|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Baracuda SATA II radi u DMA 6 modu ?
Matična je GA MA770-DS3 podržava SATA II disk je Baracuda ST3250410AS 250 GB Sata II. U device menager piše da radi u dma 6, probao sam reinstalirati kanal, ne pomaže. U biosu imam četiri opcije za sata kontroler NATIVE IDE, RAID, LEGACY IDE, SATA->AHCI. Trenutno je u native ide, probao sam staviti na sata ahci ali onda ne želi podići sistem. U čemu je problem. OS je Win XP SP2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Probao sam reinstalirati windowse koristeći F6 i disketu s driverima za kontroler, ali nakon kopiranja fajlova pojavi se "blue screen" s greškom 0x0000007b (................). Pa sad imam pitanje: kada sam išao instalirati u biosu sam stavio u sada-ahci. Da li je to ok ili treba biti u ide native i koristiti kod toga F6 i drajvere s diskete ? Znači da li prije instalacije (u biosu) treba biti u ide native pa kad se instaliraju windowsi prebaciti na sata ili prije instalacije treba postaviti u sata mod |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako već prebacuješ kontroler u AHCI mod, onda moraš skinuti jumper s diska da bi mogao uopće raditi u SATA 2.0 modu jer je AHCI jedan od SATA 2.0 featurea.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
AHCI je nevezan uz SATA verziju, vrijedi i od verzije SATA I. On je nadogradnja potrebna za napredne opcije SATA-e i bez toga nema podosta opcija zbog kojih je SATA uopce i preuzela trziste.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da li si na disketu stavio prave SATA drivere? Vidim da ima za skinut nF2 i Promise drivera. Tebi bi trebao nF2 SATA driver. Jesi li ih odzipao prije stavljanja na disketu?
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
I da, south bridge je amd sb600 pa ne znam dal je nf2 sata driver ok za to. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Malo zaheb - ja sam ti gledao ono što imaš pod 'Moj komp', a tamo je MSI nF2 ploča. Evo ti link, a ti skini onaj pod SATA RAID na dnu stranice. Malo mi je neobično da ti uopće treba SATA driver jer sam ja na stariju MA69V-S2H instalirao Hitachi SATA hard bez ikakvih drivera. http://www.gigabyte.com.hr/Support/M...ProductID=2722
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
Zašto se onda upuštaš u sve ovo? Kolko vidim RAID nemaš, Hotweap ti netreba - u čemu je problem sa IDE modom na SATa kontroleru, nešto ti nije radilo možda? ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma koristio sam taj i instalirao windowse, ali sada kad pritisnem gumb za otvaranje pr-ilice pojavii se BSOD. http://img177.imageshack.us/img177/9...sc00487ph5.jpg Sve je radilo OK, ali zar nije disk onda sproiji ako radi u dma 6 (133 MB/s) u odnosu na SATAII /300 MB/s) ? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.02.2008. u 23:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Ono sto gubis je NCQ, optimizacija cachea i slicne opcije, koje mogu pomoci u pojedinim situacijama.
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Issati neki ljudi su fakat nedokazivi... ![]() Hebate točno sam znao kud kreće čim sam ti vidio prvi post... ![]() Jesam ti ja na početku ljepo rekao da si benchmarkaš disk i utvrdiš kolko te to muči kaj je u IDE modu? Znam zašto sam ti to rekao jer sam odma skužio da vjeruješ samo kad viddiš svojim očima... ![]() Ukratko - NE ne smeta mu nimalo što je u "IDE modu" jer taj "IDE" mod znači samo da ima drugu "adresu" u device listi i da nema hotswap i još par stvari koje ti ziher neće trebati u kućnoj radinosti...
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Sorry što ne povjerovah. Uglavnom, prebacio sam na native ide, sve radi ok, izvrtio sam test i izgleda da je sve u redu. Hvala na pomoci. http://img182.imageshack.us/img182/1497/20960375mg1.jpg Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.02.2008. u 23:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|