|
![]() |
#1 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Dilema između s.939 matičnih ploča...
Pozdrav Dvoumim se između dvije s.939 matične ploče, konkretno: ASRock 939NF6G-VSTA i MSI Neo2-F V2.0 Na jednu od te dvije matične ploče bit će postavljen Opteron 180, jedan PATA HDD i naravno PATA optikaner. ASRokica ima 4 DIMM-a, MSI ima 2. MSI ima dva IDE kanala, ASRock ima 1. Također MSI ima više PCI-a, ali ASRokica ima (barem tako mislim) bolji chipset i više SATA priključaka... Također za ASRokicu piše kako podržava gore navedenog Opterona, dok MSI kaže "Under Testing" (makar pretpostavljam da bi radio bez problema). To bi bili djelovi za HTPC... Koje je vaše mišljenje? ![]() BTW je li netko imao problema sa ATi PCI-E karticama na VIA chipsetima? ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bi uzeo Asrock... Iako ja nevolim integralne grafe niti blizu svojih ploča Viau volim još manje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
|
Oke...Ali optika i HDD na istom kanalu na ASRokici hmmm?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Nema ti veze što su na istom kanalu... ništa ne gubiš što se tiče brzine (u ovom slučaju). Često vidim pogrešnu tezu da oba uređaja na istom ATA kanalu rade na brzini sporijeg - npr. hard u UDMA/100 modu i optički uređaj u UDMA/33 modu radit će oba u sporijem UDMA/33 modu - netočno. ATA specifikacija odavno sadrži nešto što se zove independent device timing i rješava ovaj prastari problem. Drugi je problem što samo jedan uređaj u isto vrijeme može obavljati operaciju čitanja/pisanja - u ovom slučaju to nije problem jer je optički uređaj ionako ograničen na nekakvih 22-26 MB/s pa je to ionako maksimalna brzina transfera podataka s harda ili na hard.
![]() |
#6 |
Premium moderator
|
Ovo drugo me mučilo...Thx Igorba. Uzet ću ASRokicu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|