Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.02.2008., 15:14   #1
Octopus
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Newcastle OC

Zanima me da li je neko uopce pokusava OC-at ovaj procesor na Epox 8kda-3j (Athlon 64 3200+, socket je 754)?? Kakva je uopce ta maticna za oc?

Da li postoji nesto u biosu da treba iskljucit jer kad dignem BUS za 1 MHz ode u restart i digne se na defaultu.

Bios ne mogu flashat jer mi izbacuje da mi nesto nije uredu sa stringom za bios, a bios je pravi, po googlu san vidija da je to VELIKI problem kod Epox-a.

Inace memorija je SuperTalent 2X512 DDR - ne bi smilo bit do nje, a napajanje je fortronovo od 450W

Imam neke planove za lagani OC i mod u silent PC, ima post u mod podforumu.
Octopus je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 16:08   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Treba staviti AFP/PCI lock na 66/33 inače dižeš njih a to završi sa resetom... Onda sljedi uobičajenu proceduru klokanja - ima sve u stickyu...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2008., 02:32   #3
Crash
Premium
Moj komp

Crash's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Octopus Pregled postova
Zanima me da li je neko uopce pokusava OC-at ovaj procesor na Epox 8kda-3j (Athlon 64 3200+, socket je 754)?? Kakva je uopce ta maticna za oc?

Da li postoji nesto u biosu da treba iskljucit jer kad dignem BUS za 1 MHz ode u restart i digne se na defaultu.

Bios ne mogu flashat jer mi izbacuje da mi nesto nije uredu sa stringom za bios, a bios je pravi, po googlu san vidija da je to VELIKI problem kod Epox-a.

Inace memorija je SuperTalent 2X512 DDR - ne bi smilo bit do nje, a napajanje je fortronovo od 450W

Imam neke planove za lagani OC i mod u silent PC, ima post u mod podforumu.
Ubaci zadnji bios.
Crash je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2008., 11:03   #4
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ne znam kako izgleda BIOS na toj ploči, ali za početak PCI/AGP clock zaključaj (da se ne mijenja sa podizanjem sabirnice).
Dalje, taj procesor nećeš puno dići. Koliko ja znam on po defu radi na 2,2 GHz. Imam i ja isto "sranje" kao i ti samo sto je 3000+. Ja sam svog tjerao i na 2.7, ali nestabilno za bilo kakav ozbiljniji rad, na 2,6 je išao "kako mu kad dođe" uglavnom se dobro držao na toj frekvenciji ali sa ogromnim naponom (1.68x), ja sam svog uglavnom držao na 2.4 za 24/7 rad, mada sam ga jedno vrijeme držao i na 2,6 ali nije baš bilo bajno.
Naravno sve sam to hladio TT ST-om.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno