|
![]() |
#1 |
Banned, vrhunski bezobrazluk
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() Pretpostavljam da mi je komp zaražen nekim virusom. Nestaje mi cijela alatna traka iliti taskbar nedugo nakon što se digne sustav! Vista HP... Imam i Nortona aktiviranog i ostale antyspyware programe koji su uspjeli otkriti neke tracking cookie, ali nije bilo poboljšanja... Norton je javio da je blokirao par Trojana... pregledao sam disk nekoliko puta i ne nalazai nitko nikakav problem i kaže da sve radi normalno... Windows mi javlja da mi nedostaje neki .dll file i nakon što stisnem ok jer ne mogu ništa drugo, nestane cijeli taskbar i samim time odu mogućnosti da išta pokrenem... Ima li kakvih mudrih savjeta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. format c + reinstal 2. System Restore 3. repair. Ako se dobro sjećam sistem ide ovako (za XP): ubaciš cd i kao ideš nanovo instalirati vindoze, nakon nekog vremena dođeš do onog ekrana gdje te pita kamo ćeš instalirati vindoze, odabereš particiju na kojoj već jesu vindoze i onda odabereš opciju R(epair).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Probaj prije toga: upisi si koji ti tocno dll fali, potrazi ga na netu, instaliraj ga slijedeci njihove upute (obicno ide u System32 direktorij)
![]() |
#4 |
|
![]() Siutacija je malo drugačija jer nemam cd iliti dvd s Vistom... ona je nasnimljena na zasebnu particiju na hardu jer je to tak postavljeno na notebook, tak da ne znam kak točno doći do toga... probao sam potražiti te file-ove na netu, ali nema ničega pod tim imenom... Zapisao sam si gdje bi se trebali nalaziti, ali kad slijedim tu rutu dođem do dead enda jer nema više tih direktorija u koje trebam ući, pa pretpostavljam da su sakriveni ili tako nešto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Klodovik taj dll sta ti fali jesi li provao s naredbom iz RUN-a, Start > Run > sfc /scannow PS.Inace vise o toj naredbi mozes vidit tu http://www.computerhope.com/sfc.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
System Restore nema smisla koristiti jerbo većina današnjih visrua i spyware-a ostavi svoje tragove tamo (npr. Virtob) i tako u krug. Možeš probati s uputama na TechSpot-u http://www.techspot.com/vb/menu28.html Imas 2 teme na vrhu (sticky) koje obavezno procitaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Vistu sigurno možeš izvaditi sa skrivene particije (nisi rekao koji lap je u pitanju) i ponovno instalirati sistem, ali znaj da onda gubiš sve podatke na C particiji. Ono što ti treba ili prebaci na drugu particiju ili sprži i onda napravi Recover sistema.
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Može pomoć!? Kad scaniram komp. putem nod32 ne nalazi mi nikakve probleme, ali pri otvaranju internet explorera imam problem sa showbehind exe. !!!! trojan ??? ili nešto drugo? kako rješiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
@flash Isključi System Restore i restartaj komp. U toku bootanja, stisni F8 da uđeš u Safe Mode. Onda opali skeniranje kompa svim antivirusima/adware programima koje imaš na kompu. I jedan savjet: ako misliš sigurno surfati, zaboravi IE i počni koristiti Firefox ili Operu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
|
![]() Citiraj:
Ako u safe modu pregledam sa svim mogućim anti-programima ne vjerujem da bude neke promjene kad već jesam sve pregledao i nije bilo promjene... Htio sam još samo pitati, ako netko zna, gubi li se jamstvo ako to sam pokrenem OS iznova? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
I još nešto: Ne u internet kao administrator. Napravi si ograničenog korisnika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nema potreba za limited userima ako si na firefoxu ili operi ja sam na njima od kad postoje i nisam imao od onda niti jednu infekciju, a stalno sam sa admin level accauntom... ![]() IE6 definitvno suxor, 7 bi trebala (navodno) bit bolja ali sam se navikao na FF i sredio sve kako treba pa me niti ne zanima... ![]()
![]() |
#14 |
Registered User
|
Zahvaljujem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
Otovrio sam s F8 advanced boot options i tamo aktivirao repair computer, on je nešto odradio i tražio restart. Nakon što je ponovno dignuo sustav situacija se nije promijenila... rečeno mi je tamo da ako nije bilo uspješno da ponovim taj repair... Ako ima netko još kakav savjet iz potencijalno prve ruke bio bi vam zavalan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Pokušao sam vratiti sustav na tvorničke postavke, ali ne mogu nigdje pokrenuti tu opciju, a uputama i help-u piše da mogu... Imam product-key od Viste i mogao bih ponovno postaviti Vistu, ali bih probao ako može nešto drugo da ne moram to napraviti. Notebook je pod jamstvom pa ni ne znam jel se to smije! Zna li netko, ima li tko kakvo iskustvo s time? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|