Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 31.01.2008., 00:31   #1
RaNz0
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb/Križevci
Postovi: 346
asus eee

kako instalirati xp na asus eee?
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 00:33   #2
1v@n
The mighty pirate
Moj komp
 
1v@n's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: London
Postovi: 8,738
Vjerojatno ti treba CD od XP-a i CD čitač Šalu na stranu, ali mogao si postat u već postojeći thread.
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 31.01.2008., 01:24   #3
RaNz0
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb/Križevci
Postovi: 346
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Vjerojatno ti treba CD od XP-a i CD čitač Šalu na stranu, ali mogao si postat u već postojeći thread.
koji? ne vidim ga nigdje, može link?
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 01:33   #4
Fleks
JDM
 
Fleks's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6,137
Vidis tamo di pise trazi gore ispod banera?

E tamo ti je link.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 01:45   #5
RaNz0
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb/Križevci
Postovi: 346
očito ne vidim taj, navodno postojeći thread, pa bi molio da, ako već znate gdje je, budete od koristi i postate ga ovdje, a ne spamate okolo!
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 02:58   #6
stuc
Banned
 
stuc's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Online
Postovi: 2,404
Kopirano iz posta usera @PSIHO

Instalacija Windows-a XP - Za Početnike aka @RaNz0

Za samu instalaciju potrebno je sljedeće:

1. PC konfiguracija koja sadrži minimalne hardverske specifikacije za Win XP.
2. CD sa licenciranom kopijom Windows XP (Home ili Professional).
3. Osnovno poznavanje rada na kompjuteru.

Osnovne razlike između Windows XP Home i Windows XP Professional su objašnjene pod temom "Nadogradnja Win98 u WinXP" na ovom forumu.

Korak 1. Osnovna Instalacija

Pokrenite kompjuter i ubacite svoj Windows XP CD. Nakon nekoliko sekundi na ekranu će se ispisati 'press any key to boot from CD' te pritisnite bilo koju tipku da bi ste pokrenuli boot proces.Instalacioni program će krenuti kopirati fajlove na vaš Hard Disk (u daljem tekstu HDD) . (Napomena : ukoliko instalirate WinXP na HDD koji nije priključen na standardni IDE port ,naprimjer SCSI Disk ili IDE Disk priključen preko hardwerskog RAID kontrolera trebate po samom početku instalacije pritisnuti tipku "F6" što će vam dozvoliti da instalirate drajvere za svoj SCSI ili RAID sa diskete. Mnoge matične ploče (skuplje) imaju ugrađen RAID kontroler zato ovo provjerite prije same instalacije.) Nakon što se prikaže "Welcome" prozor stisnite "Enter" kako bi ste nastavili ,Windows će vam prikazati svoj ugovor sa krajnim korisnikom te stisnite "F8" kako bi ste nastavili sa instalacijom. Instalacioni program će potražiti da li na vašem disku već postoji prijašnja instalacija WinXp te ukoliko je pronađe obavjestiće vas o mogućnosti popravljanja prijašnje instalacije.Ovaj proces reinstalira većinu sistemskih fajlova ali registri i programi ostaju iz prijašnje konfiguracije. Ukoliko nemate prijašnje instalacije pređite na sljedeći prozor particioniranja i formatiranja. Ovde će vam se prikazati svi HDD priključeni na sistem i sve particiji koje su već kreirane. Particija je jednostavna sekcija praznok prostora na HDD kojoj se logično dodjeljuje slovo kao oznaka , za primjer ukoliko imate HDD od 40GB možete locirati slobodan prostor u jednu particiju i tada će te imati vidljivo samo C: u Windows-ima. Ukoliko izaberete da HDD od 40GB particionirate u četiri različite 10GB particije tada će te imati 4 različita prostora (C: ,D: ,E: i F: ) u vašem Windows-u. Više particija omogućava više logičkih diskova na jednom postojećem disku (Windows particije vidi kao različite diskove kao npr da imate ugrađena četiri HDD) što vam može omogućiti instalaciju različitih operativnih sistema na jednom disku ili možete koristiti jednu particiju za sistem a drugu npr za podatk. Kad odlušite kako će te kreirati particiju morate je formatirati kako bi je mogli koristiti.

Korak 2. Formatiranje u NTFS/FAT32

Formatiranje je proces koji kreira fajl sistem na HDD kako bi operativni sistem mogao ga uopće koristiti. Ukoliko instalirate na novom još ne korištenom HDD ,vidjećete da disk ima neparticioniran prostor. Označite neparticioniran prostor koristeći strelice na tastaturi i pritisnite "C" da bi ste kreirali particiju. Prikazaće vam se maksimalan i minimalan prostor koji možete iskoristiti za novu particiju.Imajte na umu da je
1000MB =1GB. Za sada uzmite maksimalamn prostor za particiju osim ukoliko ne planirate preaviti još particija.Nakon što ste kreirali particiju ,vratiće te se na prozor za particioniranje i formatiranje.Prijašnji neparticionirani prostor će vam se sad prikazati kao particija i biće joj dodjeljeno slovo (koje bi trebalo biti C: ). Označite novu particiju i pritisnite "Enter" kako bi ste nastavili instalaciju Win XP. biće vam postavljeno pitanje dali želite formatirati u NTFS Quick (Brzo),FAT Quick,NTFS i FAT. Ovim izbornikom birate između FAT (File Allocation Table 32) i NTFS (NT File System).Od izbora vam zavisi nekoliko stvari.Ukoliko već imate instaliran Win98/WinME i mislite da bi ste iz njih trebali pristupiti fajlovima na WinXP izaberite FAT32 zbog toga što stariji operativni sistemi nemogu čitati NTFS particije.Nasuprot tome Win2000/WinXP mogu čitati obadva sistema i NTFS i FAT. Ukoliko instalirate WinXP Professional dobra je ideja formatirati u NTFS zato što time omogućujete servise kao što su enkripcija i zabrana pristupa fajlovima i folderima, tako da ako baš nemate neku specifičnu potrebu za FAT32 sistemom formatirajte sa NTFS.

Izaberite željeni sistem formatiranja i pritisnit "Enter". Ovo će formatirati particiju što može malo potrajati.Poslje formatiranja sistem će automatski instalirati grafički korisnički interfejs (GUI) sa podrškom za miša kojim će te kontrolisati ostali dio instalacije.Sljedi restart sistema.

Sada kada se sistem ponovo podigne ulazite u GUI dio instalacije i trebali bi ste imati podršku za miša.Serup će vas upitati za regionalne i jezičke postavke koje možda želite podesiti. Standardne postavke su Engleski (United States) no možete to promjeniti ukoliko želite. Sljedeći upit je vaše ime i eventualno firma. Ovo su statične postavke i Windows XP će ih koristiti za popunu informacija pri instaliranju programa i procese registracije.Ovo nema nikakve veze sa korisničkim imenom tako da se nemorate prjeteerano brinuti šta će te napisati ovdje.

Sljedeći korak je upisivanje znamenkastog koda (25 karaktera) registraciskog ključa. Ovaj kod vam omogućava privremenu licencu,instalaciju i korištenje WinXP u periodu od 30 dana.Više o registraciji kasnije.Sada morate još odrediti naziv svoje konfiguracije ili prihvatiti već određenu. Ovo je bitno zbog kasnijeg korištenja u mreži.

Korak 3. Mrežne postavke

Sada je potrebno odabrati lozinku administratorskog korisnika(account). Administratorski account je po standardnim podešavanjima(default) prvi account koji se kreira i ima sva moguća prava i privilegije u sistemu koji je instaliran.Pošto je omogućeno da korištenjem windows autorizacije(Windows Authentication) jednom sistemu pristupi nekoliko ljudi i loguje se na isti sistem iz daljine(remotely) preko interneta ili lokalne mreže (Local Area Network, LAN) poželjno je da odaberete sigurnosnu lozinku za administratorski pristup i da je zapišete negdje.

Pri sljedećem koraku provjerite dali su datum i vrjeme ispravni te ih podesite u suprotnom.Nakon drugog instalaciskog perioda setup će vas upitati za mrežne postavke. Ovo određuje standardne postavke za mrežne adaptere koje koristite(većina ih je danas integrirana u matičnu ploču) i windows servise kao što su djeljenje resursa i fajlova preko mreže.Ukoliko već nemate mrežu sa specifičnim IP postavkama ili neznate tačno šta da radite, odaberite standardne postavke(typical settings) što će vam omogućiti da nakon instalacije brzo podesite vaš kablovski, DSL ili dialup pristup internetu i dozvoliti djeljenje fajlova preko mreže ako je to zahtjevano.Ako instalirate WinXP Professional setup će vas upitati i za korisničku grupu(workgroup) ili domenu(domain) kojem vaš sistem treba da se pridruži dok će korisnici WinXP Home moći podesiti samo korisničku grupu jer korisnici sa XP Home nemogu se pridružiti Win2000/2003 domenama(viši nivo logične mreže podržan sa serverima).Setup će završiti podešavanja.

Nakon restarta WinXP će se učitati po prvi put.Postoji još nekoliko postavki koje trebate podesiti prije završetka instalacije.XP će sam provjeriti dali ste već povezani na internet što možete i zaobići klikom miša na "Skip". Ukoliko koristite kablovski pristup ili ste na mreži koja ima djeljeni internet(Internet Sharing) softwerskim putem ili putem router-a možete se odmah povezati na internet.U suprotnom tebate ispuniti neophodne podatke koje ste dobili od svoga davatelja internet usluga. Moj lični savjet je da ne aktivirate Windows u ovim postupko zato što bi ste trebali prvo malo testirati i isprobati i tek kad budete 100% sigurni da je sve u redu aktivirajte svoju kopiju Windowsa.Dobiti će te mnogo podsjetnika da aktivirate svoju kopiju Windowsa tako da preskakanje u ovom momentu je preporučljivo.

Korak 4. Podešavanje Windowsa za rad sa više korisnika

Sljedeći prozor će vam postaviti upit o korisnicima koji će koristiti sistem. Svako ime koje unesete će postati zaseban korisnik te obratie pažnju da će svaki korisnik kojeg upišete postati član administratorske grupe te je potrebno unjeti lozinku za svakog od korisnika.Nakon dodavanja korisnika (nije obavezno meže biti samo jedan korisnik) odaberite svoj i u potpunosti pokrenite Windows XP po prvi put. Ukoliko ste napravili više korisnika svakako je prvi korak otići u start menu/control panel/user accounts i svakom korisniku dodjeliti lozinku.

Nakon što ste se uvjerili da sistem funkcioniše bez gršaka vrjeme je da aktivirate svoju kopiju. Windows Product Activation je u stvari Microsoft-ova zaštita protiv piraterije kako bi zaštitio nelegalno korištenje sistema.Jednom kad ste upotr***ili svoj orginalni licencni ključ (License key) imate period od 30 dana kako bi ste ga aktivirali, nakon ovog perioda Windows se ne može koristiti sve dok ga ne aktivirate.Aktivaciju možete izvršiti putem Interneta ili telefona.Vaša licenca ostaje aktivirana osim u slučajevima kada reinstalirate WinXP na istom kompjuteru,obrišete ili formatirate HDD.U ovom slučaju morate ponovo kontaktirati Microsoft podršku za korisnike da re-aktivira licencu, i sve dok imate svoju ne izmjenjenu kofniguraciju kompjutera re-aktivacija je neograničena.Ako instalirate istu kopiju WinXP na drugom kompjuteru ,nova instalacija neće biti aktivirana i imati će te samo 30 dana korištenja što znači da zvanjem podrške nećete moći aktivirati licencni ključ jer instaliranjem jedne kopije na dva različita kompjutera se krši Windows krajnja licenca za korisnike(Windows XP End-User License Agreement) Video Kartica,IDE kontroler,mrežni adapter,RAM,procesor,HDD i optičke diskove je tolerirano mjenjati 4 puta godišnje jer se to ne smatra kršenjem licence već nadogradnjom sistema i nije u suprotnosti sa licencom, te se ista može re-aktivirati.

Dario T.

Kopirano iz posta usera @PSIHO

Nisam htio linkati jer je @RaNz0 nešto na "eeee" pa da nebi bumpao stari post
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 11:58   #7
RaNz0
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb/Križevci
Postovi: 346
a jes pametan

da si malo čitao onda bi vidio da ja pitam za asus eee, koji NEMA cd drive!!!
dakle ništa od ovog "stickya"...kakav je to vodić koji daje netočne podatke? od kad je 1000MB=1GB?

čovjek ne može ovdje dobiti koristan i brz odgovor bez da ga brdo ekipe ne preusmjeri na "stare teme" i odgovore koji su već "riješeni". e, pa ljudi moji, nemaju svi vremena UVIJEK proučavati forum i net 2 dana da bi došli do nekog (banalnog) odgovora, da su to imali namjeru, onda niti ne bi došli ovdje. nije mi jasno ako netko ne želi pomoći iz bilo kojeg razloga, bilo da mu se ne da, ne zna, ili neće, što se uopće javlja? na kraju sam opet morao kopati 1-2 sata da bi našao odgovor u BUG-u, koji je, vjerujem, omražen na ovom forumu...za one koje zanima, za one koji još ne znaju, a zanima ih - uz eee dolaze upute kako instalirati xp (dovoljno za sad).
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 15:22   #8
stuc
Banned
 
stuc's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Online
Postovi: 2,404
Citiraj:
Autor RaNz0 Pregled postova
da si malo čitao onda bi vidio da ja pitam za asus eee, koji NEMA cd drive!!!
dakle ništa od ovog "stickya"...
Pa jesam ali ti ne čitaš... pogledaj/pročitaj šta ti je @1v@n napisao odmah nakon tvog posta:

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Vjerojatno ti treba CD od XP-a i CD čitač
I onda dalje možeš prema Sticky-u...

Citiraj:
Autor RaNz0 Pregled postova
čovjek ne može ovdje dobiti koristan i brz odgovor bez da ga brdo ekipe ne preusmjeri na "stare teme" i odgovore koji su već "riješeni".
Može ako koristi tražilicu na koju ti je @fleks ukazao ili ako posta u već postojeće teme.., otvaranjem nove na već postojućih xxx tema teže je dobit odgovor jer se aktivne teme više i češće prate.

Nadalje: Naslovi tema tipa ; Asus eee, kako ?, Pomooooć... , jel bi išlo ? itd... su vrlo neprecizni i nejasni niti pomažu prilikom bilo kakvog pružanja pomoći koju ćeš ovdje usprkos svojem stavu uvjek dobit.
U konačnici zar ne misliš da bi bilo bolje da si thread naslovio sa npr: Kako instalirati XP na Asus eee ? i to potkrijepio sa linkom na dotični ?
Ovo je forum a ne onlajn servis za expresno rješavanje problema, znači - strpljenje na prvom mjestu.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 15:49   #9
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp
 
CatKiller's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Samobor
Postovi: 3,312
Fleks dozvoli molim te,
ima i jednostavnija metoda, za ove kojima se ne da traziti po forumu.

1. Otvoris eee
2. Odlemis NAND memoriju (tj. SSD)
3. Isprogramiras xilinx spartan da ti glumi IDE ili SATA kontroler i povežeš ga s SSDom
4. Ugradiš karticu sa xilinxom i SSDom u svoje računalo
5. Instaliraš windowse na nekom sličnom stroju
6. Zalemi SSD nazad na eee

Voila! WinXP na eee
__________________
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR
CatKiller je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 15:51   #10
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,325
To ću ja kad ću sutra morat na jedan EEE stavit XP.


Fala CK, znao sam da ima jednostavniji način
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.02.2008., 01:39   #11
danij3l
Premium
 
danij3l's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: NA
Postovi: 2,620
boot from usb stick anyone?

premda CatK ima point. Zamisli koje je to zadovoljstvo kad tako instairash window$e.

danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2008., 02:19   #12
RaNz0
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb/Križevci
Postovi: 346
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Pa jesam ali ti ne čitaš... pogledaj/pročitaj šta ti je @1v@n napisao odmah nakon tvog posta:



I onda dalje možeš prema Sticky-u...



Može ako koristi tražilicu na koju ti je @fleks ukazao ili ako posta u već postojeće teme.., otvaranjem nove na već postojućih xxx tema teže je dobit odgovor jer se aktivne teme više i češće prate.

Nadalje: Naslovi tema tipa ; Asus eee, kako ?, Pomooooć... , jel bi išlo ? itd... su vrlo neprecizni i nejasni niti pomažu prilikom bilo kakvog pružanja pomoći koju ćeš ovdje usprkos svojem stavu uvjek dobit.
U konačnici zar ne misliš da bi bilo bolje da si thread naslovio sa npr: Kako instalirati XP na Asus eee ? i to potkrijepio sa linkom na dotični ?
Ovo je forum a ne onlajn servis za expresno rješavanje problema, znači - strpljenje na prvom mjestu.

nakon što sam postavio pitanje je uslijedilo:

1v@n - poslao me na postojeći thread (kojeg ja nisam mogao naći)
Fleks - uputio me na tražilicu koju sam koristio više puta i NISAM NAŠAO ono što sam tražio...našao sam topic gdje ljudi raspravljaju o eee, ali ne i odgovor kako instalirati xp, pa sam mislio da postoji još koji topic
tada dolazi stuc sa osnovnom instalacija win, koja ne radi na eee i rješava misteriju...

svo to vrijeme sam tražio link od te navodno postojeće teme, ali nisam dobio...na kraju sam sam našao rješenje - u BUG-u.
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2008., 02:40   #13
Fleks
JDM
 
Fleks's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 6,137
Super za tebe.

Sad se odi predplati na bug !
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2008., 19:58   #14
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 1,181
Ma sta ce ti pobogu Xp na eee-u s diskom od 4GB...?
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2008., 15:49   #15
RaNz0
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb/Križevci
Postovi: 346
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Ma sta ce ti pobogu Xp na eee-u s diskom od 4GB...?
neću to ja kupovati.

pitao frend da li se može, jer bi kupio za starog - treba mu nešto takvo za posao.
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2008., 15:53   #16
buljo
Strichek Moderator
Moj komp
 
buljo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 9,325
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Ma sta ce ti pobogu Xp na eee-u s diskom od 4GB...?
A zašto ne?
__________________


/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///





/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///




žmnpp
buljo je online   Reply With Quote
Staro 07.02.2008., 16:00   #17
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp
 
yedwy's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Sesvete (Zg)
Postovi: 6,956
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Ma sta ce ti pobogu Xp na eee-u s diskom od 4GB...?
4Gb je dosta za XPe ako se ne pretjeruje, ja sam davno još na celeru vrtio sasvim ugodno na 4GB disku XPe istina nije bilo mjesta za instaliranje igara i sl eskapade ali sam OS i osnovni programi su stali bez problema a za sve ostalo ti je na eee inako namjenjeno da se radi sa eksternim storageom, zato i ima card readerer i 3 USBa 2.0 na sebi...

Nadalje brzina tog diska i kompa (procesora i količina rama) je sasvim dovoljna za XPe zapravo XPi su manje zahtjrvni u puno stvari od nekih linuxa danas (i pri tome mislim na desktop ne na neke enterprise egzote) a Vistu ipak IMHO ovdje nema smisla niti razmatrati...

Zaključak nema nikakvog posebnog nedostatka koji bi sprječio da se gore stave XPi, ama baš nikakvog...

Iako rekoh ja ako/kad ga uzmem vjerojatno idem na linux, bilo defaultni ili neki ddrugi kao eeexubuntu - nebitno...
__________________
--
Have a nice day...
yedwy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori



Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na