|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
oke ova rasprava uopće nije besciljna... ti očekuješ divx podršku za sve današnje i buduće medije koje ćeš posjedovati i to si našao u pevec plejerima - respekt. sa druge strane ja to ne očekujem, ali očekujem neke druge kvalitete od pleyera pa se kao takav odlučujem na drugi krug proizvođača. ne, nisam zadrt markicama nego volim gledati posuđene/svoje video zapise u što većoj kvaliteti, a to je nešto čime me kina na žalost ne može zadovoljiti. snob-style možda, ali ionako mainstream više nije u modi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Hm, vi ste tu iz nekog razloga našli uvrijeđeni čini mi se. Neznam zašto. Naveo sam očite nedostatke uređaja a vi nisko spuštate da idem kupovat pevec plejere. Niko od vas ne veli, da, to je fakat glupo da jedan pioneer nemože što može jedan pevec player. Samo pljujete po kineskoj pevec robi. Veliš da ljepim titl na film. Kaj je tebi? Zašto? DV-300 će pročitat titl samo kaj ja imam problem što mi se titlovi zovu npr Heroes - s01e01 itd. I on vidi Heroes al ne čita dalje. Tako da mi svaki put učitava prvi titl. Da se to ispravit tako što ću ubuduće kad pržim izostavit heroes i odmah u startu nazvat fajl s01e01, s01e02 itd. I onda će ih čitat. Ali to je šlamperaj pioneera. Pošto jeftiniji playeri prepoznaju razliku u nazivu bez obzira koliko dugačak on bio. V i ste se toliko nabrijali protiv kine. U redu. Philips, Panasonic, Grundig, Samsung čitaju titlove bez obzira koliki bili i nisu ograničeni na 10 komada. Nisu kinezi. I rade posao dobro. Njihovim softverašima je očito stalo do toga da korisnik koji kupi player na kojem piše da reproducira divx bude zadovoljan. I nigdje nisam spomenuo da me smeta tih 6 sekundi čekanja prilikom paljenja, puca mi neka stvar za to. Naveo sam konkretne stvari s kojima nisam zadovoljan a vi me kao uvjeravate da je to u biti dobro. Ja fakat neznam u čemu je problem. Pioneer dv-300 sucksa što se tiče divx podrške. Gomila drugih poznatih proizvođača (i kinezi) je posao odradila dobro. Šta je tu nejasno? Mislim stvarno... Išao sam kupit kvalitetan player i očekivao sam da dobro radi stvari za koje je namijenjen. A on neke stvari očito ne radi dobro. A to hoću li ja gledat divx i slušat mp3 je samo moj problem, ne vaš. Hebate, uzdigli ste tog pajonirca ko da je neki high-end denon.
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ti garant nisi probao gledati Divx na nekom novom Sony DVD Playeru pa da vidis sta je sranje, nekontam sta te ***e na Pioneeru ja sam probao sinoc snimiti na jedan dvd par epizoda neke serije (posudio jer meni vjera brani da gledam divix) najnormalnije radi svaka epizoda sa svojim titlom. Ja imam dva Pioneer dvd i Samsung DVD Recorder koji je realno govno u odnosu na pioneer totalno razocarenje snima on kako treba ima kamaru funkcija ali mu se mehanizam cuje gore od onih starih video rekordera dok uvlace traku, najstari dvd je DV-525 ima oko 4-5 godina i dan danas radi kao nov za to vrijeme moja raja su promjenila po pet kineza. Za mene je divix proslost jer sam ga koristio prije dosta godina dok nije bilo dvd snimaca po normalnim cijenama, a MP3 mi je dobar samo za kafane ili auta za neko ozbiljno slusanje na dobroj opremi nema sta da trazi, ako neko voli te formate neka kupi neko kinesko govance kao player za te formate dok za dvd koristi neki dobar player jer nema slike niti zvuka kod kineza, dobro znam sta pricam audio/videom se bavim vise od 20 godina promjenio sam opreme vise nego neko carapa a dvd playera da nepricam. Dvd filmove i koncerte gledam i slusam na LCD televizoru i Mararantz reciveru 7.1 sa B&W zvucnicima a na tome mp3 zvuci odvratno i nepada mi napamet ga u opste koristiti. Porediti kvalitetu kineskog dvd playera sa Pioneer ili nekim drugim dvd je u najmanju ruku neozbiljno, te kineske playere nebi niko uzeo niti besplatno da nije tih fomata koje vrte na racun toga su i postali popularni kod fukarluka nemoras kupiti cd nego klapis mp3 sa neta i bas te briga.
![]() |
#34 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
srecom, nisam promjenio dvd-plajera koliko sam recimo cd i dvd przilica za komp ![]() @fanatik. slazem se, nije bit kaj je kineska roba dreq, kaj je pioneer druga klasa, da ne spomenem marantz, denon i slicno. mene takoder smeta kaj moj pioneer 696 nemre procitati puno ime fajla i kaj mu je meni totalna banana. mp3-ice isto tako ne cita punim imenom, ako je ime grupe ili serije na pocetku isto, recimo da pise "heroes season 1 ep01" on ih sve vidi kao "heroes season 1" jer dalje nema mjesta, tj. pioneerovi inzenjeri su napravili los posao glede softwarea, bar sa te strane. sa druge strane me iskreno boli ona stvar jer kad na njemu pustim dvd, divx ili mp3 zvuci daleko bolje nego na nekom kineskom smecu, makar to kinesko smece cita puni naziv fajla. kad kupis paju od 1000kn ocekujes da radi kak spada ali i da mu je izbornik nesto profesionalniji...ali eto to je bar nesto bez cega mogu. ne znam di i kad si kupio pioneera, ak ti se ne svida trazi povrat novca. u ovlastenom shopu, helikop, je rok vracanja 5(mislim) dana i kupi nesto drugo. @syss, ubleha. slazem se i sa vama. al morate priznati da ak vec pise na uredaju da cita to i to, zakaj nebi imao neku dobru podrsku za to i u softwareu? daleko od toga da pioneer cita sve i svoj posao obraduje dobro, ali nebi li bilo bolje da recimo ima malo sredeniji meni a ne da mi treba pol sata da nadem neku odredenu pjesmu ili seriju, posto se sve isto zovu ak su dugacka imena? kao zakljucak, ipak biram pioneera. nakon grcenja, jada i muke koje sam prozivljavao kad sam spojio quadro 933 na z5500...cisto zato jer su svi hvalili taj nis-koristi 933 model, pa ga kupio i ja, odlucih nikad vise. ma da nema izbornika nikakvog, rade cu slusati na pioneeru mjuzu i gledati filmove pogadajuci fajlove samo da to zvuci dobro. tek kad probas nesto na quadru, pa na pioneeru, shvatis da na tome ne zelis gledati nista, a kud jos k tome i slusati.
![]() |
#35 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() ako tražiš što bolju divx kompatibilnost, znaš i sam što ćeš kupiti. ako tražiš par stepenica iznad reprodukciju a/v materijala, onda ćeš odabrati nešto drugo. privatno sam prošao pioneer dv340, denon 1710, philips dvp9000s (nasljednik legendarnog 963sa) i sadašnji pio 696. u servisu i kod komšija sam prošao većinu tih kineskih dreqova, letimično sam gledao sredinu-vrh ponude denona, rotela, marantza, ntsc pioneera dok se još nije znalo što je pal progressive na našim područjima etc. recimo da imam nekog pojma o zvuku i slici, pa ti odgovorno tvrdim da ti kinezi su lošiji u apsolutno svemu izuzevši podršku za divx koja meni osobno ne predstavlja nikakav problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
NITKOV
|
Citiraj:
Filmska serija - S01E01 - Prva epizoda Filmska serija - S01E02 - Druga epizoda Filmska serija - S01E03 - Treća epizoda Filmska serija - S01E04 - Četvrta epizoda Filmska serija - S01E05 - Peta epizoda Pripadajuće im titlove isto tako preimenuj. Nakon toga pokreni četvrtu epizodu. Pa mi onda reci titl koje epizode ti piči po ekranu. Prve? Gle čuda... @Gamer; Konačno neko ko kuži o čem pričam. A pričam o tome da pioneer hardverski nije loša stvar, ima dobru sliku i zvuk, al je softverski usran. I to iz neznam kojih razloga. Dal je problem sredit taj firmware? Sumnjam. Dal su to sredili? Ne. I onda se mene uvjerava da je to vrhunski proizvod. Nije. Bio bi vrhunski da dodaju par linija koda u firmware. Sad mi je žao što sam na početku uopće spomenuo vivax i to da je njegov softvare puno bolji od pioneerovog. Da sam u startu spomenuo npr. da Toshiba ili Panasonic posao obavljaju perfektno u odnosu na pioneera, vjerojatno bi izbjegao da mi govore da pričam gluposti, da idem kupovat kinesko smeće, da me se stavlja u kontekst s fukarlukom... Citiraj:
A kad smo već kod reprodukcije a/v materijala, da želim par stepenica bolju izvedbu sumnjam da bi odabrao pioneer. Navodiš da mainstream nije u modi, ali ja ti tvrdim da je pioneer baš to, mainstream. Neš ti high fidelitya u playeru od soma kuna. A ako to još malo raščlanimo, audiofil koji drži do sebe, audio zapis vjerojatno neće slušati na jednom DVD playeru nego na kvalitetnom CD playeru.
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
Ako hoces High Fidelyti od pioneera nekupuj onda dv-300 ili sl. povali se pa kupi neki model iz vrha ponude tek je to klasa. Ja ti kazem ako hoces sranje player kupi sony, vece govno nisam u zivotu vidio njega natjerati da ikako procita titl je umjetnost.
![]() |
#39 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
evo samo da navedem JEDAN model ![]() ono model je top topova jel.. ak nis bar po cijeni. prva stvar uzmem daljinski u ruke i onak zlo mi dodje daljinski je u ranku pci tv kartica dakle plastika 2klase... covjek bi pomislio da si uzeo vivaxov daljinac. nadalje da se upali mu treba 15sec meni jako iritantno yebiga za 7k kn cu biti jako razmazen i reci cu da je ovo ogroman minus. titlove nevoli a bogme ni bilo koje formate koji odudaraju od standardnih avi-a. a trebao bi biti top svega jel... i imho skidati dvd epizode serija je onak glupo jer dvd rip je cca 10% losiji a da nespominjem da tesko da ces to primjetiti ako gledas to na tvu sa udaljenosti od 3-5m... i da odma odgovorim na drvlje i kamenje ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
bycod
|
Da nespominjem da skidam kapu svim kinezima jer da nije bilo njih jos bi prosjecan dvd player od recimo pioneera drzao cijenu od par tisuca kn a ovako je ipak cijena puuuuuno prihvatljivija i realnija.
![]() |
#41 |
Premium
|
Neznam samo od kada se kvaliteta dvd playera gleda kroz divx ili mp3, dvd player je dvd plajer sve ostalo je usput ako ima dobro je ako nema nema veze. Tacno je da su kinezi oborili cijenu ja sam prvi dvd platio 700 eura a nije valjao pet para, danas mogu za 200 kupiti daleko kvalitetni model, ali to neznaci da su ti kinezi kvalitetni nego su samo jeftini. Ja licno nemam niti jedan divx niti mp3 jer te formate smatram nekvalitetnim i samo za neobavezno koristenje, ali za to imam 500 - 600 CD-ova muzike i oko 1000 DVd-ova sa filmovima i koncertima pa bih bio lud da pored toga gubim vrijeme i zivce na los zvuk ili sliku, a kada govorimo o hd formatu ja sam mislio kupiti ovih dana blu ray plajer ali sam odustao jednostavno nemam nigdje ovdje kupiti niti jedam film ili koncert u tom formatu a necu da ponovim istu gresku kao sa dvd playerom koji sam kupio a nisam imao filmova cak niti videoteke jos nisu imali niti jedan film, a ja kreten imam prvi u mahali dvd koji stoji i eventualno svira koji cd.
![]() |
#42 |
bycod
|
i opet ![]() tko kaze da se kvaliteta gleda kroz divix ili mp3? kvaliteta se procijeni tako da se pogleda cijeli kompletan komad hardwarea jer ruku na srce auto od karbona nije nista vise nego komad karbona ako u njemu nije dobar motor jelda ? isto tako ako netko napise da podrzava nesto ja ocekujem da stoji iza toga. isto kao sto i ti u svome poslu neces reci da si strucnjak za cijepanje atoma ako to neznas napraviti kako treba. jelda? svaka cast na tvojoj kolekciji ja npr imam cca 500dvda serija a to je jako puno serija kada je u divixu ![]() i bolje da neponovis gresku jer siguran sam da ce kinezi izdati i jeftini br player pa cemo onda moci kupiti sonyev po normalnim cijenama ![]() isto tako pioneer je kvalitetniji ALI ima losiji firmware i koliko god to neke bolilo to je istina evo ja neam pioneera al sam se podosta druzio sa njima tako da znam da ga ja sebi nebi kupio.
![]() |
#43 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Tako je Codiače. Definicija kvalitete je?... Feigenbaum kaže: Kvaliteta mora biti definirana prema zadovoljstvu kupca. Deming: Kakvoća mora biti definirana u skladu sa zadovoljstvom kupca. Ovisno o kupcu, stupnjevanje kakvoće je različitio Juran: Prikladnost za uprabu. Crosby: Skladnost sa zahtjevima. Dakle ako korisnik traži samo DVD playback, pioneer je kvalitetan proizvod, ako korisnik traži da žvače divxe barem kao duplo jeftiniji player, tada je pioneer nekvalitetan proizvod. Da rezimiram - svi ste u pravu.
![]() |
#44 |
Premium
|
Nebi ga kupio radi divxa, i ako su ti oni presudni u redu, sto se tice br playera naravno da cekam kineza ali na da kupim kineza nego neki brand po normalnoj cijeni a tu necu gledati koje formate podrzava jer mi je bitan samo br za sve ostalo imam cd ili dvd player.
![]() |
#46 | |||
NITKOV
|
@Codiac; Stari, ne trudi se. Pa vidiš da uopće ne čitaju postove. Svako malo odgovore kako je divx smeće, kako mp3 sucksa, kak oni to ne gledaju. Kao da je to bitno u ovoj raspravi. A rasprava je bila žešča. ![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja spomenem da kinez ima bolji firmware i ulove se kineza ko pijan plota. Pa i drugi renomirani proizvođači imaju bolji firmware! Ja nikog nisam uvjeravao da gleda i sluša divx/mp3. Hoću li ja to radit, to je samo moja stvar. Ono što cijelo vrijeme govorim je da pioneer ima uređaj čiji firmware ne zadovoljava kupca a to sam u ovom slučaju ja, ili bilo tko ko je kupio pioneera i iz nekog (očito glupog)razloga očekivao od renomirane firme kvalitetnu podršku za divx koji je lijepo naveden u manualu i na prednjoj strani uređaja. Stvar postaje već i smiješna kad saznaš i da njihov top model sucksa na istoj stvari. Fascinantno je da mogu proizvest vrhunski komad hardvera i to začinit smećem od softvera.
![]() |
![]() |
#48 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Masa materijala nije ni dostupna na DVDu (TV-ripovi, stare stvari sa VHSa, uglavnom masa toga) niti će biti. Ako korisnik već daje 100, 500 ili 1000€ za player onda ima pravo zahtjevati i dobiti punu podšku za sve standardne formate. U to ubrajam sve sa MPEG prefixom, što uključuje i DivX. DVD ne daje nužno bolju sliku nego divx, masa HD stvari je dobavljiva u MPEG-4 izvedenicama i (ne samo) meni HD DivX izgleda miljama bolje od DVD-a, a stane na isti komad plastike, stoga DVD elitizam ili superiornost i ekskluziva 10 godina starog standarda ne drži vodu. Go figure...
![]() |
![]() |
#49 | |
bycod
|
Citiraj:
Pa ako Bog da sletiti ce neki 32" sony lcd kroz godinu dana a sa njime vjerovatno neki philipsov dvd jer imho philips tuce pioneera uzduz, poprijeko i trazi repete nakon samaranja... sto se tice 989 sisa pa yebemu sunac ako ces ti dati soma EURA za nesto i to nece odradjivati posao kako spada (za ono sto je navedeno u manualu) imho ja bi pukno i ODMAH otisao vratiti tog pioneera. mislim da je ovdje problem sto fanatik, ck i ja pokusavamo dokazati da ako je na nekoj stvari navedeno da radi nesto onda to treba raditi kak Bog zapovjeda a ne napola... dok sysa i ugorba pak pljuju po divix-u i mp3u ![]() NIJE bolji u slici i u zvuku vec u tome sto je lakse dobavljiv, lakse se zakodira, a i pravi divix (dobar dvd rip) imho kaska eventualno 15% za dvdom.
![]() |
![]() |
#51 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ovako moram se malo nadovezati na ovu raspravu i reci sljedece. Imam Pioneera DV-393, sa playerom sa prezadovoljan, a pogotvo nakon ubacivanje modamog firmwarea. Da krenem, dodane su sljedece opcije u firmware: Podesavanje boje,velicine obruba i pozadine titlova kao i mogucnost stelanja pozicije titlova. Titlovi ne moraju biti istog naziva kao i film te ih moze biti vise. Pritiskom na tipku Subtitle vrsi se zamjena titla, odnosno odabir onog kojeg zelite. Pokazuje puni naziv fajlova bez obzira da li se radi o divxu ili mp3-icama. Dosada nisam primjetio da nesto nije htio vrtit. Ne znam sto bi vise htjeli. Jedinu zamjerku koju mogu uputiti je nemogucnost regulacije jacine tona, sto recimo svi jeftiniji modeli imaju.
![]() |
#52 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
I ja se slažem s Fanatikom, Codiacom i CatKillerom. Nije stvar u tome da je divx smeće format, nego u tome da bi pioneer trebao i taj dio odrađivati kako spada, ako mu to piše pod specifikacijama. To je samo na njihovu sramotu i štetu, da se oko takvih sitnica ne mogu potruditi... BTW. Šteta da u Hrvatskoj nema zastupnika za Oppo, na netu čitam sve najbolje o njihovim modelima, npr. o ovome: http://www.oppodigital.com/dv981hd/index.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
sve u svemu, sad se na kraju moram ipak sloziti sa codiacom, fanatikom i svima u toj grupi( ![]() meni je svejedno jel rijec od mp3icama, divxu ili dvdu...ak na njemu pise da to cita onda ima to i citati. da ima divx plajera od njega bi takoder ocekivao da cita cde, dvde ili bar da ima usb citac...da taj divx nekak mogu i pogledati. to je kao da kupite monitor sa zvucnicima. recimo zvucnici ne rade i svi vam tvrde da je monitor tu da se u njega gleda a ne da se slusa mjuza, mogli su u tom slucaju staviti cijenu monitora bez zvucnika na taj, pa da ne rade nebi se niti bunio. ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
|
Cudi me da niste davnih dana stavili modani firmware za koji se zna da rijesava probleme sa divixom, ja nesmatram da je divx los format nego smatram da mi je lakse sprziti dvd nego se zezati da pravim divx, i ja sam dugo godina koristio filmove u divx formatu samo sto sam ja malo pobdalio pa sam pravio na 2 cd-a sa 5.1 zvukom tako da i dan danas kod kolega kojima sam dao rade dobro kao i dvd.
![]() |
#55 |
Moderator
|
niš onda kaj da vam velim... bojkotirajte pioneer. što se divxa tiče - onog dana kada dr. miroslav divx lupi šakom o stol i napravi neku standardizaciju, tada ću se i ja pridružiti tom revolucionarnom multimedijalnom formatu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Što se firmwarea tiče, na žalost, ni moddani firmware ne rješava problem. I dalje mu je pri izboru titlova orjentir prva riječ u nazivu titla. Sinoć skinuo par novih epizoda Stargate Atlantisa i imenovao ih SGA S04E11, SGA S04E12 itd. Al pajo ne vidi dalje od SGA. Tako da kad sam izabrao četrnaestu epizodu, počela je reprodukcija titla od jedanaeste. Još to i rješim klikanjem po subtitle tipki, al kad imam disk sa 11 epizoda, na titl od jedanaeste mogu zaboravit pošto pajo može očitat samo 10 titlova. I to se može rješit da napravim dva foldera, u jedan stavim deset a u drugi jedanaestu epizodu. Al gomila mojih diskova je već snimljena na normalan način koji normalni playeri čitaju bez problema. Plus što bi to zahtjevalo dakle vračanje svega na hard, preimenovanje pa ponovno prženje. Jednostavno, jelda? Što se kvalitete pajinog lasera tiče, moram priznat da me je ugodno iznenadio. Dosad je u pravilu važilo da će brand uređaj imati kvalitetniju reprodukciju al da će istočna konkurencija očitati sve. Bez obzira koliko medij bio oštećen, izgreban itd. Ali ovaj pajo bome čita sve i svašta. Napomena da imam dvoje male djece koja nisu nježna prema njima pa ti diskovi izgledaju grozno. Pajo čita i ono što kinez nije mogao. Inače, kuneš se tu u savršenstvo DVD formata, i kako ne želiš gubiti živce na loš zvuk i sliku a navodiš da pržiš DVD-ove. Pa zar ne gubiš na kvaliteti prilikom toga?
![]() |
![]() |
#59 |
Moderator
|
ma to su obično neki povijesni dreqovi koji traju 10+ sati, tak da za njih više-manje ![]() do sada mislim samo da sam 1 ili 2 dvd-a morao spuštati kvalitetu na uzorku od jedno 30-40 filmova, tak da nije često. kad se to već mora raditi onda upalim onu deep analizu koja fino produžuje skeniranje i na kraju su čisto oke rezultati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
Osisam film ko ovcu i bude 100%, a za neke koje pravo volim (Gladiator, Gospodari prstenova i sl.) koristim DL diskove ili cak neke podjelim na 2 dvda.
![]() |
|
|