|
![]() |
#1 |
woot
Datum registracije: Feb 2008
|
Spajanje starog harda na novu maticnu
Zanima me dal' je nekako moguce spojiti stari hard (pretpostavljam da je ATA/ ATAPI) na novu maticnu (Gigabyte P35-DS3) jer koliko vidim nema potrebnih konektora. Dal' za to postoji nekakav kabel, ili bilo sto drugo, kojim mogu ATAu spojiti preko SATAII konektora ili...? Nadam se da imate uvid u to sto me muci, jer iskreno ne znam razliku izmedju konektora. Ako vam ista znaci, stari hard ima onaj siroki konektor a ovaj novi uski. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kolko ja vidim (ako gledam pravu ploču) na slikama na netu imaš krrasan veliki zeleni IDE konektor pored SATA konektora...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
woot
|
Nda, ispricavam se sto nisam napomenuo da je na njega spojena przilica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
woot
|
Da, ali hardovi imaju razlicite portove. Jedan je novi sata II a drugi je stariji ata ili sta vec. Zato me zanima dal postoji nekakav kabel kojim bih mogao spojiti to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na 1 IDE kabel se mogu spojiti 2 IDE uređaja. Dakle, staviš IDE hard kao master, a pržu kao slave na isti kabel. SATA hard nema veze s time, ima drukčiji kabel i napajanje harda.
![]() |
#8 |
woot
|
Ma joj. Tako mi i treba kad ne ukljucim mozak malo. ![]() Anyway... hvala ljudi. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|