|
![]() |
#271 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Poželjno je da se memorija ''aktivno'' hladi, kada radi na većim brzinama, tj voltažama. No memorija prvenstveno rikava zbog voltaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Znači, da izbjegnem linksovu subotnju akciju i ne uzmem 2x1GB CRUCIAL Rendition ![]() Koje kombinacije matičnih i RAM-a uopće preporučate ako uzmemo u obzir abit, asus i recimo epox, ako se uspije naći na tržištu. Još mi nije jasno kako to da gotovo svi s foruma kupuju gigabyte,a opet, gotovo svi s foruma goovre kako je mušičava i preskupa za ono što nudi. Koja onda ploča nudi dovoljno, za ne prevelike novce.
![]() |
#274 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
.
|
Citiraj:
U slučaju kupnje Ballistixe, idi na ''sigurno'', i uzmi Asus/Abit/DFI ploče. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Neznam di mi je nestao post koji sam jučer ostavio u ovoj temi...ili je stvar do mene ili me forum nešto zahebava,ali evo da se ponovim... Vezano za ovu akciju zanima u Linksu za ove Crucial Renditione...vidim da se Ballistixi načelno ''ne vole'' sa Gigabyte pločama pa me zanima jeli se i ovaj Rendition slično ponaša sa pločama istog proizvođača,ali za AMD-ove konkretno sa chipsetom 690 i 770 jer sam negdje pročitao tu na forumu da su ovi Renditioni ustvari sa Elixir ili Nanya čipovima(nisan siguran) koje pak Gigabyte ima podržane u memory support...ili ipak na sigurno pa uzest nekakav Kingmax? |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
.
|
Malo si pomiješao. Imaš: Crucial Ballistix Crucial Ballistix Tracer Crucial Value Crucial Rendition. Nekompatibilnost se javlja sa Ballistixima (i D9 čipovima), a ne saa Renditionima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Valjaju li onda što ti rendition za clockanje? Recimo bar do 950-1000MHz? Iskoristio bih linksovu akciju sutra, ako su dobri, samo da ne krepaju nakon 3 mjeseca....zna li tko koji su čipovi na njima i kakve su im performanse?
![]() |
#281 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Mislim da Rendition i nije baš namijenjen za neki (žešći) OC...ipak je to Crucialov amo reć entry model...ako krepaju imaju jamstvo na 5 god. pa ih lako vratiš... A o čipovima na tim modulima rasprava se vodi tu... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97803 |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
kako si to uspio??? pa ja kada sam skidao da vidim verziju chipova, sam prvo maknuo metalne kopce, i onda samo polagano rukama otvorio(kao neku knjigu recimo) te heatspreedere, a memorija ostane u sredini. mozda te zenula hladnoca ili nesto pa je cvrsce drzalo chipove uz HS?
![]() |
#284 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Samo ti to lijepo odnesi Daddyu na reklamaciju-reci da je ničim izazvana explodirala dok si tipkao u ICQ-u...čisto da mu vidiš facu ![]()
![]() |
#285 |
.
|
Slika je sa XS-a pretpostavljam ![]() A HS zbilja nije problem skinuti, kako i TomRi reče gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#289 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
znaci po vam koliko slusam nije pametno stavljat ballistix na tu gigabytevu plocu p35 -ds3r ? iam tu u trg jednoj za kupit OCZ i Patriota.. koje su bolje od te dvije .. i koja se vise kloka
![]() |
#291 |
.
|
Ovisi koji OCZ i koji Patriot. S druge strane ovo je kriva tema za to pitanje, a i nema potrebe postati isto pitanje na dvije teme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
ja imam ds3r. kad sam kupio ballistixe sve je bilo ok, prilikom klokanja je komp odlucio da nesto i nije ok, te se resetirao na def postavke. takoder i memu vratio na 1.8 sa 2.2. e nakon toga su nastali problemi, niti memtest da prode, i crc errori u win.. niti se komp ponekad htio upalit ![]() mislio sam da je to samo do moje gb ploce, posto svi pisu o tim problemima.. no reklamacija je prosla i dobio sam nove koji sad rade bez problema. i neki dan mi se opet dogodilo da je vratio na def. postavke jer sam opet negdje pretjerao ![]() no, sad je sve ok.. jedina razlika je sto sam u prvom slucaju imao bios f4, dok je u drugom slucaju bios f11.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Banned
|
..kako si uspio samo proc 3200 i memu na 1000..meni hoće na 1200,a neće stabilno na 1000 ![]() ![]() dal je moguće to uskladiti nekako..da mi i na 1000 radi..pošto je voltaža way-over 2.2...za 1200... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
.
|
Koliko je to way over za 1200? Koje latencije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
da se i ja pohvalim...crko mi je prvi balistix...na 1000 cl5 zalosno... i sad najbolje je da mi komp s preostala 3 keksa radi puno brze i da su ta tri keksta iz druge serije nego onaj prvi...pa posudim ja od frenda jednu plocicu iz one serije iz koje mi je ploica crkla i gle opet pad performansi...npr ut3 radi bez trzanja na max s ove tri bez beda dodam ovu s oznakom 10 i kaos svakih 30sec zatrzne na 2-3sec... gigabyte+ballistix=lud,zbunjen,normalan Zadnje izmijenjeno od: Hazzard. 15.04.2009. u 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Banned
|
..zanimljivo,evo što sam ja isprobao i radi,cl4 800 na 2.2V tvornički..radi..cl5 1000 na 2.2V mi neće..al zato Bogu fala boota ko veliki,al se svi ventovi počnu vrtit ko ludi,na cl6 ?! 1200..znači 6-6-6-16...na,pazi sad ovo..2.35V ?!... reko imat ću toster u kompu il će nešto grunut...zbootalo mi XP tri puta i vratio na 800...samo sam išao ploču malo cimnut..jel može ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sigurno bi ustvari mogao imati preko 3.5 na procu,najmanje 3.6..uz dobar cooler tipa Freezer..i jedno 1200 na memoriji..al tko će se s tim zahebavati...osim Rejzora,dolaziš do mene? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ..p.s. najveći bonker,od svega..imho..na cl5 1000 neće..a radio je dok je proc bio na 2.66...čak i 3.0...zanimljivo...dok na cl6 1200 radi..probao sam 2.4,bilo mi je malo 2much..stavio 2.35..isto drži...al me trta.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
.
|
Nije fora na CL6 ![]() Al baš me zanima koje bi se brojke dale navući s toliko opuštenim latencijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
to mi se vec desavalo pa je obicno proradila nakon 2-3 dana, ali ova zadnja nije proradila ni nakon 2tjedna ni na jednoj ploci...s njom upiknutom uopce nemogu ni bootat...meni dovoljno za reklamaciju |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|