnoj tehnologiji. Zadovoljan sam bezicnom tipkovnicom koja na 3 AAA baterije drzi vise od 0,5g. Misevi vjerojatno puno vise trose zbog optike/lasera. Ne bih volio da ga moram cesto puniti, jer sam zaboravljiv. Dodao bih jos da mi za rad odgovara podloga za mis sa osloncem. Do sada sam imao neku vulgaris i polako je za smece. Nadam se da vas nisam iznervirao dugackim postom. Sada znate i vise nego dovoljno, pa idemo na kljucno pitanje; Koji miš i koju podlogu bi preporucili za ono sto trebam - rad u CADu!? ![]() Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 27.02.2008. u 16:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako se ozbiljno baviš CADom, onda je čudno što već nemaš nešto od ovog nego se mučiš s miševima... KLIK Također tableti nisu loši (Wacom).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
"Samo vodu ne!"
|
Najozbiljnije se bavim CADom. To mi je posao. Uvijek sam imao hrpu tih prokletih vulgaris miseva, pa sam nekako podsvijesno odbijao odbacivanje toga i prelazak na druge stvari. Vjerojatno i od straha zbog vremena prilagodbe. Sada kad su posljedice postale vidljive, tj. kad vec boli, moram nesto poduzeti. Jednom sam probao raditi s onom kuglom (zaboravio sam kako se zove). Zgodna je za okretati 3D, ali crtat s tim cijeli dan; ne znam bas. Te sve stvarcice su, koliko ja znam, stvorene za crtanje u prostoru (3D viewportu), a ja, iako mi je finalni produkt cesto 3D, zapravo crtam u tlocrt/nacrt/bokocrt 2D viewportovima gdje je mis precizniji i brzi. Uglavnom ako i imas takve stvarcice, ionako ti treba i mis kraj toga. Tablet imam i na njemu radim, ali isto nije bas za sve optimalan. U vecini stvari sam ipak brzi s misem. Mar, hvala na linku, ali ipak bih molio preporuke miseva! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Peachwize=mudra breskva
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Kolega također radim u cadu po 12 h na dan,samo 2d i jako dobro znam kakve probleme imaš,ja sam isto u potrazi za nekom mišonjom.Probao sam par logitecha,2-3 geniusa,problem još uvijek imam.Razmišljam o mx-revolutionu,probao sam lijepo mi sjeda u ruku,ali puno košta .Nebi žalio lovu ako će grčevi u ruci nestat,ali ajde ga ti sad znaj.Nadam se da ćemo uspjet nać nekakvo rješenje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Jos malo pitanja: - Jel netko mozda isprobao i MX Revolution i MX 1000!? Koje su razlike? - Koji je tezi/veci? - Imaju li laserski/bezicni misevi kakve nedostatke u odnosu na ostale? - Ima li nesto u rangu spomenutih? - Postoji li neka trgovina gdje se moze isprobati mis prije kupovine? (Imam osjecaj da bi ovo bilo bolje ne pitati u Hrvtskoj. Da me udba ne pojede.) - Dolaze li uz takve skuplje miseve i podloge? - Kakva bi podloga bila dobra za nesto tipa MX1000/Rev? - Postoji li mozda neki drugi best buy? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja se bavim CAD/CAM , Proe, Rhino.... Prije sam imao MX310, koji mi je bio odlican, ali mi je postao premali za ruku, pa sam uzeo sadasnjeg MX518. Nikakvih problem sa boli u rukama. Ukratko za duzi rad na racunalu, neki gamerski / ergonomski mis. Nece biti jeftin ali potrajat ce vam dugi niz godina, bez ikakvih zdravstvenih posljedica. Ali isto ovisi gdje vam je mis. Ja naprimjer imam veliki stol cca 160x120, tako da mi je sve u jednoj ravnini, laktovi su mi na stolu, tipkovnica ispred.... Par puta sam radio na stolovima koji imaju tipkovnicu i misa na izvlacenje, dakle ispod daske od stola na posebnom nosacu, doslovno sam plakao od bolova nakon 2 sata rada.
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
"Samo vodu ne!"
|
Bravo okram! Link na Logitech. Sad sve znamo. 1. smanji sliku ili stavi thumb ili jos bolje makni sve 2. objasni molim, sto je pisac htio reci Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 28.02.2008. u 01:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Možda da stvarno probaš neki trackball. Od miševa imam 2 trackball-a i MX-510 (i još neka smeća). http://tinyurl.com/33pz5h http://tinyurl.com/2m2f9l Neke od prednosti trackball-a: 1. višesatni rad, koncentracija popušta, dovedeš pointer (klasičnim) mišem u željenu poziciju, kreneš stisnuti tipku, no ujedno i malo pomakneš miš... kod kugle toga, u principu, nema; 2. za pomicanje kugle koristiš samo prst/e, a ne cijelu šaku; 3. ne treba ti puno prostora i mouse pad. Marble mi je star 4-5 g. i dan-danas fino radi, s tim da imam prvu verziju, bez scroll tipki. Najveća mana je to što nema kotačić (kotačić koristim na tipkovnici BTC 8190, koji svugdje radi normalno, osim u igrama ![]() Kada sam tražio TB za firmu, trenutno nije bilo ovog kojeg je spomenuo Okarm, pa sam kupio Microsoft Trackball Explorer, no kod njega imam problema sa finijim pomacima jer kugla ima nekakav početni otpor (koji ne smeta za općenito korištenje PC-a), što je čudno jer je još veća od Logitechove. Dodatno, zbog te veličine, kuglu povremeno dodirnem i sa kažiprstom ili napršnjakom što mi promjeni smjer micanja. MX510 je za moju šaku/način korištenja predugačak, najradije bih mu odrezao stražnjih 1-1,5cm. Miš pomičem s 3-4 prsta, a ne cijelom šakom. TB volim i zato što, koliko god stol bio velik, uvijek ga zatrpam, pa mjesta za miš skoro i nema ![]() CAD, osim za povremene preglede, ne koristim pa ne mogu reći iz prve ruke kako bi se TB pokazao u radu.
![]() |
#10 |
"Samo vodu ne!"
|
Kao sto rekoh; trackball dolazi u obzir samo kao pomocna periferija. Prst bi mi otpao da cijeli dan njime vrtim kuglu. A i navlaciti mis samo s 3 prsta kao sto si ti spomenuo za mene bi bila katastrofa. To znaci da nesto ergonomski ne stima. Prvo mi treba dobar MIŠ. Dakle, jos jednom molim lijepo, od velike pomoci bi mi bili prijedlozi za miševe. Isto tako bih volio da netko odgovori na barem neka od ovih brojnih pitanja koje sam postavio u postu #5. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
A kaj bi ti da ti ti ovoga na stolu slikam i napisem review?? jesi li dao jasno pitanje: Citiraj:
....ako nije dovoljno jasna onda se ispricavam..... Inace, ovaj trackball je dosta bolji u odnosu na ove ranije, i koristim ga oko godinu dana, bez ikakvog dodatnog misa... takodjer koristim ga u cadu, ali vise u maxu... trebalo mi je dan dva dok se naviknem, ali sad ga ne bi dao nit za jedan klasicni mis... tko ga nije isprobao na dan-dva, ne zna kako dobro funkcionira.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
MX518 ima doma vec jedno 2 god i odlicno me sluzi , na poslu je jedno 6 mjeseci. Mogu ti samo reci da je cijela firma presla na MX518 kada su vidjeli kako radi.. I jos jedna stvar dosta bitna za CAD je ta sto 518 nema onaj scroll kotacic (kao G serija) nego obicni. U CAD kada imas scroll kotaci desi se da kada zelis pomaknuti crtez stisnes srcoll a ne srednju tipku tako da ![]() U svakom pogledu odlican mis koji ce te sigurno dugo sluziti i nebi ti trebao zadavati kostobolje. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
"Samo vodu ne!"
|
Ne. Od logitech linka, kojeg sam ionako pregledao i prije nego sto sam postao ovdje, nemam nikakve koristi. Mogao si isto tako stavit link za Bosch fleksericu bez pojasnjenja koje si na kraju dao u ovom drugom postu. Jesam i velikim slovima je pisao PREPORUKU ZA MIŠ. Trackman je vise trackball nego mis. NHF. Zahvaljujem na odgovorima. Gledao sam 518, ali kad vec kupujem kvaltetan mis i spreman sam izdvojiti vise love, cini mi se da bi bolje bilo uzeti cordless. Naravno, samo u slucaju da cordless ne znaci manju preciznost ili neku drugu manu. A to ne znam, jer nikad nisam imao cordless mis. Citiraj:
Koja G serija? Još jednom, molim odgovore na pitanja iz posta #5. I daljne preporuke miseva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovako, ne bavim se cad-om, no radim tu i tamo u 3d-u i editorima. Preporučio bih ti Logitech MX Revolution ![]() Zašto? Jako je ergonomičan. Bežičan je. Ima tipki ko u priči. No za 3d editanje možda i najbitnije, 2 scroll wheela koja si namjestiš za os koju ti paše. A i scroll ima opciju da se isključi scrollanje po zupcima (normalno) i da se prešalta na žiroskop koji ima unutra. Tj, zalaufaš ga i on scrolla dok ga ne zaštopaš sa prstom opet. Primjer: http://www.youtube.com/watch?v=T9NWFjuGZ5U Korisno za zumanje. Skup je, al mislim ako ti baš treba miš za cad, da bolje od ovog ne može. Što se tiče tog da li je cordless mana... Nisam koristio mx revolution, no jesam mx1000, i osjeti se lagani lag, pa nije baš dušu dao za igranje. Također, pazi na bateriju, no ima stalak s punjačem, pa nema problema ![]() Evo i recenzije: http://www.youtube.com/watch?v=8nVF_ZAmp-I Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 28.02.2008. u 12:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
"Samo vodu ne!"
|
E to te ja pitam, Punio4. Reci mi samo jos sto mislis jel' je opravdano da je Revolution 200kn skuplji od MX1000? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
http://www.itwales.com/998710.htm
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
MX1000 me se uopće nije dojmio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Prvo, tvoj problem zapravo i nije u mišu što se tiče zgloba, već u tvom položaju te načinu korištenja miša. ja radim u MCAD-u skoro po 12 i više h, dnevno, radim u Pro/Engineer-u u 3D, 2D okruženju. Trenutno koristim Logitech MX620; ![]() u kombinaciji s 3D Connexion Space Traveler; Odlična kombinacija, super stvar za lijevu ruku s oba miša se povećava produktivnost na veliko, pogotovo u modeliranju. A sad poduka iz ergonomije; - mnogi korisnici griješe jer vrlo grčevito stišću miša s rukom, dok rade, što za posljedicu ima da je ruka non stop tijekom rada u grču, zbog čega se mišič grči i koči, a to uzrokuje bolove. - također ne odgovarajući odnosi visine stola, položaja ruku, stolice visine na kojoj sjedimo uzrokuje da nam ruka s kojom radimo stalno u nepravilnom položaju, zbog čega su napeti mišići, što ponovo uzrokuje bol - na kraju sami zglobovi ponvo stradaju zbog istih razloga koje sam gore naveo, zbog pretjeranog pritiska za držanje miša, naprežu se mišići a time i zglob... Daklem ne držati čvrsto miš, staviti veliku brzinu i osjetljivost miša, zbog čega nečemo rebati raditi velike i nagle pokrete da bi se kretali po ekranu, te povremeno odmarati ruku, odnosno dignuti se od računala i prošetati. Pravilno sjediti, na pravilnoj visini, također i visina ruku, odnosno njihov položaj na stolu je bitna, nikako, ali opet nikako ne raditi tako da nam je samo zglob ruke naslonjen na stol, dok ostatak ruke (od zgloba do lakta) visi u zraku!!! > to je ubojica zgloba!!! Meni su ruke obje, naslonjene cijelom dužinom od zgloba do lakta na stolu, tako da ih zapravo odmaram cijelo vrijeme, dok samo malo s zglobom i ostatkom cijele ruke mičem miša...
![]() |
#19 |
"Samo vodu ne!"
|
Ova kombinacija zvuci jako dobro. O tome sam vec rarzmisljao. Gdje ima za kupiti 3D Connexion Space Traveler? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Za 3D Connexion Space Traveler? Pitaj ovdje http://www.eag.hr/ Oni zastupaju proizvode te tvrtke u RH. Odnosno oni su zastupnici PTC-a za RH, a posto se proizvodi 3D Connexiona koriste u CAD/CAM, nude i njihove stvari. Vidim da na webu nude i 14-dnevni probni rad, pa vidi dali mozes prvo dobit uredaj na probu. Inace sam te uredaje vidio kao dosta standardne u dosta Projektnih ureda u Europi.
![]() |
#21 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
2. Bas gledam proizvode 3D Connexiona. Space Traveler ima stvarno paprenu cijenu u Hrvatskoj. 1400kn bez PDVa. Space Navigator je 800kn sa PDVom u drugoj trgovini. E sad, ako sam dobro primjetio, Space Traveler ima 8 tipki i izgleda nesto kvalitetnije, a Space Navigator ima 2 tipke i ima vise plastike. Postoje li neke druge razlike? Jesu li zbilja sve te tipke na Traveleru potrebne!? Koristis li svih 8? Bi li i ove dvije zadovoljile? Mogu li se postaviti na te tipke naredbe (tipa draw line/solid,dimesnion...) iz recimo AutoCADA/ArchiCADA/C4D/Rhina? I tak... ![]() PS Primjetio sam da cijene kod nas ne odgovaraju nikako onim preporucenim na webu gdje je Traveler 199$ a navigator 59$. Kod nas je 1400kn+PDV i 800kn. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 29.02.2008. u 18:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Evo ovako; 1. Sto se tice Mx610, ja sam prezadovoljan, miš je odličan kao i svaki logitechov u malo većoj kategoriji. Brzinu miša i ubrzanje si lako prilagodiš svojim potrebama, ja recimo imam to stavljeno na jako brzo, što onda ne moram puno pokreta rukom raditi, dovoljno je samo malo. No recimo nekim ljudima je to prebrzo. Precizan je i više nego dovoljno, nikakvih problema, nisam imao s njime, niti mu mogu naći manu. Po meni se ne isplati kupovati ovog Mx1000, mislim da to u CAD nećeš niti osjetiti, ali ćeš osjetiti na novčaniku. 2. Što se tiče 3D Connexiona ja sam prezadovoljan s ovim svojim. Razlike u svim vrstama 3D Connexiona nema, svi rade na jednak način, samo je razlika u broju gumba koje imaš na njemu. Isto tako Space Pilot, koji je i najskuplji u njihovoj ponudi ima lcd ekran, na kojem ti piše trenutno dodiljena naredba za pojedinu tipku. No svi oni rade na isti način i neke razlike u radu nema između pojedinih modela. Jedina razlika između mojeg Space Travelera i Space Navigatora je u težini. Space Navigator je teži, a samim time i bolje se drži za podlogu prilikom korištenja. Space traveler (moj) je lakši, te mi se ponekad zna desiti da ga pomaknem s mjesta dok ga koristim. Što se tiče tipka, meni tipka nikad dosta, imam poprilično velik broj shortcuta i mapkeya koje si podesim na njega, koje onda lakše kristim, pošto su mi direkt na ruci. Jedino je malo problematično dohvatiti tipke koje su iza. Jako je korisno tipke isprogramirati na recimo CTRL, SHIFT i sl. tak da uopće ne moraš koristiti tastaturu. Imaš review ovdje, pa si pročitaj detaljnije; http://www.proegurus.com/viewtopic.php?f=15&t=167 Kao što Zmalamuth reče, imaš ga za kupiti u EAG Centru, samo kaj ti je sad adresa Fallerovo šetalište 22, još nisu stranice promijenjene. BTW ja tamo radim. Što se tiče probe, mislim da možeš bez problema doči tamo i probati, za 14 dnevno testiranje, mislim da vrijedi samo za firme, nisam ziher jel i za pojedince. Ugl, ak misliš doći probati javi. Što se cijene tiče, cijena Space Travelera je 199 eura + 30 eura za shipping , a Space navigator je 99 eura + 30 eura shipping. Onaj model od 59 eura je samo Personal Edition, no međutim njega ne prodajemo (zašto I don't know).
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Vidim da nisi bas upoznat sa stanjem stvari kod logitecha, pa da krenem od pocetka. Nakon MX518 izasao je G5 mis koji je manje vise isti samo ima jednu bocnu tipku manje i ima taj famozni scroll kotacic koj mozes micati i u stranu. Da detaljnje objasnim, MX518 ima obican scroll kotacic koji normalno mozes stisnuti (srednja tipka, jako korisna u autoCAD-u..jel tako?) dok njegovi nasljednici G5 (i cijela serija G3, G7) ima taj scroll kotacic koji osim sto se moze stisnuti (sredna tipka) taj kotacic mozes i gurnuti u stranu (ljevo i desno) sto se registrira kao 4 i 5 tipka, dakle oni imaju u tom kotacicu 4 funkcije (scroll, kliknes ga dole, kliknes ga desno i kliknes ga lijevo). Problem je u tome sto je to dosta lose napravljeno pa ti zelis srednji klik a u stvari ga gurnes u stranu i mis to ne registrira kao srednji klik nego kao peti gumb. Meni se neda nadmudravati sa misem oko toga kako pravilno stisnuti scroll kotaci da mi on registrira srednji klik kada zelim panat crtez u autocadu.
![]() |
#24 | ||
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Citiraj:
U zadnje vrijeme ionako bas nemam naviku hardver kupovati u Hrvatskoj, pa cu se za pocetak ravnati po ponudi susjednih zemalja. Tebi, KnezTame, 100x hvala. Ako cu kupovati ovdje, imas pice. Da, nisam to znao. Zahvaljujem na informaciji. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
"Samo vodu ne!"
|
OK. Odlucio sam; 1. MIS - Logitech MX620 po kojeg idem sutra 2. 3D MIS - Space Navigator po kojeg najvjerojatnije idem sl. mjesec u Austriju ...i sad mi jos fali "3.)", tj. podloga za misa CAD namjene. Naviknuo sam se na podlogu sa osloncem za ruku. Do sada sam imao one jeftine iz Ve-mila sa osloncem od spuzve koja se nakon cca 2 mj. udubi. To je lose, a osim toga mrvicu mi je mala. Taj oslonac bi tebao biti od gela, ne!? Ono sto sam do sada nasao od podloga sa osloncem, su Kensingtonove dostupne u HGspotu; - Ova jeftinija mi se cini mala. - A ova mi ce cini dovoljno velika, ali nisam siguran da je opravdana cijenom. Kakve su uopce te Kensington podloge? Kako se slazu za MX620? Vidio sam i ovu koju hvalite exact mat bundle (+ oslonac) za 300kn, ali to mi se stvarno cini previse. Ko mis. Isplati li se? Zna li netko kakvu drugu podlogu za mis sa osloncem za ruku, a koja dobro radi sa mx620!? Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 04.03.2008. u 23:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Ja sam kupio neku s želeom ali mi se nije svidjela, jer mi je zapravo taj dio za odmaranje zgloba samo smetal, odnosno ruka mi je bila u zraku, čime mi je opet patio zglob kod lakta. Sad koristim običnu vulgaris podlogu, ali onu platnenu i super mi je. Probao sam one "teflonske" po njima super miše klizi, doslovno je samo malo potrebno za micanje miša, ali mi se ne sviđa to kaj je zapravo "plastična", što predstavlja problem jer ruka se znoji, a taj znoj se negdje mora skupljati...
![]() |
#27 |
"Samo vodu ne!"
|
Hm...ja sam se naviknuo na taj oslonac za ruku. Amortizira ipak dosta, a onaj sa gelom vjerojatno jos vise od ovih losih spuzvastih. Odnedavno imam "direktorski" stolac u koji se moze gotovo zaleci kad se nagne. To smanjuje opterecejne na kraljeznici. Odgovara mi polozaj i naslon za glavu. Laktovi su mi na naslonima za ruku na stolcu, zglob na ruci je na osloncu mouse pad-a, a cijeli dlan na misu. Tako su zapravo fiksne tocke u Y smjeru lakat i dlan na misu, a oslonac na padu je amortizer. To se pokazalo kao dobro rjesenje, osim sto se ove jeftine podloge brzo potrose pa ne amortizira kako treba. Veliki problem mi je bio za mene mali i uski mis (RX250), i sad kad imam novi znam da je u tome definitivno bio problem. Imam veliku (i tesku ruku) i ubija me kad mis moram drzati s 3 prsta, a moram sve koje sam probam osim MX1000. Zato sam ga i kupio prekjucer umjesto ovog MX620 kojeg mi je KnezTame preporucio. Jednostavno mi je (620) preuzak i premali, kao i MX Revolution. Sva 3 sam drzao u ruci i radio malo sa njima. MX1000 mi super lezi u ruci. Imam osjecaj kao da su svaki mm stvorili za moju ruku. Cijeli prvi dan i dio drugog sam se mucio s onim "srednjim" gumbom, tj. razlikom izmedju L/R scrolla i middle buttona u AutoCADu (znao sam i prije da ima s tim problema, ali to mi je bilo manje vazno od lezanja u ruci). Od jutros je sve sjelo na svoje mjesto. Namjestio sam dobro brzine i ubrzanje kursora i komande (vecinu sam promijenio u odnosu na default) i sad je stvarno izvrsno. Definitivno sam efikasniji i brzi. Ni traga grcu u zglobu. Osim toga, ni traga onome sto su ljudi spocitavali MX1000; nema input laga i brzo se budi iz sleep moda. Malo se bojim te baterije fiksne li-ion bakterije, ali nije da sam imao neki izbor. Sad mi jos treba dobar pad s osloncem. Mislim da mi preostaje samo onaj skupi Kensington iz HGspota. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 08.03.2008. u 00:31. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|