|
![]() |
#481 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
a rekao sam posteno kaj je bilo , kao i uvijek , izgleda da su oni jedini za RH i nemam drugog za zaliti se i istjerati-osim mozda proizvodjacu poslati cijeli slucaj ali nekak mi ecs vec po imenu ne uljeva povjerenje da bi ista mogli napraviti ![]() Zadnje izmijenjeno od: Router. 04.01.2008. u 12:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Prečupavi mod
|
Nis, pricekaj tjedan dana i posalji frenda sa istom plocom nek samo kaze da se ne podize...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. noviji BIOS NE može biti manji od starog 2. zašto si rekao da si stavljao BIOS (kaže se, ploča mi ne radi. AMEN) Eventualno reć ne radi mi npr mrežna na matičnoj da ne bi tražili kvar mjesec dana 3. EEPROM čipove se može reprogramirat (il kak se već kaže), ak se ne varam Bubba to dela
![]() |
#484 | |
Hejter
|
Citiraj:
2.rekao sam jer sam jos bio dobre volje od blagdana i mislio sam da ako objasnim tocno di je problem-da nece biti problema,inace nisam takav ali sad sam bio ![]() 3.ma stvarno mi se ne da uopce sa time zamarati,ne znam ni kad cu otici je dignuti a kamoli jos da bi placao za popravak i reprogramiranje poslao sam ipak sve na proizvodjaca , pa sta bude - bude ... sve je skola,ovak polagano ucim - dosad sam i znao da vemil se izbjegava i to i radim , a sad znam da i ecs kao firma je shit ..... mislim da netko ne bi krivo shvatio - ja znam da sam i sam kriv sto nisam pazio , ali ovakvo ponasanje i toliko nesto neuko kao serviseri u vemilu - mislim to me zapravo fascinira sto nemozes objasniti neke stvari , stvarno vjerujem da bi bolje prosao da sam samo odnio i rekao da odjednom ne radi i gotovo .... stvarno najdiberskija firma EDIT: za ideju od SU - nazalost nece ici , sve im ide preko serisjkih brojeva,broj je i na ploci i na racunu i sa te strane nema prostora za manevre nazalost , ali jos mi ostaje da mozda i podignem plocu i nabavim floopy i probam sam preflashati jer sam na dosta foruma na netu nasao da su tak spasavali sve .... jedino mi fali floopy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..pozdrav svima,trebao bi reklamirati Asus ploču u linksu,kupljenu prije mjesec dana..jer neće bootati iz prve..sumnjam na BIOS koliko vidim po netu..links radi i reprogramiranje,po novome...pa možda i to pomogne.. ima li tko kakvih savjeta,što da ponesem od papirologije? i kakva su iskustva sa links reklamacijama..koliko se čeka i općenito kakva je procedura? ploča je kupljena 13.12.2007. garancija je pune 2g imam kutiju i full opremu..uputstva,i/o itd itd..cde..čak i vrećice.. samo zapakiram,odnesem i objasnim problem? prvi put reklamiram uopće neki proizvod..tako da me zanima..imao sam 5 kompova i nikad nijedan problem..a ovaj mi se čini prilično ozbiljan.. ![]() model inače Asus P5K,p35 chipset. |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nazovi ih i pitaj što im trebaš donesti. Meni su u drugim firmama zahtijevali full bundle. btw, odnesi im fotokopiju računa (ako je potreban), a ne original.
![]() |
#487 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
nece bootati iz prve? da nije cold boot problem? tak nesto ti nece proci pod garanciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Kak je rendula rekao, to ti nece proc. Nije prvi put da Asusove ploče vole neke stvari radit po svome. Probaj flashnut novi BIOS gore pa onda vidi |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Banned
|
..nažalost,da..točno je taj problem..sve se vrti..ventovi rade ko blesavi a nema slike na monitoru..na netu se to zove no-video-boot ili cold-boot-problem koliko sam uspio prelistati po site-ovima.. ne znam što da radim..čekam novi bios ili kupim novu ploču..možda Gigabyte ovaj put.. zbilja nisam pametan..i ne znam kako to neće proći pod garanciju kad komponenta ne radi u normalnim uvjetima kako spada? baš smjelo od njih..a što bi ja trebao..već sam zadnji bios stavio..još je gore od onda..i platio 900kn ploču... ne znam..savjetujte..ja ću otići do linksa i potražiti reprogramiranje BIOS-a.. ako ni to ne pomogne..nova ploča? |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Stvarno si naivac. Ić reć serviseru da si s***o ploču i misliti da ćeš ostvariti garanciju. ![]() Skurio sam gro stvari, ali kad dođem u garantnom roku imam blago teleći pogled i pravim se da nemam pojma o ničemu i uvjek ostvarim garanciju i dobim novi hardware.
![]() |
#492 |
Banned
|
..moram te ispraviti..toliko glup nisam..update BIOS-a je bila solucija za očajan 0603 default bios..koji sam dobio s pločom..i isti boot problem od prvog paljenja nadalje.. postao sam na HW problemima preko 10 siteova i foruma sa tim problemima..škart serija,cijela P5K..ekipa je očajna po Asusovom forumu,preko 50 tema na tu problematiku.. i sad sam ja naivko mali da idem reć ja kako sam zahebao..ma nemoj ![]() ![]() ![]() ![]() problem se za sada da opisati..ali nitko ne zna što ga točno i isključivo uzrokuje..nit što u biti je problem..znam samo da se pri cold bootu ne želi dići kartica..da imam sliku na ekranu..i onaj famozni beep! izostane.. neki od uzroka : 1. flash biosa iz windowsa 2. onboard ethernet update by microsoft 3. zvučna kartica,opet onboard 4. raid kontroler,ide kontroler..postavke 5. clockanje 6. .....ide tako u nedogled...ovo gore sam ja našao kao moguće probleme.. solucija : 1. clear cmos,baterija van i jumperi sa 12 na 23 2. reklamacija ploče 3. čekanje pa flash novog biosa iz dos-a 4. naviknuti se da po prvom paljenju..prvo stisneš powerswitch,pa reset..i radi..kako kad..u 70% slučajeva radi..ako ne,ponovit postupak.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Treba kaj skurit??
|
Kak je rendula rekao, to ti nece proc. Nije prvi put da Asusove ploče vole neke stvari radit po svome. Probaj flashnut novi BIOS gore pa onda vidi |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Banned
|
imam zadnji..0805..daljeg nema..naravno da će proć..čitam po netu da ekipa masovno vraća ploče i dobiva nove..zašto i ja ne bi dobio ako je u ploči problem,a ne u meni? ploča ne boota normalno..sve ostalo je isprobano na 2 konfe druge i radi..a napajanje je iz linksa ravno 3 dana staro..prema tome nema dileme o nečemu drugom..ploča ne radi kako bi trebala..dovoljno za povrat i reklamaciju.. ni sa 0603 biosom,ni sa najnovijim 0805.. čak se u zadnjem ne mogu ni C1E ni TM ni Speedstep isključiti..nego se uvijek nanovo pale sa resetom kompa..znači praktički svaki overclocking,za koji tako često vole optužiti..je isključen.. memorija radi savršeno i na 1ghz..na 2.2V tako da u njoj nije problem..ploča je krš..idući tjedan,pon,uto ide nazad..nek gledaju šta je,pod garancijom je tako i tako.. ako kažu da sam ja zeznuo,obično ju ni ne pregledaju pa to vole kazati..morat ću uzeti neku gigabyte..asrock ili abit..vidjet ću $$$ stanje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ne znam, ja i dalje sumnjam da ce ti u linksu to zamijeniti. a i ako ti zamijene, postoji velika mogucnost da ce i nova to imati, ocito je problem u cijeloj seriji, slicno ko s dfi plocama prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Hejter
|
Evo da malo ozivim ovaj topic , zato jer sam rjesio svoj problem sa vemilom i plocom - zalio sam se i dosadjivao i jucer mi dodje sms da je popravljeno ??? ja mislio da me netko zeza , pa provjerim i stvarno - napravljen recovery i opet radi , danas sam je dignuo .... I sto sam naucio ? vise nikad necu reci sto je bilo kad nekaj nosim na servis, drugo vise nikad necu uzeti Ecs plocu ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ve-mulj
Ukratko: Grafa je x1950pro pod garancijom i ima se račun za nju. Kutija i sve ostalo što je došlo sa njom - tog više nema, stara grafa nekih 6mj. Riknula iz čista mira, ne baca sliku prilikom dizanja windowsa a na dignute windowse nekad upali - nekad ne. Odnešeno u ve-mulj i nakon par dana su vratili grafu sa obrazloženjem da je nemogu zamjenit jer na grafi nije neki njihov idetfitikaciski broj, naljepnica. Pregledao sam grafu i ima neke tri naljepnice no nijedna od tih nije ta koju oni traže da bi servisirali/zamjenili grafu. Šta činiti dalje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Hejter
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ajme taj vemil - koji gadovi. Stvarno sta njima treba? Sad ti za svaku stvar moras cuvat ambalazu 2-3g koliko traje garancija? Yeah right... treba bi kupit jos garazu za ambalazu ![]()
![]() |
#501 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Nisam ja ![]() Citiraj:
Evo gledam baš svoju karticu iz siga i ima tu naljepnicu sa brojem koji je isti i na kutiji od moje grafe. U suštini oni se čupaju na to da nemogu dokazat da je ta grafa kupljena kod njih. Edit: u pitanju je : Powercolor Radeon X1950Pro AGP, 256MB iz ve-mulja. Tko je uopće generalni zastupnik za Powercolor ? Zadnje izmijenjeno od: stuc. 23.01.2008. u 14:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Hejter
|
A i ak nema serijskog broja - onda imaju neku osnovu za ne primiti karticu i odbiti bilo kakvo postupanje jer se ne moze dokazati da je kupljena kod njih ... jer su oni zastupnici za tu firmu ili ima i drugih iznad njih kojima se moze obratiti ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#504 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Treba kaj skurit??
|
Tak je, oni ne gledaju nikakav serijski broj kad ju upisuju u komp neg na kutiji. Iso sam jednom s frendom u Ve-mil sa 9800PRO, imao je i oriđiđi kutiju i oni skeniraju neki kod na kutiji i vele da nije tam kupljena. Kasnije smo uspjeli skuzit da su taj kod prekrili sa onim smedim selotejpom kad su mu prodali grafu. Taj Ve-mil mi ide na jetra |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Kome se žalit? Crkla mi Gigabyte X800GTO i nakon 2 tjedna mi ju zamijenili Powercolorovim modelom. Popratna oprema je ostala Gigabyte od stare, samo je grafička druga. Što je najbolje vidi se da je grafička korištena - vjerojatno neka reparirana s prijašnje reklamacije. U lokalnom Ve-milu su rekli da je što se njih tiče kasno za povrat novca jer je već stigla i svi su papiri napravljeni, te da se probam javit servisu u Zagreb. Njih zovem cijeli dan i nitko se ne javlja. Evo grafička stoji na krevetu i ni u komp je nisam stavio, niti želim. I kome se žaliti?
![]() |
![]() |
#507 | |
Hejter
|
Citiraj:
Inace , servis u ZG je jako,jako tesko dobiti telefonski,isto kao i prodaju . Ako bas hoces - probaj mailom , napisi jedan mail i salji ga dok ti ne dodje odgovor. iako mislim da ti je sad sve uzalud jer si prisato na njihovu igru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Moze koja smjernica? Evo imam 7900gt i pocela mi bacat mnogo artefakta u igrama a nije klokana I imam garu u linksu placena 2600kn,hocu li dobit istu karticu ili bi uz nadoplatu mogu uzet nekaj tipa 8800 |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Hejter
|
odnesi kod njih prvo da utvrde da je neispravna,ako ce imati takvu istu - dobit ces ju , iako sumnjam jer ih na cjenicima bas i nema , pa ce ti ici po nekoj zadnjoj prodanoj cijeni nekakva kombinacija sa njima oko druge grafe ... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|