|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Pozdrav! Koju konfu mi možete preporučiti za server? Ne mora biti nešto isusebože, nego onak solidna konfa koja radi kak spada i da se neće pokvarit zbog 0-24 rada, jer mi treba za web? Osim toga, kaj mi možete preporučiti od Linuxa za server? Da li možda Red Hat dolazi u obzir ili nešto drugo? Samo neka radi dobro svoj posao... Preporučite mi ono najbolje! Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
intelova ploca, proc, kvalitetno napajanje + nesto ekstra ventilatora sve drugo ovisi kakve si srece soft probaj sa ubuntu + xampp koj je solidno rjesenje za početnike ako si početnik |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
pa daj malo detaljnije postavi pitanje. za što će se server koristiti, što mora raditi, koliko struje smije trošiti, jel u klimatiziranoj prostoriji ili negdje gdje se puši... ?
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
2. Posluživati informacije, naravno 3. Do 700 W 4. Nije klimatizirani 5. Ne puši se u prostoriji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
kolko ce kompleksan bit webpage, kolko posjeta i to, nisam neki majstor ali mislim da to igra ulogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
samo sam čekao ovo pitanje ![]() nazovi t-com, iskon, metronet, optimu ili nekog ISP-a koji ti je dostupan na toj lokaciji. uglavnom, link sa statičkim IP-em mislim da nitko ne nudi za manje od 1000 kuna mjesečno... možda optima, al ne vjerujem. dns ti nije problem. ako je .hr domena, ispuniš carnetove obrasce i daš im statičku IP adresu koju ti je dodijelio ISP i na svome serveru digneš i DNS. možeš otvorit DNS zonu i na nekom od besplatnih DNS servera (poput xname.org), ali kako god bilo, trebaš statički IP i zakupiti domenu. to je daleko veći problem od hardvera. eh sad... konfiguracija. za manje od cca 1000 posjetitelja dnevno ti je dosta bilo kakva krama od stroja koja može vrtit željeni OS. toplo preporučam ubuntu server. u tom slučaju je dovoljan proc na 1GHz, kakvih 512MB RAM-a, i mislim da bi trebalo sve letjeti.
![]() |
#10 |
Premium
|
Meni treba onak nešto novije od kompa da se ne pokvari od rada..... Neće biti .hr domena pa i tu je isto problem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#12 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ajde Iggy, uvaljaj mu nesto iz zSeriesa... Eto vidis, lepota je reko, stoji "srednje". Do'h. @kico1 A da ti fino za stopedeset kuna kupis neki jevtini godisnji hosting pa se malo igras s time i skuzis sto zapravo zelis i tako to?
![]() |
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ti mora da si srednji covjek onako osrednje .... do koliko si love spreman uloziti u server to se pita.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ma gdje je taj lock botun samo da ga nadjem ![]() kico, mani se corava posla. kao hocesh svoj server a neznash sto zapravo trebash. plati nekom ako ti bash treba da ti sve to uradi (premda najiskrenije mislim da ce to biti tip stranice za koju ce biti dovoljan i neki shared hosting). glupa tema do jaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
A jesi opisao... ![]() Prvo bih probao neki hosting, a ako bas idem na vlastitu soluciju, gledao bi koliki uptime mi je potreban. Ako je jako bitan, neki brand name server + jaci support. Ako nije, neki slozenac. Isto tako je i link bitan. Da li taj web daje samo stranice van ili se nesto i "vrti" na njemu s aplikativne strane?
![]() |
#17 | |
Premium
|
Imam tu neku staru kramu od kompa... Mislite li da će ova konfa izdržat 0-24 rad: AMD Sempron 2600+ 1,6 GHz 1 GB RAM-a 80+250 GB Hard GeForce 5700 FX Asus K8N Za sad je sve full, ali ga mislim formatirat... Citiraj:
Imam ja već puno hostinga, onih po 5 gigi, ali kad ja oću domenu co.cc usmjerit na to sr***e... ne ide jednostavno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Osim toga, neki hostinzi koje ja imam pak izbacuju pop-upove pa tražim ono kaj nema toga... Ja sam našao, a na co.cc kaže da mu treba najmanje 48 sati da to sve odradi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa zakupis mjesto na serveru imas po 130kn mjesecno i nemas ni popupove ni nis...
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |