|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Maxtor HDD problem
Iman ovi disk od 40 GB, maxtor, bija je podjeljen na dvi particije. 32 GB je bila mjuza a ostalo ext3 filesystem za linux. ja se za***a i isa spojit particije (zaboravija da san ima linux). Doslo do crosslinkanja i maxtor se zakljuca. Kaze da je u security lock modu, vidi se u biosu ka 40 GB, partition table je s***an. jer ga se ne moze formatirat ako nije aktivan, mislin ne vidi ga se kod formatiranja i ne ide. ima ko kakvi prijedlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Sad te nisam skroz skužio o kakvom locku govoriš? ![]() Ako je shebana particijska tablica uzmi neki alat tipa acronis disk director i rješi problem od tamo, ako ti trebaju podaci poslje ih vratiš sa get data back ako nisi smrdao skroz sve, a nema šanse da se disk i disk managmenta ne vidi jer to nije moguće ako ga vidi BIOS mora ga vidjeti i OS... Inače može se sa onim zero fill format alatima sve izbrisati s diska i tako rješiti problem ali naravno podaci su bye bye - nepovratno, bar što se tiče software rješenja btw nije mi jasno kako si uopće mogao spojiti ext3 sa nečim sa windowsa, pa u čemu si to spajao?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
prova san ja i sa acronisom i sa paragonom, norton partition magicom. jedino paragon vidi taj disk. partition table doctor kaze cannot read from MBR on harddisk2. A spaja san sa paragonom. A security lock je nesto sta je maxtor ugradija za zastitu podaka, ne znan zasto ne pitaj mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja znam za laptope da imaju na razini firmwarea password nisam čuo da desktop diskovi imaju ali ono moguće je samo je caka kaj AFAIK ti moraš upisati password nw vidim logiku u tome da ti se disk sam zaključa sa tebi nepoznatim passwordom???? Jel te pita kod boota/pristupa za password ili kaj? Inače skini onaj maxtorov alat (max tools ili tako nekako se zvao) pa vidi dal on kaj nudi u sebi...
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav taj problem koji ti imaš spada u probleme sa firmwerom. Ošteti se modul u kome se nalazi pwd. Ako si ti podaci koje imas na tome disku bar malo vazni javi se u helpdisc (www.datasector.hr info@datasector.hr), oni se bave isključivo spašavanjem podataka sa svih vrsta medija za pohranu podataka. Sretno... Zadnje izmijenjeno od: Ico. 22.08.2011. u 22:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|