|
![]() |
#1 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Hardware koji me razveselio (???) III
CASETEK 1018 SM Mjesecima sam slinio nad nekim dobrim kućištem za svoj komp. Otkad sam prodao starog Chiefteca, stalno sam se žalio (samom sebi i drugima) kako imam konzervu u koju ništa ne stane. Jedina kanta, u mojim financijskim mogućnostima i zadovoljavajućeg izgleda (čitaj funkcionalnosti), bila je ona iz naslova. Jedino što je nikako nisam mogao kupiti. Stalno je falilo novaca. Uvijek ne nešto bilo preče. Valjda da mi stavi sol na ranu, kolega me pita koju kantu da kupi. Odemo pogledati što se nudi i momak "pametno" odabere Casetek, uz moje žestoko, potvrdno i zadovoljno klimanje glavom. Ipak ću ja morati gurati prstiće unutra. Onako kako sam gledao ponosnog vlasnika kako nosi navedenu kantu, nije mi se činilo teško. Još sam ga i poticao riječima: "Ajde, ajde, gdje ti je mladost. Ja sam u tvojim godinama…". Inače, momak je stariji od mene ali se osjeća mlađahnim. Problem je nastao kada sam sam trebao manevrirati tom težinom. Trebalo je to izvaditi iz kutije, pa unesti u svoj brlog i na kraju nekoliko puta preokrenuti da bi sve pošarafio. Na kutiji piše da ima 15.1 kg a ispod je oznaka 17.1 kg. Meni se , osobno, činilo da te dvije vrijednosti valja zbrojiti da bi se dobila težina. Bilo kako bilo, da bi se imalo kvalitetno kućište, valja malo i pretrpjeti. Biti će mi poslije lakše gurati glavu u kantu. Nakon deložiranja komponenata iz stare kante, dezinfekcije, deratizacije i sličnih poduhvata, prebacio sam ploču u novu kantu. Jaooooo, kako to izgleda dobro. Mjesta u izobilju. Epox 8RDA+ izgleda u Caseteku kao mATX ploča. Stavim i ostale komponente i opet ima mjesta. Sada dolaze kablovi i sl. Pa tu ne bi trebalo biti problema. Drek. IDE kablovi su jedva dovoljno dugački. Valjalo je o tome razmišljati i opelješiti vlasnika i za rounded kablove da to ljepše postavim. Ovako mi idu preko cijelog kompa i onemogućavaju protok zraka. Budem to retroaktivno obavio. Glavno da se može spojiti da radi. Audio CD kabel sam morao mijenjati za neki ultra dugački a i on je izgledao prekratak. I to ći naknadno izmisliti kako da spojim. Sada na red dolaze kablovi same kante. Kabel koji služi za top panel je dužine taman do dna kante. A što ako ga pokušam sakriti? Teško. Gurnuo sam ga ispod matične i jedva dovukao do konektora. da netko ožtrije pogleda, odmah bi se otkopčalo. I još se kablovi ne mogu provući između desnog poklopca jer nema rupe koja bi to dozvolila. Takva je mogućnost postojala kod mog Chiefteka! Onaj kablić za detekciju otvorenog kućišta su "pametno" postavili na vrh, tako da žica može ići preko cijele kante. Što ih je spriječilo da postave na dno, gdje većina matičnih ima pinove gdje se uključuje? Ovako su postavili kabel od pola metra koji nezavisno visi preko kante i ne može se nigdje sakriti. Ajde, ionako je beskorisno i neću priključivati. Ono što hoću i moram priključiti je front panel. Ipak valja negdje spojiti LEDice i Power switch. I tu dolazi tuga. Idioti nerazumni, glupi, ružni, kosooki! Kokoši bez trunke mozga u glavi! Koji je razlog da nisu produžili kablove od toga? Zašto su ih provukli po sredini kante? Je li itko razmišljao o životu kada je konstruirao tu kantu? Većina (pa tako i ova) ploča ima te konektore u donjem desnom kutu. Epoxica je, k tome, još i velika ploča pa su pinovi još bliži prednjem dijelu kante. Ovi su uspjeli postaviti kablove jedva dovoljne da mogu poštekati. Što da sam stavio svoju Zoltekicu unutra. Nema teorije da je uspješno spojim. Kablovi jednostavno nemaju šanse da dođu do ploče. Tako sada, pred sobom, imam savršeno, veliko kućište u kojem je uspješno spriječen protok zraka zbog hrpe kablova koji su prekratki. Izgleda kao onaj P4ED od Autronica izložen na Infu. Kablovi nezavisno vise na sve strane. A još mi je prodavač objašnjavao da ima super prozor za bočnu stranicu. Jednostavno ne želim da to ja vidim a kamoli netko drugi. Izgleda očajno. Idem potrpati hardove i ostale sitnice. Uzmem ona plastična sranja, postavim disk i testiram na trešnju. Naravno da se sve trese. Zaključak je da će sve zvrndati kada se upogoni. Super. U skladu s ostatkom priče. Ionako se tu više ne može ništa ispraviti. Idem postaviti prednji ventilator. Već standardno je da je kabel prekratak i da ga ne mogu priključiti u ploču. Za to Casetek ne mogu optužiti a već sam bio i flegmatičan na to. Riješio sam to drugačije. Stavim Enermax koji ima dovoljno dugačke kablove. Ostavio sam ih da vise potpuno slobodno. Od reda u kanti nema govora već duže vrijeme pa ovo nije bilo važno, iako sam mogao sakriti. Postavim na kraju i onaj bočni panel za ventilatore. Pametno su smislili da umjesto jednog 12 cm ventilatora postave mjesto za 2 8 cm ventilatora. Bočna stranica ima otvor na sredini te tako ventilatori nemaju odakle vući zrak. Ona 12 cm je imao jer je bio u sredini na mjestu rupe. Govnari. Zatvorio sam kantu da više ne gledam taj jad i vratio komp u ispravnom stanju. Došao sam do predivnog zaključka da mi nova kanta nije potrebna i da sam sasvim zadovoljan sa postojećom Neverpower. Bar ću manje novaca potrošiti. U jednom mi se danu rasplinuo san o savršenoj kanti. Znam da se ti kablovi jednostavno mogu produžiti ali da sam htio moddati kućište onda bi to i napravio a kupovinom novog sam očekivao da je to rješenje bez ikakvih problema. Možda je to utopistički san ali do sada sam ga sanjao sa Chiftekom. Plug&Play.
![]() |
#2 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() [QUOTE]Originally posted by RAK [B]CASETEK 1018 SM Mjesecima sam slinio nad nekim dobrim kućištem za svoj komp. a zakaj si uopce prodaval Chiefteca???? da se uvjeris da su ovi ostali totalka sljam??:confused: ![]() a meni stalno govoris da nad pogacom trazim kruha!!! ![]() i ak se ne varam,prodal si ga Prigorskom zidovu za cijenu Neverpowera....:confused: ...mora da je bila ssstrasna kriza..... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
da se nadovežem na chieftec spiku... nakon dovlačenja svakave krame od kućišta u dnevnu sobu, žena popizdila (dizajnerica, nije joj za zamjeriti) pa reko ajmo ubost neš za oko i dušu... i tako subota ujutro, 9.00 čekam da se links otvori, dođu majstori, simo-tamo dubajić i kupih ja sebi (nama) chieftecov big dragon, srebrni...đemdo doma, raspakiram karton, izvadim ga (kućište), zovnem ženu da baci oko, a ona razjapila usta (ponavljam, kućište je u pitanju), rekla 'wau' i u tom trenutku sam znao da nisam uzalud spržio 670 kuna... sa tehničke strane gledano, kućište je vrlo OK, diskovi se montiraju u limove koji su demontabilni pa je ta radnja vrlo easy pošto se ne moram više saginjat ko konj i skidat drugu stranicu. također, ugradnja i mijenjanje optike je savršeno jednostavna, samo klizne tranu. ima mjesta za brdo ventova (jedan od 92 i nekih 5 od 80 mm), na bočnoj u visini grafe ima 80 mm (nečujan). malo sam se izgnjavio dok sam izbio onaj limić za matičnu, ali kaj sad, jedan ogrebotina više manje. uglavnom, sve je super i sve je za pet...ALI, uvijek ima ali...ak se pogledao priložena sličica, strelica pokazuje komad lima koji se proteže od jednog kraja do drugog, nekako zavija (dizajn??), ali prije svega, blokira vertikalno strujanje zraka, a posebice dolazi u sukob sa fan adapterom na mojoj ploči koji nosi 120 enermaxa. naime, taj lim je postavljen valjda jedva 1 cm od nosača ploče. koji moron je uspio to sve tak sklepat, dabogdamu žena rodila u takvom kućištu...nakon kraćeg razmišljanja, koje je primarno služilo za smanjivanje razine adrenalina u krvi, kućište u ruku (20 kila ima sigurno), put pod noge i u kuhinju (na pločice), ubodna u šteker i vrrrrrrrrrrrmmmmmmmm...15 minuta kasnije vraćam se ozarena lica u dnevnu sobu, sa svim 10 prstiju na rukama i komadom lima koji ruši garanciju, ali ko ga j..e poruka: j...š novo kućište koje moram pilit u subotu u 20.00 da bi uopće zmontirao matičnu al da dobro zgleda, zgleda ![]() Zadnje izmijenjeno od: choby. 30.05.2006. u 08:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja isto već ozbilno mislim fleksom napast Antecovo debilno rješenje postavljanja hardova u kućištu ![]() Ubodnom skinuti onu izbušenu škulju za 120cm vent, moddati napajanje... I još par sitnica ![]() Najzanimljivije je to da dok mi je stara kanta stajala razvaljena na stolu-nije me smetalo ništ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Re: Re: Hardware koji me razveselio (???) III
[QUOTE]Originally posted by mitzek [B] Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
Što jes jes. Od savršenih kučišta ni traga zasad. Na svakom nešto smeta. Ili je dobro po svemu ostalom osim po ventovima (samo osmice) ili ima mjesta za 12 ali ostalo ne valja. Uglavnom na to se svodi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Re: Re: Hardware koji me razveselio (???) III
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Prigorski CHifut!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
CASETEK 1018 SM ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
RAK zaboravil si napomenut inteligentni položaj kaveza za diksove, poperčno! Da ko u Antecu protok zraka = 0, ja sa, kupil Casetka zato kaj mogu strpat gore kiler ( tak da nemoram šarafit) i sad mi je žal jer su mi temperture paklene 32°max u kučištu i 52°proc i to s jebenm vodenim. Sad ću ić spuštat kiler, i kaj sam dobil stim? Niš izgubil sam 200 kn u uspredbi s chieftecom kaj ima još uz to i uzdužne kaveze. Jasno da je ploča za matičnu prikovana sa zakovicama za kučište tak da o laganom skidanju MBO nema govora ![]() ![]() ![]() 650KN z ato uz takve gafove je pretjerano ideano je po eni kombinacija Chiefteca DX odn. BX seriej i Caseteka.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|