Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.02.2008., 22:19   #1
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Linijsko pojacalo + 5.1 zvucnici (preporuka)?

Ovak ljudi pitat cu ovdje jer se stvarno s ovim nisam bavio i pojma nemam od kud da krenem. Uglavnom zelim si napraviti jedno ugodno 5.1 ozvucenje u dnevnoj sobi dimenzija otprilike 3.5 x 4.5 metra. Od opreme vec imam 46" Sony Bravia LCD televizor i Pioneerov DV-600AV DVD player, i sad bi mi trebalo kvalitetno pojacalo i 5.1 zvucnicki sistem a da sve skupa ne kosta preko 3500-4000 kn... Naravno, zelio bih da ti zvucnici dobro pokrivaju cijelu sjedecu garnituru odnosno da ne postoji samo jedan mali "sweet spot" gdje se sve cuje dobro a cim se pomaknes banana (kao sto bih pretpostavljam dobio s nekim all-in-one sistemom)....

Svaka preporuka je dobrodosla, molim vas uputite me jer sam stvarno sto se ovog tice neznalica...

Hvala!

Edit:

Da izbjegnemo daljnje nesporazume - budzet je povecan na 7500 kn, a trenutno sam zainteresiran za ovu kombinaciju:

http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=4030033
http://www.audio-video.com.hr/produc...pID=591&cID=19

Ako imate nekih sugestija ili iskustava s ovim uredjajima molim vas nadovezite se na diskusiju.

Naglasavam - NE ZANIMAJU ME all-in-one sistemi iz Peveca u bilo kojoj kombinaciji. Trazim best buy unutar budzeta, a ne najjeftinije pod svaku cijenu...

Zadnje izmijenjeno od: Dr.Gonzo. 11.02.2008. u 20:29.
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2008., 22:39   #2
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Dr.Gonzo Pregled postova
Ovak ljudi pitat cu ovdje jer se stvarno s ovim nisam bavio i pojma nemam od kud da krenem. Uglavnom zelim si napraviti jedno ugodno 5.1 ozvucenje u dnevnoj sobi dimenzija otprilike 3.5 x 4.5 metra. Od opreme vec imam 46" Sony Bravia LCD televizor i Pioneerov DV-600AV DVD player, i sad bi mi trebalo kvalitetno pojacalo i 5.1 zvucnicki sistem a da sve skupa ne kosta preko 3500-4000 kn... Naravno, zelio bih da ti zvucnici dobro pokrivaju cijelu sjedecu garnituru odnosno da ne postoji samo jedan mali "sweet spot" gdje se sve cuje dobro a cim se pomaknes banana (kao sto bih pretpostavljam dobio s nekim all-in-one sistemom)....

Svaka preporuka je dobrodosla, molim vas uputite me jer sam stvarno sto se ovog tice neznalica...

Hvala!

Nemoj krivo svatiti, ali ovisi što misliš pod pojmom "kvalitetno", jer za te novce, po mom nekom viđenju, teško da možeš kupiti nešto prosječno.
Možda bi čak, unatoč tvom potcjenjivanju, još najviše dobio i najjeftinije prošao s all-in-one sistemom.

Osvrni se na Wharfedale Movie Star 60 (provox) i nekakav receiver za kusur. U svakom slučaju, skuplji receiver + jeftiniji zvučnici zvuče bolje nego jeftiniji receiver + skuplji zvučnici.
Juan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2008., 22:47   #3
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Ok, ajmo onda ovak - koliko bi me kostao kvalitetiji sistem, s tim da bi htio da na pojacalo kasnije mogu spojiti i satelitsku i liniju i mozda jos ponesto, a od zvucnika mi je najvaznije da daju kvalitetan 5.1 surround s dobrom prostornom pokrivenoscu (znaci filmovi su bitniji od slusanja glazbe)?
Staro 08.02.2008., 22:50   #4
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
5+1 cokolada

slozio bi se sa juanom! sto bi u biti bilo 3500/4000kn za neki 5+1 sistem bez zvucnika...onda neki zvucnici shajtex za 1000 do 2000 bes akt wufera...
pa u dogledno vrijeme neke kvalitetnije zvucnike jer riciver nije kvarljiva roba sta bi znacilo da ces biti miran 10/20 god
ako kupis u pocetku neko shranje nikad nes bit zadovoljan.....
ili probaj di vidit koji 5+1 polovno pojacalo uzmo ka na test par dana sta ja zanm staro do 2/3god
YAMAHA 5+1 ili 6+1

Zadnje izmijenjeno od: bruno_x. 08.02.2008. u 23:11.
bruno_x je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2008., 22:51   #5
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Ok, ajmo onda ovak - koliko bi me kostao kvalitetiji sistem, s tim da bi htio da na pojacalo kasnije mogu spojiti i satelitsku i liniju i mozda jos ponesto, a od zvucnika mi je najvaznije da daju kvalitetan 5.1 surround s dobrom prostornom pokrivenoscu (znaci filmovi su bitniji od slusanja glazbe)?

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Nemoj krivo svatiti, ali ovisi što misliš pod pojmom "kvalitetno"
Staro 08.02.2008., 23:00   #6
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
Nemoj krivo svatiti, ali ovisi što misliš pod pojmom "kvalitetno", jer za te novce, po mom nekom viđenju, teško da možeš kupiti nešto prosječno.
Pa evo kao sto rekoh - primarna namjena gledanje filmova. Sekundarna namjena ozvucenje prostorije za potrebe tuluma i tak. Kvaliteta reprodukcije muzike je manje bitna, ali pretpostavljam da bi s bilo kojim takvim sistemom bila 2 koplja iznad obicne Sony linije. Znaci neki best buy za prosjecnog korisnika, a da nije all-in-one (da ne bi morao sve mijenjati ako jedna od komponenti rikne, a i da imam slobodu biranja komponenti u sistemu), s naglaskom na to da je prostorija koju treba ozvuciti relativno prostrana pa zelim da je zvucna pokrivenost sto bolja a ne kao kod (cak i skupljih) PC 5.1 sistema imas samo jedan sweet spot, a efekt se totalno izgubi kad se pomaknes 20 cm lijevo ili desno...

Isto tako bi volio da pojacalo ima veci broj ulaza, da cijela stvar po mogucnosti koristi digitalne konekcije (bar HDMI) i da se uzme u obzir da se nece u skorije vrijeme mijenjati. Ako to znaci uloziti vise u pojacalo - nek bude.
Staro 08.02.2008., 23:24   #7
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

Citiraj:
Autor bruno_x Pregled postova
slozio bi se sa juanom! sto bi u biti bilo 3500/4000kn za neki 5+1 sistem bez zvucnika...onda neki zvucnici shajtex za 1000 do 2000 bes akt wufera...
pa u dogledno vrijeme neke kvalitetnije zvucnike jer riciver nije kvarljiva roba sta bi znacilo da ces biti miran 10/20 god
ako kupis u pocetku neko shranje nikad nes bit zadovoljan.....
ili probaj di vidit koji 5+1 polovno pojacalo uzmo ka na test par dana sta ja zanm staro do 2/3god
YAMAHA 5+1 ili 6+1 pocevso od RX-N600 pa nadalje...eto hvala molim
Staro 08.02.2008., 23:47   #8
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Niste mi bas pomogli. Trebaju mi imena, oznake modela, preporuke proizvodjaca i trgovina gdje se moze kupiti. Mozda me i uputiti na neku akciju... Kazem, ne znam gdje da uopce pocnem traziti - koji je kriterij koji razlikuje "kvalitetno" pojacalo od "jeftilena"? Gledam ponudu na www.audio-video.com.hr i vidim da ima pojacala vec za 1500 kn. Zasto ta nisu dobra? Na sto trebam paziti kod zvucnika, koja je razlika izmedju aktivnog i pasivnog subwofera? Help!

Edit:

Evo npr. jel valja ova kombinacija:

http://www.audio-video.com.hr/produc...pID=995&cID=20

(ne treba mi 6.1 ili 7.1 receiver jer ne mislim uopce toliko zvucnika spajat)

Zadnje izmijenjeno od: Dr.Gonzo. 09.02.2008. u 00:04.
Staro 09.02.2008., 02:39   #9
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Novci koje si ti spreman dati za taj komplet se nikako ne mogu spojiti sa pojmom kvalitetnim. Mnogi danas taj pojam kvalitetno povezuju sa hi-fi, što nije nužno točno.Ono na što ti pucaš je kategorija "za raju", i to je za tebe, mene i veliku većinu sasvim dovoljno.

Da sam na tvom mjestu ne bi išao dalje od Pioneer/Yamaha, i set Focal JMlab PACK Sib 5.1 (3500kn u ve-mil-u) ili neki ekvivalent tome, ako baš mora biti set. Mislim da je to za pojam setova zvučnika manje-više kvalitetno. Možeš se malo još isprsiti pa uštedit za KEF-ova jaja. Ali to je samo npr.
Ili idi na "normalne" zvučnike, pa kupuj par po par, tu je izbor veći. Puno isplativija investicija ukoliko se gleda kroz vrijeme.

Ti sistemi će izdržati filmove, ali za tulume ti nitko ne može garantirati
tr@yche je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 09:46   #10
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Uzmi neki receiver do 1400kn. Koj god da uzmes svi su ista kifla u toj najprodavanijoj klasi i svi su vise manje dobri kolko mogu biti jer je to ipak najprodavaniji segment i proizvodjaci se trude imati sto bolji proizvod zbog konkurencije. Sad kolko je on dobar u tom segmentu je relativno.

Uzmi prednji sistem sto jaci, veci, po mogucnosti samostojeci. Sa sto vecom osjetljivosču. To je sve sto gledaj. Hz, w i slicno obicno pisu gluposti. Necu ti puno savjetovat ovdje. Poslusaj pa vidi sto ti se sviđa.

Centralni i zadnji kupi od ostatka para i sto jeftinije, jer za neke zvukove u filmovima bit ce ti dosta i najjeftinij magnat/mission kao straznji sistem, centralni u biti ista stvar.

Kasnije jos kupi neki sub i tutni ga u kut da znas kad pada bomba

za 5k kn brijem da bi se vec dalo sloziti nesto fino
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.02.2008., 10:51   #11
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Evo npr. jel valja ova kombinacija:

http://www.audio-video.com.hr/produc...pID=995&cID=20

(ne treba mi 6.1 ili 7.1 receiver jer ne mislim uopce toliko zvucnika spajat)
Nije loša kombinacija, ali rekao si da ti treba hdmi, pa bih preporučio ove modele koji su slični cijenom
http://www.audio-video.com.hr/produc...ID=1593&cID=20
http://www.audio-video.com.hr/produc...ID=1594&cID=20

a ako hočeš malo kvalitetniji a ne puno skuplje pogledaj si nešto od denona, marantza, HK, cambridgea, itd.
recimo,
http://www.audio-video.com.hr/produc...ID=1219&cID=20

.
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 13:53   #12
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Ok, hvala, malo ste mi ipak pomogli... Evo jos jedno pitanje - gdje se u Zgb moze uzivo cuti vise ovak kvalitetnije postavljenih sistema? Jel ovaj www.audio-video.com.hr samo web shop ili? Btw, jos jedno mozda bedasto pitanje - zasto pojacala uopce imaju video ulaze (i izlaze)? Nije mi to bas jasno, zar nije pametnije sve spajati direktno na TV a samo zvuk na pojacalo?
Staro 09.02.2008., 13:59   #13
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Mozes skoro svugdje poslusat.

U vemil dodji ujutro. Ima decko tam jedan kaj predobro kuzi i ima volje sve pokazati.

u tehnomaxu nemaju pojma, al ti spojes sto oces.

Kaptol centar svijet medija isto tako.

Naravno ako davis nekog sat vremena i kupis nesto, bilo bi ljepo ostaviti za kavu trgovcu koj se potrudio oko tebe. Zadnji put u vemilu kad sam bio sa rendulom, a bili smo po najvecoj guzvi covjek si je dao takvih sat vremena truda da ono svaka cast.
Staro 09.02.2008., 17:02   #14
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Uzmi prednji sistem sto jaci, veci, po mogucnosti samostojeci. Sa sto vecom osjetljivosču. To je sve sto gledaj. Hz, w i slicno obicno pisu gluposti. Necu ti puno savjetovat ovdje. Poslusaj pa vidi sto ti se sviđa.

Centralni i zadnji kupi od ostatka para i sto jeftinije, jer za neke zvukove u filmovima bit ce ti dosta i najjeftinij magnat/mission kao straznji sistem, centralni u biti ista stvar.

Kasnije jos kupi neki sub i tutni ga u kut da znas kad pada bomba
Hoću li ispasti prgav ukoliko primjetim da spominješ "što veće" frontove u sobu < 16 m2 i onda preporučaš što jeftiniji centralni zvučnik, koji bi degradirao cijeli sustav čiji budući vlasnik ima veću tendenciju gledanja filmova u 5.1 sadržajima nego slušanja glazbe?

I zašto sub u kut sobe?

Kvantiteta iznad kvalitete?
Staro 09.02.2008., 17:24   #15
bruno_x
Premium
Moj komp

bruno_x's Avatar

video ulaz izlas sluzi recimo imas 1 tv a imas dvd satelit pc itd
to sve pospajas u riciver i pomocu njega biras stas gledat i slusat na tv....
zasto sub u kut...zato sta se zvuk iz suba siri drugacije od visokih i srednjih zvukova pa mu skoro sve isto dode di je.....znaci neka eksplozija ili grmljava...heheheheh trest ce se cila soba ma di on bija
meni se svida ovi AV Receiver Harman Kardon AVR 745 samo je malo papren..
al cu ga vjerovatno kupit...
Staro 09.02.2008., 18:18   #16
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Prednji zvučnici i centar bi morali bit ista serija i marka. Za satelite već nije toliko bitno.

Moja preporuka: Receiver Pioneer VSX-417-S 1500,00 Kn ( da ti bude ista marka sa DVD playerom
Zvučnici prednji: Mission M34i 2900,00 Kn
Centralni zvučnik: Mission M3C2i 1230 Kn
Sateliti Mission M31i 1239, 00 kn

Ako ti se ne sviđaju Missioni možeš uzet i pogledat i za Dali zvučnike il Wharfedale Diamond 9 seriju. Ako nemaš novaca sad za sve kupuj po malo, sad uzmi receiver i prednje zvučnike, za 2 mjeseca centralni i tako po malo. Ukupan iznos takvog kučnog kina sa subwooferom se penje preko 10tkn, ali kad si pustiš film znaš zašto si pljunuo pare. Isto tako i kad si pustiš muziku.

Ako ti receiver ne mora bit ista marka kao dvd pogledaj i najjeftinijeg Marantza.

Zvučnike M34i prodaje user sa Cice foruma. Pod garancijom su, dobiješ račun, boja trešnja, cijena 2100 Kn ili po dogovoru. On prodaje i receiver Marantz 3001 za 1400kn što je jako dobra cijena.

Broj telefona ti je 091 444 34 50
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 20:43   #17
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Sa Onkyom nečeš pogrješiti ( odličan av reciver), gotovo svi modeli koji su na raspolaganju od onih najjeftinijih do skupljih koji su naravno bolji /veča snaga , više funkcija itd.
Audio Cinema Art | www.audiocinema-art.hr | Onkyo

Naravno tu je i Yamaha
modeli : 657 , 757 .....

Denon je također odličan i po meni ima najbolji zvuk ( kako za slušanje glazbe tako i pri reprodukciji audio zapisa sa dvd - a , mislim na filmove ). = Onkyo

Od zvučnika bih ti preporučio Wharfedale i to seriju Diamond ( da ne ideš u pre veliki trošak ).
Kristijan1 je online   Reply With Quote
Staro 09.02.2008., 21:04   #18
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Hoću li ispasti prgav ukoliko primjetim da spominješ "što veće" frontove u sobu < 16 m2 i onda preporučaš što jeftiniji centralni zvučnik, koji bi degradirao cijeli sustav čiji budući vlasnik ima veću tendenciju gledanja filmova u 5.1 sadržajima nego slušanja glazbe?

I zašto sub u kut sobe?

Kvantiteta iznad kvalitete?
Neces ispast prgav, jedino se mozes meni zamjeriti, a to je gore.

Gle 16 m2 soba je vec dosta velka soba za glasno slusati muziku i u nju bez problema idu samostojeci jaki zvucnici. Druga je stvar sto je velicina audiofila hrpa curica kojoj i najmanja kolicina basa izaziva krvarenje iz usiju i degradira pregenijalnu sliku zvuka. Slusaju muziko tiho i toboze uzivaju u njoj, a ne uzivaju u muzici neko slusaju kako zvuci njihova oprema sa 100€ kablovima i stalcima od bjelokosti.

Dakle covjek ce prije ili kasnije htjeti poslusati nesto muzike i onda bolje da ima dobar stereo, a za to malo mrmljanja sto dolazi odostraga ce dobro posluziti i najjeftinija klasa brand zvucnika, sto je i njihova namjena. Dobro znas da nemislim ovdje na kvark produkte. Dakle za filmove mu je to dosta.

A za 500kn vec kupis uber centralni koj ce i vise nego zadovoljavati.

a sub je u kutu jer je to nepisano pravilo. neces ga staviti nasred sobe.
Staro 10.02.2008., 10:14   #19
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Autor Fleks :
"Dakle covjek ce prije ili kasnije htjeti poslusati nesto muzike i onda bolje da ima dobar stereo, a za to malo mrmljanja sto dolazi odostraga ce dobro posluziti i najjeftinija klasa brand zvucnika, sto je i njihova namjena. Dobro znas da nemislim ovdje na kvark produkte. "

S ovim se slažem , ne treba ulagati previše love u stražnje zvučnike (osim ako lova nije problem pa se može izdvojiti za nešto skuplje zvučnike ali kod gledanja filmova stražnji zvučnici ne dolazi baš do izražaja ).

"A za 500kn vec kupis uber centralni koj ce i vise nego zadovoljavati.filmove mu je to dosta."

S ovom se tvrdnjom nebih nikako mogao složiti , centralni zvučnik itekako je bitan i za male novce teško je nači pristojan zvučnik .
To govorim iz osobnog iskustva jer sam izmjenjao nekoliko centralnih zvučnika.
Sada imam Wharfedale Pacific Evolution centre i prilično sam zadovoljan s tim zvučnikom.
Staro 10.02.2008., 14:41   #20
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Hvala, al za zvucnike cu najvjerojatnije uzeti Harman Kardonov 5.1 komplet koji sam gore naveo, mislim da bi za pocetak trebalo biti vise nego dovoljno, a i dizajn je bas onakakav kakav mi treba (moderni i nenapadni)... Puno mi je trenutno vaznije da dobro odaberem AV receiver, a tu se dvoumim izmedju Sony-ja i Onkyo-a, konkretno ovih modela:

http://www.audio-video.com.hr/produc...908&cID=11&e=1

Da li mi se isplati dati 1000 kuna vise za Onkyo?
Staro 10.02.2008., 16:05   #21
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

isplati se dati tolko vise za onkya, al pitanje dal ce kod tebe doci do izrazaja.

a da kupis gotovo kucno kino 17.9 sistem sa 2000w od samsuga za 1000kn? Mislim da je to za tebe bolje...
Staro 10.02.2008., 17:04   #22
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
isplati se dati tolko vise za onkya, al pitanje dal ce kod tebe doci do izrazaja.

a da kupis gotovo kucno kino 17.9 sistem sa 2000w od samsuga za 1000kn? Mislim da je to za tebe bolje...
Mislim da sam vec u uvodnom postu ustanovio da "kucno kino" ne zelim. Mislim, nakon ovoliko odgovora prilicno je bedasto da to uopce spominjes.

Btw, zasto je pitanje "da li ce doci do izrazaja"? Ne razumijem, hoces reci da je all-in-one "kucno kino" za 1000 kn jednako prikladno za moje potrebe kao i sustav od 7000 kn? O cemu onda uopce pricamo?
Staro 10.02.2008., 17:20   #23
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

To si mislim. Jer nisam siguran vise sto zelis. Mozda je u meni problem.

Ti oces 5.1 za filmove i NISTA drugo, sto kucno kinu, o osnovi nije predvideno samo za to?

Potrosit ces 7k kn i imat ces istu kiflu koji bi imao i da kupis neki all in one sistem iz mercatonea za 1000-1500kn.

A mozda da si kupis z5500. Dusu dalo za filmove.

Ovo ti ne pisem sa sakrazmom, nego bas si to mislim. da nebacis pare bezveze, ako ces muziku vec slusat na necem drugom.
Staro 10.02.2008., 17:47   #24
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Ne, krivo si shvatio, sistem nece biti samo za filmove nego i za muziku i neke druge stvari (mozda PS3 na to spojim). Bilo bi dobro da je ozvucenje i dovoljno jako za tulume i tak, naravno ne ocekujem cuda... Osim toga puno mi je drazi modularni pristup jer kad jednom rikne DVD (a svi riknu od zamora materijala prije ili kasnije) ne moram mijenjat cijeli sistem.
Staro 10.02.2008., 21:51   #25
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Kada bih sebi uzimao receiver to bi bio onkyo ( ispreed sonya ) , moje je mišljenje da nije niti primjereno uspoređivati jedan onkyo sa šroteksom kakav je danas sony .

Sony je toliko izgubio na kvaliteti AV uređaja posljednjih 10/15 godina da je to blago rečeno strašno. ( zaobiđi ga u širokom luku ! )

Ovaj će ti receiver biti i više nego dovoljan za sve od slušanja glazbe ( zvuk je odličan ) do gledanja filmova ( zvuk mu je također 10/10 u tom cjenovnom rangu ).
Ne žali 1000kn više kod takvih stvari !
Staro 10.02.2008., 23:58   #26
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Da onkyo je mnogo dobar. Nego nedavno sam vidio da se poceo u HR prodavati sherwood. E to je zwerski. American muscle power ! jea bejbi. To cu si jednom kupiti. uf uf.

a sto se slonya tice, da nazalost, prije su radili nevjerojatno dobra pojacala. Da mi je sada uloviti neku seriju iz recimo <'95 za male pare, al hebiga ko ima neprodaje. Inace posjedujem jednog, al bi jos jednog za svoju sobu.

I ajde kad smo vec tu da stavim jedno pitanje za sebe... Gdje, pobogu, nac rabljena pojacala? Sekond hand. Gledao sam malo po netu, al nije neka sreca... Jerbo za male pare se da nac dobrih high end pojacala koja su bolja od danasnjeg high enda. naravno ako znas sto trazis.
Staro 11.02.2008., 01:46   #27
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Potrosit ces 7k kn i imat ces istu kiflu koji bi imao i da kupis neki all in one sistem iz mercatonea za 1000-1500kn.
ovo nije ni približno točno.. ne nije bitno.

ovako, imaš u vemilu Jamo set zvučnika, 2 samostojeća, centar i satelite, za nekih 3k kn komplet, odlična cijena odličnoizgledaju, a i čuo sam ih i mogu ti reć da sviraju odlično.

na to ubodeš najjeftiniju Yamahu receiver, i imaš relativno jeftin a dobar sistem.

s vremenom, ako ti bude falilo basa, iako ga ovi zvučnici imaju solidno, uzmeš Yamahin subwoofer zanekih 700-100kn, i ne treba bolje.

ove Harman kardon 5.1 plastične sistemiće... bljak.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 03:06   #28
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Gabre ajde se ti drzi kvark tema

Znas dobro sto sam mislio. Krivo sam ga shvatio i nisam skuzio da bi on i muziku na tome slusao.

Zvucnici sviraju onolko dobro kolko je dobro ono sto ih goni. Istina je da u toj klasi do kojih soma ipo su sve isti quratz i svi su ok, al brat bratu to je sve u entry level i trebao bi ipak malo vise izdvojiti ako moze.

a taj yamaha sub je prelos. Cuo ga bas na tulumu za novu godinu. Ocajno nesto.

a đemo je onako. Neznam crni je zadovoljan kolko znam, ono sto sam ja gledao, cuo je zivi ocaj... a nisam cuo tolko bas đema da bi ostavili neki utisak. Kazem, neznam

za plasticne harman fancy smenci kardon se slazemo
Staro 11.02.2008., 03:12   #29
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
uzeo sam yamahin sub kao jedan primejr, no ne da baš nejga mora kupit..

ako dečko želi složit kućno kino, prvo i osnovno, CENTRALNI zvučnik treba biti što bolji. na njega ide preko 80% svega što čuješ u filmu, i najbitnija je komponenta i cijelom sistemu.

iza njega, receiver, te onda ostali zvučnici...

plastičare satelite kako god se zvali su za kitu, iz jednog razloga, nemaju srednjetonskog područja....
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2008., 03:22   #30
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Da al za 600kn nadje predobar zvucnik od kojeg mu netreba bolji, jer prekrasno radi ono sto mu je namjena.

Sub ovaj yamahin je fakat uzas. Ko da je neko stavio neki srednjetonac na pod .

al evo ne slazem se sa tobom. Prednji zvucnici i receiver to bi meni bio prioritet, pa onda iza toga centralni odma, a zadnja ak treba nek od stare linije stavi za prvu silu...

P.S. kak obozavam ove teme, al fakat obozavam
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno