|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
(riješeno) Vista ne starta iz prve nakon paljenja
Kupio sam Samsung 206BW i spojio ga DVI kablom na radeon hd 3850. Nakon toga, svaki put kada upalim kompjuter, Vista mi neće startati. Kod bootanja je sve normalno dok ne prođem onaj crni screen sa zelenim indikatorima koji pokazuju da Vista starta. Kada prođem taj screen, ne pojavi se screen sa accountima, već plavo svjetlo na monitoru počne titrati. Ako u tom trenutku stisnem gumb za hard reset, komp se resetira, dođe do screena na kojemu mi kaže da se dogodila greška, te da odaberem safe mode ili nastavim sa normalnim bootanjem. Ako nastavim sa normalnim bootanjem, Vista se normalno upali i sve radi dobro. Dakle, pri svakom paljenju kompjutera, od spajanja novog monitora, moram napraviti hard reset da bi startala Vista. Unaprijed zahvaljujem na prijedlozima kako da ovo riješim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
A jesi li prije tog ATI-ja imao nVidiu pa nisi drivere obrisao i sad se kolju međusobno? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako ti je spojen TV na grafu ili neki drugi dodatni uređaj za prikaz možda ti je grafa njega odabrala kao default... Inače probaj s drugim DVI izlazom..
![]() |
#4 |
Premium
|
Prije sam imao stari monitor spojen VGA kablom na DVI adapter, koji je bio spojen u DVI ulaz u karticu. Probat ću kako sve funcionira kada spojim monitor u drugi DVI ulaz. Inače, Radeon 3850 ima 2 DVI ulaza, jedan bijeli i jedan svijetloplavi (u koji je sada Samsung uključen). Da li postoji neka razlika između tih ulaza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
jel vista ima safe mode? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Riješio sam problem. Zamislite, problem je bio DVI port od grafe u koji je Samsung bio uključen. Prvo sam ga uključio u svijetloplavi DVI port (tada su počeli problemi), a onda sam ga priključio u bijeli DVI port na grafi (Gigabyte Radeon HD 3850 512 MB) i problemi su nestali. Vista starta iz prve, a potpuno neočekivano mi je broj FPS-a u COD 4 porastao za 4 puta. Prije mi se sve vuklo mada sam spustio rezoluciju i stavio ostale efekte na minimum. Sada sve ide glatko na maksimalnim postavkama. Da li bi možda stvar bila u HDCP enkripciji koja postoji u specifikacijama monitora i grafe? Kako može samo promjena DVI porta na koji spajam monitor povećati performance COD-a 4 za 4 puta (mjereno Frapsom)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ljepo jer ti je sekundarni port malo drugačije spojen nego primarni i malo drugi način handlanja ima od strane drivera... ![]() Uostalom rekao sam ti da probaš drugi port jel... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|