|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
VHS to PC
Dakle, situacija je ovakva: Presnimavao bi neke VHS kazete na PC pa pržio na DVD-e. Uštekao sam video u TV karticu na kompu preko kompozitnog ulaza (scart), sliku i zvuk. Dobio sam signal i sve vidim, ali mi daje neku minijaturnu rezoluciju tipa 352x288 i to je prilično ok kad je slika preko četvrtine monitora, kad rastegnem preko cijelog ekrana, skroz je loša. Jel zna netko način kako da tu kvalitetu poboljšam, odnosno da mi bude kad stavim full screen u 4:3 formatu rezolucija barem 1024x768. Disk space nije upitan, toga fala bogu imam ![]() Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ovisi koliko ti je kvalitetna snimka, ja sve snimam sa VHS-a direktno u MPEG2 (DVD PAL 720x576) ako je kvaliteta ok. i ne izgleda loše...za telku je super a da se i na kompu pogledat...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Slika je ok kad gledam na telki, al mislim da je dosta lošija kad ju rastegnem preko 19" monitora. prije sam gledao na 72 cm ekranu kazete i bilo je sasvim ok. video nije spojen preko koaksijalnog u tv nego direkt preko scarta u tv karticu.. e sad, ovo s koaksijalnim... jel bi onda morao ić sa s-video ulazom na grafičkoj pa onda pokretat snimku na drugom monitoru (u mom slučaju tv)?? ispričavam se ak sam nejasan, al fakat ne kužim kak da to riješim tj. kak da dobijem veću rezoluciju od ovih bijednih 300 i nešto.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
Pa, snimi u MPEG2 (DVD PAL 720x576) Je*iga, nemože se dobiti iz VHS reze slika koja ti bude tak dobro izgledala kad je razvučeš na rezu monitora...
![]() |
#6 |
Premium
|
ok, daj mi još samo reci koji software je najbolji? imam onaj defaultni od pinnacle-a, al tam šteka.. probao sam sa DScalerom, al tamo mi snima u 16:9 i nikako to nemrem promijenit.. ima li još kakav dobar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ma, u čemu ti paše-PowerCinema, WinDVR3, bilo koji program za capture...
![]() |
![]() |
#8 |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Universal TooL
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
|
Može i tako, bila bi bolja slika ako bi se koristio s-video ali i ovako će ići...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Universal TooL
|
hvala na brzom odgooru ![]() još jedno pitanje: Prijatelj ima LEADTEK WinFast TV2000XP Global karticu, i kasni mu zvuk za slikom kad snima TV program(neovisno u kojem formatu snima), zbog čega mu se to događa. Kodeci, konfiguracija ili nešto treće? Inače ima: Bartona 2500, 1,83GhZ 256 RAM-a VGA Titanium 4 128 MB Zvučna: CREATIVE Sound Blaster Live 5.1 24-bit >>> višestruko bolja konfiguracija nego što je navedeno u manualu da je potrebno za tu TV karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderators
|
Uf, o toj kartici je bilo dosta govora-potraži malo po forumu... Ja sam je imao samo jednom u kompu (Mitzekovu) i sve mi je radilo kak spada (XP SP2 i zadnji driveri sa njihovog sitea)
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vrlo vjerojatno loš signal (ili nedovoljno dobar signal). Ja kada sam tu karticu (nije bila baš ta, ali je bila Leadtekova analogna sličnog imena) koristio za prebacivanje videa na komp (a onda na DVD), ispala je snimka poprilično dobra. Bez kašnjenja zvuka i ostalog. Snimao sam preko videa, koaksijalnim kabelom spojen na TV karticu.
![]() |
#14 |
Universal TooL
|
Hvala na odgovorima, bumo vidli pa javim dojmove. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Universal TooL
|
Evo spojio sam preko videa. Koristio sam sve gore vec spomenuto, jedino nisam koristio žuti video kabel, nego s-vhs. A rezultati su sljedeci; sve pet, ali mi je slika crno-bijela i dio donjeg dijela ekrana je odrezano. ![]() Evo i snapshot: ![]() Ovo sa odrezanim donjim dijelom ekrana mi i nije tolki problem, ali crno-bijela slika mi smeta. Ima tko kakvu ideju zašto je slika crno-bijela i jel postoji način da to popravim? Please help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
|
U opcijama softa kojim snimaš moraš namjestiti PAL B ili G...
![]() |
#17 |
Universal TooL
|
Koristim Ulead video studio 11. Isprobah sve moguce vrste NTSC-a PAL-a i SECAM-a, al i dalje je crno-bijela slika. Zadnje izmijenjeno od: Pajser. 25.02.2008. u 04:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Universal TooL
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ako imaš drugi kabel, probaj, ali gotovo sam siguran da imaš problema s codecima/driverima. Probaj sve codece maknuti, i drivere isto, pa onda instalirati samo leadtekov driver i software, najnoviji po mogućnosti. Ja sam upravo s tom karticom najnormalnije prebacivao stvari na komp s leadtekovim softwareom, koristio sam s-video/scart kabel.
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
Probaj obični chinch. c/b slika ti može biti od kombinacije scart adaptera i s-videa...
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
također crno bijela slika može biti zbok starijeg softwera koji je imao tipičan bug kod ovog prebacivanja iz NTSC u PAL a slika je i dalje ostala crno bijela. skini najnoviji driver i WinFast PVR preko kojeg možeš obaviti sav capturing direktno u mpeg ako nemaš potrebe za dodatnim editiranjem ili npr. smanjivanjem šuma u slici i zvuku koji je tipičan kod ovakve konverzije sa VHS-a... od softwarea možeš probati i pinnacle studio, nudi brojne mogučnosti i poprilično je jednostavan za korištenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() a što se tiče crno bijele slike, snimaj na CVBS i u postavkama softvera ZA capture postavi PAL-B/G, a ne u uleadu... EDIT: vidim da si u PVR-u postavio PAL, tako da onda probaš snimat u CVBS-u btw. problem može biti i do kabela |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Universal TooL
|
|
![]() |
![]() |
|